ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008

Την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου, εορτάσθηκε η μνήμη της προστάτιδας του Πυροβολικού μας Αγίας Βαρβάρας. Η τελετή που έγινε στη Θεσσαλονίκη περιλάμβανε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ ΣΣ και δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης με τους πατροπαράδοτους λουκουμάδες. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού μας.

Την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου, εορτάσθηκε η μνήμη του προστάτη του Ναυτικού μας Αγίου Νικολάου. Ο εορτασμός στη Θεσσαλονίκη άρχισε με λιτανεία της εικόνας του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο ναό της Αρετσούς το απόγευμα της παραμονής. Την ημέρα της εορτής τελέσθηκε δοξολογία στον ίδιο ναό και το βράδυ δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρέστη στη δοξολογία ο Πρόεδρος.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, η Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ) διοργάνωσε στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πυλαίας εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Χριστόδουλου Σώζου, Δημάρχου Λεμεσού, και του εθελοντικού σώματος που τον ακολούθησε για την απελευθέρωση της Ηπείρου και της Μακεδονίας κατά τους απελευθερωτικούς πολέμους του 1912-13. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και αρκετά μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων της Επαρχίας Λεμεσού. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρέστησαν ο Πρόεδρος και πολλά μέλη του ΔΣ της, καθώς επίσης και μέλη των Λεσχών – μελών της. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν ανάμεσα στους τιμηθέντες από την ΚΕΒΕ

Την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου στη Θεσσαλονίκη ημερίδα με θέμα : «Εθνική Στρατηγική και επιδιώξεις στο υπό εξέλιξη διεθνές περιβάλλον». Εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρέστη ο Πρόεδρος.

Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) παρουσίαση του βιβλίου του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γεωργίου Σούρλα με τίτλο «ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ». Την παρουσίαση έκαναν ο Πρόεδρος της ΕΜΣ κ. Νικόλαος Μέρτζος, ο καταδρομέας Πρόεδρος του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου Αντιστράτηγος Ανδρέας Παπασπύρου και ο συγγραφέας. Από την Ομοσπονδία παρέστησαν ο πρόεδρος, ο α΄ Αντιπρόεδρος και ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού μας.

Τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος. Στη δοξολογία, που έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θεσσαλονίκης, την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Πρόεδρος.
Επίσκεψη για ευχές στην 1η ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ και τις μονάδες του Στρατοπέδου «ΚΑΤΣΑΝΗ» πραγματοποίησαν την Παραμονή των Χριστουγέννων ο Πρόεδρος, ο α΄ Αντιπρόεδρος, ο Γενικός και ο Ειδικός Γραμματέας. Η επίσκεψη συνέπεσε με μικρή γιορτή, που πραγματοποιήθηκε στο Στρατηγείο της Ταξιαρχίας, κατά την οποία έψαλαν τα κάλαντα οι χορωδίες των Β΄ και Δ΄ ΜΚ. Παρίστατο ο Διοικητής και οι αξιωματικοί της Ταξιαρχίας, ο Διοικητής του ΚΕΑΠ, ο Υποδιοικητής της Δ΄ ΜΚ κ.α. Παρίστατο επίσης ο Πρόεδρος της ΛΕΔ Χαλκιδικής Άγγ. Κατσάγγελος.
Στη συνέχεια, τα παραπάνω μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΔ μετέβησαν για ευχές στα Στρατηγεία του Β΄ΣΣ και της Ι ΜΠ στη Βέροια και στο Στρατόπεδο της Β΄ΜΚ στη Νάουσα. Η επίσκεψη στη Β΄ΜΚ συνέπεσε με τη γιορτή που διοργανώθηκε για το σύνολο των στελεχών της Μοίρας.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας παρέστη, μετά από πρόσκληση του Διοικητού του Β΄ΣΣ, στο ρεβεγιόν υποδοχής του Νέου Έτους, που διοργάνωσε το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς το Β΄ΣΣ στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βέροιας. Παρίσταντο, επίσης, ο Υποδιοικητής και ο Επιτελάρχης του Β΄ΣΣ, ο Υποδιοικητής της Ι ΜΠ, ο Νομάρχης Ημαθίας και η Δήμαρχος Βεροίας.

Την Τρίτη, 1 Ιανουαρίου, τελέσθηκε στη Θεσσαλονίκη επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας για την έλευση του Νέου Έτους. Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης αντάλλαξε ευχές για το Νέο Έτος στο Διοικητήριο. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας. Σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις παρέστησαν εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο Πρόεδρος, ο Επίτιμος Πρόεδρος, ο α΄ Αντιπρόεδρος και ο Ειδικός Γραμματέας, καθώς επίσης και ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού μας.
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης η τελετή της κοπής της βασιλόπιτας της Λέσχης Καταδρομέων και Φίλων των ΛΟΚ «Ο Πράσινος Μπερές». Από την ΠΟΕΔ παρέστησαν ο Πρόεδρος, ο Επίτιμος Πρόεδρος, ο α’ Αντιπρόεδρος, ο Ταμίας και ο Ειδ. Γραμματέας.

Το πρωί της Κυριακής, 13 Ιανουαρίου, έγινε στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης η Γενική Συνέλευση της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης. Στην έναρξή της παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ.
Λίγο αργότερα την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Θεσσαλονίκης στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης. Παρέστησαν ο Πρόεδρος και ο α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ.
Τέλος, στις 12:30 της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις της στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία». Εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρέστη ο Πρόεδρος.

Τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, έγινε η απονομή του πράσινου μπερέ σε οπλίτες των Καταδρομών στην έδρα της Ε΄ΜΚ.

Το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου, έγινε στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Σχολή Δασολογίας) στην περιοχή του χωριού Ταξιάρχης, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ.

Το Σάββατο, 26 Ιανουαρίου, εορτάσθηκαν στην Πρέβεζα τα 10 χρόνια από την ίδρυση της ΛΕΚ του νομού. Στην εκδήλωση παρέστησαν εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο Πρόεδρος, ο β΄ Αντιπρόεδρος και το μέλος του ΔΣ  Κωνστ. Τσίτος, Πρόεδρος της ΛΕΚ Θεσπρωτίας. Επίσης, παρέστησαν οι Πρόεδροι των ΛΕΔ Ιωαννίνων και Άρτας και αρκετά μέλη των λεσχών της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας. Από πλευράς Στρατιωτικών Αρχών ήταν παρόντες οι Διοικητές της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Παύλος Γιαγκούλης και της VIII ΜΠ Υποστράτηγος Νικ. Καναβάκης και εκπρόσωπος του Διοικητού του Β΄ ΣΣ.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε στη Δράμα ο ετήσιος χορός της Λέσχης Καταδρομέων Δράμας. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Ειδικός Γραμματέας.

Από 1 έως 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΚΑΨΗΣ» της Θεσσαλονίκης το 1ο διεθνές σεμινάριο εκπαιδευτών-προπονητών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Tae-Kwon-Do (I.T.F.). Στη δεξίωση που δόθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 2 Φεβρουαρίου, παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού μας και από τη ΛΕΔ Καστοριάς ο Πρόεδρός της Γιάννης Χατζηκυριακίδης και ο Υποστράτηγος ε.α. Ηλίας Τζωρτζόπουλος.

Την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΝΤΑΛΙΠΗ» της Θεσσαλονίκης η τελετή αποφοιτήσεως των σπουδαστών της 9ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Διοικήσεως και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ). Τα πτυχία απένειμε ο Α΄ Υπαρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασ. Γωγουβίτης. Παρέστησαν επίσης ο Διοικητής του Γ΄ ΣΣ/NDC-GR Αντιστράτηγος Ευστάθιος Στρατάκος, ο Επιτελάρχης του NDC-GR Υποστράτηγος Σεραφείμ Παπαποστόλου κ.α. Από την ΠΟΕΔ παρέστη ο Πρόεδρος.

Το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου, δόθηκε στην Ηγουμενίτσα διάλεξη από τον καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Γιάννη Σειραδάκη, με θέμα «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων». Η πρωτοβουλία ήταν του Προέδρου της ΛΕΚ Θεσπρωτίας, Κώστα Τσίτου. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας, επικεφαλής ομάδας μελών της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης και φίλων.

Την ίδια μέρα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Καβάλας, τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία και στη συνέχεια, στον Στρατιωτικό Τομέα του Νεκροταφείου Καβάλας, έγινε ενταφιασμός των οστών του Εφέδρου Αξιωματικού Τσαμκιράνη Δημητρίου. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρέστησαν ο Πρόεδρος και ο Ειδικός Γραμματέας.

Την ίδια μέρα, στο SALLE PRIVE της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο α΄ Αντιπρόεδρος.

Το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης η Ομοσπονδία μας πραγματοποίησε παρουσίαση του βιβλίου «ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΗ, η τρίτη διάσταση του πολέμου» του Καταδρομέα Αντιστρατήγου ε.α. Γεωργίου Αραμπατζή. Το βιβλίο, που περιγράφει τις σημαντικότερες αεραποβατικές και αεροκίνητες επιχειρήσεις του 20ου αιώνα, παρουσίασαν ο Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Φωτόπουλος (Καταδρομέας), ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. Αθανάσιος Καραθανάσης (Καταδρομέας) και ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού μας Ταξίαρχος ε.α. Παντελής Γιαννακόπουλος. Συντονιστής ήταν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ. Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από παλαιούς και νέους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, από απόστρατους αξιωματικούς και από πλήθος άλλων καλεσμένων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Υφυπουργοί κ.κ. Σταύρος Καλαφάτης, Ιωάννης Ιωαννίδης και Κωνσταντίνος Κιλτίδης, οι οποίοι τιμήθηκαν με προσφορά αναμνηστικού από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔ. Επίσης, τιμήθηκε και ο Αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Φωτόπουλος, ο οποίος με προθυμία έχει κατ’ επανάληψη ανταποκριθεί σε ό,τι του ζήτησε η Ομοσπονδία. Η παρουσίαση του βιβλίου από τον Αρχισυντάκτη μας στις σελίδες 100-106.
Στη συνέχεια, στον πρώτο όροφο της Λέσχης δόθηκε δεξίωση, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της ΠΟΕΔ, το φλουρί της οποίας έπεσε στον Πρόεδρο της Ομάδας 21 κ. Αντώνη Δασκόπουλο.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8