ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2009

Προσκεκλημένος ως κύριος ομιλητής από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, Καθηγητής της Νεοελληνικής Ιστορίας κ. Αθανάσιος Καραθανάσης. Η εκδήλωση του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου πραγματοποιήθηκε  στις 24 Μαρτίου και το θέμα που ανέπτυξε ο κ. Καραθανάσης ήταν ο Γαλλικός Φιλελληνισμός. Το Γαλλικό ακροατήριο καταχειροκρότησε παρατεταμένα τον κ. Καραθανάση για την εκτενή ανάπτυξη του θέματος, αλλά και για τα άπταιστα γαλλικά του.

Στις εκλογές της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών που διεξήχθησαν στις 29 Μαρτίου ο κ. Καραθανάσης εκλέχθηκε για 6η συνεχή τριετία στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και ανέλαβε τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου. Για την επανεκλογή του και για την πνευματική και εθνική του προσφορά η ΠΟΕΔ και η ΛΕΚ του σφίγγουν δυνατά το χέρι και τον συγχαίρουν.

«Εάλω η Πόλις» είναι το θέμα, που θα αναπτύξει στις 29 Μαΐου ημερα Παρασκευή στις 8:30 το βράδυ ο κ. Καραθανάσης. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ «Vienna Janni» CAFE –BISTROT επί της οδού Ν. Πλαστήρα 1 στην Αρετσού της Καλαμαριάς. Το ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ τελεί υπό τη διεύθυνση της προέδρου των Επιστημόνων Γυναικών κας Ρεββέκας Κοροβήλα.
Το βήμα στο αναφερόμενο κατάστημα δίδεται κατά διαστήματα σε σημαντικές προσωπικότητες του πνευματικού, επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου. Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων 2310454444.

Στις 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ. Η ιδέα της ίδρυσης της ανωτέρω αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ανήκει στον Επίτιμο Πρόεδρο της Λέσχης Καταδρομέων και Φίλων των ΛΟΚ «Ο Πράσινος Μπερές», διακεκριμένο ιατρό και καταξιωμένο κλινικάρχη Κωνσταντίνο Στασινόπουλο. Η εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ». Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Παρέστησαν οι αρχές της πόλης και πλήθος κόσμου. Ομιλητές ήταν διαπρεπείς Έλληνες και ξένοι επιστήμονες. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Μελέτης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κυρίλλου και Μεθοδίου Πρόεδρος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Στασινόπουλος και μέλη ο Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Αντώνιος-Αιμίλιος Ταχιάος, ο Στρατηγικός Αναλυτής κ. Νικόλαος Καψάλης, ο Επίτιμος Διοικητής του Β΄ΣΣ και Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Αντιστράτηγος ε.α. Αθανάσιος Γαληνός και ο κ. Γεώργιος Δραγώνας.

Στις 8 Μαρτίου στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης. Επανεξελέγη το ίδιο σχεδόν Δ.Σ. με δύο νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του. Ο Νίκος Παπαϊωάννου εξελέγη πάλι Πρόεδρος. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την προσφορά του και την προσφορά όλων των συνεργατών του. Κυρίως του Βασίλη Παπαβασιλείου, που είναι η προσωποποίηση της εργατικότητας, του ήθους και της αθόρυβης προσφοράς. Μπράβο στα ιδρυτικά μέλη κα γενικότερα στα παλαιά μέλη, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Παπαϊωάννου. Έδειξαν πόσο ενδιαφέρονται για τη Λέσχη. Καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ.

Στις 29 Μαρτίου στον ίδιο χώρο διεξήχθη και η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας. Εκεί παρουσία όλων των εκπροσώπων των Λεσχών, έγινε ο ετήσιος απολογισμός του έργου της Ομοσπονδίας μας από τον Πρόεδρο Στρατηγό Γαληνό. Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός από τον Ταμία Φώτη Κωνσταντινάκη. Το βήμα πήραν αρκετοί συνάδελφοι και τοποθετήθηκαν σε διάφορα θέματα που συζητήθηκαν. Η συνέλευση τελείωσε αργά το απόγευμα σε άριστο καταδρομικό κλίμα, με εποικοδομητικό αποτέλεσμα.

Ο Πρόεδρος της Λ.Ε.Κ.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας Κώστας Θάνος εκπροσώπησε την Ομοσπονδία μας σε εκδήλωση με θέμα «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Δημόσια Υγεία» στις 17 Δεκεμβρίου 2008 στο Συνεδριακό Κέντρο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας στην Αθήνα. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μίλησαν διάφοροι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου Υγείας, καθώς και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη κ. Νίκος Αναλυτής, που μαζί με τον ΑΝΤ-1 και τον ΣΕΒ συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση. Ακολούθησε απονομή των βραβείων εθελοντισμού 2008 και δεξίωση.

Μιας και μιλάμε για εθελοντισμό και διασωστικές ομάδες, φέτος το Μάϊο η ΛΕΚ Θεσσαλονίκης συμπληρώνει 20 χρόνια από την ίδρυση των ομάδων διάσωσης και την αναφορά της λέξης εθελοντισμός σε επίσημη εκδήλωσή της στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Χαιρόμαστε που αργότερα ιδρύθηκαν αρκετοί άλλοι σύλλογοι με καθαρό σκοπό τον εθελοντισμό και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η ΛΕΚ ήταν πρωτοπόρος στον εθελοντισμό.

Επίσης, στις 27 Απριλίου συμπληρώνονται 25 χρόνια από την συνάντηση των 45 Καταδρομέων στο Ρήχιο ποταμό, στη Ρεντίνα. Εκεί ήταν η ουσιαστική ίδρυση της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης. Το αξέχαστο πικ-νίκ με την ορχήστρα από τα Στεφανινά και την διανομή της κατάστασης με τα ονόματα 150 καταδρομέων. 27 Απριλίου 1984.

Λαμπρά εγκαίνια στο δεύτερο ιδιόκτητο κατάστημά του πραγματοποίησε στις 16 Φεβρουαρίου ο Γιώργος Κουκίδης. Το νέο του κατάστημα είναι στην οδό Αλ. Παπαναστασίου 57 και Ψαρών (τηλ. 2310929720). LUMIERE ο τίτλος του καταστήματος και είδη φωτισμού για όλα τα γούστα και βαλάντια. Το κεντρικό του κατάστημα είναι επί της οδού Β. Ηρακλείου 43 (τηλ. 2310231113) και η αποθήκη του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στην οδό Φωκαίας 16 στην Καλαμαριά (τηλ. 2310451025). Του χρόνου ετοιμάζει τρίτο κατάστημα στα δυτικά προάστια.

The COUP είναι ο τίτλος της επιχείρησης του Δημήτρη Μπράκατζη. Αυτόματοι πωλητές, οι περισσότεροι πρόσφατης τεχνολογίας, έχουν εγκατασταθεί σε πολλές βιοτεχνίες, στρατόπεδα, Κέντρα Υγείας, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ και Δημόσιες Υπηρεσίες. Η υπευθυνότητα, η συνέπεια και η εργατικότητα του Δημήτρη Μπράκατζη είναι το τρίπτυχο της ανοδικής πορείας της επιχείρησής του. Τα γραφεία της The COUP είναι στην οδό Πισίδου 4 και Τριανταφυλλοπούλου στην Τούμπα (τηλ. 2310935736).

MUSEUM OF JEWELS είναι ο τίτλος του καταστήματος του Στέφανου Μαλάκη στην οδό Πανδρόσου 25, στο Μοναστηράκι, στην Αθήνα.

SOUND STAR είναι ο τίτλος του καταστήματος των καταδρομέων Χρήστου Κουρακλίδη και Γιάννη Συμεωνίδη. Συναγερμοί αυτοκινήτων και παντός τύπου κατασκευή ηλεκτρολογική και ηλεκτρονική. Α΄πάροδος Ανθοκήπων 14, Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310689338.

Τρία μέλη της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα από τον ΟΣΕ. Ο Χρήστος Τσιλιγκίρης, ο Χαράλαμπος Καγιάς και ο Χαράλαμπος Νέτσικας. Επίσης, ο Νίκος Σταμάτης συνταξιοδοτήθηκε από τα ΕΛ.ΤΑ. Ο καθηγητής Γιώργος Μαβίδης συνταξιοδοτήθηκε πριν 3 χρόνια και διαμένει στη γενέτειρά του την Κατερίνη. Ευχόμαστε σε όλους υγεία και ευχάριστες εκδρομές.

Στις 7 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας, στην Τούμπα, ο γιός του Αργύρη Δωμετίου Γιώργος ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την εκλεκτή της καρδιάς του Μαρία. Τους ευχόμαστε κάθε ευτυχία.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας, Υποστράτηγος ε.α. Ελευθέριος Μαυρουδής, απέκτησε πρόσφατα και δεύτερη εγγονή. Να σας ζήσει. Και εγγονούς.
Το προτελευταίο Σαββατοκύριακο (23-24) του Μαΐου θα γιορταστούν στη Δράμα τα 60χρονα της Ε΄ΜΚ. Όσοι υπηρέτησαν στη Μοίρα καλούνται να δώσουν ένα δυναμικό «παρών».

Λάβαμε επιστολή από τον Τσέχο Συνταγματάρχη ε.α. Chester Wôjcik, πρώην αλεξιπτωτιστή, που κάνει συλλογή πτερύγων αλεξιπτωτιστών, διακριτικών και μπερέδων Ειδικών Δυνάμεων απ’ όλο τον κόσμο, με την οποία μας παρακαλεί να δημοσιεύσουμε τη διεύθυνσή του, ώστε να έλθουν σε επαφή μαζί του ενδιαφερόμενοι Έλληνες συλλέκτες. Το κάνουμε με ευχαρίστηση :
Mr. Chester Wôjcik
J. Opletala – 1634/78
CZ-434 O1 MOST
CZECH REPUBLIC

Το ιδρυτικό μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλίας Κάκκας Ιωάννης και επί σειράν ετών μέλος του ΔΣ και αντιπρόσωπος στην ΠΟΕΔ απέκτησε το πρώτο του εγγονάκι από την κόρη του Ειρήνη. Η ευτυχής γιαγιά του μικρού συνηθίζει να λέει ότι έγινε γιαγιά, δεν είναι γριά…!
Φίλοι μας εκλεκτοί Γιάννη και Ματίνα να σας ζήσει ο παίδαρος και να ευτυχίσετε να τον δείτε να φοράει και τον τιμημένο πράσινο μπερέ…!

Την τελευταία Κυριακή (31) του Μαΐου ραντεβού στη Ρεντίνα. Η τιμή στους ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ είναι επιβεβλημένη. Ειδικά για φέτος η Ομοσπονδία μας ετοιμάζει Παγκαταδρομική Σύναξη στην περιοχή για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο και για όσους επιθυμούν από την Παρασκευή. Διαμονή σε καταλύματα που θα εξασφαλίσουμε στο Σταυρό ή και στην Ασπροβάλτα. Το πρόγραμμα θα περιλάβει και καταδρομικές δραστηριότητες για όσους επιθυμούν. Με την ευκαιρία θα γιορταστούν και τα 25 χρόνια από τη συνάντηση στο Ρήχιο. Να είμαστε όλοι εκεί. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στις Λέσχες σας ή στα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Στις 25 Μαρτίου, ημέρα της εθνικής μας εορτής, ο κ. Καραθανάσης μίλησε για την σημασία της εξέγερσης του 21 σε αίθουσα ξενοδοχείου του Στρασβούργου, σε εκδήλωση που οργάνωσαν οι Έλληνες της εκεί ομογένειας. Παράλληλα, ο κ. Καραθανάσης δεν έχασε την ευκαιρία, όπως κάνει πάντα όταν βρίσκεται στο εξωτερικό, να ενημερώσει διάφορους παράγοντες και Ευρωβουλευτές για το θέμα των Σκοπίων.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8