ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2008

Το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου, 18 καταδρομείς από Λεκανοπέδιο Αττικής, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο συναντήθηκαν και διασκέδασαν στη «Στοά των Αθανάτων», όπου μαζί με άλλους επώνυμους καλλιτέχνες τραγουδά ο γνωστός ρεμπέτης και καταδρομέας Αγάθων. Το συντονισμό της συνάντησης είχε αναλάβει ο παλαιός πεζοναύτης Θεόδωρος Γεωργόπουλος.

Στις 6 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Πυλαίας η Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος οργάνωσε εκδήλωση στη μνήμη του Χριστόδουλου Σώζου. Ο Χριστόδουλος Σώζος, επιφανής και διακεκριμένος νομικός, όντας Δήμαρχος Λεμεσού το 1912, οργάνωσε εθελοντικό Σώμα με 1700 άνδρες, μαζί με τους οποίους ήλθε και πολέμησε για την απελευθέρωση της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Την προσφορά των αδελφών Κυπρίων στους Εθνικούς Αγώνες του Ελληνισμού εξύμνησαν οι διακεκριμένοι ομιλητές και επαίνεσαν την πρωτοβουλία της Κυπριακής Εστίας.

Η Κυπριακή Εστία τίμησε, αυτό έγινε πρώτη φορά, όλους όσους έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις εναντίον των Τούρκων στην Κύπρο από το 1964 έως το 1974. Στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας Αντιστράτηγο ε.α. Αθ. Γαληνό, πολεμιστή του 1974, απονεμήθηκε έπαινος και μετάλλιο. Την εκδήλωση παρακολούθησε πυκνό ακροατήριο και επικράτησαν συγκινητικές στιγμές.

Στον πρόεδρο της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος, επίλεκτο μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, πολεμιστή του 1974, διακεκριμένο Χειρούργο Ιατρό Δημήτρη Ευσταθίου, αξίζουν συγχαρητήρια.
Την εκδήλωση, πέραν των προσκεκλημένων, χαιρέτησε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων Επαρχίας Λεμεσού και μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔ Ανδρέας Χατζηκτωρής, ο οποίος ήλθε από την Λεμεσό με 25μελή αντιπροσωπεία.

Την καθιερωμένη σύναξη στον υπαίθριο χώρο ψησταριάς της Αγοράς ΜΟΔΙΑΝΟ πραγματοποίησαν και πάλι το μεσημέρι της Παρασκευής, τόσο των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς, αρκετά μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΔ και ιδρυτικά μέλη της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης. Παρόντες, επίσης, παλιοί καταδρομείς και πολλοί φίλοι. Ακόμη περισσότεροι αυτοί που, γνωρίζοντας πού θα μας βρουν, πέρασαν για ανταλλαγή ευχών. Και του χρόνου!

«ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ» είναι το νέο βιβλίο του Βασίλη Τζανακάρη. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στις 7 Δεκεμβρίου 2007 στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στη Θεσσαλονίκη και μίλησαν οι κ.κ. Αναστασιάδης Γεώργιος και Χεκίμογλου Ευάγγελος, Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας στο Τμήμα Νομικής του Α.Π.Θ.Ο Βασίλης Τζανακάρης δημοσιογραφεί στην πόλη των Σερρών και εκδίδει από το 1975 το μηναίο Σερραϊκό περιοδικό «Γιατί». Έχει εκδώσει το 2002 το βιβλίο «ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ» και το 2005 το βιβλίο «ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ».
Ο Βασίλης Τζανακάρης (Λάκης) υπηρέτησε στην Δ΄ ΜΚ (2ος Λόχος) 1970-1972 και εξέδιδε την 15νθήμερη εφημερίδα της Μοίρας, γράφοντας αξιόλογα άρθρα, τις δραστηριότητες της Μοίρας και φυσικά πολλά ευτράπελα για τα στελέχη (κυρίως για τους δόκιμους).

«ΣΚΟΡΠΙΑ ΦΥΛΛΑ, φιλοσοφημένη ποίηση», είναι το νέο βιβλίο ποιημάτων του Ταξιάρχου ε.α., επιλέκτου μέλους της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., οικονομολόγου, ζωγράφου και λογοτέχνη κ. Γεωργίου Σαρκόπουλου.
Το πόνημα του κ. Σαρκόπουλου είναι μία εξαιρετικά φιλοσοφημένη ποίηση και την αφιερώνει στους νέους ανθρώπους, στους νέους Έλληνες, που δεν παρασύρθηκαν από τη φτωχή, στείρα και ύποπτη κουλτούρα της εποχής μας και της παγκοσμιοποίησης, αλλά έχουν το θάρρος της ορθής γνώμης και κρίσης, χωρίς να κρύβονται στη σκιά της αλήθειας.
Ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Σαρκόπουλος, εκτός από την φιλοσοφημένη ποίηση «ΣΚΟΡΠΙΑ ΦΥΛΛΑ» που εκδόθηκε το 2007, έχει εκδώσει το 1968-1981 την ποιητική συλλογή με τίτλο «ΠΑΤΡΙΔΑ», το 1995 την ποιητική συλλογή «ΚΑΣΤΑΛΛΙΑ ΠΗΓΗ» και το 2001 «ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ».
Τα τηλέφωνα και η διεύθυνση του συγγραφέα είναι : 2310815411, Τ.Θ. 18267, Τ.Κ. 54008 ΝΤΕΠΩ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Η ΛΕΚ Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί ένα ακόμη νέο άλμα! Ανέλαβε από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης την ψηφιακή χαρτογράφηση του πυθμένα του Θερμαϊκού. Παράλληλα, με τη βαθιά ευαισθησία προς την πόλη μας, τα μέλη της ΛΕΚ θα προβούν σε ναυαγιαίρεση όλων των ποντισμένων απορριμμάτων.

Ο συμπαθέστατος και δραστήριος Περικλής Μπούσμπουρας απέκτησε πρόσφατα γιο. Οι δόκιμοι του 1970 και συγκάτοικοι στην Σπάρτης 51, Νίκος Σφήκας και Κώστας Εσκιτζής, απέκτησαν εγγονούς. Να σας ζήσουν.

Το μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης Μιχάλης Σταλίκας και ο Πρόεδρος της ΛΕΔ Μεσσηνίας, Νίκος Σακκάς, έχουν γιους πιλότους στην πολεμική μας αεροπορία και γιους που υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις. Συγχαρητήρια και να χαιρόσαστε τους λεβέντες σας.

Ο γιος του σεβαστού μας Στρατηγού και διακεκριμένου πολεμιστή Θανάση Μπόσκου, Ιωάννης, είναι Αντισμήναρχος και υπηρετεί στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.

Το ψητοπωλείο «Χρυσό Κοτόπουλο» του Αντώνη Παπαδημητρίου είναι σημείο συγκέντρωσης και αναφοράς για αρκετούς καταδρομείς της Λάρισας.

Πρόσφατα, ο πρώην Πρόεδρος της ΛΕΚ Θεσσαλίας, Αλκιβιάδης Ντούνας, έχασε την πολυαγαπημένη αρχιτεκτόνισσα κόρη του. Συμπαριστάμεθα στο βαθύτατο πένθος του. Όλα τα μέλη των Λεσχών και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας απευθύνουν στην οικογένεια του Άλκη Ντούνα τα βαθιά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8