ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2008

Στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, το σώμα εξέλεξε ως πρόεδρό της τον πρόεδρο της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, Νίκο Παπαϊωάννου. Διεύθυνε άψογα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Σαφής, έμπειρος, σεμνός και λακωνικός. Πήρε άριστα.
Η Συνέλευση εστέφθη από πλήρη επιτυχία. Δεν υπήρξε μόνο η αθρόα και καθολική συμμετοχή των αντιπροσώπων όλων σχεδόν των Λεσχών, που απαρτίζουν την Ομοσπονδίας μας, αλλά και από τις προτάσεις και τις συζητήσεις που ακολούθησαν κατά τη διαδικασία της συνέλευσης, βγήκαν πολύ θετικά αποτελέσματα.
Αρίστη η τοποθέτηση από την αντιπροσωπεία του Συλλόγου Καταδρομέων και Ειδικών Δυνάμεων Νομού Καβάλας για τον εθελοντισμό και για την εύρυθμη λειτουργία και την άμεση επέμβαση των διασωστικών ομάδων της Ομοσπονδίας, όπου και όποτε ζητηθεί η συμμετοχή τους από την πολιτεία.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Αραμπατζής δώρισε σε κάθε Λέσχη και ένα βιβλίο, από το τελευταίο πόνημά του με τίτλο «ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΗ».
Τέλος, η Γενική Συνέλευση έκλεισε τις εργασίες της με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, εκλέγοντας πρώτο σε σταυρούς προτίμησης το Στρατηγό Γαληνό, αναγνωρίζοντας την προσφορά του, τις ικανότητές του και το ήθος του.
Σε όλους τους εκλεγέντες στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας ευχόμαστε καλή επιτυχία, αν και τη θεωρούμε εκ των προτέρων δεδομένη.

Για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, με θέμα «Στη Θεσσαλονίκη το 1821-1822», μίλησε ο καθηγητής του Α.Π.Θ., μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και πρώην πρόεδρος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, Θανάσης Καραθανάσης. Η πανηγυρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου από την Ε.Μ.Σ., στην αίθουσα τελετών της.

Στην αίθουσα του Συλλόγου Ρουμελιωτών Βορείου Ελλάδος μίλησε για την Επανάσταση του 1821, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας, Υποστράτηγος Μαυρουδής Ελευθέριος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου στο Σύλλογο Ρουμελιωτών (Νίκης 13) και παρέστησαν αρκετοί επίσημοι, μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕΔ και πολλά μέλη του Συλλόγου.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής του Α.Π.Θ., ο αγαπητός μας Θανάσης Καραθανάσης, μίλησε για την Επανάσταση στη Μολδοβλαχία και τον Πόντο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης της Θεσσαλονίκης και φυσικά πολλοί καταδρομείς.
Η εκδήλωση, που οργανώθηκε από το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 24 Μαρτίου και κατά τη διάρκειά της έγινε προβολή ιστορικών ντοκουμέντων από την εξέγερση.

Την Τετάρτη, 9 Απριλίου, αρκετά μέλη (νυν και πρώην) του ΔΣ της ΠΟΕΔ συναντήθηκαν στο Παραδοσιακό Μεζεδοπωλείο «Βόσπορος» του καταδρομέα Γιάννη Τζιβελέκη, στην Πλατεία Άθωνος, Βατικιώτου 11. Ανάμεσά τους ο Συνταγματάρχης ε.α. Δημήτριος Γεωργάκης από τη Λάρισα.

Στο ίδιο μεζεδοπωλείο, το βράδυ του Σαββάτου, 31 Μαῒου, ο Πρόεδρος, ο Γενικός και ο Ειδικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας έκαναν το τραπέζι σε 4 εκλεκτά μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων (ΠΣΕΚ), που ήλθαν στη Θεσσαλονίκη ύστερα από προτροπή του Προέδρου της Ομοσπονδίας, για να παραστούν την επομένη, στο ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων καταδρομέων στη Ρεντίνα. Ήταν ο Ανδρέας Χατζηνικολάου, μέλος του Δ.Σ. του ΠΣΕΚ, ο Μιχάλης Αβραάμ, Επαρχιακός Γραμματέας του Παραρτήματος Λεμεσού και άλλα δύο μέλη του ίδιου Παραρτήματος.

Την Κυριακή, 13 Απριλίου, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, αλλά και  αρκετοί καταδρομείς με επικεφαλής τον πρόεδρο Στρατηγό Γαληνό κατέθεσαν λουλούδια και παρέστησαν σε τρισάγιο που εψάλλει στον τάφο του αείμνηστου Στρατηγού Κων/νου Μάλαμα. Φέτος συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή. Η συμβολή του Στρατηγού Μάλαμα στις Λέσχες και την Ομοσπονδία μας ήταν σημαντική. Αιωνία του η μνήμη.

Την Τρίτη 27 Μαϊου,  επισκέφθηκε ιδιωτικά τη Θεσσαλονίκη ο Συνταγματάρχης Τσέρνιο Τσέρνεφ της Ένωσης Βουλγάρων Κομάντος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Ειδικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας, οι οποίοι του παρέθεσαν γεύμα σε παραλιακό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης.

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε εκδήλωση στις 28 Μαΐου στην αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης με θέμα : «Από τη Δεύτερη στην Τρίτη Ρώμη : Ο απόηχος της πτώσης της Κωνσταντινούπολης στον Ευρωπαϊκό Κόσμο». Το θέμα ανέπτυξε ο Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Φαίδων Μαλιγκούδης. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν αρκετοί καταδρομείς.

Το Μάϊο πάντρεψαν τα παιδιά τους : ο Μιχάλης Γούμενος το γιό του Σωτήρη, ο Θοδωρής Γιαβάσης το γιό του Ιωάννη και ο Βασίλης Παπαβασιλείου την κόρη του Μαρία. Ευχόμαστε κάθε ευτυχία στα παιδιά σας.

Στις 30 Μαΐου, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, Διονύσης Μυλωνάς, απέκτησε εγγονή. Ευχές.

Στις 22 Μαΐου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο Ταγματάρχης ε.α. Ηλίας  Αϊβατιάδης. Σεμνός, άριστος χαρακτήρας, αγαπητός σε όλους, έφυγε από την επάρατο νόσο. Ετάφη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Γρανίτη Δράμας. Στην κηδεία του παρευρέθη ο Πρόεδρός μας Στρατηγός Γαληνός. Επίσης, παρέστησαν απόστρατοι συνάδελφοί του και αντιπροσωπείες της Ε΄ ΜΚ και των τοπικών στρατιωτικών αρχών. Στην οικογένειά του και στον αδελφό του καταδρομέα Γαβριήλ απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Η ζωή συνεχίζεται. Οι Λέσχες προγραμματίζουν διάφορες εκδηλώσεις και προπαντός, όπως κάθε χρόνο, οι ομάδες διάσωσης και δασοπυροπροστασίας είναι σε ετοιμότητα.

Παράλληλα, αρκετά μέλη Λεσχών έχουν προγραμματίσεις διάφορες φιλικές καταδρομικές συναντήσεις για χαλάρωση ενόψη καλοκαιριού.
Από τις Λέσχες της Θεσσαλίας μαθαίνουμε, ότι σημεία συνάντησης έχουν τον Αγιόκαμπο και τη Λεπτοκαρυά, από τη Λέσχη Σερρών την Ασπροβάλτα, από τις Λέσχες της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής τη Νικήτη και το Διαβόρβορο (Ολυμπιάδα) και από τις Λέσχες της Θράκης το Φανάρι και τη Μάκρη. Στο επόμενο τεύχος θα έχουμε νέα για την καλύτερη σύναξη με το καλύτερο ψάρι και τα σχετικά ευτράπελα.

Με εισαγωγές αυτοκινήτων και τροχόσπιτων ασχολείται ο Παναγιώτης Κιόρογλου. Η έκθεσή του βρίσκεται στο 17ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, τηλ. 23920 73115.

Ο Κώστας Μυρογιάννης γιόρτασε στις 11 Μαΐου τα 25 χρόνια από την ίδρυση των 2 καταστημάτων του στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Το ένα στην οδό Αγίου Νικολάου 32 (με είδη ταξιδίου) και το άλλο κατάστημα δίπλα, στην οδό Π. Τσαλδάρη 3, με είδη μπιζού και εργαστήριο μπομπονιέρων και λοιπών ειδών κοινωνικών εκδηλώσεων. Τηλ. 2310532926 και 2310514402. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, πέραν των πελατών των καταστημάτων, και αρκετοί καταδρομείς της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Το Γυμναστήριο του Γιώργου Στυλιανίδη στην Πλατεία Ναυαρίνου 18 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παραμένει σημείο συνάντησης και αναφοράς για αρκετούς καταδρομείς, όχι μόνον για την άθλησή τους, αλλά για καφέ και φαγητό, αφού το Γυμναστήριο του Γιώργου είναι υψηλών Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Τηλ. 2310223262.

Στον πρόεδρο της Λέσχης του Ν. Ροδόπης «ΟΧΥΡΟ ΝΥΜΦΑΙΑΣ» Χάρη Χατζηαναγνώστου ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Τον αναπληρώνει επάξια ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Μάρκου με τους άξιους συνεργάτες – μέλη του Δ.Σ., που είναι παρόντες, όχι μόνον στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας μας, αλλά οργανώνονται και κάνουν αισθητή την παρουσία τους με διάφορες εκδηλώσεις σε όλο το Νομό Ροδόπης.

Αρκετές αθλητικές εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Κοζάνης. Όπως μας πληροφορούν οι καταδρομείς του Βοΐου, ο πρόεδρός της Κώστας Σετόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. εργάζονται φιλότιμα και προβάλλουν μέσω του τοπικού τύπου τις δραστηριότητες της Λέσχης. Στην Πτολεμαΐδα εκδίδεται η εφημερίδα «ΕΟΡΔΑΪΚΗ». Πληροφορίες στο Λάζαρο Ακριτίδη.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης, ιδρυτικό μέλος της Λέσχης του Νομού Ξάνθης, δεν είναι μόνον ταμίας της Ε.Π.Ο., είναι και Διευθυντής του κλάδου γαλακτοκομικών και ποτών της εταιρείας Vivartia στο Σταθμό Συγκέντρωσης Γάλακτος Συδινής Ξάνθης (100 τόνοι ημερησίως).

Εμείς θα προσθέσουμε και κάτι ακόμη. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης είναι αγαπητός σ’ όλη την Ξάνθη και αυτό τον τιμά περισσότερο.

Ένα άλλο εκλεκτό ιδρυτικό μέλος της Λέσχης του Νομού Ξάνθης είναι ο Παναγιώτης Λιάκας. Συνταξιούχος από καιρό, ασχολείται στο κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων της συζύγου του, που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της Ξάνθης. Μήπως είναι καιρός, οι δύο αλεξιπτωτιστές της 1ης ΜΑΛ να αναλάβουν τη Λέσχη της Ξάνθης, για να την οδηγήσουν ψηλά;

Ο Χρήστος Παπαζούδης, μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης της Δράμας, δεν απουσιάζει ποτέ, όχι μόνον από τις εκδηλώσεις της Λέσχης του στη Δράμα, αλλά και απ’ όλες τις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας μας από την ίδρυσή της. Είναι πάντα παρών με τη σύζυγό του. Επίσης, πάντα παρών είναι και ο Βασίλης Ράπτης της ΛΕΚ Πρέβεζας. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Ραντεβού στην Κρυσταλλοπηγή το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8