ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008

Το Σάββατο, 23 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Διοικητού της Ι ΜΠ Υποστρατήγου Ευστρατίου Θάλασσα στο Στρατόπεδο «Αντισυνταγματάρχη Γ. Κατσάνη», στη Ρεντίνα, η τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων καταδρομέων της 2008Γ/ΕΣΣΟ. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Πρόεδρος.

Την Κυριακή, 31 Αυγούστου, έλαβαν χώρα στο Γράμμο και στο Βίτσι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες, που θυσίασαν τη ζωή τους για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Ακεραιότητα της Πατρίδας μας, μαχόμενοι εναντίον των ξενοκίνητων κομμουνιστοσυμμοριτών. Επίκεντρο του φετεινού εορτασμού ήταν η εκδήλωση στη Βούρμπιανη, όπου την Ομοσπονδία εκπροσώπησε και κατέθεσε στεφάνι ο β΄ Αντιπρόεδρος Υποστράτηγος ε.α. Πέτρος Αρταβάνης. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βίτσι παρέστη και κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Παρέστησαν, επίσης, πολλά μέλη της ΛΕΔ Καστοριάς, της Λέσχης Καταδρομέων Δράμας, της ΛΕΚ Θεσσαλίας, του Συλλόγου «Κομάντος ’74» και της Λέσχης Καταδρομέων και φίλων των ΛΟΚ «Ο Πράσινος Μπερές».

Την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, σύνοδος των κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων της Θεσσαλονίκης, για συζήτηση των προβλημάτων της πόλης και από κοινού διατύπωση ψηφίσματος, ενόψη των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Γ. Γραμματέας Υποστράτηγος ε.α. Ελευθέριος Μαυρουδής.
Την Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνο Τασούλα και το Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κινηματοθεάτρου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που βρίσκεται στο ημιυπόγειο του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης. Το κινηματοθέατρο αυτό ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και παραχωρήθηκε στη Νομαρχία, για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Παρέστησαν ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, οι βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου και Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αρχηγός του ΓΕΣ, ο Διοικητής και ο Επιτελάρχης του Γ΄ ΣΣ/NDC-GR, ο Επιτελάρχης του Γ΄ ΣΣ/ΕΘΕΠ, Αντινομάρχες και Νομ. Σύμβουλοι, ο Αντιδήμαρχος Κωνστ. Καζαντζίδης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Γ΄ ΣΣ κ.α. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Πρόεδρος.

Το βράδυ του Σαββάτου, 6 Σεπτεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «ΙΩΑΝ. ΒΕΛΛΙΔΗΣ», ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής πραγματοποίησε ομιλία στο πλαίσιο των εγκαινίων της 73ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Παρέστη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας με την ιδιότητα του Προέδρου της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

Την Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, στα πλαίσια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, επισκέφθηκε το περίπτερο του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙΣΟ), όπου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τον πλούτο των εκθεμάτων και να συνομιλήσει με τον πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου. Παρίστατο, επίσης, ο Γ. Γραμματέας της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης Χρ. Μαυρουδής.
Ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας παρέστησαν στα εγκαίνια του περιπτέρου του Δήμου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, και του εκθετηρίου του Συνδέσμου Ο.Τ.Α. Μείζονος Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, στη ΔΕΘ.

Τη Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας το προεδρείο του σωματείου «ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΡΚΑΛΙΕΥΤΕΣ», για να συζητήσουν θέματα της συμμετοχής τους στους ΙΔ΄ Πανελλήνιους Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων. Το σωματείο αυτό αποτελείται από στελέχη του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) και έχει εθελοντικό χαρακτήρα. Φέτος, για πρώτη φορά παίρνει μέρος στους αγώνες μας, διοργανώνοντας την εξέταση των διαγωνιζομένων στον τρόπο ενεργείας κατά την είσοδό τους σε παγιδευμένη περιοχή.

Την Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Κ. ΣΕΕΜΑΝ» στην παραλία Ασπροπύργου η τελετή παράδοσης και παραλαβής της Διοικήσεως της Σχολής Αλεξιπτωτιστών από τον Αντισυνταγματάρχη Κων/νο Πανέτσο στον Αντισυνταγματάρχη Ευθύμιο Μπούνα. Στο νέο Διοικητή η Ομοσπονδία μας εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του, καλή τύχη και εις ανώτερα.

Την Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης στο πλαίσιο της Ημέρας Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που περιλάμβαναν δοξολογία και ομιλία του Νομάρχη στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του Χρυσοστόμου Σμύρνης. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Γ. Γραμματέας.

Το Σαββατοκύριακο 20-21 Σεπτεμβρίου η Ομοσπονδία μας πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην Κρυσταλλοπηγή, για να αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες την περίοδο 1947-49 καταδρομείς, κατά τον αγώνα τους εναντίον των ξενοκινήτων κομμουνιστοσυμμοριτών. Η κίνηση από τη Θεσσαλονίκη έγινε με μισθωμένο λεωφορείο μέσω Φλώρινας-Πισοδερίου. Από τις άλλες περιοχές οι συμμετέχοντες ήλθαν με ίδια μέσα. Πέραν των μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας, συμμετείχαν οι πρόεδροι και αρκετά μέλη των ΛΕΚ Θεσσαλονίκης (βρίσκονταν ήδη στην περιοχή, στα πλαίσια του προγράμματος δραστηριοτήτων της Λέσχης) και ΛΕΔ Φλώρινας και Καστοριάς, καθώς επίσης αρκετά μέλη άλλων Λεσχών. Το πρόγραμμα περιλάμβανε :
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που βρίσκεται στη διαστάυρωση προς Κρυσταλλοπηγή, παρά τη γέφυρα ΣΕΕΜΑΝ. Τη δέηση τέλεσαν ο βετεράνος πολεμιστής εκείνης της εποχής πατέρας Σωτήριος, γνωστός σε όλους μας ως Παπα-Γάβρος, και δύο καταδρομείς ιερείς μέλη των ΛΕΔ Φλώρινας και Καστοριάς. Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Επίτιμος Διοικητής του Β΄ ΣΣ Αντιστράτηγος ε.α. Δημ. Χαντζής. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διοικητής της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ Ταξίαρχος Ελευθ. Συναδινός.
Επίσκεψη στην περιοχή των Πρεσπών και γεύμα σε ταβέρνα της νησίδας Άγιος Αχίλλειος.
Επιστροφή στη Φλώρινα για συνεδρίαση του ΔΣ, δείπνο και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της πόλης. Η συνεδρίαση του ΔΣ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΦΣΦ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και είχε πανηγυρικό χαρακτήρα. Παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Στέφ. Παπαναστασίου, ο Αντινομάρχης κ. Βασ. Αντωνιάδης και ο Διοικητής της ΠΥ κ. Λιθοξοΐδης. Ο τελευταίος, μάλιστα, μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τη συνεργασία της ΛΕΔ Φλώρινας με την Υπηρεσία του και εισηγήθηκε στους παρισταμένους Δήμαρχο και Αντινομάρχη να σταθούν αρωγοί στο έργο της Λέσχης.
Τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής επίσκεψη στο Νυμφαίο, η οποία όμως έληξε άδοξα λόγω πολύ δυνατού ανέμου και χαμηλής θερμοκρασίας. Έτσι, τροποποιήσαμε το πρόγραμμά μας και βρεθήκαμε για γεύμα σε ταβέρνα του χωριού Όρμα Αλμωπίας, μετά το οποίο πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Την Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε στην περιοχή του χωριού Τερψιθέα Δράμας το ετήσιο μνημόσυνο των φονευθέντων στις 15.09.94 κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Δασοκομμάντος και του πληρώματος του ελικοπτέρου, που τους μετέφερε και κατέπεσε. Οι περισσότεροι από τους φονευθέντες ήταν μέλη του Συλλόγου Καταδρομέων Ν. Καβάλας.

Το Σαββατοκύριακο, 27-28 Σεπτεμβρίου, έγιναν στις ΒΑ κλιτύες του Φαλακρού όρους, στην περιοχή του Λιβαδερού Δράμας οι ΙΔ΄ Πανελήνιοι Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων, τη διοργάνωση των οποίων για φέτος είχε αναθέσει η Ομοσπονδία μας στη Λέσχη Καταδρομέων Ν. Δράμας. Περιγραφή των αγώνων και παραλειπόμενα θα βρείτε παρακάτω, στις σελίδες της Λέσχης και στο ΠΚΠ. Η γενική εντύπωση είναι ότι ήταν μια επιτυχημένη διοργάνωση και αυτό βεβαίως οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου και ιδιαιτέρως του Προέδρου του Δημ. Αμπατζίδη, αλλά και απλών μελών και φίλων της Λέσχης. Η Ομοσπονδία μας τίμησε για το λόγο αυτό τη Λέσχη Καταδρομέων Ν. Δράμας, απονέμοντάς της την πλακέτα της κατά την τελετή λήξης. Δράττεται επίσης της ευκαιρίας να της απευθύνει τα συγχαρητήριά της και μέσα από τις στήλες του περιοδικού της.

Την Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου, γιορτάστηκε στη Θεσσαλονίκη η Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών με δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας και ομιλία του Νομάρχη και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ ΣΣ. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Πρόεδρος.
Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ εκδήλωση βράβευσης του «χρυσού» Παραολυμπιονίκη Χαράλαμπου Ταϊγανίδη και της «αργυρής» Ανθής Καραγιάννη. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Γ. Γραμματέας.

Την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Αντισυνταγματάρχη Γ. Κατσάνη», στη Ρεντίνα, η τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους Καταδρομείς της 2008Γ/ΕΣΣΟ, που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την εκπαίδευσή τους στο Τμήμα Προκεχωρημένης Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο α΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της ΛΕΔ Χαλκιδικής Άγγ. Κατσάγγελος.
Μας γνωστοποιήθηκε πρόσφατα η έναρξη λειτουργίας του Παγκρητίου Συλλόγου Ελεύθερης Πτώσης (Skydive Crete) στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τυμπακίου. Μετέχει ο Καταδρομέας Ανθυπολοχαγός ε.α. Κυριάκος Δαμανάκης. Ο Σύλλογος είναι μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛΑΟ- Πρόεδρος ο Καταδρομέας Αντιστράτηγος ε.α. Ευάγγελος Σαβράμης) και της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Αλεξιπτωτιστών (USPA). Για επικοινωνία τηλ/fax 2892051886 και e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8