ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2007

Το βράδυ της Παρασκευής, 7 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης σύναξη αρκετών παλιών και νέων καταδρομέων στελεχών της Ομοσπονδίας μας και της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους διακρίναμε τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔ, τον Επίτιμο Διοικητή του Β΄ ΣΣ Αντιστράτηγο ε.α. Δημ. Χαντζή, τον Α΄ Αντιπρόεδρο της ΠΟΕΔ, τον Πρόεδρο της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, το Διαμαντή Χαρένια, το Δημήτρη Τόλιο, τον Κώστα Λυκοτραφίτη και πολλούς άλλους. Παρόντα ήταν και όλα τα μέλη της ΕΔΟΠΑ, που επέστρεψαν από την κατάσβεση πυρκαγιών στην Εύβοια.

Το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο των ΛΟΚ στην Κρυσταλλοπηγή το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων την περίοδο 1947-49 Καταδρομέων, όπως αναλυτικά περιγράφεται σε άλλη σελίδα.

Την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν στη Δράμα τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Λέσχης Καταδρομέων Ν. Δράμας. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΔΣ. Παρόντες και πολλοί Δραμινοί Στρατηγοί ε.α., όπως ο Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΕΑΑΣ Πασχάλης Δημητρακάκης και ο Επίτιμος Διοικητής της ΣΣΕ Ιωάννης Ασλανίδης.

Το Σαββατοκύριακο, 13-14 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο Πολυκάστρου και στο Πεδίο Βολής Λιτοχώρου η 1η Αγωνιστική Συνάντηση Αλεξιπτωτιστών μελών Λεσχών της ΠΟΕΔ με τη μορφή τριάθλου (προσγείωση ακριβείας, οπλίτης δρόμος 1 μιλίου και σκοποβολή) και διοργανώτρια τη Λέσχη ΕΚ-ΑΛ Ν. Πιερίας. Λεπτομέρειες στη σελίδα της διοργανώτριας Λέσχης.

Από το Σάββατο 20 μέχρι και την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, στο GARMISCH της Βαυαρίας, το 17ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών (U.E.P.), όπως περιγράφεται σε άλλη σελίδα.

Το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 95η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό και για την 67η επέτειο του «ΟΧΙ». Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, καθώς και οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Συγκεκριμένα :

Το πρωί της Παρασκευής, 26 Οκτωβρίου, τελέσθηκε η καθιερωμένη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο πρόεδρος του ΔΣ.

Το βράδυ της ίδιας μέρας παρατέθηκε δεξίωση από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης στο Ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». Παρέστησαν ο Πρόεδρος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας.

Το βράδυ του Σαββάτου, 27 Οκτωβρίου, παρατέθηκε από το Διοικητή του Γ’ ΣΣ επίσημο δείπνο στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, στο οποίο προσκλήθηκε και παρακάθησε ο Πρόεδρος του ΔΣ.

Την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε τελετή κατάθεσης στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ηρώο του Γ΄ ΣΣ και στη συνέχεια μεγαλειώδης παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στην παραλιακή λεωφόρο. Στην κατάθεση και την παρέλαση την ΠΟΕΔ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος, ο Γενικός και ο Ειδικός Γραμματέας και ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού μας.

Φέτος, για πρώτη φορά, πήρε μέρος στην παρέλαση και ο Σύλλογος «Κομάντος ’74». Μάλιστα, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης τους έβαλε πολύ τιμητικά στην 1η θέση, αμέσως μετά τους αναπήρους πολέμου. Η ΛΕΚ Θεσσαλονίκης είχε κι’ αυτή, όπως κάθε χρόνο, την εξ ίσου τιμητική τελευταία θέση των πολιτικών τμημάτων. Και τα δύο τμήματα με την άψογη εμφάνισή τους προκάλεσαν θύελλα ενθουσιασμού και παρατεταμένα χειροκροτήματα των επισήμων και του κόσμου, καθώς επίσης κολακευτικά σχόλια από τα ΜΜΕ, που αναμετέδιδαν την παρέλαση.

Μετά το πέρας της παρελάσεως, πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης συνεστίαση του ΔΣ της ΠΟΕΔ με τα μέλη της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου «Κομάντος ’74», που πήραν μέρος στην παρέλαση, τα παριστάμενα μέλη των ΔΣ τους και τα μέλη του Συλλόγου «Κομάντος ’74», που είχαν ανταποκριθεί στη σχετική πρόσκληση του συλλόγου τους.

Το σαββατοκύριακο, 3-4 Νοεμβρίου, διεξήχθησαν στην περιοχή της Λαμίας οι 13οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων, όπως περιγράφεται στη σελίδα της ΛΕΚ-ΕΔ Στερεάς Ελλάδας. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος.

Τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, η Ομάδα 21 Μακεδονίας - Θράκης, της οποίας Γ.Γ. είναι ο επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Κων/νος Λυκοτραφίτης, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Σκοπιανό: Καμιά υποχώρηση. Καταγγελία τώρα. Βέτο και ως FYROM». Παρέστησαν όλα τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΔ, που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη.

Την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, εορτάσθηκε η μνήμη του προστάτη της Πολεμικής μας Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Στη Θεσσαλονίκη ο εορτασμός οργανώθηκε από την 113 ΠΜ στο Αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ και περιλάμβανε δοξολογία στο παρεκκλήσιο του Αεροδρομίου και επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών και καταθέσεις στεφάνων στο Ηρώο του Αεροδρομίου. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος.

Το Σαββατοκύριακο, 10-11 Νοεμβρίου, ύστερα από πρόσκληση της ΛΕΚ Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε 2ήμερη εξόρμηση του ΔΣ της Ομοσπονδίας στο χωριό Σπηλιά, κοντά στην κορυφή του όρους Κίσαβος (Όσσα). Λεπτομέρειες στη σελίδα της ΛΕΚ Θεσσαλίας.

Τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, τιμήθηκε η επέτειος της υπογραφής της ανακωχής του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με τελετές καταθέσεως στεφάνων στα Συμμαχικά Νεκροταφεία Ζέϊτενλικ (στην οδό Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης και στο Ηρώο του Γ΄ ΣΣ. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος.

Την Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, στο Στρατόπεδο «Κατσάνη» στη Ρεντίνα, έγινε η ορκωμοσία των νέων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) των Ειδικών Δυνάμεων, που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στη Δ΄ ΜΚ. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και το μέλος του ΔΣ Άγγ. Κατσάγγελος. Παρέστησαν ο Διοικητής της Ι ΜΠ Υποστράτηγος Νικ. Μπάδρας και οι Στρατηγοί ε.α. Ιωάννης Κιουτσούκης, Ηλίας Γλεντζές και Ηλίας Παρδάλας.

Το Σάββατο, 17 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν στην Κοζάνη τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της ΛΕΔ Κοζάνης με μεγάλη επιτυχία και με παρουσία όλων των Αρχών. Λεπτομέρειες στη σελίδα της ΛΕΔ Κοζάνης. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Πρόεδρος.

Την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, εορτάσθηκε η Ημέρα των Ενόπλων δυνάμεων. Στη Θεσσαλονίκη ο εορτασμός άρχισε με δοξολογία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης και ομιλία του Νομάρχη Θεσσαλονίκης και συνεχίστηκε με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ ΣΣ. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, ο οποίος κατέθεσε και το στεφάνι της, ο α’ Αντιπρόεδρος, ο Επίτιμος Πρόεδρος και ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού μας. Το βράδυ της ίδιας μέρας παρατέθηκε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος , ο α’ Αντιπρόεδρος, ο Γ. Γραμματέας και ο Ταμίας της Ομοσπονδίας.

Την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Διαλέξεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «ΑΓΝΑΝΤΕΜΑΤΑ ΙΙ» του Ταξιάρχου ε.α. Ελευθερίου Τσιμπίδη. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, ο Γενικός και ο Ειδικός Γραμματέας. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Τα έσοδα διατέθηκαν στους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου.

Το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Νάουσας η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΛΕΚ Ημαθίας. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος.

Την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Αρναία η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΛΕΔ Χαλκιδικής. Από την ΠΟΕΔ παρέστησαν ο Πρόεδρος, ο α΄ Αντιπρόεδρος και ο Ταμίας. Οι δύο τελευταίοι είναι και μέλη της Λέσχης.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8