ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006

Την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2006, στο Στρατόπεδο «Κατσάνη» στη Ρεντίνα, πραγματοποιήθηκε τελετή απονομής πράσινου μπερέ στους νεοσύλλεκτους των Ειδικών Δυνάμεων της 2006 Γ/ ΕΣΣΟ. Τους μπερέδες απένειμε ο Διοικητής του Β΄ ΣΣ, ο οποίος ζήτησε από τους Προέδρους της ΠΟΕΔ και του Συνδέσμου Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας, τιμής ένεκεν, να απονείμουν και αυτοί αριθμό μπερέδων.

Την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, γιορτάστηκε η Ημέρα της Αστυνομίας και η μνήμη του Προστάτη της Αγίου Αρτεμίου με δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου Παλαμά και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Αστυνομίας (έναντι της εισόδου Γ΄ ΣΣ). Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος.

Την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου, έγινε τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ ΣΣ από το Γ.Γ. του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης Λουκά Ανανίκα, ως εκπρόσωπο του Υπουργού, στο πλαίσιο της επετείου ίδρυσης του ΟΗΕ. Παρέστη ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006, τελέσθηκε η καθιερωμένη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, μελών της Κυβερνήσεως και του συνόλου των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών. Παρέστησαν, επίσης, οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμ. Ασφαλείας. Αργότερα, στις 12.00, έγινε τελετή κατάθεσης στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Μνημείο του Ναυάρχου Βότση, στην παραλία του Λευκού Πύργου. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και ο Ειδ. Γραμματέας.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, δόθηκε δεξίωση προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης στο Ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς”. Παρέστησαν ο Πρόεδρος, ο Επίτιμος Πρόεδρος και ο Ειδικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ.

Την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2006, ο Διοικητής του Γ΄ ΣΣ παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, στο οποίο παρακάθησε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2006, και ώρα 10.30 έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο ηρώο του Γ΄ ΣΣ. Παρέστησαν όλοι οι επίσημοι. Ακολούθως έγινε μεγαλειώδης παρέλαση στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου. Στην παρέλαση συμμετείχε και τμήμα της ΕΔΟΠΑ της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, το οποίο με την άψογη εμφάνισή του προκάλεσε τον θαυμασμό και τα χειροκροτήματα των επισήμων και του κόσμου και σχολιάσθηκε ευμενώς από όλα τα μέσα (ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά). Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Πρόεδρος, ο α΄ Αντιπρόεδρος, ο Γενικός και ο Ειδικός Γραμματέας και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΕΔ και ο Αντιπρόεδρος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της ίδιας μέρας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βέροιας παρέθεσε δείπνο για την ονομαστική του εορτή ο Διοικητής του Β΄ ΣΣ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χαντζής. Παρέστησαν ο Πρόεδρος, ο α΄ Αντιπρόεδρος και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2006, η Ι ΜΠ οργάνωσε τελετή για τη συμπλή­ρωση ενός έτους από της λειτουργία­ς της με τη νέα δομή και πραγματοποίησε εγκαίνια της νέας αίθουσας τιμών της Μεραρχίας. Η τελετή έγινε στην έδρα της Ι ΜΠ (Αγία Βαρβάρα Βεροίας) και παρέστησαν, εκτός από τους Αξιωματικούς της Ι ΜΠ, ο Διοικητής του Β΄ ΣΣ Αντιστράτηγος Δημ. Χαντζής και οι αρχές του Νομού. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησαν ο α΄ Αντιπρόεδρος και ο Ειδικός Γραμματέας.

Την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2006, εορτάσθηκε στην 113 ΠΜ στο Αεροδρόμιο Σέδες η εορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο α΄ Αντιπρόεδρος.

Το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2006, εορτάστηκε η επέτειος υπογραφής της ανακωχής του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου με καταθέσεις στεφάνων στο Συμμαχικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο ΖΕΪΤΕΝΛΙΚ (στην οδό Λαγκαδά Θεσσαλονίκης) και στο ηρώο του Γ΄ ΣΣ. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο α΄ Αντιπρόεδρος.

Την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, το Γ΄ ΣΣ οργάνωσε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης ενημέρωση των μελών της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, με την ευκαιρία της ημέρας “Τιμής Αποστράτων”. Την παρακολούθησαν ο Πρόεδρος και ο α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, έγινε στη Ρεντίνα τελετή ορκωμοσίας των νεο­συλλέκτων οπλιτών της 2006Δ/ΕΣΣΟ. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και το μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της ΛΕΔ Χαλκιδικής, Άγγ. Κατσάγγελος.

Την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006, στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου τελέσθηκε δοξολογία για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακολούθησε ομιλία του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδη. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ ΣΣ.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας δόθηκε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, στην οποία παρευρέθηκαν οι Αρχές της πόλεως, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλοί προσκεκλημένοι. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και ο α΄ Αντιπρόεδρος.

Την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2006, στην αίθουσα διαλέξεων του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΔ, η οποία είχε ως σπουδαιότερο θέμα την τροποποίηση του καταστατικού. Το ΔΣ της ΠΟΕΔ είχε επεξεργασθεί τις τροποποιήσεις, οι οποίες και έγιναν δεκτές. Επί πλέον εξετάσθηκαν και διάφορες προτάσεις Λεσχών. Συμμετείχαν πάρα πολλές Λέσχες με τους αντιπροσώπους τους και το κλίμα ήταν ευχάριστο. Η Γενική Συνέλευση τελείωσε περί την 1400 ω. και ακολούθησε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Το Σαββατοκύριακο 2-3 Δεκεμβρίου 2006, διεξήχθησαν στη Ρεντίνα οι 12οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων. Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε τους ασκούμενους και διαγωνιζόμενους ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ. Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε τον ίδιο χώρο ο α΄ Αντιπρόεδρος και ο Ειδικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ. Οι επισκέπτες συνεχάρησαν τους Καταδρομείς για την προσπάθειά τους. Μετά το πέρας των αγώνων ακολούθησε παράθεση γεύματος στο εστιατόριο εκπαιδευομένων του ΚΕΑΠ, στο οποίο παρεκάθησαν ο α΄ Αντιπρόεδρος και μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΔ, ο Πρόεδρος της ΠΑΝΕΕΑ, ο Διοικητής της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, οι Διοικητές των Β΄ και Δ΄ ΜΚ, καθώς και όλα τα μέλη των αποστολών των Λεσχών. Στο τέλος απηύθυναν χαιρετισμό ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ και ο Διοικητής 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ και απονεμήθηκαν τα διπλώματα στους νικητές.

Την ίδια ημέρα (Κυριακή 3 Δεκεμβρίου) έγινε στην Αγία Μαρίνα Ρεντίνας το μνημόσυνο του Αχιλ. Μιμιλίδη, ο οποίος υπηρετώντας ως ΔΕΑ χάθηκε πριν από τέσσερα χρόνια στην περιοχή, προσπαθώντας να διαβεί το φουσκωμένο ρέμα με τους καταδρομείς του. Παρευρέθηκαν οι γονείς του, συγγενείς του, ο Διοικητής του Β΄ ΣΣ Αντιστράτηγος Δημ. Χαντζής, ο Διοικητής της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, οι Διοικητές των Β΄ και Δ΄ΜΚ, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ειδικών Δυνάμεων Ν. Πέλλας (ο οποίος φέρει το όνομά του), ο α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ, ο Πρόεδρος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης και πάρα πολλοί Καταδρομείς.

Την Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2006, στην Θεσσαλονίκη, εορτάσθηκε με λαμπρότητα η μνήμη της Αγ. Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού. Εψάλη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου του Γ΄ ΣΣ και ακολούθησε δεξίωση, που περιελάμβανε και τους παραδοσιακούς λουκουμάδες. Παρέστη ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.
Το Πολεμικό μας Ναυτικό τίμησε στη Θεσσαλονίκη τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο με λιτάνευση της ιερής εικόνας το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου, δοξολογία το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αρετσούς και δεξίωση το βράδυ στο Κυβερνείο. Στη δοξολογία και τη δεξίωση παρέστη ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε διεθνές Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας σε αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Βραβεύθηκαν περίπου 10 ομάδες διασώσεως, μεταξύ των οποίων ήταν η ΕΔΟΠΑ της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος.

Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, το βράδυ, πραγματοποιήθηκαν στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης τα εγκαίνια της Νέας Πτέρυγας επεκτάσεως της Νευροψυχιατρικής Κλινικής “Άγιος Αντώνιος” του επίτιμου μέλους της Ομοσπονδίας μας ευπατρίδη ιατρού Κωνσταντίνου Στασινόπουλου, Νευρολόγου-ψυχιάτρου. Παρέστησαν ο Πρόεδρος, ο επίτιμος Πρόεδρος και ο Ειδικός Γραμματέας. Με την προσθήκη της νέας νοσηλευτικής μονάδας, οι Νευροψυχιατρικές κλινικές “Αγία Μαρίνα”, “Άγιος Γεώργιος” και “Άγιος Αντώνιος” (του Κ. Στασινόπουλου) αποτελούν πλέον το μεγαλύτερο νοσηλευτικό συγκρότημα ψυχικών παθήσεων στη χώρα μας.

Το Σαββατοκύριακο, 16-17 Δεκεμβ­ρίου 2006, οργανώθηκε εξόρμηση παλιών και νέων μελών του ΔΣ της ΠΟΕΔ και ιδρυτικών μελών της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης στη Βαρβάρα Χαλκιδικής, που περιελάμβανε συνεστίαση με μέλη της ΛΕΔ Χαλκιδικής και διανυκτέρευση σε ξενώνες του χωριού. Η διοργάνωση της όλης εκδήλωσης από τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΛΕΔ Χαλκιδικής ήταν άψογη. Τη συνεστίαση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Χαλκιδικής Βασίλειος Πάππας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αρναίας.

Την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2006, ο Πρόεδρος, ο α΄ Αντιπρόεδρος, ο Γενικός και ο Ειδικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ επισκέφθηκαν κατά σειρά την 1η ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ και τις μονάδες του Στρατο­πέδου ΚΑΤΣΑΝΗ, την Ι ΜΠ και το Β΄ ΣΣ για ανταλλαγή ευχών για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Την ίδια μέρα και για τον ίδιο σκοπό επισκέφθηκαν εκ μέρους της ΠΟΕΔ τη Β΄ ΜΚ ο Πρόεδρος της ΛΕΚ Ημαθίας Αντώνης Φραγκόπουλος και την Ε΄ ΜΚ το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔ Κωνσταντίνος Φιλιππίδης.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8