ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2006

Πολλές επιστολές, πολλά τηλεφωνήματα και αρκετές συνδρομές, έλαβε η Ομοσπονδία μας. Συγχαίρουν το έργο, τις δραστηριότητες και την δυναμική των Λεσχών της.

Οι επιτυχημένες εκδηλώσεις, για τους «ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ 40» στις 22 Φεβρουαρίου και η διάλεξη από τον καθηγητή μας Αθ. Ε. Καραθανάση για τον «ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗ­Σ ΜΑΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ» στις 18 Μαρτίου, όπου παραβρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Λουστώ με τον Πετρίδη, ήταν το επίκεντρο των συγχαρητηρίων που λάβαμε.

Η πρώτη εκδήλωση, ήταν αποκλειστικά έργο του Προέδρου μας Στρατηγού Αθ. Γαληνού. Οργανώθηκε αθόρυβα με χορηγούς καταδρομείς και προσωπικούς του φίλους.

Η δεύτερη εκδήλωση, οργανώθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕΔ, που εδρεύουν στην Θεσσαλονίκη, με χορηγούς που επέλεξαν, αλλά και ιδίαις δαπάναις. Η Ομοσπονδία μας δεν ξόδευσε σχεδόν ούτε 1 ευρώ.

Σε όλες τις προαναφερόμενες εκδηλώσεις κοινή η απορία πολλών μελών μας για την απουσία του γεραρού Στρατηγού Κωνσταντίνου Μάλαμα που πάντοτε παρίστατο πρώτος και καλύτερος. Ύστερα η αγωνία για την υγεία του και αργότερα η βαθύτατη θλίψη για το θάνατό του.
Είκοσι (20) χρόνια και πλέον κοντά μας, μας συμβούλευε μας αγαπούσε, μας ενθάρρυνε. Ακολουθούσε σ’ όλες τις εκδηλώσεις μας και μας ενίσχυε οικονομικά.
Ποτέ δεν δέχθηκε να του πληρώσει Ξενοδοχείο ή αεροπορικό εισιτήριο η ΛΕΚ ή η Ομοσπονδία. Αξιοπρεπής και υπερήφανος. Αρνήθηκε να αναλάβει πρόεδρος της ΛΕΚ από το ξεκίνημά της, ούτε όταν προσπαθούσαμε από το 1994 για την ίδρυση της Ομοσπονδίας να αναλάβει πρόεδρος Διοικούσης επιτροπής. Πολλές τροποποιήσεις του καταστατικού της UEP το 1994 στην Νίκαια της Γαλλίας, ήταν παρεμβάσεις και έργο του Στρατηγού Μάλαμα.
Αγαπήθηκε απ’ όλες τις Λέσχες, περισσότερο από τον καθένα, είχε τον σεβασμό απ’ όλους μας. Τώρα είχε την απέραντη ευγνωμοσύνη μας και έχουμε χρέος να τιμούμε την μνήμη του και να του ανάβουμε το Αγιοκέρι.
Τόσο στην κηδεία του στις 22 Απρίλιου, όσο και στο 40πενθήμερο μνημόσυνο έντονη η παρουσία και η προσφορά του Β΄ ΣΣ. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Διοικητή Αντιστράτηγο Δημήτριο Χαντζή.

Η Οικογένεια του αείμνηστου Αντιστρατήγου, Κωνσταντίνου Μάλαμα, Επίτιμου Προέδρου της U.E.P., κατέθεσε στο ταμείο της ομοσπονδίας μας 1.500,00 €.

Η ζωή συνεχίζεται και προχωρά μεγαλόπρεπα μπροστά. Δύο Λέσχες ακόμα ετοιμάσθηκαν και άλλες δύο σε λίγο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμες. Σε άλλες δύο δόθηκε το πράσινο φως για εκκίνηση.

Η Ομοσπονδία μας, ετοιμάζεται πυρετωδώς για να γιορτάσει τα 60 χρόνια από την ίδρυση των Δυνάμεων καταδρομών και τα 10 χρόνια από την ίδρυση της ομοσπονδίας μας. Τα έξοδα των εκδηλώσεων σχεδόν έχουν ευρεθεί από τα μέλη του Δ.Σ.

Το Δ.Σ. προγραμματίζει να προσκαλέσει αρκετούς προσκεκλημένους, από την Ευρώπη αλλά και από όλη την Ελλάδα. Παλαιούς πολεμιστές που έγραψαν την ένδοξη ιστορία των Δυνάμεων Καταδρομών. Πιστεύουμε να μας τιμήσει και ο πρώην Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων Στρατηγός Λαυρεντάκης, που επί σειρά ετών στήριζε όλες τις εκδηλώσεις της ΛΕΚ και της Ομοσπονδίας μας.

Συναντήσεις πολλών μελών της ΛΕΚ πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι, κάθε Πέμπτη βράδυ στο παραδοσιακό μεζεδοπωλείο «Βόσπορος», στην πλατεία Άθωνος (Βατικιώτου 11). Το μεζεδοπωλείο ανήκει στον καταδρομέα Γιάννη Τζιβελέκη και οι συναντήσεις θα συνεχισθούν και τον χειμώνα.  

Οι ¨Στρατηγικές Εκδόσεις¨ του συναδέλφου καταδρομέα Ιωάννη Φλώρου επιθυμούν να προσλάβουν απόστρατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ηλικίας έως 55 ετών, προκειμένου να επισκέπτονται προκαθορισμένες ανά την Ελλάδα μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, για την ενημέρωση των εν ενεργεία στελεχών τους περί των νέων εκδόσεων του οίκου.
Προσφέρονται: αυτοκίνητο, τηλέφωνο, πάγια μηνιαία έσοδα και bonus.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 - 3836042

Πρόσφατα χάσαμε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης τον Κώστα Φλώρο. Άφησε δύο κόρες και ένα μικρό παιδί 1,5 ετών και με πολλές υποχρεώσεις. Η οικογένειά του άνοιξε λογαριασμό στην Εθνική τράπεζα στο όνομα Σπυρέλη Φλώρου Ειρήνη. Αριθμός λογαριασμού 377/51660558. Όσοι επιθυμούν ας ενισχύσουν την οικογένεια του αείμνηστου Κώστα ΦΛώρου.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8