ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2005

Άψογη και πάλι ήταν η παρέλαση των μελών της Λ.Ε.Κ. την 25η Μαρτίου στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης. 40 λεβέντες με πλήρη εξοπλισμό των ομάδων διάσωσης, με τα οχήματά τους να ακολουθούν, εισέπραξαν και πάλι τα παρατεταμένα χειροκροτήματα όχι μόνον των επισήμων, αλλά και του πλήθους που παρακολουθούσε την παρέλαση.

Ιδιόκτητο κτίριο, υλικά μεγάλης αξίας για τη διασωστική και τη σκοπευτική ομάδα, βάρκες, οχήματα, μ­ηχανές, καράβι αποβατικό, λέτε να μπει και στο χρηματιστήριο; Όλα αυτά μέσα σε 20 χρόνια από την ίδρυσή της, πέραν των δραστηριοτήτων της.

Για τα 20 χρόνια που θα γιορτασθούν από την Λ.Ε.Κ. εφέτος, καλό είναι να θυμηθούν τα περισσότερα ιδρυτικά μέλη τις συναντήσεις μας σε συνεστιάσεις από το 1975. Ψησταριές «Πλάτανος», «Ζαχαρίας», «Διαμαντής», «Κιβωτός», «Άνθιμος», «Τζάκι», στο τελευταίο αρκετές φορές:

-Κυριακή 27 Απριλίου 1985, συνάντηση στα στενά της Ρεντίνας, συνάντηση που δημοσιεύθηκε, όπως όλες οι συναντήσεις, από το δημοσιογράφο Λευτέρη Κογκαλίδη στην εφημερίδα ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ στις 5 Μαΐου του 1985. (Λευτέρη θα θέλαμε και τα δημοσιεύματα του 75, 79 και 82). Στη συνάντηση της Ρεντίνας στις 27 Απριλίου, μοιράστηκαν και λίστες με τα ονόματα 60 Καταδρομέων...

-24 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη έγινε συγκέντρωση στο Ξενοδοχείο CAPITOL για την ίδρυση της Λέσχης. Τα ιδρυτικά μέλη αφού ενημερώθηκαν από τον γράφοντα, αποφάσισαν να βγει μια τριμελής επιτροπή και να συζητήσει με όλους τους εμπλεκόμενους τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ­ ΛΕΣΧΗΣ στην Θεσσαλονίκη.

-Η τριμελής επιτροπή ενημέρωσε τα ιδρυτικά μέλη στις 9 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη, του 1985 πάντα, στο Ξενοδοχείο CAPITOL για τα αποτελέσματα των συζητήσεων. Το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση Λ.Ε.Κ. (Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων) έτσι ήταν ο αρχικός τίτλος, κατόπιν προτάσεως του Χρήστου Τζίλια και υπέγραψαν 21 μέλη.

-Τρίτη συνάντηση έγινε ξανά στον ίδιο χώρο, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, με την εκλογή Διοικούσης Επιτροπής.

Χρόνια Πολλά ιδρυτικά μέλη. Πιστεύω να θυμηθήκατε πολλά καλά λέει ο Θεοδωρόπουλος ότι η Λέσχη είχε ιδρυθεί ουσιαστικά επί Χριστόδουλου το 1971 από τους διαμένοντες στην οδό Σπάρτης 51 (Θεοδωρόπουλος, Τζιώρας, Σφήκας, Εσκιτζής, Φλώρος, Βαριστέας, Βλαϊκίδης και ο γράφων).

Η πορεία της Λ.Ε.Κ. με τις δραστηριότητες της 20ετίας είναι γνωστές. Το Δ.Σ. από τα πρακτικά και τα έντυπα της Λέσχης, μπορεί να συνοψίσει σε ημίωρο ένα video και να το προβάλει στον εορτασμό.

Την πλούσια έκθεση πεπραγμένων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, παρουσίασε στις 30 Μαρτίου στην αίθουσα διαλέξεων της εταιρείας, ο Γενικός Γραμματέας Αθανάσιος Καραθανάσης. Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομη αναφορά του Προέδρου της, ομότιμου καθηγητή ΑΠΘ Κωνσταντίνου Βαβούσκου, όπου τόνισε τον κοινωνικό, αλλά κυρίως τον εθνικό ρόλο που διαδραματίζει η ΕΜΣ από την ίδρυσή της.

Στις 19 Μαρτίου στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Ταξιάρχου Ελευθέριου Τσιμπίδη. Τίτλος του βίβλου, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΑΦΝΕΣ 1941 – 1945. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τους βουλευτές Θεσσαλονίκης κ.κ. Γκιουλέκα και Παπαθεμελή, από τον καθηγητή της Ιστορίας του Νεοτέρου Ελληνισμού του ΑΠΘ Θανάση Καραθανάση και από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας Στρατηγό Γαληνό Αθανάσιο.

Η ΛΕ.Κ. Θεσσαλονίκης, τιμώντας την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, οργάνωσε στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης στις 23 Μαρτίου διάλεξη με θέμα: « Θεσσαλονικέων Θυσία το 1821». Ομιλητής ο πρώην πρόεδρος της Λ.Ε.Κ. καθηγητής ΑΠΘ Θανάσης Καραθανάσης, που καταχειροκροτήθηκε.

Στις 20 Μαρτίου στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, παρουσίασε το βιβλίο του ο Δικαστής Γεώργιος Μίντσης. Τίτλος του βιβλίου «Σύγχρονος πόλεμος και ελληνική στρατηγική». Μια μελέτη θεωρίας του πολέμου και των διεθνών σχέσεων, με θεματική τη θεωρία του πολέμου στην τεχνολογική εποχή και τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας στη «Νέα τάξη πραγμάτων». Το βιβλίο παρουσίασαν ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Γαρούφιας.

Την επίσημη παρουσίαση του πρώτου καταστήματός της πραγματοποίησε τέλος Μαρτίου η Βιοτεχνία ανδρικών ενδυμάτων “MANUEL”. Στα εγκαίνια του καταστήματος (400 τμ) Λέοντος Σοφού 3, τηλ. 2310 540161, παρευρέθησαν οι Αρχές του Νομού και της πόλης της Θεσσαλονίκης, βουλευτές, πλήθος κόσμου και πολλοί καταδρομείς, όπου εντυπωσιάσθηκαν από την ποιότητα, την ποικιλία και την κομψότητα των ενδυμάτων. Στο μέλος της ΛΕΚ, στο κομάντο του 72 ΛΟΚ της Δ΄ ΜΚ Μανώλη Τοπούζη, η ΛΕΚ και η ΠΟΕΔ εκφράζει τα συγχαρητήριά της, για την πρόοδό του, αλλά κυρίως, γιατί κρατάει μια βιοτεχνία στην πόλη μας και τρώνε ψωμί 100 οικογένειες. Του ευχόμαστε του χρόνου να εγκαινιάσει κι άλλο στην πόλη μας και γιατί όχι και σ’ όλη την Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Μυλωνάς (Δερμάτινα – Γουναρικά) Αετοράχης 48, Θεσσαλονίκη, άνοιξε και δεύτερο κατάστημα στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο ΝΟΒΟΤΕΛ Μ. Βόδα 4 – 6. Θερμά συγχαρητήρια Δημήτρη και ευχόμαστε να ανοίξεις κι άλλα καταστήματα.

Μία από τις μεγαλύτερες  και σοβαρότερες κατασκευαστικές οικοδομικές εταιρείες, INTER HAUS SA «ΠΡΟΚΑΤ» του Παρμενίωνα Φλώρου, έλαβε μέρος σε διεθνείς εκθέσεις τον περασμένο χρόνο στη Μαδρίτη και στη Φρανκφούρτη και κέρδισε τις εντυπώσεις των επισκεπτών. Πρόσφατα έλαβε μέρος στην HELEXPO 2005 στην Λ. Κηφισίας 39 στο Μαρούσι, κλείνοντας πολλές και μεγάλες παραγγελίες. Μάλιστα έχει κατασκευάσει σπίτια και για δύο γνωστούς μας, το Μόσχο  στην Κρυοπηγή και το Στόγιο στη Νικήτη. Στην INTER HAUS SA, που έχει γραφεία στην Αθήνα 210 8079813-14, στην Λάρισα 2410 620390 και στην Καρδίτσα 24410 61091, εργάζονται 7 καταδρομείς του 71 και 73 ΛΟΚ, όπως ενημερωνόμαστε.

Στη βίλα του Δημήτρη Τζιώρα (500 τμ) στους πρόποδες του Ολύμπου (Λεπτοκαρυά) καλείται να φιλοξενηθεί το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας σε μια προσεχή συνεδρία του. Ο λόγος είναι να τιμηθεί η μνήμη του μακαρίτη πατέρα του, Χρήστου, διακεκριμένου καταδρομέα των επιχειρήσεων 47-49 με τη Β΄ ΜΚ. Δημήτρης Τζιώρας, Σχολή Οδηγών, Εθνικής Αντιστάσεως 62 στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης τηλ 2310 770186 – 769991.

Ο γιος του καθηγητού φυσικής αγωγής Γιώργου Γεωργιάδη, Απόστολος, απόφοιτος του φυσικού τμήματος του ΑΠΘ, πήγε με υποτροφία «Φουλμπράϊτ» στις ΗΠΑ για διδακτορικό πριν από 5 χρόνια. Σήμερα ο Δρ. Απόστολος Γεωργιάδης εργάζεται ως ερευνητής στο Τμήμα μηχανικών –τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου της Κανταβρίας στο Σανταντέρ της Ισπανίας. Θερμά συγχαρητήρια Γιώργο για το γιο σου...

Από ένα μέλος του Δ.Σ. της ΛΕΚ Θεσσαλίας μάθαμε ότι οι γιοι του αγαπητού μας Ταξίαρχου Ηλία Βενιζέλου διαπρέπουν με μεταπτυχιακές σπουδές και πτυχία ξένων γλωσσών. Ο μεγάλος του γιος είναι αναλυτής προγραμματιστής και ο μικρότερος οικονομολόγος. Μάλιστα ο μικρός προ 3 ετών πέρασε 2ος ανάμεσα σε 2600 υποψηφίους σε διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για 10 θέσεις στην τράπεζα Ελλάδας. Ταξίαρχέ μας αγαπητέ, σου ευχόμαστε να ‘σαι γερός και να χαίρεσαι τους λεβέντες και την εγγονούλα σου.

Ο συνάδελφος ε.α. Κώστας Τσιτλακίδης, διακεκριμένος ασφαλιστικός και χρηματοοικονομικός σύμβουλος και μέλος του  V.I.P. CLUB 2004, προσφέρει μέσω της “COMMERCIAL VALUE”  χρηματοοικονομικά προϊόντα εγγυημένης απόδοσης, κάρτες νοσηλείας (πλήρους κάλυψης), σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες τράπεζες στεγαστικά – επιχειρηματικά – καταναλωτικά δάνεια, καθώς επίσης και έκπτωση 35% στα ασφάλιστρα των Ε.Ι.Χ. των στελεχών Ε.Δ. / Σ.Α. / Ε.Α. υπαλλήλων του Υ.Ε.Θ.Α., υπαλλήλων Δ.Ε.Κ.Ο και μέλη των οικογενειών των. Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 45, Πλ. Νέας Σμύρνης, τηλ. 210 9310261-5, κιν. 6972 320443, καθημερινά 09:00 – 15:00 & 18:00 – 22:00.

Όπως γνωρίζετε στην μακραίωνη Ελληνική Ιστορία συγκροτήθηκαν πέντε (5) Τμήματα τα οποία έφεραν την ονομασία «Ιερός Λόχος». Σε κάθε τεύχος του περιοδικού μας «ΤΟΛΜΩΝ» θα σας παρουσιάζουμε και έναν Ιερό Λόχο. Θα αρχίσουμε με τον Ιερό Λόχο του Θηβαίου Στρατηγού Επαμεινώνδα, στο 14ο Τεύχος (Απρ-Μαϊ-Ιουν 2005)

Προς διευκόλυνσή σας, σας γνωρίζουμε ότι τα γραφεία μας στην Θεσσαλονίκη, Τσιμισκή 130 / 2ος όροφος έχουν ανακαινισθεί και μπορεί, όποιος θέλει να μας επισκεφθεί (να μας συμβουλευθεί ή να μας συμβουλεύσει για κάτι). Προσφέρεται καφές ή ότι άλλο επιθυμεί. Προς το παρόν τα Γραφεία είναι ανοικτά Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη και ώρες 09.00 – 12.00.Τα τηλέφωνά μας 2310 228071 και fax 2310 228072.

Υπεύθυνος της για τα θέματα της Ομοσπονδίας και των λεσχών για το περιοδικό, ανέλαβε ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ Ελευθέριος Μαυρουδής, με τον οποίο και θα συνεννοείστε, από τώρα και στο εξής.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8