ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006

Το 2006 έκλεισε με πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις όλων των Λεσχών. Δημιουργήθηκαν 4 ακόμη Λέσχες. Οι 2 εντάχθηκαν ήδη στην Ομοσπονδία και στις αρχές του 2007 αναμένεται να ενταχθούν άλλες 2. Επίσης έως την άνοιξη του 2007 θα έχουν δημιουργηθεί άλλες 3. Φθάσαμε στον αριθμό 30 και σύντομα οι Λέσχες-μέλη θα αριθμούν 35.

Το 2006 ήταν και για την Ομοσπονδία χρονιά ευτυχισμένη, με πολλές και επιτυχημένες εκδηλώσεις που οργάνωσε, αλλά και με την παρουσία της σε πολλές εκδηλώσεις ανά το πανελλήνιο και στην Ευρώπη.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2006 οργάνωσε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης εκδήλωση για τους Νεκρούς του 1940, παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής Γεωργίου Σούρλα. Ομιλητής ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, Αντιστράτηγος Π. Κωνσταντόπουλος.

Στις 18 Μαρτίου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε διάλεξη από τον πρώην Πρόεδρο της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων, Καθηγητή της Νεοελληνικής Ιστορίας του Α.Π.Θ. Αθανάσιο Καραθανάση. Θέμα «Ο Γαλλικός Φιλελληνισμός κατά τον Αγώνα της Εθνικής μας παλιγγενεσίας». Παρών στην εκδήλωση ο πρώτος Πρόεδρος και συνιδρυτής της UEP Ζαν Ανρύ Λουστώ, καθώς επίσης ο Βασίλης Πετρίδης, Πρόεδρος των Ελλήνων Εθελοντών Πολεμιστών Γαλλίας. Η παρουσία των μελών της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης στις δύο αυτές εκδηλώσεις λίαν ικανοποιητική.

Συμμετοχή στο 16ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αλεξιπτωτιστών στην Πορτογαλία, σε αγώνες αλεξιπτωτισμού αργότερα πάλι στην Πορτογαλία και στην Κύπρο και πάντοτε παρούσα στο χρέος, να τιμούμε τους νεκρούς μας και να είμαστε στα μνημόσυνα της τελευταίας Κυριακής του Μαΐου και του Αυγούστου σε Ρεντίνα και Κρυσταλλοπηγή.

Στις 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης εκδήλωση, για τα 60 χρόνια από την ίδρυση των θρυλικών Λ.Ο.Κ. και για τα 10 χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας. Η Ομοσπονδία μας τίμησε τους παλαίμαχους καταδρομείς, τους μαχητές του Έθνους που έγραψαν την ένδοξη ιστορία των Καταδρομών.

Παρούσα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, οι αρχές του Νομού και της πόλης και αρκετοί βουλευτές από ακριτικούς Νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Συγκινητική η παρουσία των μελών μας. Μπράβο τους. Κατάμεστη η αίθουσα και πολλοί όρθιοι μέσα και έξω απ’ αυτήν.

Τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας, από Θεσσαλονίκη και Πιερία, δούλεψαν αγόγγυστα, μεθοδικά και ακατάπαυστα επί ένα δίμηνο. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, ότι η εκδήλωση των 60 χρόνων από την ίδρυση των Λ.Ο.Κ., χωρίς τον Πρόεδρό μας Στρατηγό Γαληνό δεν θα γινόταν και χωρίς τον αντιπρόεδρό μας Υποστράτηγο Μαυρουδή δεν θα επιτύγχανε.

Αθόρυβη και ουσιαστική η προσφορά στην εκδήλωση των Χάρη Δεληογλάνη, Φώτη Κωνσταντινάκη και αρκετών μελών της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης. Πολύ εντυπωσιακή η έκθεση μέσων και υλικών και η επίδειξη που οργάνωσε δυο ώρες νωρίτερα η ΛΕΚ Θεσσαλονίκης στο χερσαίο και θαλάσσιο χώρο μπροστά στο Λευκό Πύργο.


Μεγάλο «ευχαριστώ» της ΠΟΕΔ στους χορηγούς της εκδήλωσης, που μόνοι τους, χωρίς να τους το ζητήσει κανείς, προσέφεραν τον οβολό τους. Στον Αντινομάρχη Θεσσαλονίκης, Συνταγματάρχη ε.α. Γιάννη Παλαιστή και στο Βασίλη Κλάδη, το υπ’ αριθ. 1 πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στην Ελλάδα, Τσιμισκή 21.

Μεγάλο ευχαριστώ στα εκλεκτά μέλη και φίλους μας, που επί σειρά ετών πληρώνουν τα ταχυδρομικά τέλη του «Τολμών» και της αλληλογραφίας μας, τα οποία στο σύνολό τους θα ξεπερνούν τα 15.000€.

Με τέτοια επίθεση η Ομοσπονδία μας, όποτε θέλει βάζει γκολ, αλλά και η άμυνά της, βγάζει όποιον θέλει offside.

Για το 2007, η Ομοσπονδία μας σχεδιάζει και ετοιμάζει αρκετές εκδηλώσεις. Οι τρεις είναι μεγάλες και σημαντικές. Να ετοιμάσουν ορισμένοι τα πορτοφόλια τους. Η αρχή του ΔΣ είναι: σε καμιά εκδήλωση να μην βγαίνουν χρήματα από το ταμείο της. Ημί-ανάπαυση.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, για την οικονομική στήριξη που παρείχε στην οικογένεια του αείμνηστου Κωνσταντίνου Φλώρου. Η χειρονομία αυτή αντανακλά στο πρόσωπο του Διευθυντού της, Υποστρατήγου Νικόλαου Μπάδρα.

Στο 40νθήμερο μνημόσυνο του Στρατηγού Μάλαμα αλλά και στου Κώστα Φλώρου, ο ζαχαροπλάστης Γιάννης Λυγερός ετοίμασε τους δίσκους, συνεχίζοντας να προσφέρει τα πλούσια αποθέματα της καρδιάς του, όπως πάντα, από το ξεκίνημα της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης. Γιάννης Λυγερός, Ζαχαροπλαστείο Κασσανδρεία Χαλκιδικής, τηλ. 23740 22455.

Το ιδρυτικό μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, Πολιτικός Μηχανικός Γρηγόρης Τρυψιάνης, Μητροπόλεως 74, τηλ. 2310 260175, μας έστειλε μια επιστολή, την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω και την οποία η ΠΟΕΔ έστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Γρηγόρης Τρυψιάνης, παρών σ’ όλες τις εκδηλώσεις μας, με ανιδιοτελή πάντα προσφορά στη ΛΕΚ και κυρίως με ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία, μπροστάρης στον εθελοντισμό και στη διάσωση. Εύγε.

Στις 30 Νοεμβρίου το επίλεκτο μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης ταξίαρχος Γεώργιος Σαρκόπουλος, Δρ Νομικής, ποιητής, λογοτέχνης και ζωγράφος, πραγματοποίησε ομιλία στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο με θέμα «Διαχρονική παρουσίαση των Δελφών – Χρησμοί και το Γνώθι σ’ αυτόν». Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρευρέθη ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και πλήθος κόσμου, που καταχειροκρότησε τον Γ. Σαρκόπουλο. Δρ Γεώργιος Σαρκόπουλος, διαρκής έκθεση ζωγραφικής, Κρήτης 39, τηλ. 2310 815411.

Ο Συνταγματάρχης ε.α. Ιωάννης Λ. Παπακαρμέζης, ερευνητής-εκδότης και παραγωγός, οργάνωσε με επιτυχία εκδήλωση για την παρουσίαση των βιβλίων: «Αγάπη ζωσμένη στις φλόγες», «Το ολοκαύτωμα του Φουλατζικίου» και «Το τίμημα μιας αγάπης», του συγγραφέα-οδοντιάτρου Δημητρίου Λάμπρου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 8 Δεκεμβρίου. Τα βιβλία παρουσίασαν ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. π. Θεόδωρος Ζήσης, ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Αθανάσιος Ε. Καραθανάσης, η καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Σιδηρούλα Ζιώγου-Καραστεργίου και η ποιήτρια-δοκιμιογράφος Μαριάννα Μώρου. Ακολούθησε μουσική συναυλία με μικρασιατικά παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία του μουσικού πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού.

Ο Δημήτρης Τόλιος λογιστής – φοροτεχνικός, Βερμίου 24, τηλ. 2310 768617, εξελέγη στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης 4ος από τους 550 υποψήφιους. Στις εκλογές της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης ήλθε πρώτος σε ψήφους και είναι Αντιπρόεδρος της Ένωσης.
Στις πρόσφατες εκλογές της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, εξελέγη στο ΔΣ και είναι Αντιπρόεδρος της ΛΕΚ. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία και στους τρεις συλλόγους.

Πρόεδρος στη ΛΕΚ Θεσσαλονίκης είναι από τον περασμένο Νοέμβρι­ο ο εκπαιδευτικός Νίκος Παπαϊωάννου. Ήλθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Η εικοσαετής περίπου προσφορά του, οι γνώσεις του, η εμπειρία του, η σεμνότητά του και κυρίως ο χρόνος που διαθέτει στη ΛΕΚ, μας κάνουν να πιστεύουμε εκ των προτέρων, ότι ο Νίκος Παπαϊωάννου με τους εκλεκτούς συνεργάτες του θα οδηγήσει τη ΛΕΚ σε νέες μεγάλες επιτυχίες. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Επίσης, Αντιπρόεδρος εξελέγη ο φοροτεχνικός Δημήτρης Τόλιος και, Γενικός Γραμματέας ο νομικός Χρίστος Μαυρουδής.

Σπουδαίο έργο, μαθαίνουμε από αρκετούς καταδρομείς της Καστοριάς, πραγματοποιεί στη Λέσχη του Νομού Καστοριάς ο Ταξίαρχος Ηλίας Τζωρτζόπουλος. Έχει βάλει τη Λέσχη σε σωστά θεμέλια και με την υπομονή και επιμονή του και την οργανωτική ικανότητα, που τον διακρίνει, η ΛΕΔ του Νομού Καστοριάς, ήδη, έχει αρχίσει να διακρίνεται. Καταδρομείς του Νομού Καστοριάς, συμπαρασταθείτε και συσπειρωθείτε γύρω από τον Ηλί­α Τζωρτζόπουλο, έχει στόχους ευγενείς και υψηλούς.

Ο Γ. Γραμματέας της ΛΕΔ Μαγνησίας, Αλέκος Παπαδόπουλος, συμμετείχε ως ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Ενόργανης Γυμναστικής, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο κλειστό Γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας Βόλου. Είναι, επίσης, και επί σειρά ετών εθελοντής αιμοδότης, ενισχύοντας την τράπεζα αίματος της ΛΕΔ Μαγνησίας. Μπράβο σου, Αλέξανδρε, συγχαρητήρια.

Γιώργος Λαγόντζος, παλαιό μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, τώρα μέλος της ΛΕΔ Χαλκιδικής και μέλος του ΔΣ της Λέσχης, συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΤΕ, με πλούσια προσφορά στην πόλη της Ιερισσού (κατ’ ομολογίαν Βασίλη Παπαστεριανού και λοιπών καταδρομέων). Διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιερισσού. Τώρα είναι Πρόεδρος σε πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία. Τις ημέρες των Χριστουγέννων επισκέφθηκε και ψυχαγώγησε με τους συλλόγους της Ιερισσού τους φυλακισμένους στις Αγροτικές Φυλακές της Κασσανδρείας. Γιώργο, σου ευχόμαστε την άλλη τετραετί­α να σε δούμε Δήμαρχο. Το αξίζεις!

Ο Δημήτρης Θάνος, παλαιό μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης με ουσιαστική προσφορά, είναι μέλος τώρα του ΔΣ της Λέσχης Ν. Πέλλης. Μαθαίνουμε ότι τρέχει σ’ όλο το Νομό και γράφει μέλη. Γνήσιος Καταδρομέας, ανεξάντλητης αντοχής, ο Θάνος έχει να προσφέρει πολλά.

Ο Πέτρος Αδαμίδης, παλαιό και αυτό μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, απόστρατος αξιωματικός πλέον, εξελέγη πρόσφατα Πρόεδρος της ΛΕΚ Ν. Σερρών. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του, σ’ ένα Νομό που διαθέτει πληθώρα καταδρομέων.

Ο εγγονός του Υποστρατήγου Σωτήρη Αγραφιώτη, Αθανάσιος Ζαχόπουλος, άνοιξε το δικηγορικό του γραφείο στην οδό Αριστοτέλους 24, τηλ. 2310 227037. Καλή σταδιοδρομία.

Ο Γιώργος Δενελάβας της ΛΕΔ Μαγνησίας απέκτησε γιο. Ο Τζίλιας και ο Μαρκόπουλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης το τρίτο τους εγγόνι. Ο γιος του Ιπόλλυτου Μαμίδη, Σταύρος, (πατέρας και γιος καταδρομείς) ενυμφεύθη την εκλεκτή της καρδιάς του στις 10 Δεκεμβρίου. Επίσης ο Άγγελος Κατσάγγελος πάντρεψε την κόρη του. Να σας ζήσουν.

Ο Πρόεδρος της ΛΕΔ Στερεάς Ελλάδας Κώστας Θάνος έχασε πρόσφατα τη μητέρα του. Η Αφροδίτη Καραγιαννίδου έχασε την μητέρα της Ευτυχία (σύζυγος Στρατηγού και διακεκριμένου πολεμιστή). Η μακαρίτισσα Ευτυχία με την κόρη της Αφροδίτη δώρισαν το 1999 στην Ομοσπονδία μας το ποσό του 1.000.000 δρχ. Στον Κώστα Θάνο και στην Αφροδίτη Καραγιαννίδου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, 10 ζευγάρια μέλη της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης και Πιερίας, πέρασαν ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο στον Χολομώντα. Συγκεκριμένα στη Βαρβάρα σ’ ένα συγκρότημα 10 δωματίων, που είχε κλείσει ο Πρόεδρος της ΛΕΔ Χαλκιδικής, Άγγελος Κατσάγγελος.

Με θέα τις Λάκες, Χ. Α. (Χώρος Αποκρύψεως) για τα σχολεία καταδρομών, θυμήθηκαν τις δοκιμασίες του 1970 (μια εβδομάδα χωρίς φαγητό) και βγάλανε το άχτι τους πολλοί σ’ αγριογούρουνο 30 κιλών και άλλα εδέσματα που προσέφερε ο Άγγελος Κατσάγγελος με τα μέλη του ΔΣ της Λέσχης Χαλκιδικής. Το φαγοπότι άρχισε από τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου και τελείωσε στις 2 τα ξημερώματα.

Για την ακρίβεια ήταν δύο τα αγριογουρουνόπουλα, 18 και 12 κιλά. Το ένα το προσέφερε, ο Στάθης Παπαευσταθίου που πολέμησε με την Α΄ ΜΚ στην Κύπρο το 1974. Τα γουρουνόπουλα ήταν πραγματικά λουκούμια. Χαλάλι που τα ψηστικά στοίχισαν περισσότερο από τα γουρουνόπουλα.

Το κρασί μπρούσκο. Τα αστεία έδιναν και έπαιρναν. Στις 10 εμφανίστηκε ο Νίκος Μαρκόπουλος με 2 νταμιτζάνες ρετσίνα (σε μεγάλο υψόμετρο το φοβάται το κόκκινο κρασί). Τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και φιλιά. Ο Νίκος είναι αγαπητός και έχει κάρτα Ελευθέρας Κυκλοφορίας. Του την έχει δώσει η Σχολή Οδηγών Κωνσταντινάκη.

Η βραδιά, ξημερώματα δηλαδή, έκλεισε με 20 κιλά γιαούρτι και 10 κιλά μέλι (προσφορά ΛΕΔ Χαλκιδικής). Μερικοί περπατούσαν 1 ώρα στα σοκάκια του χωριού, για να χωνέψουν. Άλλοι πιάσανε το τζάκι του ξενοδοχείου. Η βαρυστομαχιά δεν είχε κουράγιο, ούτε για αστεία. Έτσι κάθε “debate” αναβλήθηκε (αυτό υπάγεται στους αποκλίνοντες σκοπούς). Δώσανε ραντεβού για τον Φεβρουάριο με χιόνια στην κορυφή του Χολομώντα.

Την παραμονή των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς, πολλοί Καταδρομείς συγκεντρώθηκαν στην αγορά Μοδιάνο και γιόρτασαν τις ημέρες αυτές όρθιοι γύρω από ένα τραπέζι, κυριολεκτικά στο δρόμο. Εκεί ήταν οι: Γαληνός, Μαυρουδής, Λυκοτραφίτης, Δεληογλάνης, Μαρκόπουλος, Κωνσταντινάκης, Εσκίογλου και πολλοί πολιτικοί, παράγοντες της πόλεως και περαστικοί καταδρομείς.

Ο Κώστας Νικολαΐδης, ένα από τα παλαιά μέλη της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Βατραχανθρώπων, διατηρεί ένα πάρα πολύ ωραίο καφενείο στην οδό Πιττακού 11, τηλ. 2310 850235. Το καφενείο έχει τίτλο ΚΑΦΕ – ΚΑΦΕ και είναι σημείο συγκέντρωσης αρκετών καταδρομέων.

Συγχαρητήρια αξίζουν στο Γιάννη Αγγέλη, Αντιπρόεδρο της Λέσχης Στερεάς, που δέχθηκε να πάρει την τελευταία στιγμή θέση κωλυόμενου μέλους της ομάδας της Ομοσπονδίας στους αγώνες αλεξιπτωτισμού στην Κύπρο και δεν δέχθηκε να του καταβληθούν τα τέλη συμμετοχής του, τα οποία πλήρωσε εξ ιδίων. Εύγε!

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8