ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007

Χρόνια Πολλά. Ευτυχισμένο το 2008. Να χαρίσει σ’ όλους μας υγεία προσωπική και οικογενειακή και επιτυχίες. Επιτυχίες προσωπικές, αλλά και επιτυχίες στις Λέσχες και στην Ομοσπονδία μας. Εννοείται ότι για να μας τις χαρίσει πρέπει κι εμείς να προχωρούμε όλοι μας μπροστά, ενωμένοι και κυρίως εμφορούμενοι από τα ιδανικά, με τα οποία γαλουχηθήκαμε κατά την υπηρεσία μας στις Ειδικές Δυνάμεις.

Οι δραστηριότητες των Λεσχών μας και της Ομοσπονδίας μας για το 2007 ήταν πολλές και ποικίλες. Για το 2008, απ’ ότι πληροφορούμαστε, θα είναι περισσότερες και σημαντικότερες. Καλό κουράγιο και καλές επιτυχίες.

Στις πρόσφατες εκλογές της ΛΕΔ Χαλκιδικής επανεξελέγει Πρόεδρος ο δραστήριος Άγγελος Κατσάγγελος. Θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο έργο του.

Μεγάλη κινητικότητα αναπτύσσει στην περιοχή της Ορεστιάδας ο Φώτης Πόντικας, μέλος του Δ.Σ.  της ΛΕΔ Νομού Έβρου. Έχει γράψει μέλη πάνω από 50 καταδρομείς.
Την ίδια δραστηριότητα αναπτύσσει και στην περιοχή του Σουφλίου ο Σωτήρης Κεσούδης.

Ο πρώτος Πρόεδρος της ΛΕΚ Θεσσαλίας, Παύλος Κελεσίδης, επεκτείνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα (οικιακά σκεύη) σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Έδρα του ο Πειραιάς. Σοβαρός, σεμνός, αποτελεσματικός και επιτυχημένος. Μπράβο Παύλο.

Ο Αντιπρόεδρος της ΛΕΔ Μεσσηνίας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ετοιμάζει μεγάλες εξαγωγές ξηρών σύκων. Προορισμός το Μόναχο. Διαθέτει μια σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας και συσκευασίας στη Μεσσηνία. Τον Ιανουάριο θα ασχοληθεί με την επιτραπέζια ελιά.

Ο Δημήτρης Κρανίδης, παλαιό μέλος του Δ.Σ. της ΛΕΚ Πιερίας, από τα πιο αγαπητά μέλη στην Κατερίνη κατά κοινή ομολογία, μαθαίνουμε πως επαναδραστηριοποιείται. Περιμένουμε με χαρά να δούμε πάλι όλη την παλιά φρουρά της Λέσχης να βοηθήσει το Δ.Σ. να επαναλάβει τις μεγάλες και ωραίες εκδηλώσεις.

Αλήθεια, ο Δημήτρης Γιδαράκος έχει υποσχεθεί μια γίδα στον Παλαιό Παντελεήμονα. Το τραπέζι αργεί πολύ. Πάντως, οι πληροφορίες λένε ότι θα γίνει με αγριογούρουνο και θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιανουαρίου. Το κρασί θα το βάλει ο Νίκος Μαρκόπουλος. Προσοχή στον έρωτα, γιατί υπάρχει υψόμετρο.

Σους καλεσμένους του Γιδαράκου είναι και ο Συνταγματάρχης ε.α. Δημήτρης Γεωργάκης, παλαιός Πρόεδρος της ΛΕΚ Θεσσαλίας και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας μας στο πρώτο της συμβούλιο. Ο Δημήτρης Γεωργάκης επανεκλέχθηκε για τέταρτη συνεχή τετραετία πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος στη Λάρισα και δραστηριοποιείται στις εργολαβίες (ανεγέρσεις) οικοδομών. Ο Δημήτρης δεν έχει πρόβλημα με το υψόμετρο.

Ο Φώτης Φρακτόπουλος, παλαιό μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, έχει μια από τις μεγαλύτερες μονάδες δομικών υλικών στα Γιάννενα. Του είχε ανατεθεί το 1995, να πρωτοστατήσει στην ίδρυση Λέσχης στα Γιάννενα. Οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του επέτρεπαν να έχει περίσσευμα χρόνου. Τώρα μαθαίνουμε πως είναι από τα ενεργά μέλη της νεοϊδρυθείσας Λέσχης του Νομού Ιωαννίνων.

Ο Βασίλης Ξηρογιάννης έχει κατάστημα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών στην Αταλάντη. Ο πάντα αγαπητός και χαμογελαστός Βασίλης είναι σημείο αναφοράς για όλους τους καταδρομείς της επαρχίας Λοκρίδος.

Ο Χαράλαμπος  Τζιούτζιος, παλαιός Πρόεδρος του Συλλόγου Καταδρομέων Καβάλας, δάσκαλος, συνταξιοδοτήθηκε. Ο Χαράλαμπος Πατσαρτής αποστρατεύθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα με το βαθμό του Υποστρατήγου. Ο Κώστας Κουρτίδης (στρατιωτικός υπάλληλος) με σημαντική προσφορά στην πατρίδα, όταν υπηρετούσε στο εξωτερικό, συνταξιοδοτήθηκε και αυτός πρόσφατα. Στους τρεις εξαίρετους Καβαλιώτες Ανθυπολοχαγούς του «70» ευχόμαστε να είναι υγιείς και να χαίρονται την σύνταξή τους.

Αποστρατεύθηκε και ο Ηρακλής Καραϊσαρίδης, ιδρυτικό μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης με μεγάλη προσφορά. Διαμένει στο χωριό του στον Περιστερώνα Θεσσαλονίκης και ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση, το ψάρεμα, το κυνήγι και πορείες μέχρι τη Ρεντίνα. Όσοι συνταξιούχοι παραπονούνται, ότι δεν έχουν τι να κάνουν, ας ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ηρακλή. Ας ασχοληθούν με τις δραστηριότητες των Λεσχών.

Ο Δικαστικός Επιμελητής Νίκος Ευθυμίου, ιδρυτικό μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, 12 χρόνια μέλος του Δ.Σ. της ΛΕΚ και τρία χρόνια Γενικός Γραμματές της Ομοσπονδίας μας, ποτέ του δεν ανέφερε, ότι ήταν αρχηγός Σχολής με την 69Δ/ΕΣΣΟ στη Σ.Ε.Α.Π. Τότε λεγόταν Ευθυμιάδης. Σειρά του ο Φώτης Κωνσταντινάκης και ο Μιλτιάδης Κυραλέος. Όταν τους ρωτήσαμε, γιατί τόση σεμνότητα ο Νίκος, μας απάντησαν: «Ο άνθρωπος έχει ήθος, γι’ αυτό και δεν το λέει. Για μας όμως είναι Αρχηγός». Όπως Αρχηγός είναι και ο Στρατηγός Γαληνός και οι συμμαθητές και υφιστάμενοί του τον προτιμούν μ’αυτόν τον τίτλο, που έχει κύρος και αυξημένο ηθικό βάρος.

Έφυγε στις 12 Οκτωβρίου από τη ζωή, πλήρης ημερών, ο Αντιστράτηγος ε.α. Πέτρος Κεφάλας. Η νεκρόσημη ακολουθία τελέστηκε στις 16:00 της Δευτέρας, 15 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου. Διοικητής ΑΣΔΕΝ το 1970. Απεκαλείτο τότε και ως τώρα «Άγιος Πέτρος». Στο μεγάλο διακεκριμένο πολεμιστή με τη μεγάλη προσφορά στις Καταδρομές και στην Πατρίδα, εμείς οι νεότεροι υποκλινόμαστε ευλαβικά. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια. Αιωνία του η μνήμη.

Η Λ.Ε.Κ. Θεσσαλίας συγχαίρει και εύχε ται καλή σταδιοδρομία:
Στην Ειρήνη Κάκκα, κόρη του ταμία της Ιωάννη Κάκκα, πτυχιούχο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στο τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Σπουδών, για την επιτυχία της να εισαχθεί ανάμεσα στους πρώτους πέντε επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ) με ειδικότητα «Γραφέας Υλικού Πολέμου».
Ίδιες με τις παραπάνω ευχές κσι στο Νικόλαο Βενιζέλο, υιό του γραμματέα της Ηλία Βενιζέλου, πτυχιούχο οικονομικών σπουδών και κάτοχο master στις χρηματοοικονομικές επιστήμες, για την εισαγωγή του στην Αγροτική Τράπεζα.
Επίσης η Λέσχη εύχεται βίο ανθόσπαρτο και καλούς απογόνους:
Στο μέλος της Γκότη Χαράλαμπο, στην Ειρήνη Κάκκα, καθώς και στον πρώην παίκτη του ΑΡΗ και της ΑΕΛ, Βασίλειο Μπακογιάννη, υιό του Δημητρίου Μπακογιάννη.
-Λ.Ε.Κ.  Θεσσαλίας

Οι ψαροφαγάδες μπορούν να επισκεφθούν τον καταδρομέα Θάνο Δημήτριο, στο ΝΗΣΑΚΙ του ΨΑΡΑ, στις Αμπελιές Γιαννιτσών, τηλ. 23820.94306, όπου το ταβερνάκι του έγινε στέκι των καταδρομέων της περιοχής, αφού ο ίδιος δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να τους εξυπηρετήσει.
Κομάντος ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.
Αν πριν φθάσετε στις Αμπελιές συναντήσετε κάποιον να τρέχει, μπορεί να είναι ο Στρατηγός ε.α. Χρισταντώνης που δεν αφήνει Μαραθώνιο που να μην συμμετάσχει. Κουράγιο.
-Σύλλογος Ειδικών Δυνάμεων Νομού Πέλλας

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων -Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας συγχαίρουν το Βουλευτή Πιερίας και μέλος της Λέσχης κ. Αντώνιο Καρπούζα για την επανεκλογή του στο βουλευτικό αξίωμα.
-Λ.ΚΔ-ΑΛ Ν. Πιερίας

Σημειώνεται ότι στην παρούσα βουλή, πλην του κ. Καρπούζα, μετέχουν και άλλοι καταδρομείς, όπως ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας και ο πρώην Υφυπουργός Υγείας κ. Αθαν. Γιαννόπουλος, που ήταν μέλη και της προηγούμενης βουλής και ο νεοεκλεγείς κ Κων/νος Πλεύρης, ενώ στην προηγούμενη μετείχε και ο κ. Ιωάννης Χωματάς.

Την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου, έγινε η βάπτιση της θυγατέρας του Θανάση Γουδουσάκη, Ταμία της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης. Του ευχόμαστε να του ζήσει.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8