Συγκέντρωση Διατελεσάντων Διευθυντών Ειδικών Δυνάμεων

Μια πολύ ωραία πρωτοβουλία της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ υλοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου. Αφορούσε Συγκέντρωση Διατελεσάντων Διευθυντών Ειδικών Δυνάμεων «με σκοπό το σμίξιμο του χθες με το σήμερα, την κατάθεση των αναμνήσεων σε συνδυασμό με τα μηνύματα για το ελπιδοφόρο μέλλον των Μονάδων μας», όπως έγραφε στην επιστολή-πρόσκλησή του ο Διευθυντής ΔΕΔ/ΓΕΣ, τότε Υποστράτηγος και σήμερα Αντιστράτηγος – Διοικητής Β΄ ΣΣ Θεόκλητος Ρουσάκης.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Σχολής Αλεξιπτωτιστών για τους διατελέσαντες Διευθυντές Ειδικών Δυνάμεων, που δεν είναι πια μαζί μας. Το μνημόσυνο τέλεσε ο Διευθυντής Θρησκευτικού του ΓΕΕΘΑ πατήρ Γεώργιος Αποστολακίδης, Καταδρομέας και Αλεξιπτωτιστής από τα χρόνια της θητείας του, πριν από τη χειροτονία του. Ακολούθησε ενημέρωση από το Διοικητή της Σχολής Αλεξιπτωτιστών Αντισυνταγματάρχη Ευθ. Μπούνα και περιήγηση στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.
Η συνέχεια του προγράμματος διαδραματίστηκε στο ΚΕΕΔ. Άρχισε με ενημέρωση από το Διοικητή του ΚΕΕΔ Συνταγματάρχη Γεώργιο Κορδάτο και συνεχίστηκε με τις ενημερώσεις των 1ου – 2ου και 3ου Γραφείων της ΔΕΔ. Ο κύκλος των ενημερώσεων έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό του Στρατηγού – Διευθυντού της ΔΕΔ/ΓΕΣ. Ακολούθησε παρουσίαση νέων υλικών των Ειδικών Δυνάμεων και του ηλεκτρονικού πεδίου βολής του Κέντρου. Η εκδήλωση έκλεισε με γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών του Κέντρου και επίδοση αναμνηστικών με κυριότερο το ΛΕΥΚΩΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, που εκδόθηκε προσφάτως από τον εκδοτικό οίκο του Καταδρομέα Ιωάννη Φλώρου.
Από τους διατελέσαντες Διευθυντές ΔΕΔ/ΓΕΣ παρέστησαν οι Αντιστράτηγοι ε.α. Γεώρ. Παπαδόπουλος, Μιχ. Περιμένης, Βασ. Μανουράς, Δημ. Κυρίτσης, Θεόδ. Νικολαΐδης, Κων. Καλατζής, Αθαν. Γαληνός, Κων. Τραχανατζής, Αναστ. Παναγιωτάκης, Χρ. Ζαχαρόπουλος, Σπ. Παράσχος, Νικ. Μπάδρας και Νικ. Λάζαρης.
Από τους εν ενεργεία αξιωματικούς, πλην του Διευθυντού ΔΕΔ/ΓΕΣ, παρόντες ήταν ο τότε Υποστράτηγος – Υποδιοικητής της ΑΣΔΕΝ και τώρα Αντιστράτηγος – Διοικητής της Ιωάννης Ζάρας, ο τότε Ταξίαρχος – Υποδιευθυντής και τώρα Υποστράτηγος – Διευθυντής ΔΕΔ/ΓΕΣ Ελευθ. Συναδινός, ο τότε Συνταγματάρχης – Διευθυντής 3ου Γρ./ΔΕΔ/ΓΕΣ και τώρα Ταξίαρχος – Επιτελάρχης Β΄ ΣΣ Δημ. Μήττας, ο Διοικητής του ΚΕΕΔ Συνταγματάρχης Γεώρ. Κορδάτος, ο Διοικητής της Σχ. Αλεξιπτωτιστών Αντισυνταγματάρχης Ευθ. Μπούνας, οι Αντισυνταγματάρχες Δημ. Βουνίσιος, Γεώρ. Μανουράς, Γεώρ. Κουτσούκης, Νικ. Φλάρης, Αναστ. Πάτσαλος, οι Ταγματάρχες Ιωάν. Παπαδόπουλος, Γρηγ. Πανουργιάς, Ιωάν. Μαλανδρής κ.α. Την εκδήλωση κάλυψε φωτογραφικά ο Καταδρομέας δημοσιογράφος Σάββας Βλάσης.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8