ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2007

Τη Δευτέρα, 1η Ιανουαρίου 2007, τελέσθηκε στη Θεσσαλονίκη επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας για την έλευση του Νέου Έτους. Σ΄ αυτή παρέστησαν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές. Εκ μέρους της ΠΟΕΔ παρέστη ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Αντιστράτηγος ε.α. Αθ. Γαληνός, ο α΄ Αντιπρόεδρος Υποστράτηγος ε.α. Ελ. Μαυρουδής, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Κων. Λυκοτραφίτης και ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού Ταξίαρχος ε.α. Παντ. Γιαννακόπουλος.  Μετά, η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔ μετέβη στο μεγαλύτερο πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ της Θεσσαλονίκης, που ανήκει στο Βασ. Κλάδη, ο οποίος είναι θερμός συμπαραστάτης της ΠΟΕΔ και πολύ καλός φίλος των μελών της αντιπροσωπείας, όπου κόπηκε η πίτα του καταστήματος, παρουσία και του Υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Ορφανού. Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία αντάλλαξε ευχές με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γ. Καλαϊτζή στο Υπουργείο. Κατόπιν, η αντιπροσωπεία παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, όπου αντάλλαξε ευχές με το Δήμαρχο Βασ. Παπαγεωργόπουλο.

Την Κυριακή, 7 Ιανουαρίου, έγινε στις εγκαταστάσεις της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, στο Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, η κοπή της βασιλόπιτας της Αερολέσχης. Η τελετή έγινε στην αίθουσα τελετών «Αεροπόρου Χρήστου Παπαζαφειρίου», που φέρει το όνομα του επιτίμου Προέδρου της Αερολέσχης, παρέστησαν δε σ’ αυτήν πολλοί βουλευτές και εκπρόσωποι Αρχών της Θεσσαλονίκης. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και ο Ειδικός Γραμματέας.

Την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στη Ρεντίνα τελετή απονομής πράσινου μπερέ στους νεοσύλλεκτους Ειδικών Δυνάμεων της 2006Δ/ΕΣΣΟ, που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την εκπαίδευσή τους στο Τμήμα Προκεχωρημένης Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων στης Δ’ Μοίρας Καταδρομών. Η τελετή έγινε παρουσία του Υποδιοικητού του Β’ ΣΣ Υποστρατήγου Γεωργίου Κούτρα, του Διοικητού της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ Ταξιάρχου Νικολάου Λάζαρη, άλλων αξιωματικών, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, παλαιών Καταδρομέων και πλήθους συγγενών των νεοσυλλέκτων. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, ο α’ Αντιπρόεδρος, ο Ειδικός Γραμματέας και το μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της ΛΕΔ Χαλκιδικής Άγγ. Κατσάγγελος. Η επίδειξη, που παρουσίασαν οι νεοσύλλεκτοι, ήταν άψογη, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας απένειμε τιμητικά τους τρεις πρώτους μπερέδες, μετά από πρόσκληση του Υποδιοικητού του Β’ ΣΣ.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, στο κέντρο «Θεσσαλονικιά», πραγματοποιήθηκε η γιορτή των εργαζομένων στις «Νευροψυχιατρικές Κλινικές Κ.Γ. Στασινόπουλου», του επιτίμου μέλους της Ομοσπονδίας μας, για τον ερχομό του καινούργιου χρόνου. Παρέστη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης η ετήσια χοροεσπερίδα και η κοπή της βασιλόπιτας της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης. Παρέστησαν όλα τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΔ, που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερα για την εκδήλωση στη σελίδα 96.

Την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε εκδήλωση στη ΛΑΦΘ κατά την οποία κόπηκε η βασιλόπιτα της Ένωσης, επιδόθηκαν πλακέτες στις τάξεις 1968 (τάξη του Προέδρου της ΠΟΕΔ) και 1969 της ΣΣΕ, βραβεύθηκαν οι αριστούχοι μαθητές της ΣΣΑΣ και επιδόθηκε εικόνα στο Διοικητή του Γ΄ ΣΣ, Αντιστράτηγο Ιωάννη Ζούκα. Χορωδία τραγούδησε τραγούδια εποχής και ακολούθησε δεξίωση. Παρέστησαν ο Πρόεδρος και ο α΄ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, έγινε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Νάουσας η κοπή της βασιλόπιτας της Λέσχης Καταδρομέων Νομού Ημαθίας. Παρέστησαν οι Διοικητές του Β΄ ΣΣ, της Ι ΜΠ και της Β΄ ΜΚ, ο Επιτελάρχης του Β΄ ΣΣ, ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου της Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας. Την Ομοσπονδί­α εκπροσώπησε ο Πρόεδρος. Το νόμισμα έπεσε στην Ι ΜΠ. Περισσότερα στη σελ. 114.
Την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, στο κέντρο Salle PRIVEE της Θεσσαλονίκης, έγινε η καθιερωμένη ετήσια συγκέντρωση, για την κοπή της βασιλόπιτας της Λέσχης Καταδρομέων και Φίλων των ΛΟΚ «Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΜΠΕΡΕΣ». Από την Ομοσπονδία παρέστησαν ο Πρόεδρος, ο α’ Αντιπρόεδρος και ο Ειδικός Γραμματέας.

Την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2007, η Ένωση Ρουμελιωτών Βορείου Ελλάδος έκοψε τη βασιλόπιτά της στην αίθουσα της Ένωσης. Παρέστη ο α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ (μέλος της Ένωσης).

Την ίδια μέρα, οι απόγονοι των Μακεδονομάχων έκοψαν τη βασιλόπιτά τους στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών. Παρέστη ο α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου, παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Γιώργου Καλαντζή, έγιναν στο Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Πολεμικού Μουσείου τα εγκαίνια της έκθεσης «ΚΑΜΕΡΑ & ΙΣΤΟΡΙΑ - 100 χρόνια Ελληνικού Ενημερωτικού Κινηματογράφου», που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Πολεμικού Μουσείου με το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση. Κατά την τελετή των εγκαινίων παρουσιάστηκαν και οι πέντε ιστορικές ενότητες της τοιχογραφίας του Πολύκλειτου Ρέγκου, που κοσμούσαν το «Σπίτι του Στρατιώτη» στο πρώην Στρατόπεδο ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ της Θεσσαλονίκης. Παρέστησαν ο Πρόεδρος και ο α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού μας.

Την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου και ώρα 11:00, στον κινηματογράφο «Αριστοτέλειον» της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, παρουσιάστηκε από την Εταιρεία, σε πρώτο ώριμο στάδιο, η νέα συλλογική επιστημονική μελέτη της με τίτλο «Αλυτρωτικός Ιμπεριαλισμός των Σκοπίων 1943-2006 : Επίσημα κρατικά ντοκουμέντα Σκοπίων». Τη μελέτη και τη δημοσίευσή της χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου το Καρύπειον Ίδρυμα Μελετών Μακεδονίας και Θράκης. Η αίθουσα του κινηματογράφου ήταν ασφυκτικά γεμάτη και πολλοί ήταν οι όρθιοι μέσα και έξω από την αίθουσα. Παρέστη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού μας, που είναι και μέλος της Εταιρείας.

Στη συνέχεια, την ίδια μέρα, στην αίθουσα του Καρδιολογικού Ινστιτούτου Βορείου Ελλάδος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου «Οι ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», στην οποία παρέστη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2007, έγινε, στα γραφεία της ΠΟΕΔ, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και συζητήθηκαν διάφορα θέματα. Το βράδυ της ίδιας μέρας, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης η Ομοσπονδία μας διοργάνωσε διάλεξη με ομιλητή τον καθηγητή Αστροφυσικής του Α.Π.Θ. Ιωάννη Σειραδάκη και θέμα «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων» (δες και σελ. 50 & 85). Στη συνέχεια, παρατέθηκε δεξίωση κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε η κοπή της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας. Περισσότερα στη σελ. 85.

Την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2007, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (οδός Μοναστηρίου 326) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για παρουσίαση του σχεδίου δράσης των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διευθύνσεως Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο υλοποίησης της Πολιτικής Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας έτους 2007. Εκ μέρους της ΠΟΕΔ παρέστη ο Πρόεδρος.

Την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης έγινε εκδήλωση κατά την οποία ομίλησε ο Αντιστράτηγος ε.α. Κων. Καραγεωργίου με θέμα «Η Θεσσαλονίκη σήμερα». Την εκδήλωση οργάνωσε η τάξη 1971 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και εκ μέρους της ΠΟΕΔ παρέστη ο α΄ Αντιπρόεδρος.

Το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2007 (Ψυχοσάββατο), στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Πυλαίας, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά τους αγώνες του Έθνους Αξιωματικών και Οπλιτών. Η τελετή οργανώθηκε από το Γ΄ ΣΣ (ΙΙΙη ΤΑΞΥΠ) και παρέστησαν σ’ αυτήν ο Γ. Γραμματέας του ΥΜΑΘ Λουκάς Ανανίκας, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδης, ο Αντινομάρχης Ιωάννης Παλαιστής, ο Δήμαρχος Πυλαίας Βασ. Καρτάλης και Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαγιαννόπουλος. Εκ μέρους της ΠΟΕΔ παρέστησαν ο Πρόεδρος και ο Ειδ. Γραμματέας.
Τα διαμένοντα στη Θεσσαλονίκη νυν και πρώην μέλη του ΔΣ, ιδρυτικά μέλη της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης και άλλοι καταδρομείς (εκ μονίμων ή εξ εφέδρων), οι περισσότεροι μετά συζύγων, μαζεύτηκαν το βράδυ της Τρίτης, 13 Φεβρουαρίου, στην Περαία για μιαν αποκριάτικη ψυχαγωγική βραδιά. Παρόντες ήταν οι: Ηλίας Αϊβατιάδης (2), Βασ. Αλεξάνδρου (2), Θαν Γαληνός (2), Γιώρ. Γεωργιάδης (2), Στέργιος Δέδας (1), Χάρης Δεληογλάνης (1), Παν. Εσκίογλου (2), Νίκος Ευθυμίου (1), Δημ. Ευσταθίου (2), Δημ. Καπλάνης (2), Γιώρ. Κουκίδης (3), Φ. Κωνσταντινάκης (2), Κ. Λυκοτραφίτης (2), Λευτ. Μαυρουδής (2), Γιώρ. Ντούλιας (1), Βασ. Παπαβασιλείου (1), Δημ. Παπαδόπουλος (1), Παντ. Σταθόπουλος (2), Δημ. Τόλιος (1).

Το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2007, στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο έγιναν κολυμβητικοί αγώνες αθλητών με ειδικές ανάγκες, τους οποίους διοργάνωσε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης. Την προηγούμενη έγινε το καλωσόρισμα των αθλητών με δεξίωση στη Γ΄ Αποθήκη του Λιμένα Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση ήταν άψογη και οι αγώνες είχαν απόλυτη επιτυχία. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της ΛΕΚ, τον δάσκαλο Νίκο Παπαϊωάννου, και στο Διοικητικό Συμβούλιο, που εργάσθηκαν με ζήλο και δεν υπολόγισαν κόπους και θυσίες. Παρέστησαν όλα τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΔ, που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη και ο Πρόεδρος της ΛΕΔ Χαλκιδικής, Άγγελος Κατσάγγελος. Επίσης, ο Γ. Γραμματέας του ΣΕΔ Πέλλας Δημ. Θάνος και το μέλος της ΛΕΔ Κοζάνης Χριστόπουλος. Περισσότερα στη σελ.99.

Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2007, στη Ρεντίνα, έγινε η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών των Ειδικών Δυνάμεων της 2007Α/ΕΣΣΟ. Στον Διοικητή της Δ΄ ΜΚ Αντισυνταγματάρχη Πολυχρονίδη και τα στελέχη της Δ΄ ΜΚ αξίζουν συγχαρητήρια για την άψογη εμφάνιση, παρέλαση και δεξίωση για τους επισκέπτες. Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Σπυρίδων, ο Διοικητής του Β΄ ΣΣ Αντιστράτηγος Δημ. Χαντζής, ο Υποδιοικητής της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ (απουσιάζοντος του Διοικητή), η Έπαρχος Λαγκαδά, οι Δήμαρχοι Αρναίας και Λαγκαδά, ο α΄ Αντιπρόεδρος και ο Ειδ. Γραμματέας της ΠΟΕΔ, ο Πρόεδρος της ΛΕΔ Χαλκιδικής, Αξιωματικοί εν ενεργεία και αποστρατεία και συγγενείς των νεοσυλλέκτων οπλιτών.

Την 1η Μαρτίου άρχισαν οι τακτικές ετήσιες κρίσεις των Αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας και την 5η Μαρτίου των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα αποτελέσματατων κρίσεων σε ότι αφορά τους Ανώτατους Αξιωματικούς, που προέρχονται από τις Ειδικές Δυνάμεις, παρουσιάζονται σε άλλη σελίδα. Στο σημείο αυτό σημειώνουμε την αποστρατεία του καταδρομέα Υποστρατήγου του Πυροσβεστικού Σώματος Χρήστου Πετανίδη που ήταν περιφεριακός  Διοικητής ΠΥ Κεντρ. Μακεδονίας. Του ευχόμαστε η νέα περίοδος της ζωής του να είναι γεμάτη υγεία και ευτυχία και τον περιμένουμε στις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητές μας. Το βράδυ της Παρασκευής, 16 Μαρτίου, ο Αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Πετανίδης, παρέθεσε δείπνο στη Λέσχη Αξιωματικών του Αεροδρομίου ΣΕΔΕΣ στο οποίο παρακάθησε και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Το Σάββατο, 3 Μαρτίου, ένα λεωφορείο γεμάτο με μέλη του ΔΣ και φίλους της ΠΟΕΔ και μέλη Λεσχών-μελών της (με τις οικογένειές τους) αναχώρησε από Θεσσαλονίκη με προορισμό τα Ιωάννινα, όπου θα γινόταν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ και η πρώτη πανηγυρική εκδήλωση της νεοσύστατης Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ιωαννίνων. (Περιγραφή της εκδήλωσης αυτής σε άλλη σελίδα).
Κατά το διάστημα 6-30 Μαρτίου έγιναν οι τελετές παράδοσης και παραλαβής της Διοίκησης των Σχηματισμών, όπως περιγράφεται σε άλλες σελίδες.

Την Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007, έγινε στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών η παρουσίαση του βιβλίου του Σάββα Καλεντερίδη (καταδρομέας Αξιωματικός ε.α.) με τίτλο «Παράδοση Οτζαλάν: Η ώρα της Αλήθειας». Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη και πολλοί ήταν όρθιοι μέσα και έξω απ’ αυτήν. Εκ μέρους της ΠΟΕΔ παρέστη ο Πρόεδρος.

Την Τετάρτη, 21 Μαρτίου, έγιναν εκδηλώσεις με ομιλίες για την 25η Μαρτίου 1821 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και στην Ένωση Ρουμελιωτών Βορείου Ελλάδος. Παρευρέθηκε ο α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Την ίδια μέρα έγινε στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης η παρουσίαση του βιβλίου «Ανθρώπων Έργα» του Χρήστου Καζόλη. Μεταξύ των παρουσιαστών του βιβλίου ήταν και ο καθηγητής του Α.Π.Θ. Παν. Εσκίογλου, μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης. Την παρουσίαση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος και ο α’ Αντιπρόεδρος.

Την 25 Μαρτίου, εορτάσθηκε με λαμπρότητα η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Στον Ι. Ν. της του Θεού Σοφίας εψάλη δοξολογία, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου. Παρέστησαν οι πολιτικές, στρατιωτικές και προξενικές αρχές της πόλης. Στη συνέχεια, στο Ηρώο του Γ΄ ΣΣ κατατέθηκαν στεφάνια από τον εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως Υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου, το Διοικητή του Γ΄ ΣΣ, το Νομάρχη, το Δήμαρχο, τις Ενώσεις Αποστράτων και την ΠΟΕΔ. Τέλος, στην παραλιακή λεωφόρο (Μ. Αλεξάνδρου) ενώπιον των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών έγινε παρέλαση, στην οποία έλαβαν μέρος Σχολεία, Σωματεία και ο Στρατός. Ζωηρή εντύπωση έκανε το τμήμα της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, που παρήλασε άψογα. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ στην εξέδρα έγιναν αποδέκτες συγχαρητηρίων από τους παριστάμενους επισήμους. Την ΠΟΕΔ σε όλες τις εκδηλώσεις εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος και ο Ειδ. Γραμματέας.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8