Εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Επετείων 26ης και 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη


Στα πλαίσια του εορτασμού των Εθνικών Επετείων 26ης και 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι παρακάτω εκδηλώσεις :

* Τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου επίσημη Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και για τις ιστορικές Επετείους της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της 28ης Οκτωβρίου. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού μας.

* Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρέθεσε δεξίωση στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο με την ευκαιρία της 97ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους η Αυτού Εξοχότης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία. Από την Ομοσπονδία παράστησαν ο Πρόεδρος, ο Επίτιμος Πρόεδρος και οι Γενικός και Ειδικός Γραμματέας.

* Το βράδυ της Τρίτης, 27 Οκτωβρίου, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης ο Διοικητής του Γ΄ΣΣ παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μεταξύ των προσκεκλημένων, που παρεκάθησαν στο δείπνο, ήταν και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

* Την Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, στο Ηρώο του Γ΄ ΣΣ πραγματοποιήθηκε τελετή κατάθεσης στεφάνου ενώπιον της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια, στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας μεγαλειώδης παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων. Και στις δύο εκδηλώσεις την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, ο Επίτιμος Πρόεδρος, ο Γενικός και ο Ειδικός Γραμματέας και ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού μας. Παρέστη επίσης ο Καταδρομέας Επίτιμος Διοικητής του Β΄ ΣΣ Αντιστράτηγος ε.α. Δημ. Χαντζής.

Και αυτή τη φορά στην παρέλαση πήρε μέρος και ο Σύλλογος «ΚΟΜΑΝΤΟΣ ’74» και πάλι στην πολύ τιμητική θέση αμέσως μετά τους αναπήρους πολέμου. Η ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής την Ελληνική Σημαία και τα λάβαρα της Ομοσπονδίας και της Λέσχης έκλεισε και πάλι τιμητικά την παρέλαση των πολιτικών τμημάτων. Και τα δύο τμήματα, με την άψογη εμφάνισή τους, προκάλεσαν το θαυμασμό και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των επισήμων και του κόσμου, καθώς επίσης τα κολακευτικά σχόλια των ΜΜΕ, που αναμετέδιδαν την παρέλαση.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8