ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008

Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νομού Πιερίας εξελέγει το επίλεκτο μέλος της Λέσχης Πιερίας και διακεκριμένος επιστήμονας Παναγιώτης Μπερεδήμας. Οι εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου διεξήχθησαν τον Ιούνιο και ο Παναγιώτης Μπερεδήμας έτυχε σχεδόν της καθολικής υποστήριξης και προτίμησης των ιατρών του νομού. Η Ομοσπονδία μας, οι Λέσχες μας και όλοι οι καταδρομείς τον συγχαίρουν και του εύχονται καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.

Ο πρώην Πρόεδρος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης και πρώην Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, καθηγητής του Α.Π.Θ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, θα μας λείψει για έναν περίπου χρόνο. Είναι προσκεκλημένος ως «φιλοξενούμενος καθηγητής» για 4 μήνες από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, 4 μήνες από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και 4 μήνες από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλας. Τον Καθηγητή Φυσικό του Α.Π.Θ. Δημήτρη Παπαδόπουλο η ΠΟΕΔ και η ΛΕΚ Θεσσαλονίκης τον συγχαίρουν και του εκφράζουν την αγάπη τους.

Ο πρώην Πρόεδρος της ΛΕΚ Θεσσαλίας Γιάννης Κάκκας δραστηριοποιείται και σχεδιάζει μονάδα αποτέφρωσης νοσοκομειακών αποβλήτων σε χώρο 15 στρεμμάτων και σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πόλη της Λάρισας.

Δυναμικό παρών έδωσε η ΛΕΚΕΔ Στερεάς Ελλάδας στον πρόσφατο σεισμό του Ιουνίου στην Πελοπόννησο. Μέλη της Λέσχης, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Κώστα Θάνο, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και βοήθησαν στην εκκένωση του Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ». Ο Υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, που ήταν παρών, συνεχάρει και ευχαρίστησε τα μέλη της ΛΕΚΕΔ Στερεάς Ελλάδας για την παρουσία τους και τη συμβολή τους.

Χαίρει αγάπης και εκτίμησης ο ιατρός Ω.Ρ.Λ. του Νοσοκομείου Γιαννιτσών Αχιλλέας Φουντουκίδης. Όχι μόνον από τους Καταδρομείς του Νομού Πέλλας, αλλά και από πολλούς φίλους και γνωστούς του νομού, που εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για τον Ανθυπίατρο του 1971 της Δ΄ ΜΚ. Ο Αχιλλέας Φουντουκίδης είναι σύζυγος της Βουλευτού του νομού Πέλλας Παρθένας Φουντουκίδου. Αχιλλέα, τα διαμάντια αντέχουν στη φθορά του χρόνου. Σου σφίγγουμε δυνατά το χέρι.

Ο Παναγιώτης Κιγιτζής, που απολύθηκε τον περασμένο Μάϊο από τη Δ΄ ΜΚ και έγινε μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, ασχολείται με την επιχείρηση των γονέων του. Είναι αντιπρόσωπος παιδικών ρούχων και τρέχει σ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τηλ. Επιχείρησης 2310948740 και κιν. 6947235780. Στο δυναμικό νέο Παναγιώτη Κιγιτζή ευχόμαστε να ανεβάσει την επιχείρηση, που παρέλαβε από τους γονείς του, ακόμη ψηλότερα.

Το κατάστημα χαρακτικής του συναδέλφου Γιώργου Τομπάνη, μεταφέρθηκε από το ισόγειο της Μητροπόλεως 12, στον 2ο όροφο. Για πλακέτες και παντός είδους χαρακτική Γιώργος Τσομπάνης τηλ. 2310254251 – 2310273916, κιν. 6942467652.

Φίλος του βουνού και της ορειβασίας, ο Δικαστικός Επιμελητής Νίκος Ευθυμίου (Φράγκων 12, τηλ. 2310539585) είναι και φίλος του περιβάλλοντος. Σε αρκετές εξορμήσεις του στο Χολομώντα με μέλη της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, απήλλαξε στην κυριολεξία όλη την περιοχή, που περιβάλλει το χωριό Ταξιάρχης Χαλκιδικής, από τα πλαστικά και διάφορα αντικείμενα, γεμίζοντας δεκάδες σακούλες απορριμμάτων. Το έργο του έγινε αντιληπτό από διαμερισματικό σύμβουλο του Πολυγύρου και, όπως μάθαμε, γρήγορα θα τον καλέσουν στον Ταξιάρχη, για να τιμήσουν την προσφορά και την ευαισθησία του για το περιβάλλον.

Αρκετά μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Ροδόπης, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό της Δημήτρη Μάρκου, συμμετείχαν εθελοντικά σε επιχείρηση κλιμακίου του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) που πραγματοποιήθηκε στις 2 με 6 Ιουνίου στο Κέντρο Υγείας Εχίνου Ξάνθης. Βοήθησαν τόσο τους ιατρούς του Ε.Κ.ΕΠ.Υ., όσο και τους κατοίκους που προσήρχοντο για εξέταση. Για την εθελοντική συμμετοχή της Λέσχης στην ανωτέρω εκδήλωση, καθώς και για την εν γένει δραστηριότητά της, ο γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Σταμάτης, της ενέκρινε οικονομική ενίσχυση.

Το Π.Κ.Π. πληροφορήθηκε ότι το καλύτερο και πιο πολυσύχναστο σημείο συνάντησης του καλοκαιριού, για τους καταδρομείς, ήταν το Διαβόρβορο της Χαλκιδικής (κοντά στην Ολυμπιάδα). Ο Φώτης Κωνσταντινάκης και ο Άγγελος Κατσάγγελος, που παραθερίζουν μαζί στο γραφικό όρμο, προσκάλεσαν αρκετούς καταδρομείς, πολλές φορές. Ψάρι φρέσκο οποιαδήποτε ώρα. Ο Κωνσταντινάκης, εξοπλισμένος με μεγάλο σκάφος και όλα τα σύνεργα της αλιείας, αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο πάντα και όλους τους προσκεκλημένους του. Μάθαμε μάλιστα, ότι προσκεκλημένος του για 10 ημέρες ήταν ο Κύπριος Δικηγόρος – Καταδρομέας Πίπος Ιωαννίδης, ο οποίος δήλωσε ότι θα επισκέπτεται κάθε χρόνο το Διαβόρβορο.

Ο Γιώργος Μελετιάδης συνταξιοδοτήθηκε από την Ε.Κ.Ο., ο Γιάννης Μποζίνης από τη ΒΙΑΜΥΛ., ο Παναγιώτης Διαμαντάκος από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Στεφάνι στο μνημείο των Γάλλων πεσόντων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου κατέθεσε εκ μέρους του Προέδρου της F.A.C.S. Henry J. Loustau, ο Πρόεδρος της A.A.C.E.V.H.A.F. Βασίλης Πετρίδης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουλίου στην Λήμνο.

Η Λέσχη της Χαλκιδικής απέκτησε πυροσβεστικό όχημα. Το χορήγησε η Νομαρχία Χαλκιδικής. Το πυροσβεστικό όχημα περιπολούσε όλους τους καλοκαιρινούς μήνες τον ανατολικό Χολομώντα από Ουρανούπολη έως Ολυμπιάδα και έλαβε μέρος στην κατάσβεση πυρκαγιάς στη νήσο Αμουλιανή. Ο Όμιλος Λάτση δώρισε επίσης στη Λέσχη της Χαλκιδικής αρκετό αξιόλογο εξοπλισμό για τους εθελοντές της ομάδας διάσωσης.

Η Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Στρατηγό Τραχανατζή, πραγματοποίησε σειρά ασκήσεων – καταδύσεων, καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Μακεδονία και στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Πιερία.

Τελείωσαν τον Ιούνιο όλες οι προβλεπόμενες συντηρήσεις και επισκευές του διασωστικού σκάφους της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, που στοίχισαν αρκετές χιλιάδες ευρώ. Με πλήρη επιτυχία έγινε και η χαρτογράφηση του βυθού του Θερμαϊκού, που ανατέθηκε από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στη ΛΕΚ. Στον Πρόεδρο Νίκο Παπαϊωάννου και στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, οι ομάδες διάσωσης και δασοπυρόσβεσης όλων των Λεσχών μας ήταν έτοιμες και έδωσαν το παρών τους, όπου ζητήθηκε η συμμετοχή τους και όχι μόνον.
Καλό φθινόπωρο, καλές επιτυχίες στις δραστηριότητές σας. Ο καθένας μας να βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του την Λέσχη που ανήκει και όλοι μαζί το έργο της Ομοσπονδίας μας. Τουλάχιστον με την καταβολή της συνδρομής για το περιοδικό μας.

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ο αγαπητός Χρήστος Πετανίδης, που αποστρατεύθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα κατά τις τελευταίες κρίσεις με το βαθμό του Αντιστρατήγου και τον τίτλο του Επιτίμου Διοικητού Π.Υ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προσελήφθη από 26 Μαΐου ως ειδικός συνεργάτης του Αναπληρωτού Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο του. Για όσους δεν το γνωρίζουν, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης είναι ο ε.α. στρατιωτικός ιατρός και τέως Βουλευτής Φλώρινας Νικόλαος Κορτσάρης.

Την Κυριακή, 29 Ιουνίου, στο χωριό Γρανίτης της Δράμας τελέσθηκε το 40νθήμερο μνημόσυνο του Καταδρομέα Ταγματάρχη ε.α. Ηλία Αϊβατιάδη. Παρέστησαν πολλοί συνάδελφοί του και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας.

Την Τετάρτη, 2 Ιουλίου, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας σε ηλικία 56 ετών ο  ε.α. συνάδελφος Ευάγγελος Σβαρνογιαννόπουλος, ο γνωστός σε όλους «Σβαρνάς». Το μοιραίο οφείλεται σε καρδιακή προσβολή που του συνέβη, ενώ εργαζόταν στον κήπο του σπιτιού του σε προαστειακή περιοχή της Βέροιας. Λόγω μη έγκαιρης ενημέρωσης, δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην κηδεία του. Στο 40νθήμερο, όμως, μνημόσυνο, που τελέστηκε την Κυριακή 10 Αυγούστου στον Ιερό Ναό των Κοιμητηρίων της Βέροιας, ήταν παρόντες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο Πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων Ν. Ημαθίας. Επίσης, ήταν παρόντες πολλοί συνάδελφοί του, μερικοί από τους οποίους ήλθαν από πολύ μακρυά, όπως ο Γεράσιμος Κερασοβίτης από τη Λευκάδα. Παρών, επίσης, ο Ταξίαρχος ε.α. Αθανάσιος Πουλάκης, που έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή ως Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Κορωπίου, που είχε έλθει στο Σέλι για προπονήσεις.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8