ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005

Πληροφορηθήκαμε ότι τον Οκτώβριο του 2005 εκδόθηκε από τις εκδόσεις Αντ. Σάκκουλα βιβλίο του Χρήστου Τσιαχρή, δικηγόρου και μέλους της ΛΕΚ Στερεάς Ελλάδας, με τίτλο «Συναλλαγές μέσω διαδικτύου: δωσιδικία και εφαρμοστέο δίκαιο κατά το ελληνικό και κοινοτικό ιδιωτικό διεθνές δίκαιο».
Πρόκειται για εργασία, που εκπόνησε ως μεταπτυχιακός φοιτητής του Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Θράκης το 2002, ενώ υπηρετούσε τη θητεία του ως Έφεδρος Αξιωματικός στο 521 Τάγμα Πεζοναυτών, και μπόρεσε να το παρακολουθήσει αφού έλαβε όλες τις προβλεπόμενες φοιτητικές άδειες από τη Μονάδα του, κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Συγχαρητήρια Πεζοναύτη, γιατί αποστόμωσες όσους ισχυρίζονται ότι η στρατιωτική θητεία είναι χαμένος χρόνος από τη ζωή τους.

Ο Άγγελος Ζαχαρίας, μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, παλιός Καταδρομέας (Ανθυπολοχαγός της Ε΄ ΜΚ το 1965) μάθαμε ότι πριν 2 χρόνια δημιούργησε στα Σκόπια εργοστάσιο, που πάει περίφημα. Παράγει κλιματιστικά και είδη θερμοκηπίου και εξάγει τα προϊόντα του σε όλες σχεδόν τις βαλκανικές χώρες.

Βέτο και δημοψήφισμα για την ένταξη των Σκοπίων που δεν θα επιτρέψουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ πριν από την επίλυση της εκκρεμότητος για το όνομα, ζητά ψήφισμα της κίνησης πατριωτικής αφύπνισης «ΟΜΑΔΑ 21», που το υπέγραψαν προσωπικότητες, πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, διπλωμάτες, στρατηγοί, επίτιμοι ανώτατοι δικαστικοί, συγγραφείς, καθώς και αρκετά αξιόλογα μέλη της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης. Στον πρόεδρο της «ΟΜΑΔΑΣ 21» Μακεδονίας - Θράκης, Αντώνη Δασκόπουλο, αξίζουν συγχαρητήρια.

Μεγάλες παραγγελίες για εξαγωγές σε σιτηρά, καλαμπόκι, και βαμβακόσπορο έχει το επίλεκτο μέλος της ΛΕΚ Σερρών Βαγγέλης Αλεξανδράκης. Τα ξηραντήρια - σιλό βρίσκονται στο Νέο Σκοπό και οι αποθήκες του στο Βαλτοτόπι Σερρών. Οι εξαγωγές μέσω λιμένα Θεσσαλονίκης. Βαγγέλης Αλεξανδράκης 2321032034

Ο Ζαχαρίας Ζαχαρακόπουλος, άριστος Καταδρομέας κατά τη διάρκεια της θητείας του, είναι ένα αξιόλογο στέλεχος της βιομηχανίας πτυσσόμενων θυρών και περσίδων, υπεύθυνος πωλήσεων της Zitaflex, που εδρεύει στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης.

Ο Καταδρομέας του 1960, οικονομολόγος Ανέστης Πανούσης μας μίλησε για κάποιο ούζο. Περιμένουμε να δούμε πότε και πού θα γίνει. Να’ χουμε χρόνο να καλέσουμε την ξεναγό από τους Δελφούς και το Γιώργο Κασάπογλου.

Γιώργο Κασάπογλου, Καταδρομέ­α του 1949, μεγαλοεισοδηματία, εάν ­δεν θέλεις να δώσεις οικονομικές ενισχύσεις στην ΛΕΚ και στην Ομοσπονδί­α, δώσε ένα μέγαρο στην Τσιμισκή ή στην παραλιακή λεωφόρο, έτσι για να σκάσουν οι εχθροί μας.

Η κόρη του Χρήστου Ταχτατζόγλου, Αθανασία, είναι στο πτυχίο του χημικού τμήματος - κλάδου βιοχημείας του ΑΠΘ.
Η κόρη του Στέλιου Παπούλα τελείωσε την Ιατρική Σχολή στο Βουκουρέστι και αναμένει την αναγνώριση του ΔΙΚΑΤΣΑ. Θερμά συγχαρητήρια Χρήστο και Στέλιο για τις κόρες σας.

Στις 20 Αυγούστου παντρεύτηκε η κόρη του αείμνηστου Χρήστου Χαρέλη, Πηνελόπη. Στις 3 Σεπτεμβρίου παντρεύτηκε ο γιος (ιατρός) του Κώστα Κουρτίδη, καθώς και η κόρη του Ηλί­α Ακριτίδη. Στις 2 Οκτωβρίου παντρεύτηκε ο ταμίας της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης Σάκης Γουδουσάκης. Ευχόμαστε κάθε ευτυχία.

Στους αγαπητούς φίλους - συναδέλφους, Π. Κιουμή, Χ. Κουτσό, Β. Βασιλειάδη και Α. Οικονομίδη, που δεν λείπουν ποτέ από εκδηλώσεις της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης  και της Ομοσπονδίας, σφίγγουμε δυνατά το χέρι και τους ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση.

Ο Χρήστος Πέτσας μέλος του ΔΣ του ΣΕΔ Ν. Πέλλας διατηρεί κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στην οδό Χατζηδημητρίου 5 στα Γιαννιτσά.

Ο Κώστας Κούντης μέλος της ΛΕΚ Ημαθίας έχει εργοστάσιο κουβερτών στο δρόμο Βέροιας - Έδεσσας, 500 μέτρα πριν τη στροφή για Νάουσα.

Τρία μέλη της ΛΕΔ Χαλκιδικής απέκτησαν ισάριθμα «λοκατζάκια». Είναι οι: Βασίλειος Τσαμπουρίδης από Ολυμπιάδα, υπεύθυνος της ΕΔΟΠΑ, Χρήστος Καρατσές από Αρναία και Αστέριος Τζιτζιρίκας, επίσης από Αρναία. Τους ευχόμαστε να τους ζήσουν και να τα καμαρώσουν, όπως επιθυμούν.

Οι προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας και Προέδρου της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Παπαδόπουλου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Α.Π.Θ, για ίδρυση λέσχης στη γενέτειρά του, τα Γιάννενα, είχαν αίσιο αποτέλεσμα και η ίδρυση της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Ιωαννίνων είναι πλέον γεγονός.

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ήταν το θέμα που ανέπτυξε στις 7 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, ο ένθερμος πατριώτης, πιλότος, γόνος αγωνιστών του 21 και του Μακεδονικού Αγώνα, Χρήστος Παπαζαφειρίου.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ, ομιλία του Δικαστικού Γιώργου Μίντση, Προέδρου των Αποφοίτων Σχολής Βαλκανικών Γλωσσών του ΙΜΧΑ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μπίλλη στην πλατεία Ιπποδρομίου.

Το ζαχαροπλαστείο του Γιάννη Λυγερού “Γλυκοτεχνήματα” στην Κασ­σανδρεία Χαλκιδικής είναι σημεί­ο αναφοράς για πολλούς καταδρομείς που διέρχονται ή διαμένουν στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Ο Γιάννης Λυγερός παλαιό μέλος του ΔΣ της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης δεν είναι μόνον αγαπητός, είναι και άριστος ζαχαροπλάστης. Τελευταία, οργανώνει μαθαίνουμε, και παιδικά πάρτι σε σπίτια και ξενοδοχεία της Χαλκιδικής και πάει θαυμάσια ο παιδότοπος της “Ζουζουνοπαρέας”.

Η βιοτεχνία ενδυμάτων του ιδρυτικού μέλους της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης Μιχάλη Αποστολίδη, εκτός από μπλουζάκια και υποκάμισα, διαθέτει προς πώληση και τζάκετ (Αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως). Προσφορά για τα μέλη της ΛΕΚ η τιμή των τζάκετ μόνο ₠ 50,00. Μιχάλης Αποστολίδης, τηλέφωνο 2310 437822 - 6944 828557.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάσθηκαν στις 12 Νοεμβρίου τα 20 χρόνια από την ίδρυση της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, παρουσία πλήθους επισήμων, παλαιών πολεμιστών, μελών της ΛΕΚ και κυρίως, με την συγκινητική και δυναμική παρουσία των ιδρυτικών μελών, που τιμήθηκαν για τη δημιουργία της ΛΕΚ.
Στο μικρό βίντεο, που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δεν μπορούσε να μη γίνει ιδιαίτερη μνεί­α στον αείμνηστο Ευάγγελο Τσάνταλη και στον πρόεδρο του ΔΣ της EXPRESS SERVICE Γιάννη Ραπτόπουλο, για την αγάπη τους προς την ΛΕΚ και τη σημαντική προσφορά τους. Χάρη στη δική τους αγάπη και τη δική τους συμβολή η ΛΕΚ οργάνωσε με επιτυχία 3 Πανευρωπαϊκά Συνέδρια και 2 Πολιτιστικά Συμπόσια. Και όχι μόνο. Στήριξαν πλήθος δραστηριοτήτων της.

Αναφορά και στο μέλος μας Σπύρο Αναστούλη. Προσφορά 20 χρόνια ακατάπαυστη στη ΛΕΚ. Στήριξε οικονομικά (δωρεές) αρκετές οικογένειες μελών. Ξέρουμε ότι το τελευταίο δεν θα ήθελες να γραφτεί Σπύρο. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Γνωρίζουν όλοι την καλοσύνη σου και τον πλούτο της καρδιάς σου. Τις χειρονομίες σου όμως αυτές τις γνωρίζουν λίγοι. Τώρα ας τις γνωρίσουν όλοι. Σπύρος Αναστούλης, Γουναρικά - Δερμάτινα, Τσιμισκή 110 και Βασ. Όλγας 81, Θεσσαλονίκη.

Τα έξοδα του εορτασμού των 20 χρόνων της ΛΕΚ καλύφθησαν από το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (διά της ΠΟΕΔ), τη Νομαρχί­α Θεσσαλονίκης, το Δήμο Θεσσαλονίκης, τον επίτιμο Πρόξενο της Λιβερίας και επίτιμο μέλος της ΠΟΕΔ Μιχάλη Γκιγκιλίνη και το Σπύρο Αναστούλη.

Για την οργάνωση της εκδήλωσης της ΛΕΚ δούλεψαν ακατάπαυστα, ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαδόπουλος και οι πρώην πρόεδροι Θανάσης Καραθανάσης, Φώτης Κωνσταντινάκης και Κώστας Λυκοτραφίτης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας Αντιστράτηγος ε.α. Αθανάσιος Γαληνός και τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας, ο Χάρης Δεληογλάνης με τον Αντιπρόεδρο Υποστράτηγο ε.α. Ελευθέριο Μαυρουδή. Ο Στρατηγός Μαυρουδής δούλεψε αγόγγυστα, αθόρυβα, μεθοδικά και αποτελεσματικά. Τον ευχαριστούμε όλοι, τόσο για την προσφορά του στον εορτασμό των 20 χρόνων της ΛΕΚ, όσο και για την προσφορά του στο περιοδικό μας ΤΟΛΜΩΝ και γενικότερα για τη συμβολή του σ’ όλες τις εκδηλώσεις της ΛΕΚ και της ΠΟΕΔ.

Ο νέος Η/Υ της Ομοσπονδίας μας αγοράσθηκε με την οικονομική συμβολή των μελών κ.κ. Κων. Μάλαμα, Αθ. Γαληνού, Ελ. Μαυρουδή, Φώτη Κωνσταντινάκη, Ν. Ευθυμίου, Δ. Χαρένια, Δ. Παπαδόπουλου και Κ. Λυκοτραφίτη.

Έφυγε έτσι ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 37 ετών, ο αδελφός του Γ. Γραμματέα της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, Νίκου Παπαϊωάννου, Κώστας. Ο αγαπητός σ’ όλους εμάς Κωστάκης που τον γνωρίσαμε, ήταν άνθρωπος που αμισθί άνοιγε τα γραφεία και φρόντιζε, για όλες τις εργασίες και για την άριστη λειτουργία της Λέσχης επί σειρά ετών. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του και να χαρίζει δύναμη και παρηγοριά στον καθηγητή και συγγραφέα πατέρα του Χρήστο, στην μητέρα του Φούλη, στην αδελφή του Αλέξια και στο σεμνό, αθόρυβο αλλά με τεράστια προσφορά στη ΛΕΚ Γενικό Γραμματέ­α Νίκο.
Αιωνία του η μνήμη.

Από τις 20/12/05 νοσηλεύεται στο 424 ΓΣΝ με εγκεφαλικό ο Στρατηγός μας Κωνσταντίνος Μάλαμας. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Το μέλος του ΔΣ της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαβασιλείου απέκτησε εγγονό από τον καταδρομέα γιο του Νίκο. Ο Νίκος Μαρκόπουλος απέκτησε και δεύτερο εγγονό. Να σας ζήσουν.

Με την εθελουσία έξοδο, συνταξιοδοτήθηκε από τον ΟΤΕ και ο Θεόδωρος Γεωργόπουλος (παλιός πεζοναύτης στο Διόνυσο) και κτίζει βίλα στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Καλορίζικη.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8