ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2006

Την Κυριακή, 1η Ιανουαρίο­υ 2006, τελέσθηκε στη Θεσσαλονίκη επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας για την έλευση του Νέου Έτους. Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Νικόλαος Τσιαρτσιώνης αντάλλαξε ευχές στο Διοικητήριο για το Νέο Έτος. Κατόπιν, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου στο Δημαρχιακό Μέγαρο και αντάλλαξε ευχές. Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Αντιστράτηγος ε.α. Αθαν. Γαληνός, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Υποστράτηγος ε.α. Ελευθ. Μαυρουδής και ο επίτιμος Πρόεδρός της, Κων. Λυκοτραφίτης.

Την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2006, έγινε στη Ρεντίνα απονομή του πράσινου μπερέ στους νεοσύλλεκτους στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων της 2005Δ/ΕΣΣΟ. Την τελετή παρακολούθησε ο Διοικητής της Ι ΜΠ, Υποστράτηγος Δημ. Χαντζής, ο Διοικητής της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ Ταξίαρχος Νικ. Μπάδρας, οι Πρόεδροι, ο Αντιπρόεδρος και ο Ειδ. Γραμματέας της ΠΟΕΔ και πολλοί συγγενείς και φίλοι των νεοσυλλέκτων. Προ της τελετής, πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις δεξιοτεχνίας από τους νεοσύλλεκτους καταδρομείς. Στη συνέχεια ο Υποστράτηγος Δημ. Χαντζής και οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ μετέβηκαν στην Αδελφότητα “Αγία Λυδία” στην Ασπροβάλτα, όπου συζητήθηκε το θέμα της εκτυπώσεως του περιοδικού μας από το τυπογραφείο της αδελφότητας.

Το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2006 και ώρα 15.00, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΟΕΔ συνέλευση του ΔΣ. Συζητήθηκαν οικονομικά θέματα, θέματα που αφορούν το περιοδικό και οι δραστηριότητες για το 2006.
Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος Πρωτοχρονιάτικος χορός ΛΕΚ Θεσσαλονίκης και κοπή της Βασιλόπιτάς της στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης (ΛΑΦΘ). Παραβρέθηκαν ο Νομάρχης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, οι Βουλευτές κ.κ. Γκιουλέκας, Καλαφάτης, Γαλαμάτης, ο Υποστράτηγος Δημ. Χαντζής, ο Ταξίαρχος Ευστράτιος Θάλασσας, ο Συνταγματάρχης Εμ. Σιδηρόπουλος και ο Διοικητής της Ε΄ ΜΚ, Αντισυνταγματάρχης Κων. Πανέτσος.

Την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2006, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού στη ΛΑΦΘ. Συμμετείχαν οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ. Τιμήθηκαν με πλακέτα η τάξη 1967 της ΣΣΕ (την παρέλαβε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ) και η ΠΟΕΔ.

Την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2006, πραγματοποιήθηκε στην Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ. εκδήλωση παρουσίασης της εργασίας «Νεκροί του 1940» από την ηγεσί­α της ΔΙΣ/ΓΕΣ. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησαν οι Πρόεδροι, Α΄ Αντιπρόεδρος και Ειδ. Γραμματέας.

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2006, τα στελέχη των Μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων, που εδρεύουν στη Βόρεια Ελλάδα, έκαναν άλματα συντήρησης Αλεξιπτωτιστού σε χώρο του χωριού Ανθόφυτο Κιλκίς. Υπεύθυνη η Σχολή Αλεξιπτωτιστών. Τα άλματα γίνονταν από Ε/Π Chinnok. Τα παρακολούθησαν ο Πρόεδρος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος και ο Ειδ. Γραμματέας.

Από 27 έως 29 Ιανουαρίου 2006, κατόπιν εγκρίσεως της ΔΕΔ/ΓΕΣ, φιλοξενήθηκαν στο ΚΕΟΑΧ τριάντα (30) μέλη Λεσχών της Ομοσπονδίας.

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2006, ο Πρόεδρος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος και ο Ειδικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ επισκέφθηκαν εθιμοτυπικά τους Διευθυντές των TV 100 Σταμάτη Καραμανλή και ΕΤ 3 ιατρό Δημ. Τσάμη (παλαιό καταδρομέα).

Την Παρασκευή, 11.00 ω της 10 Φεβρουαρίου 2006, έγινε στην Αίθουσα Τιμών της Σχολής Διοικήσεως και Επιτελών τελετή αποφοιτήσεως της 5ης Εκπ. Σειράς σπουδαστών της Σχολής. Παρέστη ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Την Παρασκευή, 19.00 ω της 10 Φεβρουαρίου 2006, έγινε στο ξενοδοχείο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ» η παρουσίαση του βιβλίου «Η πολιτική ανάπτυξη στην Ελλάδα: από το δόγμα Τρούμαν μέχρι σήμερα» του Υπουργού Δημ. Τάξεως Βύρωνα Πολύδωρα. Από την ΠΟΕΔ ήταν παρόντες ο Πρόεδρος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος, ο Ειδ. Γραμματέας και ο επίτιμος Πρόεδρος Κ. Λυκοτραφίτης. Επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, καθηγητής του ΑΠΘ Αθαν. Καραθανάσης.

Την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2006 και ώρα 16.00, στα γραφεία της ΠΟΕΔ έγινε συνεδρίαση του ΔΣ. Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
α. Ενημέρωση μελών
β. Οικονομικά
γ. Προγραμματισμός προσεχών δραστηριοτήτων
δ. Εορτασμός 10ετηρίδας της ΠΟΕΔ

Την ίδια μέρα παρουσιάστηκε στη ΛΑΦΘ (Αίθουσα Τιμών) από την ΔΙΣ/ΓΕΣ και την ΠΟΕΔ η έρευνα της ΔΙΣ/ΓΕΣ «Οι Νεκροί του 1940». Την παρουσίαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου (η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη) η συγκίνηση του οποίου ήταν έκδηλη. Μετά την παρουσίαση τιμήθηκε ο Διευθυντής της ΔΙΣ/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Παν. Κωνσταντόπουλος και στη συνέχεια έγινε κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΟΕΔ. Το νόμισμα έπεσε στον Υποστράτηγο Σταύρο Δερματά της ΔΙΣ/ΓΕΣ. Η δεξίωση, που είχε προβλεφθεί για μετά το πέρας της εκδηλώσεως, δεν έγινε λόγω πένθους για τα τρία στελέχη της Αεροπορίας Στρατού, που έχασαν την προηγούμενη μέρα τη ζωή τους κατά την πτώση ελικοπτέρου στην περιοχή των Γιαννιτσών. Για τα αδικοχαμένα αυτά στελέχη εψάλλει στην αίθουσα τρισάγιο και τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού. -Αναλυτική παρουσίαση της εκδήλωσης στις επόμενες σελίδες-.

Την 22 Φεβρουαρίου 2006, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Τρικάλων υπέβαλε και επίσημα αίτηση προς την ΠΟΕΔ για να εγγραφεί ως μέλος της. Καλώς ήρθατε!

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2006, ο Πρόεδρος παρέστη στον αποκριάτικο χορό της ΕΑΑΣ Θεσσαλονίκης που έγινε στη ΛΑΦΘ.

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2006, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ και πολλοί έφεδροι Καταδρομείς παρευρέθησαν στον αποκριάτικο χορό του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Θεσσαλονίκης, που έγινε στο Ναυτικό Όμιλο. Εκεί ήταν και ο Διοικητής της Ι ΜΠ Υποστράτηγος Δημ. Χαντζής, καθώς και ο Ταξίαρχος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης Χρήστος Πετανίδης (Παλαιός Έφεδρος Αξιωματικός των Καταδρομών).

Το Ψυχοσάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2006, ο Πρόεδρος παρέστει στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων και έγινε όπως κάθε χρόνο, στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Πυλαίας ως απόδοση ελαχίστου φόρου τιμής στους πεσόντες κατά τους αγώνες του Έθνους στρατιωτικούς.

Την Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2006, έγινε στο Στρατόπεδο «Κατσάνη» στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης η ορκωμοσί­α των νεοσυλλέκτων οπλιτών των Ειδικών Δυνάμεων της 2006 Α/ΕΣΣΟ. Μετά την ορκωμοσία οι νεοσύλλεκτοι παρήλασαν ενώπιον του Διοικητού της Ι ΜΠ. Από την ΠΟΕΔ παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος και ο Ειδικός Γραμματέας.

Το Σάββατο, 4 Μαρτίου 2006, έγινε η πρώτη δημόσια εκδήλωση της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Ροδόπης «Οχυρό Νυμφαίας», στο ξενοδοχείο Chris & Eve της Κομοτηνής. Η οργάνωση ήταν άψογη, η συμμετοχή πολύ μεγάλη (αίθουσα γεμάτη) και τα σχόλια θετικά. Συμμετείχαν όλες οι Αρχές της πόλεως και οι Καταδρομείς με τους φίλους τους. Από την ΠΟΕΔ παρέστησαν ο Πρόεδρος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος, ο Ειδ. Γραμματέας και ο καθηγητής του ΑΠΘ Παν. Εσκίογλου.

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2006 στην ΑΔΙΣΠΟ έγινε η τελετή παραδόσεως – παραλαβής της Διοικήσεως από τον Υποναύαρχο ΠΝ Δημ. Κουρκούλη στον Υποναύαρχο ΠΝ Αριστ. Φασούλα. Από την ΠΟΕΔ παρέστη ο Πρόεδρος.
Στην Κύπρο εκδόθηκε το «Λεύκωμα της 31ης Μοίρας Καταδρομών 1964». Το Λεύκωμα αυτό είναι μια εξαιρετική εργασία με φωτογραφίες και ντοκουμέντα της εποχής. Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν το Λεύκωμα να απευθύνονται στους: Αχιλλέα Κοντό τηλ. 00357 99031614 και 00357 22350184 και Λούη Λοΐζου τηλ. 00357 22332443
Το 575 Τάγμα Πεζοναυτών μας έστειλε ένα πάρα πολύ ωραίο ημερολόγιο τοίχου με φωτογραφίες από τις δραστηριότητές του. Ευχαριστούμε τον Διοικητή, τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Πεζοναύτες του 575 ΤΠ/Ν.

Την 18 Μαρτίου 2006 έγινε από την ΠΟΕΔ εορταστική εκδήλωση στην ΛΑΦΘ με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Ομιλητής ήταν ο καταδρομέας Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Αθ. Καραθανάσης με θέμα «Ο Γαλλικός Φιλελληνισμός κατά τον αγώνα της εθνικής μας παλιγγενεσίας».

Την 25η Μαρτίου 2006 εορτάσθηκε με λαμπρότητα η επέτειος της Ελληνικής επαναστάσεως του 1821. Στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας εψάλλει δοξολογία χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κκ Ανθίμου. Παρέστησαν οι πολιτικές, στρατιωτικές και προξενικές Αρχές της πόλεως. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Στη συνέχεια στο Ηρώο του Γ΄ ΣΣ κατατέθηκαν στεφάνια από την Υπουργό, τον Διοικητή του Γ΄ ΣΣ Αντιστράτηγο Ιωάννη Ζούκα, το Νομάρχη, το Δήμαρχο, τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΕΔ και από τις ενώσεις αποστράτων. Τέλος έγινε στην παραλιακή λεωφόρο (Μ. Αλεξάνδρου) παρέλαση της μαθητιώσης νεολαίας και διαφόρων σωματείων ενώπιον της Υπουργού. Την παρέλαση έκλεισαν τα στρατιωτικά τμήματα. Εντύπωση κατά την παρέλαση έκανε το τμήμα της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης που παρήλασε άψογα. Δίκαι­α λοιπόν εισπράξαμε εμείς στην εξέδρα τα συγχαρητήρια από τους παριστάμενους επισήμους. Την ΠΟΕΔ σε όλες τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου εκπροσώπησαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος και ο Ειδ. Γραμματέας.

Την 27η Μαρτίου 2006, στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, έγιναν τα εγκαίνια της εκθέσεως κειμηλίων «Κάποτε... στο ’21» με κειμήλια από την συλλογή Βασ. Νικόλτσιου, Συνταγματάρχου ε.α. και Διευθυντού του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, του Εθνικού Ιστορικού Μουσεί­ου Αθηνών και της Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων. Η επιμέλεια της εκθέσεως ήταν του Βασ. Νικόλτσιου και θα διαρκέσει μέχρι 30 Απριλίου.

Την 23 Μαρτίου 2006, στην αίθουσα «Αλέξανδρος» του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», στην συγκέντρωση – συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ ανέπτυξε το θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821». Ο Πρόεδρος του Ομίλου Χρ. Πατεράκης ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΕΔ και η εκδήλωση τελείωσε με ανταλλαγές ευχών.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8