ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2005 και ώρα 11:00 συνεδρίασε το ΔΣ στα γραφεία της ΠΟΕΔ και συζητήθηκαν διάφορα θέματα. Ακολούθησε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2005 στο Στρατόπεδο «Κατσάνη» στη Ρεντίνα έγινε από τον Ταξίαρχο Διοικητή της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ η απονομή του πράσινου μπερέ στους νεοσύλλεκτους Καταδρομείς της 2005 Γ/ ΕΣΣΟ. Η εκδήλωση άρχισε την 10:00 π.μ. με άψογη εκτέλεση – επίδειξη από τους ίδιους τους νεοσύλλεκτους ασκήσεων σωματικής αγωγής, ασκήσεων ακριβείας, αναρρίχησης – καταρρίχησης (Φωτ. 1), περιπόλου και πολεμικών τεχνών. Όλοι, γονείς – συγγενείς – φίλοι των νεοσύλλεκτων και των παλιότερων Καταδρομέων, έμειναν κατενθουσιασμένοι από τις επιδόσεις τους και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στο Διοικητή της Δ’ ΜΚ Αντισυνταγματάρχη Χρ. Αλοίμονο, τον Υποδιοικητή Ταγματάρχη Παππά και τους αξιωματικούς της, οι οποίοι με σκληρή εργασία και μέθοδο παρουσίασαν αυτό το αποτέλεσμα. Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Την ίδια μέρα στο Στρατόπεδο «Δαμιανού» στην Αργυρούπολη Κιλκίς ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ παρακολούθησε την εκδήλωση της 71 Α/Μ ΤΑΞ για την απονομή του κόκκινου μπερέ στους νεοσύλλεκτους οπλίτες της 2005 Γ/ ΕΣΣΟ. Το πρόγραμμα ήταν ανάλογο με το πρόγραμμα της Δ΄ΜΚ.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2005 εορτάσθηκε στη Θεσσαλονίκη η ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα, με δοξολογία στον Ι.Ν. της Παναγίας της Αχειροποιήτου χοροσταντούντος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου και ομιλία του Λέκτορα της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου. Επακολούθησε τρισάγιο στο χώρο των προτομών των Μακεδονομάχων και κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους της ΠΟΕΔ κατέθεσε στεφάνι ο Α΄ Αντιπρόεδρος. Στο χώρο δίπλα στις προτομές λειτούργησε φωτογραφική έκθεση με θέμα «Ο Μακεδονικός Αγώνας», που οργάνωσε ο Διευθυντής του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Βασ. Νικόλτσιος.

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2005 εορτάσθηκε η ημέρα του ΟΗΕ με κατάθεση στεφάνου από το Νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη στο Ηρώο του Γ΄ΣΣ. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησαν ο Γ. Γραμματέας Δ. Παπαδόπουλος και ο Ειδ. Γραμματέας Χάρης Δεληογλάνης.

Στη συνέχεια την ίδια μέρα ο Πρόεδρος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος, ο Γενικός και ο Ειδ. Γραμματέας της ΠΟΕΔ μετέβησαν στο Βόλο και την 13:30 επισκέφθηκαν εθιμοτυπικά το Διοικητή της 32 ΤΑΞΠ/Ν Ταξίαρχο Ιωάννη Ζάρα. Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή με εγκαρδιότητα και είχε μια ευχάριστη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με το Διοικητή της Ταξιαρχίας και τον Επίτιμο  Διοικητή του Β΄ ΣΣ Αντιστράτηγο ε.α. Ιωάν. Τουρναβίτη. Στη συνέχεια, παρατέθηκε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών του στρατοπέδου, στο οποίο παρακάθησαν και στελέχη της Ταξιαρχίας.
Την 19:00 ώρα της ίδιας μέρας στο πνευματικό κέντρο της Μητροπόλεως Δημητριάδος στο Βόλο έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Ταξιάρχου ε.α. Ελευθ. Τσιμπίδη «Αίμα και Δάφνες». Την παρουσίαση έκαναν ο καθηγητής του Α.Π.Θ. Αθ. Καραθανάσης, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ και ο  Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάν. Τουρναβίτης. Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας και την παρακολούθησαν ο Πρόεδρος και πολλά μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, πολλοί απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί και πλήθος κόσμου.

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2005 ο Πρόεδρος και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ επισκέφθηκαν το Στρατόπεδο «Κατσάνη» στη Ρεντίνα και στη συνέχεια, συνοδευόμενοι και από το Διοικητή της Ι ΜΠ Υποστράτηγο Δημ. Χαν­τζή, την αδελφότητα της Αγίας Λυδίας στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης. Επιστρέφοντας στάθμευσαν στη Ρεντίνα, όπου τους παρατέθηκε γεύμα από το Διοικητή και τους Αξιωματικούς της 1ης ΤΑΞΚΔ-ΑΛ.

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2005 τελέσθηκε η καθιερωμένη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, μελών της Κυβερνήσεως και του συνόλου των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της πόλεως. Παρέστησαν, επίσης, οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και ο Α΄ Αντιπρόεδρος.

Την ίδια μέρα και ώρα 12:30 στο Πολεμικό Μουσείο έγιναν τα εγκαίνια δύο εκθέσεων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι εκθέσεις αφορούσαν σε κειμήλια – στολές της εποχής του 1940-41 και στην ιστορία της Αεροπορίας. Τις εκθέσεις επιμελήθηκε ο Διευθυντής του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα  Βασ. Νικόλτσιος και οι στολές ήταν της συλλογής του Βουλευτή Κων. Γκιουλέκα. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και ο Α΄ Αντιπρόεδρος, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να έχουν συνάντηση στο χώρο του Μουσείου και με τον Αρχηγό του ΓΕΣ Αντιστράτηγο Νικ. Ντούβα. (Φωτ. 2)

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2005 ο Διοικητής του Γ΄ΣΣ παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, στο οποίο παρακάθησε και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2005 και ώρα 10:30 έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο ηρώο του Γ΄ΣΣ. Παρέστησαν όλοι οι επίσημοι και εκ μέρους της ΠΟΕΔ ο Πρόεδρος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος, ο Γ. Γραμματέας και ο Επίτιμος Πρόεδρός της κ. Κ. Λυκοτραφίτης, οι οποίοι στη συνέχεια παρακολούθησαν από την εξέδρα των επισήμων τη μεγαλειώδη παρέλαση που έγινε στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου. Στην παρέλαση συμμετείχε τμήμα της ΕΔΟΠΑ της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, το οποίο προκάλεσε αίσθηση με την άψογη εμφάνισή του, καταχειροκροτήθηκε από τους επισήμους και τον κόσμο και σχολιάστηκε ευμενώς από όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Διοικητής της Ιης ΜΠ Υποστράτηγος Δημ. Χαντζής παρέθεσε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βέροιας για την ονομαστική του εορτή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Διοικητής του Β΄ ΣΣ, ο Δήμαρχος Βέροιας, οι Διοικητές των Ταξιαρχιών των Ειδικών Δυνάμεων, αξιωματικοί των επιτελείων Β΄ ΣΣ και Ι ΜΠ και πολλοί προσκεκλημένοι. Από την ΠΟΕΔ ήταν ο Πρόεδρος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος και ο Επίτιμος Πρόεδρος Κ. Λυκοτραφίτης.
Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2005 κορυφώθηκαν οι πολιτιστικές – αθλητικές εκδηλώσεις «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» (ΝΤΑΣΚΕΙΑ) στην πλατεία του Δ.Δ. Πλατάνου του Δήμου Παραληθαίων Τρικάλων. Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2005 με ομιλία του καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων κ. Δημ. Σούλα, και συνεχίσθηκαν το Σάββατο στην πλατεία του χωριού με παραδοσιακούς χορούς από πολλά χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής και την Κυριακή με επιμνημόσυνη δέηση για τους υπέρ πατρίδος πεσόντες (ανάμεσά τους και ο Καταδρομέας Γεώργιος Νάκος), σύντομη ομιλία από το φιλόλογο Δρ. Ιστορίας Αγαθοκλή Αζέλη και κατάθεση στεφάνων. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε και κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρος της ΛΕΔ Τρικάλων Λουκάς Σκύφτας.

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2005 εορτάσθηκε στην 113 ΠΜ στο αεροδρόμιο Σέδες η εορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος.

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2005 εορτάσθηκε η επέτειος υπογραφής της ανακωχής του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου με καταθέσεις στεφάνων στο συμμαχικό στρατιωτικό νεκροταφείο του ΖΕΪΤΕΝΛΙΚ (στην οδό Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης) και στο Ηρώο του Γ’ ΣΣ. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος. Παρέστη επίσης και κατέθεσε στεφάνι στο γαλλικό τομέα του νεκροταφείου ο Βασίλης Πετρίδης, Πρόεδρος του ASSOCIATION DES ANCIENS COMBATTANTS ENGAGES VOLONTAIRES HELLENES DANS L’ARMEE FRANCAISE 1914/1918 – 1939/1945 – T.O.E. – A.F.N. (Ένωση Ελλήνων Παλαιών Πολεμιστών Εθελοντών στο Γαλλικό Στρατό), ο οποίος ήρθε από τη Γαλλία προσκεκλημένος της ΠΟΕΔ.

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2005 έγινε η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΔ στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της ίδιας μέρας στην αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης έγινε εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, όπως περιγράφεται σε άλλη σελίδα.

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2005 έγινε στην έδρα της Ι ΜΠ στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας τελετή για την υπαγωγή στη Μεραρχία της 1ης  ΤΑΞ ΚΔ – ΑΛ, της 32 ΤΑΞ Π/Ν, και της 71 Α/Μ ΤΑΞ. Παρέστη ο Διοικητής του Β΄ ΣΣ Αντιστράτηγος Στ. Καλφέλης και πολλοί αξιωματικοί και παλαιοί Καταδρομείς. Την ΠΟΕΔ, λόγω απουσίας του Δ.Σ. στη Γαλλία, εκπροσώπησε ο πρώην Πρόεδρός της Συνταγματάρχης ε.α. Διον. Μυλωνάς. Στο Διοικητή της I ΜΠ Υποστράτηγο Δημ. Χαντζή, τον Υποδιοικητή Ταξίαρχο Βασ. Σπανό, τον Επιτελάρχη Συνταγματάρχη Εμμ. Σιδηρόπουλο και τους επιτελείς της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους, την οποία, βεβαίως, θεωρούμε εξασφαλισμένη με τέτοια σύνθεση. Σε άλλες σελίδες αναφέρονται τα σχετικά με όλες τις αλλαγές υπαγωγής των σχηματισμών Ειδικών Δυνάμεων.

Από 16 – 20 Νοεμβρίου 2005 διεξήχθει στην Τουλούζη της Γαλλίας το 15ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών (UEP). Στο συνέδριο συμμετείχαν 10 χώρες της Ευρώπης. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησαν πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (περισσότερα σε άλλες σελίδες). (Φωτ. 3)

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2005 στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΙΔΗΣ» διεξήχθει ημερίδα με θέμα «ΘΡΑΚΗ : ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ» με ομιλητές  τους Αποστ. Ευθυμιάδη, Διευθυντή Τράπεζας της Ελλάδας, Κων. Καραΐσκο, Διευθυντή της εφημερίδας της Θράκης «Αντιφωνητής», και Θεοφ. Μαλκίδη, Λέκτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Συντονιστής ήταν ο Ιωαν. Κουριανίδης, Διευθυντής του περιοδικού «Ενδοχώρα». Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος.

Την ίδια μέρα στον Ι. Ν. Παναγίας Δεξιάς χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου τελέσθηκε δοξολογία για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακολούθησε ομιλία από το Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδη. Στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ ΣΣ. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος (κατέθεσε στεφάνι) ο Α΄ Αντιπρόεδρος, ο Γ. Γραμματέας και ο Ειδικός Γραμματέας.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας δόθηκε δεξίωση στη ΛΑΦΘ από το Διοικητή του Γ’ΣΣ, στην οποία παρευρέθηκαν οι Αρχές της πόλεως, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και πλήθος άλλων προσκεκλημένων.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2005 έγινε στο στρατόπεδο «ΚΑΤΣΑΝΗ» η τελετή ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2005 Δ/ ΕΣΣΟ. Μετά την ορκωμοσία έγινε παρέλαση των νεοσύλλεκτων ενώπιον των επισήμων και ακολούθησε δεξίωση. Η τελετή ήταν άριστα οργανωμένη από τη Διοίκηση της Δ’ ΜΚ. Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Σπυρίδων, ο Στρατηγός Διοικητής του Β΄ΣΣ, ο Διοικητής και αξιωματικοί της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, παλαιοί Καταδρομείς και γονείς και συγγενείς των νεοσύλλεκτων. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος και το μέλος του Δ.Σ. Άγγελος Κατσάγγελος, Πρόεδρος της ΛΕΔ Χαλκιδικής.

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2005 έγινε στο Κέντρο Διασκεδάσεως «ΑΣΤΕΡΑΣ» της περιοχής Θέρμης συνεστίαση προς τιμήν του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, όπως περιγράφεται σε άλλη σελίδα.

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2005 έγινε στην έδρα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ στη Λάρισα η τελετή παραδόσεως - παραλαβής της Διοικήσεως από τον Αντιστράτηγο Κων. Μπισμπίκα στον Αντιστράτηγο Παν. Καράμπελα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας δόθηκε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας. Παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ και ο Πρόεδρος της ΛΕΚ Θεσσαλίας.

Από Παρασκευή 2  μέχρι Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2005 διεξήχθησαν οι 11οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων στη Ρεντίνα, όπως περιγράφεται παρακάτω. Το Σάββατο επισκέφθηκε τους ασκούμενους ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ. Την Κυριακή με την ευκαιρία της λήξεως των αγώνων έγινε από τους Εφέδρους Καταδρομείς επίδειξη ασκήσεως με πολύ μεγάλη επιτυχία. (Φωτ. 4) Η επίδειξη ήταν πάρα πολύ καλή, συμμετείχε δε σ’ αυτή και κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού. Πολλές άλλες δραστηριότητες ακυρώθηκαν λόγω βροχής. Μετά το πέρας της επιδείξεως ακολούθησε παράθεση γεύματος στη Λέσχη Αξιωματικών του ΚΕΑΠ, στο οποίο παρακάθησαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος και μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΔ, ο Πρόεδρος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της ΠΑΝΕΕΑ, ο Υποδιοικητής της 1ης ΤΑΞ ΚΔ – ΑΛ, οι Διοικητές Β’ και Δ’ ΜΚ και όλα τα μέλη των αποστολών των Λεσχών. Στο τέλος απηύθυναν χαιρετισμό ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ και ο Υποδιοικητής της ΤΑΞ ΚΔ – ΑΛ και απονεμήθηκαν τα διπλώματα στους νικητές.

Την ίδια μέρα (Κυριακή 4 Δεκεμβρίου) έγινε στην Αγ. Μαρίνα Ρεντίνας το μνημόσυνο του Αχιλ. Μιμιλίδη, ο οποίος υπηρετώντας ως ΔΕΑ χάθηκε πριν από τρία χρόνια στην περιοχή, προσπαθώντας να διαβεί το φουσκωμένο ρέμα με τους Καταδρομείς του. Παραβρέθηκαν οι γονείς του, συγγενείς του, ο Υποδιοικητής της 1ης ΤΑΞ ΚΔ – ΑΛ, οι Διοικητές των Β’ και Δ’ ΜΚ, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ειδ. Δυνάμεων Ν. Πέλλας (ο οποίος φέρει το όνομά του), ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ, ο Πρόεδρος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης και πάρα πολλοί παλαιοί Καταδρομείς. Επίσης εψάλει τρισάγιο στο μνημείο του εκλιπόντος, στο οποίο κατατέθηκαν λουλούδια και από τη ΛΕΚ Θεσσαλονίκης στεφάνι.

Την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη εορτάσθηκε με λαμπρότητα η μνήμη της Αγ. Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού. Έγινε δοξολογία στον Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης του Γ’ ΣΣ  και ακολούθησε δεξίωση, που περιλάμβανε και την παραδοσιακή προσφορά λουκουμάδων, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης. Στην τελετή παραβρέθηκαν πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος.
Το Πολεμικό μας Ναυτικό τίμησε στη Θεσσαλονίκη τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο με λιτάνευση της ιερής του εικόνας το απόγευμα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου και δοξολογία το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς. Το βράδυ της Δευτέρας δόθηκε δεξίωση στο Παλαιό Κυβερνείο, στο Καραμπουρνάκι. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε στη δοξολογία και τη δεξίωση ο Πρόεδρος.

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2005 έγιναν τα εγκαίνια του Συγκροτήματος Στρατηγικών Μεταφορών (ΣΣΜ) στο Στρατόπεδο «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ» στην ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ από τον Αρχηγό του ΓΕΣ. Παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2005 έγινε στην αίθουσα του Επαρχιακού Συμβουλίου Λαγκαδά εκδήλωση – παρουσίαση του Ιστορικού Ταξιδιωτικού Οδηγού «ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΟΣ» του Σάββα Καλεντερίδη. Η παρουσίαση έγινε από τον καθηγητή και πρόεδρο του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης Στυλιανό Ιωαννίδη και τον κοσμήτορα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του ΑΠΘ Ανέστη Φιλιππίδη, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Παντελή Σαββίδη. Παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2005, εορτή των «Τριών Παίδων εν Καμίνω», προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, τελέσθηκε δοξολογία στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε δεξίωση στην ΛΑΦ Θεσσαλονίκης. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος, ενώ στη δεξίωση παρέστη και ο Πρόεδρος.
Το ΓΕΕΦ μας έστειλε για τη βιβλιοθήκη μας το βιβλίο με τίτλο «ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ (1902-1922) ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ» του Αντιστρατήγου Αθανασίου Νικολοδήμου, Αρχηγού του ΓΕΕΦ. Το υπόψη βιβλίο, που εξέδωσε το Ίδρυμα Μελετών της Ι. Μονής Κύκκου της Κύπρου, πραγματεύεται μια ιστορική αναδρομή των γεγονότων της περιόδου 1902-1922. Ευχαριστούμε πολύ το ΓΕΕΦ και το συγγραφέα.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8