ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2007

Το καλοκαίρι πέρασε θερμό, καταστροφικό για την πατρίδα μας από τις πολλές πυρκαγιές. Θρηνήσαμε 62 νεκρούς, χάθηκαν περιουσίες, αλλά και δάση μοναδικά. Κρίμα!

Η πολιτεία, μετά την τεράστια αυτή οικονομική και οικολογική καταστροφή, πήρε άμεσα και γενναία μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των καταστροφών. Οι Έλληνες πολίτες, ο απανταχού Ελληνισμός, έτρεξαν να δώσουν τον οβολό τους για τους πυρόπληκτους. Μήνυμα υψίστης αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αισιοδοξίας. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. Στα δύσκολα ο Έλληνας ενώνεται, γίνεται μια γροθιά, μια δύναμη, μια πανίσχυρη συνισταμένη θελήσεων, μια ενεργός και δρώσα βούληση. Εύγε!

Στο προσκλητήριο αυτό της αλληλεγγύης, έτρεξαν και κατέβαλαν τον οβολό τους αρκετά μέλη μας και Λέσχες. Έτρεξαν οι εθελοντικές και διασωστικές ομάδες της Ομοσπονδίας σε αρκετές εστίες πυρκαγιών. Όπως επί σειρά ετών έτσι και αυτό το καλοκαίρι οι εθελοντικές ομάδες μας, ήταν έτοιμες να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους, όπου χρειασθεί, όπου ζητηθεί η συμμετοχή τους. Και έτσι είναι όλο το χρόνο. Έτοιμες, εξοπλισμένες και οργανωμένες.

Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας του Taekwon-Do εξελέγη το ιδρυτικό μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης Γιώργος Στυλιανίδης. Ο Γιώργος, ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου και τελειότερου γυμναστηρίου των Βαλκανίων, βρίσκεται στην Πλατεία Ναυαρίνου 18, στη Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310223262 και είναι σημείο άθλησης και συνάντησης πολλών καταδρομέων.

Με εισαγωγές και εμπορία ξυλείας ασχολείται τελευταία ο Αλέξανδρος Σουραβλάς. Ο γιός του Σταύρος, που προσφάτως απολύθηκε από τις Ειδικές Δυνάμεις, είναι ένας άριστος φωτογράφος και είναι συνεργάτης στο μεγάλο φωτογραφείο – στούντιο του παππού Ευαγγελίδη στην Αγίας Σοφίας 24, στη Θεσσαλονίκη.

Το ανθοπωλείο του Καταδρομέα Σταύρου Σαλαμανιώτη, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310784181 έχει τις περισσότερες προτιμήσεις για στολισμούς γάμων, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Συνεργάζεται στενά με το κατάστημα χονδρικής πώλησης ανθέων του ιδρυτικού μέλους της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης Γιάννη Καμπούρη, Αναγεννήσεως 24, τηλ. 2310525273.

Η κόρη του Βασίλη Παπαβασιλείου άνοιξε κατάστημα-γραφείο και ασχολείται με το εμπόριο πολυτίμων λίθων, το οποίο βρίσκεται Βασ. Ηρακλείου 26, Θεσσαλονίκη στον 4ο όροφο, τηλ. 2310278630. Τίτλος του καταστήματος είναι GEMLAB.

Στις Ειδικές Δυνάμεις ως έφεδροι αξιωματικοί υπηρέτησαν και οι δύο γιοι του Υποστρατήτου ε.α. της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και παλαιού εφέδρου αξιωματικού των Καταδρομών Ευάγγελου Σταμίγκου.

Στις Ειδικές Δυνάμεις, ως έφεδρος αξιωματικός υπηρέτησε και ο γιός του Μπάμπη Καγιά. Ο Μπάμπης Καγιάς πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε από τον ΟΣΕ.

Στις Ειδικές Δυνάμεις υπηρετούν τα παιδιά των Λυγερού, Παπαβασιλείου, Μακρίδη και Γ. Παπαδόπουλου.

Πάντρεψαν τις κόρες τους : ο Διονύσης Μυλωνάς στις 16 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη και ο Γιάννης Κάκκας την 1η Σεπτεμβρίου στη Λάρισα. Ευχόμαστε κάθε ευτυχία.

Το Super Market του Κώστα Αβραμούδη στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής ήταν σημείο συνάντησης πολλών καταδρομέων, που παραθέριζαν στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Το ίδιο συνέβαινε και στο κατάστημα ελαστικών αυτοκινήτων του Δημήτρη Φώτη στην Κασσανδρεία. Εκεί ήταν σημείο συνάντησης των παλαιών σειρών της δεκαετίας του ’60.

Το κατάστημα γουναρικών και δερμάτινων ειδών του Γιώργου Ντούλια ανακαινίσθηκε πρόσφατα. Το κατάστημά του βρίσκεται στην οδό Αντωνίου Τούσα 5, πίσω από το γήπεδο του Άρη (κάθετος της Παπαναστασίου). Τηλ. 2310313338.

Ο Φρακτόπουλος από τα Ιωάννινα, ο Σόλας από την Πάτρα, ο Σταθακόπουλος από το Ναύπλιο και ο Ζεϊμπέκης από τη Μυτιλήνη να μας δώσουν τα νέα τους τηλέφωνα.

Στις 23 Μαρτίου ονομάστηκε Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού - Ειδικών Δυνάμεων ο γιος του Προέδρου της ΛΕΔ Ν. Μαγνησίας Ηλία Παλαιοδημόπουλου (Αξιωματικού ε.α.), Κωνσταντίνος, ολοκληρώνοντας τη φοίτησή του στη ΣΕΑΠ, στο Ηράκλειο Κρήτης. Στη συνέχεια, πέρασε με επιτυχία το αντίστοιχο Σχολείο για Έφεδρους Αξιωματικούς Ειδικών Δυνάμεων στο ΚΕΑΠ, στη Ρεντίνα, παίρνοντας επάξια τον Πράσινο Μπερέ και μετατέθηκε στο 521 ΤΠ/Ν, στο Βόλο, όπου και υπηρετεί με καθήκοντα Διμοιρίτη.
Ο γιος του μέλους της ΛΕΔ Ν. Μαγνησίας Γεωργίου Μπουντούκου, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, κατατάχθηκε στο 505 ΤΠ/Ν (το οποίο λειτουργεί σαν Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πεζοναυτών), πήρε επάξια τον Πράσινο Μπερέ και μετατέθηκε στο 521 ΤΠ/Ν, στο Βόλο, όπου και υπηρετεί.
Ο γιος του μέλους της ΛΕΚ Θεσσαλίας Αντώνη Παπαδημητρίου, Ηλίας, κατατάχθηκε στο 505 ΤΠ/Ν, πήρε επάξια τον Πράσινο Μπερέ και μετατέθηκε στο 521 ΤΠ/Ν, στο Βόλο, όπου και υπηρετεί.
Η ΛΕΔ Ν. Μαγνησίας τους εύχεται  καλή ΘΗΤΕΙΑ.
Ο γιος του μέλους της ΛΕΔ Ν. Μαγνησίας Δημητρίου Κολλάτου (Αξιωματικού ε.α.), Ιωάννης, Μόνιμος Υπαξιωματικός της Σ.Μ.Υ., που υπηρετεί στο 505 ΤΠ/Ν, προήχθει σε ΕΠΙΛΟΧΙΑ.
Η ΛΕΔ Ν. Μαγνησίας του εύχεται και εις ανώτερα και καλή σταδιοδρομία. « Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει ».
-ΛΕΔ Ν. Μαγνησίας

Σε ένα πολύ ωραίο περιβάλλον με πανοραμική θέα, στο Bon Chateau στο Δασόκτημα Ωραιοκάστρου, με πάρα πολλούς προσκεκλημένους, έγινε το Σάββατο 23 Ιουνίου, ο γάμος της θυγατέρας του συντάκτου της στήλης και Επιτίμου Προέδρου της Ομοσπονδίας μας Κωνστ. Λυκοτραφίτη Ελένης με τον εκλεκτό της καρδιάς της Jonathan Rhoades. Ευχόμαστε κάθε ευτυχία.

Τελέστηκε την Κυριακή 15 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος στην Τούμπα το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Φλώρου, ιδρυτικού μέλους της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, που έφυγε ξαφνικά και πρόωρα από κοντά μας. Στη Θεία Λειτουργία, που προηγήθηκε και στο μνημόσυνο χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, περιστοιχούμενος από οκτώ ιερείς και διακόνους. Πέραν των οικείων του, μεταξύ των παρισταμένων στην τελετή και στην εν συνεχεία δεξίωση ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας Αντιστράτηγος ε.α, Αθαν. Γαληνός και ο Γεν. Γραμματέας Δημ. Παπαδόπουλος, ο Διοικητής της Ι ΜΠ Υποστράτηγος Νικ. Μπάδρας με τη σύζυγό του και οι συνάδελφοι του αειμνήστου Κώστα : Δημ. Παπαβασιλείου, Γεώρ. Λυγερός, Ιωάν. Ματζαρίδης με τη σύζυγό του, Γεώρ. Γεωργιάδης, Δημ. Ιωαννίδης, Γεώρ. Ιωαννίδης, Ηρακ. Καραϊσαρίδης, Κων. Ανεστίδης, Μιχ. Σταυριανουδάκης κ.α.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8