ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2007

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά. Όλοι έχουμε αρχίσει να πιάνουμε τις παραλίες και να μετακομίζουμε στα εξοχικά. Καλό καλοκαίρι, λοιπόν, καλές βουτιές και κυρίως καλά γλέντια στις παραλίες, που αρκετοί καταδρομείς προγραμμάτισαν και ενημέρωσαν και το Π.Κ.Π. Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε και βεγγαλικά.

Οι Λέσχες μας, όμως, έχουν κάνει τα δικά τους προγράμματα. Οι διασωστικές και εθελοντικές ομάδες μας είναι σε επιφυλακή.

Η ΛΕΚ Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει μέχρι και τον Σεπτέμβριο περιπολίες στον Κεδρηνό Λόφο (Σέιχ-Σου), αλλά και τη χερσόνησο της Κασσάνδρας με φυλάκιο επί 24ώρου βάσεως στη Ν. Σκιώνη.

Η ΛΕΚ Χαλκιδικής ανέλαβε και συγκρότησε περιπολίες για το Άγιο Όρος και τη Σιθωνία, η ΛΕΚ Πιερίας τον Όλυμπο, η ΛΕΚ Ημαθίας το Βέρμιο, η ΛΕΚ Μαγνησίας το Πήλιο, αλλά και όλες οι άλλες Λέσχες της Ομοσπονδίας μας είναι έτοιμες να προσφέρουν και να τρέξουν όπου χρειαστεί, όχι μόνο στο Νομό τους, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή τους.

Καλοκαίρι, λοιπόν, άλλοι στις παραλίες, άλλοι ταγμένοι στην κοινωνική προσφορά, άλλοι στον αγώνα για τον επιούσιο. Όσοι δε μπορούν να ξεφύγουν από την πόλη και θέλουν δροσιά, «ΤΕΝΤΕΣ ΟΑΣΗ», στον Εβρίτη κομμάντο Χρήστο Τσιλιγκίρη, Δημητσάνας 15 στην Τούμπα, τηλ. 2310 913 222, κιν. 6973 327612.

Σε ιδιόκτητο γραφείο εγκαταστάθηκε ο Δικαστικός Επιμελητής Πανταζής Δεμίρογλου, στην οδό Φράγκων 19 στον 4ο όροφο. Γραφείο Δικαστικών υποθέσεων και εκτελέσεων. Τηλ . 2310 522 804 κιν. 6932 567022.

Με άριστα πήρε το πτυχίο της αρχιτεκτονικής σχολής από το ΑΠΘ η κόρη του Ηλία Κεϊγμά, Μαρία, στις αρχές του Ιουνίου. Συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία. Ο Ηλίας Κεϊγμάς, συνταξιούχος πλέον (τεχνικός της ΔΕΗ), συνεχίζει να εργάζεται επισκευάζοντας παντός τύπου ηλεκτρικές συσκευές και εποπτεύοντας αρκετά πολυκαταστήματα. Τηλ. 2310 430 978

Το μεγαλύτερο συγκρότημα στα Βαλκάνια σε αποθήκες σιτηρών και καλαμποκιού, καθώς και σε σιλό, έχει στις Σέρρες ο Ευάγγελος Αλεξανδράκης, πρώην μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔ. Για την προώθηση των εξαγωγών του είναι σε στενή συνεργασία με εκλεκτό μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης που διαμένει στον Πειραιά. Στον Πειραιά διαμένουν και άλλοι δύο καλοί μας φίλοι και μέλη της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Φιλιππάκης και ο Δημήτρης Μουσούρης (Λοχίας και Δεκανέας του 71ου ΛΟΚ, αντίστοιχα).

Συνταξιούχος εδώ και ένα χρόνο από τα ΕΛ.ΤΑ. ο Στέλιος Παπουτσής, κάτοικος Ροδολίβους Σερρών, μέλος από το ξεκίνημα της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης και στην ουσία ο ιδρυτής της ΛΕΔ Νομού Σερρών και ο πρώτος Πρόεδρός της, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους ψαράδες. Το Σάββατο 2 Ιουνίου, σε ψαροταβέρνα στα Κερδύλια, είχε καλεσμένα 18 μέλη της ΛΕΔ Σερρών από την περιοχή του Παγγαίου και κόντεψαν να ξημερώσουν. Το μενού περιλάμβανε 2 συναγρίδες τρίκιλες, 6 κιλά σαργούς και αρκετά μουρμούρια. Η επόμενη συνάντηση καθορίστηκε τέλος Σεπτεμβρίου με μαλάκια.

Ο Γιώργος Τσαλικάκης, Πρόεδρος της ΔΑΚΕ, διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. στον Ιππόδρομο. Πρόσφατα εκλέχθηκε στην εκτελεστική επιτροπή της Γ.Σ.Ε.Ε. Για τη δυναμικότητα, την προσφορά και την εργατικότητα, του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια του Γιώργου Τσαλικάκη.

Ο Γιώργος Καραπουλουτίδης, υπάλληλος στο ΚΤΕΛ Νομού Πέλλας, ιδρυτικό μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, μέλος στα πρώτα Δ.Σ. της ΛΕΚ με σημαντική προσφορά, πάντοτε είναι με το χαμόγελο και με τα αστεία του. Κομμάντο από τη Σκύδρα μας τηλεφώνησε και μας ενημέρωσε για τα ανέκδοτά του και την εν γένει χαρούμενη συμπεριφορά, που επιδεικνύει στους επιβάτες των λεωφορείων του Ν. Πέλλας. Στην Κωνσταντία του Ν. Πέλλας, γενέτειρα του Γιώργου, αλλά και σ’ όλη την Αλμωπία, ο Γιώργος έχει λίστα με καταδρομείς. Ο ΣΕΔ Ν. Πέλλας να έλθει σε επαφή μαζί του.

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Σάββα Καλεντερίδη «Παράδοση Οτσαλάν», που έγινε τον περασμένο Απρίλιο στην Καβάλα, στην αίθουσα της παλαιάς Δημοτικής Βιβλιοθήκης, βρέθηκαν αρκετοί καταδρομείς της Καβάλας, μέλη του Δ.Σ., καθώς και ο πρώην Πρόεδρος και στην ουσία ιδρυτής του Συλλόγου ΚΔ της Καβάλας, Χαράλαμπος Τζιούτζιος. Ο Χάρης Δεληογλάνης, που τον αντάμωσε μετά από 37 χρόνια, τον είχε εκπαιδευτή στο Σχολείο Καταδρομών.

Ένα παλιό εκλεκτό μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, με μεγάλη προσφορά, ο Γιάννης Γέρκου, μετέφερε την επιχείρησή του στις Σέρρες και δραστηριοποιείται στη Λέσχη του Ν. Σερρών. Μας ενημέρωσε ο Γιάννης Κλείτος. Καλή επιτυχία στη νέα επιχείρηση του Γέρκου και την προσφορά του στη Λέσχη του Ν. Σερρών τη θεωρούμε δεδομένη.

Στις 4 Μαΐου, για τέταρτη φορά κατέκτησαν την κορυφή του Άθω (υψ. 2.131μ.) δύο εκλεκτά μέλη μας και άριστοι ορειβάτες, παρ’ ότι πλησιάζουν τα 65. Ο Ιατρός, Διευθυντής Μ.Ε.Θ. του Αγίου Δημητρίου, Αλέξανδρος Λιόλιος, και ο Μικροβιολόγος Ιατρός Κωνσταντίνος Δημητριάδης (Τσιμισκή 34, τηλ. 2310 276 598)

Τετραήμερη προσκυνηματική εκδρομή θα οργανώσει η Ομοσπονδία μας, κατόπιν παράκλησης πολλών μελών μας, στα μέσα του προσεχούς Οκτωβρίου, στη δυτική πλευρά του Αγίου Όρους. Δηλώσεις συμμετοχής απ’ όλες τις Λέσχες μας έως 10 Σεπτεμβρίου στο τηλ. 2310 265 167, 7.00 με 8.00 το βράδυ, δηλώνοντας τα στοιχεία τους, ΑΔΤ και τηλέφωνο.

Διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου ανέλαβε από τον περασμένο Απρίλιο ο Ανθυπίατρος του 71 της Δ΄ΜΚ και μέλος από το ξεκίνημα της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Βλαϊκίδης. Συγχαίρουμε τον εξαίρετο επιστήμονα, καταδρομέα και φίλο Νίκο Βλαϊκίδη και του σφίγγουμε δυνατά το χέρι. (Ιατρείο Τσιμισκή 42, τηλ. 2310 238 130)

Τον εκλεκτό φίλο των καταδρομέων και της Ομοσπονδίας μας, δημοσιογράφο Δημήτρη Καψάλα, τον παρακολουθούμε στην εκπομπή του στο κανάλι TV Θεσσαλονίκη στις 9.00 το βράδυ, με πόσο ωραίο τρόπο παρουσιάζει πολλά και διάφορα κοινωνικά και εθνικά θέματα. Οι γνώσεις του, ο πατριωτισμός του, η ευφράδεια του λόγου του, η σοβαρότητά του και η εν γένει παιδεία του Δημήτρη Καψάλα, γεννούν το ερώτημα, μήπως είναι για πολύ μεγάλο σε θεαματικότητα κανάλι. Ο Δημήτρης Καψάλας έχει τυπογραφείο στην οδό Αγαπηνού , τηλ. 2310 235 726.

Από 1η Ιανουαρίου λειτουργεί το κατάστημα ΠΡΟ- ΠΟ – ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ιδρυτικού μέλους της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης Απόστολου Πολλατίδη. Το κατάστημα βρίσκεται στην οδό Βύρωνος & Λυκούργου 11, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310 643 443. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και η προσπάθειά του να συναντήσει την ευκαιρία. Αυτό που λέγεται τύχη.

Τους εκλεκτούς μεζέδες του Παραδοσιακού Μεζεδοπωλείου ΒΟΣΠΟΡΟΣ στην πλατεία Άθωνος (Βατικιώτου 11, τηλ. 2310267226) απολάμβαναν το βράδυ της Τρίτης 15 Μαΐου αρκετά μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΔ και ιδρυτικά μέλη της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους Γαληνός, Μαυρουδής, Δεληογλάνης, Κωνσταντινάκης, Λυκοτραφίτης, Κορομπίλης, Μαρκόπουλος, Κατσάγγελος και άλλοι. Το μεζεδοπωλείο είναι του Καταδρομέα Ιωάννη Τζιβελέκη από το Σταυρό.

Ο Δημήτρης Τόλιος, φοροτεχνικός – λογιστής, τηλ. 2310 768 617, εκλέχθηκε πρόσφατα στο Δ.Σ. του Χαρίσειου Γηροκομείου Θεσσαλονίκης. Είναι ταμίας. Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος είναι ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος. Στις 29 Μαΐου εκλέχθηκε και Αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης. Δημήτρη, καλή επιτυχία και σ’ αυτές τις θέσεις των Συλλόγων.

Στις 9 Απριλίου παντρεύτηκε ο Γιώργος Λαγυνάς την αγαπημένη του Αναστασία στο Μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας. Στις 14 Απριλίου ο Γιώργος Κουτεράνης (του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΠΕΡΕ) παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Αρετή. Κουμπάρος ο Θέμης Ταρασίδης (επίσης του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΠΕΡΕ). Στις 15 Απριλίου ο Δημήτρης Τζιώρας πάντρεψε το γιο του Απόστολο. Στις 20 Μαΐου παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της Μαργαρίτη (Μάριο), η μέχρι πρότινος υπεύθυνη της Γραμματείας και των συνδρομών του περιοδικού μας, Κατερίνα Κατσούφη. Ο γάμος τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών της Θεσσαλονίκης. Στις 27   Μαΐου ο Νίκος Αναγνώστου πάντρεψε το γιο του Αντώνη στη Νάουσα. Την ίδια μέρα στον Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποίητου ο Στρατηγός Γιάννης Κιουστούκης πάντρεψε το γιο του Φώτη με την εκλεκτή της καρδιάς του Ολυμπία. Ευχόμαστε σε όλους τους νεόνυμφους κάθε ευτυχία.

Στις 23 Απριλίου χάσαμε έναν καλό φίλο, φίλο από το ξεκίνημα της ΛΕΚ. Θεσσαλονίκης. Τον Αναστάσιο Παυλίδη, ιδιοκτήτη Γραφείου Τελετών, Πρόεδρο του Σωματείου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Γραφείων Τελετών. Μας πλήρωνε πολλά σπασμένα επί σειρά ετών, απαγορεύοντας να γράφεται οποιοδήποτε ευχαριστήριο στο έντυπό μας. Ευχόμαστε στη σύζυγο, στα παιδιά και τα εγγόνια του να είναι γεροί και να τον θυμούνται. Και το σλόγκαν «έκαστος στο είδος του, και ο Παυλίδης στις κηδείες», για επαγγελματικούς λόγους, ας το συνεχίσουν και τα παιδιά του.

Πολλά μέλη μας δεν έχουν χρόνο για εξόδους, προβάλλοντας λόγους ότι φροντίζουν τα εγγόνια τους. Ευχάριστη απασχόληση. Είναι δικαιολογημένη η απουσία τους από τις εκδηλώσεις της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης και της ΠΟΕΔ. Λιμενόπουλος, Αποστόλου, Παντικίδης, Αντωνιάδης, Τζίλιας, Κλείτος και ο Τζιώρας, που έχει 4 εγγονές.

Το ζόρι του Τζιώρα δεν είναι ότι έχει 4 εγγονές και θα του έρθει και εγγονός από τους γιους. Το ζόρι του είναι ότι του άλλαξαν το δρόμο στο Κορδελιό που μένει, από 21ης Απριλίου, σε 23ης Ιουλίου. Παρότι πέρασαν 33 χρόνια έχει ζόρια. Δημήτρη, και του Γεωργίου στην Καλαμαριά του άλλαξαν το δρόμο και το πούλησε. Αγόρασε στην 25ης Μαρτίου.

Στις 25 Μαρτίου ο Ταμίας της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης Σάκης Γουδουσάκης έγινε μπαμπάς. Η σύζυγός του Βίκυ έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, ένα όμορφο και υγιές κοριτσάκι. Να τους ζήσει.

Ο Θοδωρής Σασλής της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης βάφτισε την όμορφη κορούλα του. Το όνομά της Μαρίνα. Του ευχόμαστε να την καμαρώσει όπως ονειρεύεται.

Κάποιος εκλεκτός συνάδελφος ετοιμάζει το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου μεγάλο τραπέζι στη βίλα του στη Χαλκιδική. Θα έχει ορχήστρα. Θα γίνει μεγάλο γλέντι. Οι δύο στους τρεις προσκεκλημένους είναι καταδρομείς. Νέα στο επόμενο Π.Κ.Π.

Στον Πρόεδρο της ΠΑΝΕΕΑ και της ΛΕΒ Αντιστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Τραχανατζή, που πέρασε πρόσφατα σοβαρό πρόβλημα υγείας, χωρίς ευτυχώς να του αφήσει τίποτε, ευχόμαστε να είναι σιδερένιος.

Ο Παντελής Σταθόπουλος, πρώην Ταμίας της ΠΟΕΔ, ολοκλήρωσε επιτυχώς τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Banking (Τραπεζική) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (έδρα Πάτρα). Το θέμα της διπλωματικής του διατριβής «Εφαρμογή θεωρίας risk management σε χαρτοφυλάκιο Ασφαλιστικής» είναι το πρώτο που έγινε σε πανεπιστημιακό επίπεδο στην Ελλάδα. Παντελή, θερμότατα συγχαρητήρια και εις ανώτερα. Ο Παντελής Σταθόπουλος είναι Διευθυντής Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας της ACTIVA Insurance, Ίωνος Δραγούμη 5, Θεσσαλονίκη ΤΚ 54625, τηλ. 2310553820.

Ο συντάκτης του Π.Κ.Π. Κωνσταντίνος Λυκοτραφίτης, επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΕΔ και της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, εξελέγη στις πρόσφατες αρχαιρεσίες Γενικός Γραμματέας της Ομάδας 21 Μακεδονίας – Θράκης.
Επίσης, πολύ πρόσφατα αποσπάστηκε από τα ΕΛΤΑ στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να αναλάβει σημαντικό πόστο, που πιθανότατα θα έχει σχέση με το χώρο του εθελοντισμού. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
Παρακαλούνται όλες οι Λέσχες και όλοι όσοι επιθυμούν να στείλουν ύλη προς δημοσίευση στο Π.Κ.Π. στο εξής να τη στέλνουν στο fax της Ομοσπονδίας (2310228072) ή ταχυδρομικώς στα γραφεία της (Τσιμισκή 130, Θεσσαλονίκη ΤΚ 54621).

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8