ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008

Την Κυριακή, 1 Ιουνίου, στο Στρατόπεδο «Αντισυνταγματάρχη Γεώρ. Κατσάνη» στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης τελέστηκε με μέριμνα της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων στους ιερούς αγώνες του έθνους μας. Παρέστησαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, ο Διοικητής της Ι ΜΠ, οι Διοικητές των 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, 32 ΤΑΞΠΝ, 71 Α/Μ ΤΑΞ, Διοικητές, αξιωματικοί και οπλίτες μονάδων Καταδρομών και πολλοί απόστρατοι αξιωματικοί Καταδρομών και έφεδροι Καταδρομείς. Την ΠΟΕΔ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος, ο Γεν. και ο Ειδ. Γραμματέας και ο Ταμίας. Παρέστησαν επίσης αντιπροσωπείες πολλών λεσχών με τα λάβαρά τους.
Για πρώτη φορά παρέστησαν στο μνημόσυνο αυτό εκπρόσωποι του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, ύστερα από πρόσκληση – προτροπή της Ομοσπονδίας μας. Ήταν το μέλος του ΔΣ και Εκτελεστικός Πρόεδρος για θέματα UEP Ανδρέας Χατζηνικολάου και τριμελής αντιπροσωπεία από το Παράρτημα Λεμεσού με επικεφαλής τον Επαρχιακό Γραμματέα Μιχάλη Αβραάμ. Στεφάνι εκ μέρους της Ομοσπονδίας και των Λεσχών – μελών κατέθεσε ο Πρόεδρος, ενώ εκ μέρους του Παγκυπρίου ο Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού.
Μετά το πέρας της τελετής και της δεξίωσης, πραγματοποιήθηκε στο κιόσκι δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών του στρατοπέδου συγκέντρωση των μελών του Συλλόγου «Κομάντος ’74», που παρέστησαν στο μνημόσυνο, υπό τον Πρόεδρο του συλλόγου Παναγιώτη Αφάλη. Στη συγκέντρωση αυτή, παρέστη το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και οι εκπρόσωποι του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων.

Την Τετάρτη, 4 Ιουνίου, στο Πνευματικό Κέντρο Βόλου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου «ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΗ, η τρίτη διάσταση του πολέμου» του Καταδρομέα Αντιστρατήγου ε.α. Γεωργίου Αραμπατζή. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο  Επίτιμος Διοικητής του Β΄ ΣΣ, Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Τουρναβίτης και ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού μας, Ταξίαρχος ε.α. Παντελής Γιαννακόπουλος. Μία εβδομάδα αργότερα η ίδια παρουσίαση με άλλους ομιλητές πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα. Λεπτομέρειες στη σελίδα της ΛΕΔ Ν. Ιωαννίνων.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 7 Ιουνίου, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου στον Πολύγυρου Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Συνέλευσης των Προέδρων των Λεσχών – μελών της ΠΟΕΔ. Τη συνεδρίαση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Χαλκιδικής Γεώργιος Βαγιωνάς και Αθηναίος Φλωρίνης, ο τέως Βουλευτής Βασίλειος Πάππας, ο Δήμαρχος Πολυγύρου Θωμάς Καπλάνης, ο Υποδιοικητής της 1ης ΤΑΞ ΚΔᾹΛ Συνταγματάρχης Δημήτριος Μήττας, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Πολυγύρου Στυλιανός Αμπαράς και άλλοι εκπρόσωποι αρχών της Χαλκιδικής. Από τις αποφάσεις που ελήφθησαν σημειώνεται η εγγραφή στην Ομοσπονδία των Λεσχών Ειδικών Δυνάμεων Μεσσηνίας και Φλώρινας, η προσθήκη στο έμβλημα της Ομοσπονδίας του διακριτικού των Υποβρυχίων Καταστροφέων (Βατραχανθρώπων) και η καθιέρωση μεταλλικού σήματος για το μπερέ των μελών μας με το έμβλημα της Ομοσπονδίας. Στα πλαίσια της συνεδρίασης έγινε και η απονομή των επάθλων στους νικητές της 2ης Αγωνιστικής Συνάντησης Αλεξιπτωτιστών μελών Λεσχών της ΠΟΕΔ. Λεπτομέρειες στη σελίδα της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας.
Η κοινή αυτή συνεδρίαση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα διήμερης συνάντησης όλων των συμμετεχόντων, με τις οικογένειές τους. Τη διοργάνωσή της ανέλαβε και πάλι η ΛΕΔ Χαλκιδικής. Φιλοξενηθήκαμε στο ξενοδοχείο «ΚΑΛΥΒΕΣ» στις Καλύβες Πολυγύρου (15 χλμ από τον Πολύγυρο , δυτικά της Γερακινής). Το πρωινό της Κυριακής με λεωφορείο που διέθεσε ο Δήμος Πολυγύρου πραγματοποιήθηκε εκδρομή στις εγκαταστάσεις του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΑΣ και στη συνέχεια στο παραλιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα ΠΟΣΕΙΔΩΝ, μερικά χιλιόμετρα νοτιότερα, όπου ο ιδιοκτήτης του είχε την καλοσύνη να μας προσφέρει αναψυκτικά, καφέδες κλπ πλάι στην πισίνα του συγκροτήματος. Για την όλη διοργάνωση απευθύνουμε και πάλι ευχαριστίες και συγχαρητήρια στη ΛΕΔ Χαλκιδικής.
Σε δύο περιπτώσεις μέσα στον Ιούνιο ζητήθηκε από την Ομοσπονδία η διάθεση εθελοντών σε ισάριθμες επιχειρήσεις του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.). Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 2-6 Ιουνίου στο Κέντρο Υγείας Εχίνου Ξάνθης με συμμετοχή της ΛΕΔ Ροδόπης και η δεύτερη στις 12 Ιουνίου στο Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» της Πάτρας με συμμετοχή της ΛΕΚ-ΕΔ Στερεάς Ελλάδας. Λεπτομέρειες στις σελίδες των παραπάνω Λεσχών και στο ΠΚΠ.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 20 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Λευκού Πύργου η τελετή έναρξης του προγράμματος τρισδιάστατης ψηφιακής χαρτογράφησης του βυθού του Θερμαϊκού, παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα. Από το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ παρέστησαν ο Πρόεδρος, ο Γενικός και ο Ειδικός Γραμματέας. Το πρόγραμμα αυτό το έχει αναλάβει η ΛΕΚ Ν. Θεσσαλονίκης και θα το φέρει εις πέρας με τον ειδικό εξοπλισμό,  που έχει προμηθευτεί και έχει εγκαταστήσει στο διασωστικό της πλοίο «ΑΡΓΥΡΑΣΠΙΣ». Η τελετή έναρξης περιλάμβανε ενημέρωση του κ. Υπουργού για τον τρόπο εφαρμογής του προγράμματος, δοκιμαστικό πλου με το «ΑΡΓΥΡΑΣΠΙΣ», επίδειξη του τρόπου συλλογής των στοιχείων και συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για το πρόγραμμα, όσο και για αξιοποίηση του πλοίου και σε άλλες αποστολές, όπως η πυροπροστασία.

Το Σάββατο, 21 Ιουνίου, εορτάσθηκε στο Κιλκίς και στο Λαχανά η επέτειος των ομώνυμων μαχών του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου (1913). Στην τελετή, που έγινε στο Μνημείο του Λαχανά, την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας. Την τελετή διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, η 10η ΤΑΞΠΖ, Διοικητής της οποίας είναι ο Καταδρομέας Ταξίαρχος Αθανάσιος Τσιτσιφύλλας.
Η Ομοσπονδία μας έλαβε μέρος στη 2η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων του Νομού Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε από 25 ως και 29 Ιουνίου στην παραλία του Λευκού Πύργου. Στο εκθετήριό μας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν το περιοδικό μας, τα περιοδικά των άλλων ομοσπονδιών της U.Ε.Ρ. και βιβλία, που έχουν συγγράψει μέλη των Λεσχών μας και Καταδρομείς εν γένει. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους σκοπούς και τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας και των Λεσχών της. Το όλο στήσιμο του εκθετηρίου μας και η φροντίδα για τη λειτουργία του ήταν έργο του Ειδικού Γραμματέα Χάρη Δεληογλάνη, στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια.

Την Κυριακή, 6 Ιουλίου, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Βυρώνειας, εορτάσθηκε η επέτειος της λήξεως του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου (1 Ιουλίου 1913). Τον εορτασμό οργάνωσε όπως κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Ιστορικής Μνήμης Στρατηγείου Βυρώνειας 1ης Ιουλίου 1913 των Βαλκανικών Πολέμων. Την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της ΛΕΔ Ν. Σερρών, Πέτρος Αδαμίδης.

Στις 9 και 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στο Στρατόπεδο «Ζαφειράκη» της Β΄ ΜΚ, στη Νάουσα, τα «Φλωράκεια» 2008, Στρατιωτικοί Αγώνες στη μνήμη του Στρατηγού Ευάγγελου Φλωράκη. Περιλάμβαναν βολές, ασκήσεις ακρίβειας, δρόμο 100 μ. οπλίτη, δρόμο 1.600 μ. οπλίτη, 200 μ. μεταφοράς τραυματία και διελκυστίνδα. Στους αγώνες έλαβαν μέρος με ομάδες τους οι 7 Ταξιαρχίες του Β΄ Σώματος Στρατού. Το πρόγραμμα του απογεύματος της Πέμπτης, 10 Ιουλίου, άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Στρατηγού Φλωράκη και συνεχίστηκε με την επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων, τους τελικούς των αγωνισμάτων και την απονομή των επάθλων. Πολυνίκης αναδείχθηκε και πάλι η 1η ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, η οποία αναδεικνύεται συνεχώς πολυνίκης από την καθιέρωση των αγώνων το 2003 μέχρι σήμερα. Εντύπωση προκάλεσε η οργανωμένη εμψύχωση των αθλητών της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ από την «κερκίδα» της Ταξιαρχίας. Παρέστησαν οι Διοικητές, Υποδιοικητές και Επιτελάρχες του Β΄ ΣΣ και της Ι ΜΠ, οι Διοικητές των Ταξιαρχιών και Μονάδων και αντιπροσωπείες αξιωματικών και οπλιτών των παραπάνω κλιμακίων. Από την οικογένεια του τιμώμενου εκλιπόντος, παρέστησαν ένας αδελφός του και μία θυγατέρα του. Επίσης, παρέστησαν εκπρόσωποι του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, ο Νομάρχης Ημαθίας, Αντιδήμαρχος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ναούσης, εκπρόσωποι των λοιπών Αρχών, καθώς και δύο συμμαθητές στη ΣΣΕ του τιμώμενου εκλιπόντος. Από πλευράς Ομοσπονδίας, παρέστησαν ο Πρόεδρος και ο Ειδικός Γραμματέας, καθώς επίσης οι Πρόεδροι των Λεσχών Θεσπρωτίας και Ημαθίας και πολλά μέλη της τελευταίας. Κατά την απονομή των επάθλων, εκλήθη τιμητικά να απονείμει τα έπαθλα ενός αγωνίσματος ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας. Τέλος, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, ο Πρόεδρος της ΛΕΚ Θεσπρωτίας Κωνσταντίνος Τσίτος, προσέφερε στο Διοικητή της Β΄ ΜΚ το έμβλημα της Μοίρας, το οποίο είχε φιλοτεχνήσει σε ζωγραφικό πίνακα και σε μπρούτζινο ανάγλυφο πάνω σε μαρμάρινη πλάκα. Ζήτησε μάλιστα την επίδοση στο Διοικητή της Μοίρας να την κάνει τιμητικά ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Την Παρασκευή, 11 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του «Ορεινού», στη Ρεντίνα, η τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους Καταδρομείς της 2008 Β/ΕΣΣΟ, που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την εκπαίδευσή τους στο Τμήμα Προκεχωρημένης Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων (ΤΠΕΝ) της Δ΄ ΜΚ. Παρέστησαν οι Διοικητές των Ι ΜΠ και 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ και αντιπροσωπείες αξιωματικών. Επίσης, παρέστη ο παλιός Καταδρομέας και νυν Βουλευτής Πιερίας κ. Αντώνης Καρπούζας με τη σύζυγό του, για να καμαρώσουν το γιο τους Ηρακλή, που βρισκόταν ανάμεσα σ’ αυτούς που πήραν τον πράσινο μπερέ. Από πλευράς Ομοσπονδίας παρέστη ο Πρόεδρος, ο οποίος εκλήθη τιμητικά να απονείμει τους 5 πρώτους μπερέδες.

Στις 11-13 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και στο Πολύκαστρο Κιλκίς, με μέριμνα της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων-Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας και σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Ακαδημία, το 2ο Σχολείο Αλεξιπτωτιστών για μέλη Λεσχών της ΠΟΕΔ. Την Κυριακή, 13 Ιουλίου, επισκέφθηκε τους εκπαιδευόμενους στο αεροδρόμιο Πολυκάστρου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Από τις 18 ως και τις 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο επετειακές εκδηλώσεις, στις οποίες έλαβαν μέρος και αντιπροσωπείες συνδέσμων και συλλόγων από την Ελλάδα, ανάμεσά τους και αντιπροσωπεία του Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ ‘74». Το πρόγραμμα των επισκέψεων των αντιπροσωπειών αυτών παρατίθεται σε άλλη σελίσα

Την Κυριακή, 20 Ιουλίου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των πεσόντων Καταδρομέων της Μάχης της Βλάστης, που βρίσκεται δίπλα στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, κοντά στη νότια είσοδο του χωριόυ. Η τελετή γίνεται κάθε χρόνο, αμέσως μετά τη θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό. Παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος της ΛΕΔ Καστοριάς και αντιπροσωπεία της Λέσχης Καταδρομέων και φίλων των ΛΟΚ «Ο Πράσινος Μπερές». Επίσης, παρέστησαν πολυπληθείς αντιπροσωπείες των ΛΕΔ Κοζάνης και Καστοριάς.
Στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για την αντιμετώπιση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων (ΠΣΕΚ) ετέλεσε την Κυριακή, 20 Ιουλίου, στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στην Έγκωμη, το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Καταδρομέων. Αμέσως μετά, στο παρακείμενο Άλσος Πεσόντων και Αγνοουμένων Καταδρομέων πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της μαραθώνιας λαμπαδηδρομίας των 250 χιλιομέτρων με την άφιξη των δρομέων και των αυτόνομων δυτών, καθώς επίσης ρίψη της επίλεκτης ομάδας αλεξιπτωτιστών του Συνδέσμου. Ακολούθησε ονομαστικό προσκλητήριο των πεσόντων και αγνοουμένων και κατάθεση στεφάνων. Τιμητική πρόσκληση να παραστούν στις παραπάνω εκδηλώσεις απηύθυνε ο ΠΣΕΚ στον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας, οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, λόγω άλλων υποχρεώσεων.
Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Αξιωματικών και Καταδρομέων της Μονάδας ετέλεσε η Α΄ Μ.Α.Κ. τη Δευτέρα, 21 Ιουλίου, στο Στρατόπεδό της «Παδόπολις η Θεοτόκος», στην Κάλαθο της Ρόδου. Ο Διοικητής της Μοίρας, Αντισυνταγματάρχης Αθανάσιος Νταραγιάννης, απηύθυνε σχετική πρόσκληση και στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να παραστεί.

Την Κυριακή, 27 Ιουλίου, με μέριμνα της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, τελέστηκε στο Στρατόπεδο «ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ» (της 1ης ΜΑΛ) στο Μάλεμε Χανίων επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων στην Κύπρο το 1974 Καταδρομέων και χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχαν στην επιχείρηση αερομεταφοράς της Α’ ΜΚ με την ονομασία «ΝΙΚΗ». Τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, που είχε προσκληθεί εγγράφως από το Διευθυντή της ΔΕΔ/ΓΕΣ Υποστράτηγο Ιωάννη Ζάρα, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της ΛΕΔ Κρήτης Βασίλειος Φθενός. Η τελετή αυτή γίνεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου και αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους ΚΟΜΑΝΤΟΣ ’74. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα στη σελίδα του Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ ’74».

Την Παρασκευή, 1 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Κατσάνη» στη Ρεντίνα η τελετή παράδοσης και παραλαβής της Διοικήσεως της Δ΄ ΜΚ από τον Αντισυνταγματάρχη Στυλιανό Πολυχρονίδη στον Αντισυνταγματάρχη Γεώργιο Ξανθόπουλο. Δυστυχώς, λόγω απουσίας των μελών του Δ.Σ., δεν κατέστη δυνατή η εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας μας στην τελετή. Ο Αντισυνταγματάρχης Πολυχρονίδης, που τα δύο τελευταία χρόνια διετέλεσε Διοικητής της Δ΄ ΜΚ και νωρίτερα επιτελής της 1ης ΤΑΞΚΔ-ΑΛ, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο με το ήθος του και τη στρατιωτική αγωγή του, όσο και με το έργο που επιτέλεσε, το οποίο ήταν έκδηλο στις επιδείξεις και τις τελετές της μονάδας του, τις οποίες είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, ανταποκρινόμενοι στις προσκλήσεις, που είχε την ευγένεια να μας απευθύνει. Του απευθύνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μας, για την τιμή που μας έκανε. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του και καλή τύχη στην Κύπρο, όπου τοποθετήθηκε. Στο νέο Διοικητή Αντισυνταγματάρχη Γεώργιο Ξανθόπουλο ευχόμαστε, επίσης, καλή επιτυχία στο έργο του και καλή τύχη και προσβλέπουμε σε μια καλή συνεργασία. Τέλος, και στους δύο ευχόμαστε και εις ανώτερα.

Τη Δευτέρα, 4 Αυγούστου, ανέλαβε Διοικητής Διοικήσεως Καταδρομών Κύπρου, ο Συνταγματάρχης Γιάγκος Γιάγκου, που είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Τάξεως 1979 και αφού υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις στην Ελλάδα, από το 1997, υπηρετεί στον Κυπριακό Στρατό. Η ΠΟΕΔ εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

Τη Δευτέρα, 11 Αυγούστου, στο Στρατόπεδο «Φακίνου» στην Αθήνα (περιοχή Παπάγου) πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής της διοικήσεως της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων «ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ» (13ης ΔΕΕ) από το Συνταγματάρχη Ευάγγελο Σπανό στον Ταξίαρχο Αδάμ Χατζηαλεξιάδη, που επαναπατρίσθηκε πρόσφατα από τη Βουδαπέστη, όπου εκτελούσε τα καθήκοντα του Ακολούθου Άμυνας της εκεί Πρεσβείας μας. Μετά τις μεταβολές του Μαρτίου, κατά τις οποίες ο μέχρι τότε Διοικητής της ΔΕΕ, Ταξίαρχος Θεόκλητος Ρουσάκης, προήχθη σε Υποστράτηγο και τοποθετήθηκε Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο, τη διοίκηση της 13ης ΔΕΕ ασκούσε προσωρινά ο Υποδιοικητής της, Συνταγματάρχης Σπανός, ο οποίος θα συνεχίσει πλέον να ασκεί του καθήκοντα του Υποδιοικητού. Πρόσκληση να παραστεί στην τελετή έλαβε τόσο εγγράφως, όσο και τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Στο νεοπαραλαβόντα Διοικητή, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του, καλή τύχη και εις ανώτερα.

Το βράδυ της 15ης Αυγούστου το Β΄ ΣΣ διοργάνωσε στο ΚΑΑΥ της Λεπτοκαρυάς ψυχαγωγική βραδυά, στην οποία ο Καταδρομέας Διοικητής του Σώματος Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπαδάκης είχε καλέσει και μερικούς εν αποστρατεία ανωτάτους αξιωματικούς των Καταδρομών. Στο τραπέζι των επισήμων ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντιστράτηγος ε.α. Αθανάσιος Γαληνός, ο Πρόεδρος της ΠΑΝΕΕΑ και της ΛΕΕΒ Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Τραχανατζής, ο επίτιμος Διευθυντής ΔΕΔ/ΓΕΣ Αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Κωτούλας και ο επίτιμος Διευθυντής ΔΔΒ/ΓΕΣ Αντιστράτηγος ε.α. Παύλος Δημητριάδης. Μεταξύ των εν ενεργεία αξιωματικών, που ήταν παρόντες στο τραπέζι των επισήμων, από πλευράς Ειδικών Δυνάμεων ήταν ο Διοικητής της Ι ΜΠ Υποστράτηγος Ευστράτιος Θάλασσας με τους δύο γιούς του Υπολοχαγούς των Ειδικών Δυνάμεων και ο Α’ Βοηθός Επιτελάρχου του Β’ ΣΣ Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Βελεγράκης.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8