ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008

Τον Πρόεδρο της ΛΕΔ Ν. Ροδόπης «Οχυρό Νυμφαία», Χάρη Χατζηαναγνώστου, που χειρουργήθηκε στην κλινική «Άγιος Λουκάς» του Πανοράματος επισκέφθηκε στις 20 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και του μετέφερε τις ευχές του Διοικητικού Συμβουλίου για ταχεία ανάρρωση. Και από τη στήλη αυτή, Χάρη, σου ευχόμαστε «σιδερένιος».

Η κόρη του Χρήστου Λιμενόπουλου, Κατερίνα, είναι στέλεχος της Γενικής Γραμματείας του Ο.Η.Ε. Σε παγκόσμιο διαγωνισμό, που διεξήχθει τον περασμένο Μάϊο, ανάμεσα σε 900 υποψηφίους για 3 θέσεις, η Κατερίνα ήλθε πρώτη. Μάλιστα από τον Ο.Η.Ε. της έχει ανατεθεί ο τομέας της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Νοτιοανατολική Ασία. Χρήστο, συγχαρητήρια για την κόρη σου. Η επιτυχία της τίμησε την Ελλάδα μας.

Εταιρία με τίτλο INTER PLAS έχει ιδρύσει εδώ και δύο χρόνια στην Ρίλα της Βουλγαρίας (έδρα έχει το Πετρίτσι της Βουλγαρίας) ο Νίκος Θεοδωρόπουλος. Απασχολεί πάνω από 150 άτομα και αντικείμενο της εταιρείας είναι η παραγωγή διαφημιστικού υλικού και παντός είδους τυπώματα. Στο Νίκο Θεοδωρόπουλο, στο συγκάτοικο κατά την στρατιωτική μας θητεία, που προσέφερε πολλά σε διάφορες εκδηλώσεις της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, ευχόμαστε να έχει υγεία και ανοδική πορεία στη νέα του επιχείρηση.

Επέκταση της βιοτεχνίας του έκανε στην Κατερίνη ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Διονύσης Μυλωνάς. Εκτός από αποξηραμένες συνθέσεις, που κάνει διανομή σ’ όλη την Ελληνική αγορά, ασχολείται τώρα και με πολλές ποικιλίες νωπών λουλουδιών, καθώς και με διαμορφώσεις και δενδροφυτεύσεις χώρων και κήπων. Το τηλέφωνο της βιοτεχνίας νωπών και αποξηραμένων λουλουδιών του Σάκη Μυλωνά είναι : 2351025285, κιν. 6945499521.

Για όγδοη συνεχή χρονιά συμμετέχει στη Γενική Έκθεση Καρδίτσας και εκθέτει τα προϊόντα του ο πρώην πρόεδρος της ΛΕΚ Θεσσαλίας, Γιάννης Κάκκας. Η έκθεση διήρκεσε από τις 10 έως 15 Οκτωβρίου και ο Γιάννης Κάκκας ήταν εκθέτης χημικών αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων, καθώς και απορρυπαντικών. Έδρα της επιχείρησης του Γιάννη Κάκκα είναι η Λάρισα τηλ. 2410550783 – 552627, κιν. 6973771525.

Μία από τις καλύτερες χρονιές χαρακτήρισε την εφετινή ο μεγαλοαγρότης των Φαρσάλων, Κώστας Αλειφτήρας. Κύρια παραγωγή : καλαμπόκι, βαμβάκι και σιτηρά.

Το κατάστημα των γουναρικών και δερμάτινων ειδών του Σπύρου Αναστούλη μεταφέρθηκε από την Τσιμισκή 110 (Διαγώνιος), λόγω λήξεως του συμβολαίου μίσθωσης, στον τριώροφο χώρο του ιδιόκτητου κτιρίου στη Βασιλ. Όλγας 81 (περιοχή Λαογραφικού Μουσείου), τηλ. Καταστήματος 2310832730. Δίπλα, στην οδό Ορέστου 10, είναι το εργαστήριο της επιχείρησης. Στο νέο το χώρο, που εγκαινίασε πρόσφατα, ο Σπύρος Αναστούλης εκθέτει μια πλούσια γκάμα γουναρικών, δερμάτινων και αξεσουάρ.

Σε καταδρομικό στέκι έχει εξελιχθεί η ψαροταβέρνα του Γιάννη Τζιβελέκη στην οδό Βατικιώτου (κοντά στην πλατεία Άθωνος). Συχνές οι συγκεντρώσεις από πολλούς καταδρομείς που υπηρέτησαν με το Γιάννη Τζιβελέκη και όχι μόνον. Οι συζητήσεις και τα ευτράπελα από το στρατό πάνε κι έρχονται.

Από πολλούς έγιναν προτάσεις για χειμερινές εξορμήσεις σε διάφορα βουνά. Ο πρόεδρος της ΛΕΚ Ημαθίας, Αντώνης Φραγκόπουλος, υποσχέθηκε ευχάριστα Σαββατοκύριακα στα 3-5 Πηγάδια στο Βέρμιο και συμφώνησαν αρκετοί.

Όσοι πάρουν τα βουνά με τα χιόνια, να μην ξεχάσουν να προμηθευτούν αντιολισθητικές αλυσίδες και όλα τα σχετικά υλικά από το κατάστημα του Μίλτου Κωνσταντινίδη στην οδό Γιαννιτσών 33, στη Θεσσαλονίκη. Τηλ. 2310513343.

Με το βαθμό του Συνταγματάρχη αποστρατεύθηκε πρόσφατα ο Θανάσης Συμεωνίδης. Τόσο κατά την στρατωτική του θητεία, ως έφεδρος Αξιωματικός της Β΄ ΜΚ, 1968-1973, όσο και κατά τη διάρκεια της εντάξεώς του στην επετηρίδα των μονίμων Αξιωματικών, από το 1974 έως σήμερα, ο Σάκης Συμεωνίδης υπήρξε υπόδειγμα εργατικότητας, εντιμότητας και ήθους. Του ευχόμαστε να είναι γερός και να έχουν καλή σταδιοδρομία οι επιστήμονες λεβεντογιοί του.

Η κόρη του Κώστα Κουρτίδη, Παρασκευή, αφού έκανε την πρακτική της ως ασκούμενη στο Δικηγορικό Γραφείο του Νίκου Τσώτσου, Μητροπόλεως 16, άνοιξε το Δικηγορικό της Γραφείο, απέναντι, Μητροπόλεως 19 τηλ. 2310220388-9. Ο γιός του Κώστα Κουρτίδη, Δημήτρης, διορίστηκε γιατρός του Ε.Σ.Υ. στο Ιατρείο της Αρέθουσας. Διορίστηκε στα παλιά λημέρια του πατέρα του και όλων μας, που περάσαμε από τη Ρεντίνα. Στα παιδιά του καταδρομέα Κώστα Κουρτίδη ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους και τα συγχαίρουμε από καρδιάς.

Λαμπρά εγκαίνια πραγματοποίησε στις 5 Ιουλίου στη νέα του ξενοδοχειακή μονάδα ο Γιώργος Κακαβελάκης. IMPERIAL HOTEL η ονομασία του ξενοδοχείου του. Βρίσκεται στη Νέα Σκιώνη της Χαλκιδικής (πρώτο πόδι) και είναι 4 αστέρων. Διαθέτει 45 δωμάτια με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και στο καταπράσινο τοπίο. Πλήρως εξοπλισμένο, λειτουργεί όλο το χρόνο, με εστιατόριο και roof garden. Διατίθεται και για κοινωνικές εκδηλώσεις και συνεστιάσεις. Τηλ. 2374071260-61.

ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ είναι ο τίτλος της εταιρείας του Λευτέρη Κορομπίλη. Με 1000 ιδέες, 100 συνεργάτες και 10 προγράμματα, δεν διοργανώνει μόνον εκδηλώσεις σε σχολεία, δήμους, παιδότοπους και κατασκηνώσεις, αλλά οργανώνει παιδικά πάρτυ με ειδικευμένους παιδαγωγούς, αναλαμβάνει παντός είδους διακόσμηση γάμων, βαπτίσεων και εγκαίνια καταστημάτων. Η μεγάλη ποικιλία των πυροτεχνημάτων (εσωτερικού και εξωτερικού χώρου), τα χορευτικά, η ηχητική κάλυψη, οι μίμοι, οι ζογκλέρ και το πλήθος των εκπλήξεων του Λευτέρη κάνουν το ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ πρωτοπόρο στα MAGIC SHOW στη Βόρεια Ελλάδα, γιατί διαθέτει τους γνωστότερους ταχυδακτυλουργούς. Τηλ. 2310220516, fax 2310940881.

Την Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου, σε ένα φοβερό τροχαίο δυστύχημα έχασε τη ζωή του ο Υποστράτηγος ε.α. Σωτήρης Μικρός, ενώ τραυματίστηκε πολύ βαριά η σύζυγός του και θανάσιμα ο γυιός του Στέφανος, ο οποίος εξέπνευσε την 1η Οκτωβρίου. Στην κηδεία του Σωτήρη και στο 40ήμερο μνημόσυνο πατέρα και γυιού παρέστησαν ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας. Στη σύζυγο και στο γιο του αείμνηστου Υποστρατήγου ε.α. Σωτήρη Μικρού, Κωνσταντίνο, η ΠΟΕΔ και όλοι οι καταδρομείς που συνυπηρετήσαμε και γνωρίσαμε την οικογένεια Μικρού, εκφράζουμε τα πιο βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια.  

Με τα δεσμά του γάμου ενώθηκαν η κόρη του προέδρου της ΛΕΔ Μεσσηνίας Νίκου Σακά, Ελεονώρα, με τον εκλεκτό της καρδιάς της Χρήστο. Το μυστήριο τελέσθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης.

Το ίδιο έπραξε και η κόρη του Ηλία Πούρνου, Ιωάννα, με τον εκλεκτό της καρδιάς της Νίκο στις 4 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ημέρα στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών, στο Μελισσοχώρι Καρδίτσας, ο γιός του Ανδρέα Τσερκέζη, Ιωάννης, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την εκλεκτή του Αθηνά. Ο γιος του Ηλία Ακριτίδη στις 18 Οκτωβρίου στον Άγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την εκλεκτή του Έλενα. Ευχόμαστε σε όλους κάθε ευτυχία.

Ο Βύρων Λαφτσίδης απέκτησε πρόσφατα τον πρώτο εγγονό, από τον μεγάλο του γιο Ευγένιο. Βύρων ο Β΄ λοιπόν και Τρίτη γενιά καταδρομέων λαλεί παντού ο παππούς. Προσοχή στον παππού τώρα, γιατί η μεγάλη χαρά και ο ενθουσιασμός μπορεί να έχουν δυσάρεστα επακόλουθα.

Ο Χρήστος Θεοχαρίδης βάφτισε την κόρη του. Το όνομά της Ελένη. Οι παλιοί συγκάτοικοι του 1970 Νίκος Σφήκας και Κώστας Εσκιτζής βάφτισαν τους εγγονούς τους. Ο Νίκος Σφήκας στην Επανομή και το όνομά του Νίκος. Ο Κώστα Εσκιτζής στις Σέρρες και το όνομά του Φίλιππος (μπαμπάς του Φιλίππου ο Λοχαγός της Ε΄ ΜΚ Νίκος Αναστασιλάκης). Να σας ζήσουν.

Η κόρη του Καβαλιώτη καταδρομέα Στέλιου Παπούλα, Μυρσίνη, που ειδικεύεται στην παιδιατρική κλινική του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καλαμάτας, ήταν μια από τους βασικούς ομιλητές στο πρόσφατο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδιατρικής, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 17 και 18 Οκτωβρίου.

Ο έφεδρος Αξιωματικός Θανάσης Γκουτζούλης απολύθηκε από τη Δ΄ ΜΚ. Κατετάγη στις Ειδικές Δυνάμεις αφού τελείωσε την Πάντειο (Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Σχέσεων) και αφού έκανε το μεταπτυχιακό εκπλήρωσε το όνειρό του να υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις και να γίνει αλεξιπτωτιστής. Από το Σεπτέμβριο βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, κάνοντας τη διδακτορική του διατριβή στις Διεθνές Σχέσεις. Του αξίζουν συγχαρητήρια και του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.

Με τις ευχές για καλές γιορτές, μη ξεχνάμε και τις οικονομικές μας υποχρεώσεις στις Λέσχες μας και στο ΤΟΛΜΩΝ.
Κλείνοντας, παραθέτω τον επίλογο ενός κειμένου που δημοσιεύτηκε στον τύπο στις 10 Αυγούστου από έναν μεγάλο πνευματικό άνδρα, το Χρήστο Γιανναρά : «Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να πεθάνει ιστορικά ένας λαός. Να νομίζει ότι ζει παρακολουθώντας καθημερινά, για κάποιες δεκαετίες, την κηδεία του». Ο Θεός ας φωτίσει αυτούς που κρατάνε στα χέρια τους την τύχη της πατρίδας μας.

Το ιδρυτικό μέλος και επί σειράν ετών συνεχώς μέλος του Δ.Σ. της Λ.Ε.Κ. Θεσσαλίας Μπακογιάννης Δημ., απέκτησε το 4ο εγγονάκι του από τον υιό του Βασίλη. Πρόσφατα ο Μπακογιάνης junior βαπτίστηκε και πήρε το όνομα του παππού του. Οι ευτυχείς γονείς του εγγονού όμως έχουν έναν μπελά, είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν διπλάσια ποσότητα πάμπερς, διότι πρέπει να προμηθεύουν με πάμπερς και τον ξετρελαμένο παππού! Στον φίλο Δημήτρη και τον υιό του Βασίλη ευχόμαστε εγκάρδια να τους ζήσει και να είναι καλότυχο και υγιές το εγγονάκι τους.
ΛΕΚ Θεσσαλίας

Μεγάλη χαρά έδωσε η Καταδρομέας Χαρά στον πατέρα της Χρήστο Παπαζούδη (μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης της Δράμας). Ήλθε εις γάμου κοινωνίαν με Υπολοχαγό του Ε.Σ., που θα γίνει και Καταδρομέας.
Έλαμπαν ο Χρήστος και η Μαρία, οι γονείς της Χαράς, και έσερναν πάντα το χορό στο γλέντι.
Ο γάμος έγινε στο Μητροπολιτικό Ναό της Δράμας. Γάμος κλασικά στρατιωτικός, με σπαθιά και ΣΩ.ΒΕ για τον γαμπρό από τους συναδέλφους του. Άξιος ο γαμπρός.
Πάντα επί των επάλξεων το μέλος του Δ.Σ. της Δράμας αξιωματικός ε.α. Δημήτριος Δαλαμακίδης. Από το γιαπί στα γραφεία της Λέσχης. Άξιος !
Λέσχη Καταδρομέων Ν. Δράμας

Μόνο καλά σχόλια ακούγονταν για τον αγώνα της Δράμας, πράγμα που προβλημάτισε τον Θεόδωρο της διοργάνωσης.
Στον πρώτο αγώνα (το 2006), μαζί με τον Μίχο ήταν και το Μιχάκι (Μιχαήλ Μίχος υιός του Θεόδωρου), μαζί με τον Μάνιο και το Μανιάκι (Ιωάννης Μάνιος υιός του Νικολάου). Φέτος ήταν μόνο το Μανιάκι, ακούραστο και πάντα πρόθυμο. Το Μιχάκι διάβαζε.
Σε λίγο καιρό μαζί με το Βασλή θα είναι και το Βασλάκι.
Στην βάρκα με τις μπουκάλες ο υιός Βασιλειάδης του γνωστού Βασιλειάδη της «θαλασσίας» του Κ.Ε.Ε.Δ. Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει…..
Υπερπολύτιμη  η βοήθεια του Αντώνη και του Χρήστου στον αγώνα της Δράμας. Ο Χρήστος μέχρι και φωτογράφος έγινε.
Ο Σεφ της Λέσχης της Δράμας, ο μπαρμπα – Τάκης, κατά κόσμο Δημήτριος Μιχαλάκης, θριάμβευσε με την κρεατόσουπά του, μαγειρεμένη στη φωτιά.
Ο μπαρμπα – Τάκης, ως επικεφαλής της ομάδας βάσης, είχε άξιους βοηθούς – ψήστες  το Χρήστο, το Σάκη και τον Παναγιώτη.
Άξιος κατασκευαστής τζακιών, ο Νίκος ο Βασλής. Σε δύο ημέρες έστησε το νέο τζάκι στο καταφύγιο της Λέσχης Καταδρομέων Ν. Δράμας.
Ο Βασλής ήταν και στο 4ο ΣΤΕΚ και στη βάρκα, ως ασφάλεια στη λίμνη. Ένα «ζόρι» είχε μόνο, μην γεννήσει η Αγγελικούλα, πριν επιστρέψει. Πριν φύγει για το βουνό, η Αγγελική έδωσε εντολή: «Νίκο μην αρρωστήσεις» (η Αγγελική είναι έγκυος) και ο Νίκος στη βάρκα, πριν βουτήξει στη λίμνη, φόρεσε τη 10άρα τη neoprene.
Το Βασλάκι πάντως περιμένει. Τον ΣΩΒΕδάρει τον μπαμπά Βασλή. (ΣΩΒΕ = Σωματική Βελτίωση).
Ο Πρόεδρος (Δημήτριος Αμπατζίδης) επιτέλους ηρέμησε! Άλλη μια ημέρα αγώνα και τα εγκεφαλικά θα έτρεχαν.
Ακούραστος με το ακορντεόν ο Γκαρέλας, που ως Καταδρομέας ήταν έτοιμος για όλα. Τα λόγια των τραγουδιών που έπαιζε τα είχε τυπωμένα.
Πάντως, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, Σάββατο βράδυ στο βουνό με ζεμπεκιές δεν είναι και άσχημα,  ε……Ματάκο και Μάνιο ;
Το monster του Χρήστου από τη Λαμία τα έβλεπε όλα ευθεία. Είδες τα καινούργια λάστιχα!;
Ο Κώστας Θάνος έφυγε σαν σφαίρα στα σχοινιά. Μπράβο, παππού!
Μια ανησυχία  είχε ο Γιώργος της «Πέτρινης Γωνιάς», μέλος της Λέσχης της Δράμας  και ιδιοκτήτης του ομώνυμου ξενώνα και  ταβέρνας, μήπως δεν βοήθησε αρκετά. Νάταν κι άλλοι σαν κι εσένα, Γιώργο.
Να περνάμε καμιά φορά από το Κ.Ε.Α.Π., για να θυμόμαστε το ρητό «ΕΛΑΤΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ», ρητό που ευμεγέθης συνάδελφος φιλοξενούμενης λέσχης στη Δράμα το ξέχασε. Γλέντι είναι οι αγώνες, όχι  αγκαρία.  
Άξιοι οι συνάδελφοι της πόλης των Αθηνών, δέκα Καταδρομείς ήρθαν ταξιδεύοντας 750χιλ  για να τιμήσουν τον αγώνα της Δράμας.
Απών από τον αγώνα ο Λάζαρος. Το Σάββατο του αγώνα βάφτιζε στην Μονή Πεντέλης τον υιό του πρώην Ιατρού της Ε΄ Μ.Κ. Κωνσταντίνου Λιόλιου. Πάλι με Καταδρομείς ήταν.
Ο μπαρμπα-Τάκης,  μέχρι να φάνε όλοι οι διαγωνιζόμενοι  (οι λεβέντες μου, όπως έλεγε), δεν άφηνε κανένα να τσιμπήσει από την ψησταριά. Ούτε τον εαυτό του. Και δεν ήταν μόνο στη Δ.Μ. Στο καταφύγιο της Λέσχης έφτιαξε τον ιστό, έχτισε, σοβάτισε, έβαψε. Και είναι μόνο 70 ετών.
Άξιος καπετάνιος ο Φιλιππίδης στη βάρκα. Τα έμαθε όλα αυτά στο Νευροκόπι. Μπράβο, Κώστα.

Θεόδωρος Μ. Μίχος
για τη Λέσχη Καταδρομέων Ν. Δράμας

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8