1η Μαραθώνια Νυχτερινή Λαμπαδηδρομία "΄Αγημα Ελλήνων" - Δελτίο Τύπου

Στις 9 Οκτωβρίου 2010 ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων διενήργησε μία συμβολική νυκτερινή Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία (ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ) από την Αθήνα (Καλλιμάρμαρο) στο Μαραθώνα, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με τη συνδρομή Δήμων και Κοινοτήτων της Μαραθώνιας διαδρομής και τη αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία του Συνδέσμου Αθηναίων Καταδρομέων (παραρτήματος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων). Η συγκέντρωση των αθλητών άρχισε στις 5,00 μ.μ. στο Καλλιμάρμαρο και η έναρξη της λαμπαδηδρομίας στις 7,00 μ.μ., με συμμετοχή Βατραχανθρώπων, Αλεξιπτωτιστών, Καταδρομέων και απλών φίλων Δρομέων, με ηλικία από 18 ως 60 ετών !!!
Η Λαμπαδηδρομία οργανώθηκε προκειμένου οι Βατραχάνθρωποι και οι φίλοι τους να τιμήσουν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα και τον πρώτο Μαραθώνιο δρόμο , που έτρεξε ένοπλος ο οπλίτης Φειδιππίδης ή κατ' άλλους ο Ευκλής, για να φέρει το μήνυμα της νίκης στους Αθηναίους πολίτες.  
Το «ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ», έτρεξε ως ομάδα , χωρίς διακοπή, τη διαδρομή των 42 χλμ, φέροντας ως συμβολικό οπλισμό δάδες, σωματική ρώμη , ψυχικό σθένος, πνευματική αρετή και μία αναμμένη φωτιά στις ψυχές όλων των «πολιτών – οπλιτών» , που έκαιγε το μη αναλισκόμενο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ! Η ομάδα γιγαντώθηκε , ομογενοποιήθηκε και μυστηριακά έγινε σταδιακά ΕΝΑ με τους συνοδούς ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές, με τους οδηγούς και επιβάτες στα οχήματα επιμελητείας , με τους άψογους από κάθε άποψη αστυνομικούς της τροχαίας Αττικής, από τα τμήματα τροχαίας Καισαριανής και Αγ. Παρασκευής και με το πλήθος των θεατών και των οδηγών αυτοκινήτων, που έστω για λίγο συνδέθηκαν ψυχοπνευματικά με το ΑΓΗΜΑ σε ένα κλίμα ενθουσιασμού, που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλους, καθώς συνθήματα για την Ελλάδα και η επίκληση των Ηρώων των γένους μας δονούσαν τον αιθέρα  σε όλη τη ραχοκοκαλιά της Αττικής Γης … Μιλτιάδης, Θεμιστοκλής, Λεωνίδας, Κυναίγειρος , Αισχύλος, Καλλίμαχος … ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!
Ήταν μία πρώτη συμβολή για να φωτιστεί η νύχτα , που σκεπάζει την Ελλάδα και τον Κόσμο, με ένα ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΥΡΦΟΡΟ ΒΕΛΟΣ, που διασχίζοντας τα ιερά χώματα της ΓΗΣ μας, ανέπεμψε ΙΕΡΟ ΥΜΝΟ στις λησμονημένες πατρικές μας αρετές: Αρετή, Σοφία, Αγάπη, Ενότητα, Φιλία, Δικαιοσύνη, Σωφροσύνη, Αγώνα, Πατρίδα, Χρέος, Θυσία, Ελευθερία, Προσφορά, Αλληλεγγύη.
Το ΑΓΗΜΑ συνέχισε το τρέξιμο υπό αντίξοες συνθήκες, νύχτα και με χαμηλή θερμοκρασία , που έπεσε αιφνίδια στους 11°C και την υγρασία να ταλαιπωρεί στα τελευταία χιλιόμετρα τους λεβέντες, που επέμεναν να τρέχουν αναπνέοντας Ελλάδα, με μια εσωτερική δύναμη , που ξεπήδησε μέσα απ’ όλους, σε μία δονούμενη ατμόσφαιρα , στην οποία κυκλοφορούσαν οι ψυχές των ηρώων μας, προκαλώντας ένα ισχυρό ρεύμα, που ώθησε σύσσωμο το Άγημα στον τερματισμό του δρόμου, με ηθικό στα Ύψη.
Στο τέλος της διαδρομής , μία ευχάριστη έκπληξη ήταν η υποδοχή του Αγήματος, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, από το Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Σπύρο Ζαγάρη, ο οποίος και παρέδωσε σε όλους τους συμμετέχοντες τα αναμνηστικά του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, καθώς ανταλλάσσονταν ενθουσιώδεις υποσχέσεις για την επόμενη συνάντηση!
Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες, Δρομείς και Συνοδούς, στον ΠΣΕΕΔ-ΣΑΚ και στον Πρόεδρό του Έφεδρο Ταγματάρχη κ. Αλέξανδρο Κόντο, στο Δήμο Αθηναίων, στο Δήμαρχο κ. Νικήτα Κακλαμάνη και στην Αντιδήμαρχο κα Τόνια Κανελλοπούλου, στο Δήμο Μαραθώνα , στο Δήμαρχο κ. Σπύρο Ζαγάρη και στην Αντιδήμαρχο κα Κατερίνα Καλέμη – Τσαντούλη, στο Δήμο Ραφήνας, στο Δήμαρχο κ. Ανδρέα Κεχαγιόγλου και στον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλειο Πιστικίδη, στο Δήμαρχο Παλλήνης κ. Σπύρο Κωνσταντά, στην εταιρία PEPSICO-ΗΒΗ, στη Διεύθυνση  Τροχαίας Αττικής , στον ταξίαρχο κ. Γεώργιο Φωτεινόπουλο και τους συνοδούς αστυνομικούς των τμημάτων Τροχαίας Καισαριανής και Αγ. Παρασκευής.

* Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο, που ενώνει όλους τους αποφοίτους της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού (άνω των 1.000 μελών πανελληνίως , του ναυτικού και των καταδρομών) και από το 1992 ενεργοποιείται κατά κύριο λόγο σε ζητήματα εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς (έρευνα και διάσωση, βοήθεια σε φυσικές καταστροφές, περιβαλλοντική προστασία , υποβρύχιοι καθαρισμοί κλπ) και συμμετοχής σε αθλητικά δρώμενα.

39563_1339925112895_1674187251_687154_5711072_n

DSC_0139

DSC_0170

DSC_0183

DSC_0196

DSC_0228

DSC_0267

DSC_0392

DSC_0451

DSC_0474

DSC_0501

DSC_0502

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8