ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2005

Την 1η Ιανουαρίου 2005 ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Αθ. Γαληνός, ο Αντιπρόεδρος Ελευθ. Μαυρουδής και ο επίτιμος Πρόεδρος Κ. Λυκοτραφίτης παρέστησαν στην δοξολογία για το νέο έτος στον Ι. Ν. Αγίας Σοφίας, μετά το πέρας της οποίας μετέβησαν στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και ακολούθως στο Δημαρχείο για ανταλλαγή ευχών με τον Υπουργό και τον Δήμαρχο αντίστοιχα.

Την 14η Ιανουαρίου 2005 ο μεν Πρόεδρος της ΠΟΕΔ παρέστη στην τελετή επιδόσεως του κόκκινου μπερέ στους νέους οπλίτες στην έδρα της 71 Α / ΜΤΑΞ, ο δε Αντιπρόεδρος στην έδρα της 1ης ΤΑΞΚΔ – ΑΛ στην τελετή επιδόσεως του πράσινου μπερέ στους νέους οπλίτες. Αμφότεροι έτυχαν εγκάρδιας υποδοχής και αποχώρησαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Την 15η Ιανουαρίου 2005 έγινε ο χορός της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης στην Λέσχη Αξκών Φρουράς Θεσσαλονίκης και η κοπή της πίτας της ΠΟΕΔ. Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη και μοιράστηκαν δώρα με κλήρωση.

Την 29η Ιανουαρίου 2005 ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ παρέστη στο ΚΕΑΠ Ρεντίνας στην βράβευση των Μονίμων Οπλιτών Καταδρομών. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Δντης της ΔΕΔ / ΓΕΣ Υποστράτηγος Π. Γιαγκούλης.

Την 6η Φεβρουαρίου 2005 τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕΔ συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία την σύζυγο του Αντγου εα Κωνσταντίνου Τραχανατζή, Προέδρου της ΠΕΝΕΑ. Εκφράζουμε τα συλληπητήρια όλων μας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνεδρίασε το ΔΣ της ΠΟΕΔ, όπως είχε προγραμματισθεί, στα γραφεία της και συζητήθηκαν διάφορα θέματα. Το επόμενο ΔΣ καθορίστηκε να πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ξάνθης την 3η Απριλίου 2005. Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας κοινοποιηθούν.

Στις 15 του Φεβρουαρίου συγκεντρωθήκαμε ύστερα από πρόταση των Μαρκόπουλου και Μυλωνά, στη Μοδιάνο για ουζάκι πολλοί και παλιοί φίλοι. Σημειώνονται τα ονόματα Γαληνός, Μαυρουδής, Μυλωνάς, Λυκοτραφίτης, Μαρκόπουλος, Παπαβασιλείου, Δεληογλάνης, Χακτηκτωρής, Κωνσταντινάκης.

Την 23η Φεβρουαρίου 2005 έγιναν τα αποκαλυπτήρια των προτομών των δύο ηρώων ΚΔ Χρήστου Χατζόπουλου και Χριστοφόρου Δοϊτσίδη στο Διδυμότειχο από όπου κατάγονται. Παράλληλα έγιναν τα εγκαίνια του Στρατιωτικού Μουσείου Διδυμοτείχου. Παρέστησαν ο ΥΦΕΘΑ Λαμπρόπουλος, ο Α/ΓΕΣ Αντγος Νικ. Ντούβας, ο Δκτης της XVI Μ/Κ ΜΠ Υπτγος Εμμ. Ξιδερής, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Νικ. Τοκαμάνης, οι Δήμαρχοι της περιοχής, ο πρώην Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ευαγγ. Παπατσαρούχας, οι γονείς και συγγενείς των πεσόντων, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ, μέλη των Λεσχών της περιοχής καθώς και πλήθος κόσμου. (Περισσότερα σε άλλη σελίδα).

Την 26η Φεβρουαρίου 2005 ορκίστηκαν οι Ν/Σ ΚΔ της 2005 Α΄ ΕΣΣΟ στην Δ΄ ΜΚ στην Ρεντίνα. Παρέστησαν ο Δκτης της ΣΔΑΕΕ (Β΄ ΣΣ) Ιωάννης Τουρναβίτης, ο Δκτης της 1ης ΤΑΞ. ΚΔ – ΑΛ Ταξχος Νικ. Μπάρδας, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ, το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔ Χ. Δεληογλάνης καθώς και πάρα πολλοί συγγενείς και φίλοι των Ν/Σ ΚΔ. Η τελετή ήταν οργανωμένη άψογα από τον Δκτη της Δ΄ΜΚ Ανχη Ευθ. Μπούνα.

Την 26η Φεβρουαρίου 2005 έγινε ο ετήσιος χορός και η κοπή της πίτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξκων Νομού Θεσσαλονίκης στην Λέσχη Αξκων Φρουράς Θεσσαλονίκης. Την ΠΟΕΔ και την ΛΕΚ Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φ. Κωνσταντινάκης και άλλοι έφεδροι καταδρομείς. Ο χορός σημείωσε μεγάλη επιτυχία και αυτό οφείλεται στις προσπάθειες του Προέδρου Ιωάννη Καραμιχάλη, του Αντιπροέδρου Αν. Βαβούσκου και του Γραμματέα Πασχ. Δρικούδη.

Την 19η Μαρτίου 2005 έγινε η παρουσίαση στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης του βιβλίου του Ταξχου κ. Ελ. Τσιμπίδη «ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΑΦΝΕΣ 1941 – 1945».

Την 21η Μαρτίου 2005 σε πανη­γυρική εκδήλωση στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έγινε ομιλία από την καθηγήτρια του ΑΠΘ κ. Τερέζα Πεντζοπούλου – Βαλαλά με θέμα «Η 25η Μαρτίου και ο Πατριωτισμός των Ελλήνων». Η αίθουσα ήταν γεμάτη και την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο Κ. Λυκοτραφίτης

Την 23η Μαρτίου 2005 η ΛΕΚ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης τιμώντας την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας διοργάνωσαν εκδήλωση κατά την οποία ο Καθηγητής του ΑΠΘ Αθ. Καραθανάσης (μέλος της ΛΕΚ) μίλησε με θέμα «Θεσσαλονικέων Θυσίαι το 1821. Άγνωστες πτυχές των παθών της Θεσσαλονίκης». Την ομιλία παρακολούθησαν πολλά μέλη της ΠΟΕΔ και ΛΕΚ, Απόστρατοι Αξκοί, εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλονίκης και σπουδαστές της ΣΣΑΣ. Ο καθηγητής όπως πάντα σαφής, περιεκτικός, γλαφυρός.

Την 25η Μαρτίου 2005 έγινε δοξολογία για την εθνική επέτειο. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, καθώς και πολλά άλλα μέλη της ΠΟΕΔ και της ΛΕΚ. Αμέσως μετά εν χορώ παρακολούθησαν την παρέλαση που έγινε στην λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου ενώπιον των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Στην παρέλαση έλαβαν μέρος Σχολεία, Σωματεία και ο Στρατός. Μεγάλη εντύπωση έκανε το τμήμα παρελάσεως της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης καθώς και το τμήμα (μηχανοκίνητο) της ΕΔΟΠΑ/ ΛΕΚ Θεσσαλονίκης.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8