ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2006

Την Κυριακή, 2 Απριλίου 2006, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη συνεδρίαση του ΔΣ. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα, έγινε προγραμματισμός προσεχών δραστηριοτήτων και κοινοποιήθηκε σύνθεση της αντιπροσωπείας για το XVI Συνέδριο της UEP.

Την Κυριακή, 9 Απριλίου 2006, εορτάστηκε η 65η επέτειος της μάχης των οχυρών στο ΡΟΥΠΕΛ. Εκ μέρους της ΠΟΕΔ παρέστη ο Πρόεδρος Αθ. Γαληνός, ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο.

Το Σάββατο, 29 Απριλίου 2006, στο Στρατόπεδο του Β΄ ΣΣ στη Βέροι­α τιμήθηκε η μνήμη του μεγάλου μάρτυρα Αγίου Γεωργίου. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος.

Την ίδια μέρα στο Στρατόπεδο Π. Άρεως του Γ΄ ΣΣ στη Θεσσαλονίκη σε αντίστοιχο εορτασμό, παρέστη ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ, Ελ. Μαυρουδής.
Ανάλογες τελετές πραγματοποιήθηκαν και στο Στρα­τόπεδο Ρεντίνας από την 1η ΤΑΞΚ-ΑΔ.
Η ΔΕΔ/ΓΕΣ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση των 50 χρόνων από τον θάνατο του Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη ιδρυτή των Δυνάμεων Καταδρομών τέλεσε μνημόσυνο την Πέμπτη 4 Μαΐου 2006 στο Α΄ Νεκροταφείο όπου βρίσκεται ο τάφος του. Επίσης, την Παρασκευ­ή, 5 Μαΐου 2006, έγινε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου, έκθεση φωτογραφίας και σύντομη ομιλία για το έργο και την προσφορά του στην πατρίδα στο ΚΕΕΔ. Στις εκδηλώσεις παρέστη ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Την Κυριακή, 7 Μαΐου 2006, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων. Παρέστησαν οι Αρχές της πόλεως. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος.

Την Κυριακή, 7 Μαΐου 2006, έγιναν στην πλατεία Αγίας Σοφίας τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Το πρόγραμμα προέβλεπε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, ομιλία του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδη και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο. Στις εκδηλώσεις παρευρέθη εκ μέρους της ΠΟΕΔ ο επίτιμος Πρόεδρός της Κων. Λυκοτραφίτης.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στην αίθου­σα διαλέξεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Ομιλητής, ο ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού Χρ. Ζαχόπουλος. Παρέστη ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Την Τρίτη, 9 Μαΐου 2006, έγιναν εκδηλώσεις για την ημέρα λήξεως του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες περιελάμβαναν δοξολογί­α στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Γ΄ ΣΣ, ομιλία του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδη και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ ΣΣ. Παρέστη ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Την Δευτέρα, 15 Μαΐου 2006, στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης” έγινε παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος «Βαλκανικοί Πόλεμοι – Ναυτικός Αγώνας» από τον Αντιναύαρχο ε.α., Ιωαν. Παλούμπη.

Την Τρίτη, 16 Μαΐου 2006, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των πολιτιστικών και άλλων μη επαγγελματικών σωματείων Θεσσαλονίκης στο Ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς” από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, για να συζητηθούν και δρομολογηθούν από κοινού οι ενέργειες για την αντιμετώπιση του μέλλοντος της πόλεως. Στη συγκέντρωση παρέστη ο Α΄ Αντιπρόεδρος.

Την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2006, στο Πεδίο Ασκήσεων Ασκού - Προφήτ­η εκτελέσθηκε από τις δυνάμεις του Β΄ ΣΣ η τελική φάση της Ασκήσεως “ΣΑΡΙΣΑ-2006” την οποία παρακολούθησε η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσί­α. Το παρατηρητήρι­ο βρισκόταν ανατολικά του χωριού Μικροκώμη Θεσσαλονίκης. Την άσκηση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος, ο Αρχισυντάκτης του [Τ]  και ο Ειδ. Γραμματέας της ΠΟΕΔ καθώς και ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. Παν. Εσκίογλου (παλαιός πεζοναύτης-μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης). Όσοι καταδρομείς έχασαν.

Από 14-21 Μαΐου 2006, έγιναν οι εκδηλώσεις για την 65η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, οι οποίες περιελάμβαναν πλήθος προγραμμάτων με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις 20-21 Μαΐου στο αεροδρόμιο του Μάλεμε. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο Β΄ Αντιπρόεδρος, Κων. Θάνος, συνοδευόμενος από μέλη της ΛΕΚ Στερεάς Ελλάδας.

Την Πέμπτη, 18 Μαΐου 2006, στη Λάρισα, έγινε παρουσίαση του βιβλίου “Παραμύθι και μύθος” του δάσκαλου Δημ. Δραγανιδάκη που είναι Πρόεδρος της ΛΕΔ Θεσσαλίας (Λάρισα). Του ευχόμαστε να υπάρξει συνέχεια.

Από 21-24 Μαΐου έγινε στο Cabeco της Πορτογαλίας το XVI Συνέδριο της UEP στο οποίο συμμετείχαν ο Πρόεδρος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος και ο Ειδ. Γραμματέας της ΠΟΕΔ. Περισσότερα σε άλλη σελίδα

Την Δευτέρα, 22 Μαΐου 2006, στο Βασιλικό Θέατρο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασ. Παπαγεωργόπουλος παρουσίασε τον απολογισμό πεπραγμένων το Δήμου. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο Ταμίας Φ. Κωνσταντινάκης.

Το Σάββατο, 27 Μαΐου 2006, στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου του Γ΄ ΣΣ τελέστηκε το 40θήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αείμνηστου Στρατηγού Κων. Μάλαμα. Παρέστησαν εκτός από την οικογένειά του, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, ο Διοικητής του Β΄ ΣΣ, ο Διοικητής της 71 Α/Μ ΤΑΞ, ο Διοικητής της 1ης ΤΑΞΚ-ΑΔ, ο Υποδιοικητής της Ι ΜΠ, πολλοί εν ενεργεία συνάδελφοι, οι συμμαθητές του της τάξεως 1947, Απόστρατοι Αξιωματικοί, και πολλοί καταδρομείς. Ακολούθησε παράθεση καφέ και στην συνέχεια γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή, 28 Μαΐου 2006, στο Ηρώο των πεσόντων στο Καβούρι Βουλιαγμένης τελέστηκε το μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων καταδρομέων στους ιερούς αγώνες του Έθνους μας από την ΔΕΔ/ΓΕΣ. Παρέστη ο Β΄ Αντιπρόεδρος.

Την ίδια ημέρα, στη Ρεντίνα, τελέστηκε αντίστοιχο μνημόσυνο υπέρ των πεσό­ντων Καταδρομέων και του ιδρυτ­ή των Δυνάμεων Καταδρομών Υποστρά­τηγο Ανδρέα Καλλίνσκη. Παρέστησαν ο Διοικητής του Β΄ ΣΣ, οι Διοικητές των ταξιαρχιών και πολλοί καταδρομείς. Πολλοί καταδρομείς της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης αλλά και τα περισσότερα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΔ ήταν παρόντα, με επικεφαλής τον Πρόεδρο.

Την Δευτέρα, 29 Μαΐου 2006, έγινε εκδήλωση στην αίθουσα διαλέξεων της ΛΑΦΘ εκ μέρους του ΔΣ του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Θεσσαλονίκης. Ομίλησε ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., Κων. Βαβούσκος με θέμα: Τα περί των άλλωσιν της Κωνσταντινούπολης.

Την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2006, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμι­ο Θεσσαλονίκης το Πανελλήνιο Συνέδριο Περιβάλλοντος για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Σ’ αυτό συμμετείχαν πολλοί φορείς της πόλεως και μίλησαν πολλοί καθηγητές του Πανεπιστημίου. Ο καθηγητής Παν. Εσκίογλου μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης ομίλησε με θέμα: “Φιλοπεριβαντολογικές μέθοδοι κατασκευής δρόμων αναψυχής στο δάσος Σέιχ Σου (Κέδρινος Λόφος)”. Ο καθηγητής ήταν άνετος, εξαιρετικά κατατοπιστικός, με σοβαρές τοποθετήσεις. Το συνέδριο παρακολούθησαν ο Πρόεδρος και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ.  

Την Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2006, πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καστοριάς η ιδρυτική συνέλευση της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Καστοριάς. Παρέστησαν ο Πρόεδρος και Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ και το μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, καθηγητής Α.Π.Θ. Παν. Εσκίογλου. Λεπτομέρειες για την εκδήλωση (άριστη καθόλα) σε άλλη σελίδα.

Την Κυριακή, 18 Ιουνίου 2006, έγινε γιορτή για τον Μ. Αλέξανδρο που διοργανώνει κάθε χρόνο η Νομαρχία Θεσσαλονίκης στην παραλί­α του Λευκού Πύργου. Μετά το τέλος της γιορτής και όπως είχε προγραμματισθεί έγινε η ονοματοδοσία του αποβατικού σκάφους LCM της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης. Ανάδοχος ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή. 24 Ιουνίου 2006, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΔ στο ξενοδοχειακό συγκρότημα “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” (4 Αστέρων) στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα με κυριότερα την τροποποίηση του καταστατικού της ΠΟΕΔ, τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 10 χρόνων από της ιδρύσεώς της και των 60 χρόνων από της ιδρύσεως των ΛΟΚ.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8