ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2009

Στις 3-5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Η πανηγυρική τελετή έναρξης του Συνεδρίου, με διεθνή συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» της HELEXPO – ΔΕΘ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ευρωβουλευτής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς με θέμα  «Ευρωπαϊκή Ένωση – Λευκή Βίβλος για τον Αθλητισμό». Στην ανωτέρω εκδήλωση έδωσαν το «παρών» τους αρκετοί καθηγητές Φυσικής Αγωγής, μέλη Λεσχών της Ομοσπονδίας μας.

Τρισάγιο στον τάφο του αείμνηστου Στρατηγού Κων/νου Μάλαμα τέλεσε στις 12 Απριλίου η Ομοσπονδία μας. Παρευρέθησαν ο Πρόεδρος Αντιστράτηγος ε.α. Αθαν. Γαληνός, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία, μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΔ και της ΛΕΚ καθώς και η σύζυγος του εκλιπόντος. Φέτος συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατό του.

Από τις 30 Απριλίου και για ένα δίμηνο περίπου, 30 μέλη της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των 20 χρόνων εθελοντισμού της Λέσχης, διένειμαν στο Αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης φυλλάδια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που πληροφορούσε τους ταξιδιώτες προς και από χώρες με κρούσματα της «γρίπης των χοίρων» σε ανθρώπους.

Σε κοσμικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 25 Μαΐου, γιόρτασε η ΛΕΚ τα 25 χρόνια από την συγκέντρωση των ιδρυτικών μελών της στο Ρήχιο ποταμό, στη Ρεντίνα. Παρευρέθησαν 62 μέλη, που είχαν δώσει το παρών τους στη Ρεντίνα στις 27 Απριλίου του 1984, καθώς και τα μέλη (σχεδόν τα ίδια) που παρευρέθησαν στις τρεις ιδρυτικές συγκεντρώσεις στο ξενοδοχείο ΚΑΠΙΤΟΛ το 1985. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το ΔΣ της ΛΕΚ σε χρόνο ρεκόρ, στέφθηκε δε με πλήρη επιτυχία. Τα 7 μέλη, που απουσίαζαν, ήταν εκτός Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Παρευρέθησαν, επίσης, τα επίτιμα μέλη κ.κ. Ελευθέριος Κογκαλίδης, δημοσιογράφος, και Ιωάννης Ραπτόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣ της EXPRESS SERVICE, ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας της ΠΟΕΔ και ο Αντιστράτηγος ε.α. Δημ. Χαντζής. Τα ιδρυτικά μέλη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πολλά και διάφορα θέματα με τα επίτιμα μέλη καθώς και με τους επίσημους προσκεκλημένους.

Τα πηγαδάκια των συζητήσεων, πέραν των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, συνεχίστηκαν μέχρι τις πρωϊνές ώρες με πολλά ευτράπελα. Το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι όλα τα ιδρυτικά μέλη συμφώνησαν να γίνονται δύο συνάξεις το χρόνο. Μία το Μάϊο, επέτειο του Ρήχιου, και μία τον Οκτώβριο, επέτειο της τυπικής ίδρυσης της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης.

Το 1984 έγινε το ουσιαστικό και ιστορικό βήμα της ίδρυσης της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης και έως το 1922 είχε μέλη σ’ όλη την Ελλάδα. Από το 1992 άρχισε η δημιουργία νέων κατά τόπους Λεσχών με πυρήνες τα τοπικά διαμένοντα μέλη της ΛΕΚ. Επίλεκτα, αγαπητά, σεβαστά πρόσωπα, μέλη της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, ιδρύουν Λέσχες στην περιφέρεια, σε συντονισμό και συνεργασία με την ΛΕΚ. Στην Πιερία πρωτοστατεί ο Συνταγματάρχης ε.α. Διονύσιος Μυλωνάς, στη Λάρισα ο Ταξίαρχος ε.α. Ηλίας Βενιζέλος, στη Δράμα ο Υποστράτηγος ε.α. Πασχάλης Δημητρακάκης, στη Λαμία ο αείμνηστος Συνταγματάρχης Σπύρος Παπαδόπουλος (θείος), στις Σέρρες ο Στέλιος Παπουτσής με τον Υποστράτηγο ε.α. Χαράλ. Γούδα, στην Ημαθία ο αείμνηστος Στέφανος Δρούγκας με τον Αντώνη Φραγκόπουλο, στη Χαλκιδική ο Άγγελος Κατσάγγελος, στην Καβάλα οι Τζιούτζιος, Διαμαντής και Παντζαρτζής στην Ξάνθη ο αείμνηστος Χρήστος Γκοντόλιας, στην Κρήτη ο Μανούσος Τρευλάκης.

Το 1996, που ιδρύθηκε η Ομοσπονδία  (Π.Ο.Ε.Δ.), υπήρχαν, πέρα από τις προαναφερθείσες, Λέσχες στην Πελοπόννησο, Πρέβεζα και Έβρο. Από το 1996 έως σήμερα έχουν ιδρυθεί άλλες 18 Λέσχες και όλες είναι υπό κοινή εκπροσώπηση στο εσωτερικό και στην UEP από την Ομοσπονδία μας.

Αρκετές από τις προαναφερόμενες και νεοδημιουργηθείσες Λέσχες έδωσαν το παρόν τους την τελευταία Κυριακή του Μαΐου  στη Ρεντίνα. Στο μνημόσυνο για τους πεσόντες καταδρομείς. Σ’ αυτούς που έπεσαν στα πεδία των μαχών με τα μάτια ανοιχτά, αλλά γεμάτα Ελλάδα.

Λαμπρή και φέτος η τελετή. Περισσότεροι καταδρομείς από άλλες χρονιές, κυρίως παλαιοί. Χειροπιαστή η συγκίνηση. Πολλές οι αναμνήσεις από το ΚΕΑΠ, το Γ΄ Βράχο, τον Αράπη, το Φαέθωνα.

Την προηγούμενη ημέρα, το Σάββατο το απόγευμα, η ΛΕΚ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία και με άλλες Λέσχες πραγματοποίησε επιδείξεις στο Γ΄ Βράχο και στον Πύργο, ενώ το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ συνεδρίαση κάτω από σκηνή στα πλατάνια του ορεινού αγώνα.  Η συνεδρίαση χαρακτηρίσθηκε μοναδική και πρωτότυπη και φυσικά αυθεντικά καταδρομική. Συγχαρητήρια στο Στρατηγό Γαληνό και τους συνεργάτες του και φυσικά ευχαριστίες στο Διοικητή της 1ης Ταξιαρχίας.

Το βράδυ του Σαββάτου, ακολούθησε γλέντι σε κέντρο της παραλίας του Σταυρού, στο οποίο πήραν μέρος αρκετά μέλη της ΛΕΚ από τη συνάντηση του Ρήχιου το 1984, καθώς επίσης πρόεδροι και εκπρόσωποι των Λεσχών της Ομοσπονδίας μας. Την παράσταση στο χορό έκλεψαν ο Νίκος Ευθυμίου (ο Αρχηγός) και ο πανάξιος βαθμοφόρος του 71ου ΛΟΚ (1971) Βασίλης Πασχώνης.

Όλο το διήμερο των εκδηλώσεων στη Ρεντίνα, που οργάνωσε η Ομοσπονδία μας στο χώρο του ορεινού αγώνα, στο Σταυρό και σε επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, χαρακτηρίσθηκε απ’ όλους επιτυχημένο. Οι πάντες έδιναν τα συγχαρητήριά τους στον Πρόεδρο Στρατηγό Γαληνό, στο Γ.Γ. Στρατηγό Μαυρουδή, στα μέλη του  Δ.Σ. Χάρη Δεληογλάνη και Φώτη Κωνσταντινάκη. Ο τελευταίος τράβηξε μεγάλο κουπί. Ήταν η ψυχή της διοργάνωσης, αυτός που μερίμνησε για όλα. Συγχαρητήρια, επίσης, στον Πρόεδρο της ΛΕΚ Νίκο Παπαϊωάννου, στον Πρόεδρο της ΛΕΚΕΔ Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνο Θάνο και στα μέλη τους, που προσέφεραν θέαμα με τις επιδείξεις στο χώρο του ορεινού αγώνα. Του χρόνου καλύτερα και με μεγαλύτερη συμμετοχή.

Στις 2 Μαΐου στη Λευκωσία, πάντρεψε ο Βασίλης Παπαστεριανός (πρώην μέλος του ΔΣ της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης) το γιο του Κωνσταντίνο. Στις 24 Μαΐου στη Λάρισα, πάντρεψε το γιο του ο αγαπητός μας Ταξίαρχος Ηλίας Βενιζέλος. Στις 31 Μαΐου, βάφτισε την εγγονή του ο Σάκης Μυλωνάς και στις 7 Ιουνίου βάφτισε την κόρη του ο Δημήτρης Χαψιάς. Να σας ζήσουν.

Ο Άγγελος Κατσάγγελος στις 6 Μαΐου απέκτησε εγγονό, ενώ κάποιος άλλος απέκτησε εγγονό στις 29 Μαΐου και του ευχήθηκε να είναι ο ΕΚΠΟΡΘΗΤΗΣ.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. και ορκίστηκε στις 17 Απριλίου ο Κώστας Παμπουκίδης, μέλος του ΔΣ της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης. Κάνει την άσκησή του στο δικηγόρο κ. Γεώργιο Καραγιαννίδη, Φράγκων 3, τηλ. 2310544673. Το γραφείο της δικηγορικής οικογένειας Παμπουκίδη είναι Ορφανίδου 1, τηλ. 2310538436. Του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.

Το επίλεκτο μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Εσκίογλου, μέχρι πρό τινος Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, εξελέγη στις 15 Μαΐου για την τελική βαθμίδα του Καθηγητή και μάλιστα παμψηφεί. Πρόσφατα δε εξελέγη και Διευθυντής του Τομέα Δασοτεχνικών και Υδρονομικών Έργων της Σχολής. Του σφίγγουμε δυνατά το χέρι και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Το Π.Κ.Π. έχει πολλές προσκλήσεις για επισκέψεις το καλοκαίρι σε παραλίες, εξοχικά και σημεία συγκέντρωσης καταδρομέων. Τα νέα του καλοκαιριού το φθινόπωρο, λοιπόν! Καλό καλοκαίρι.

Ο «κάποιος άλλος», που απέκτησε εγγονό στις 29 Μαΐου, είναι ο Κωνστ. Λυκοτραφίτης. Του ευχόμαστε να του ζήσει και να εκπληρωθεί η ευχή του.

Στις 20 Ιανουαρίου απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο Ιερολοχίτης Ταξίαρχος ε.α. Ευάγγελος Κατσάμπαλος και κηδεύτηκε την 15:00 ώρα της επομένης στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη. Μας έστειλε ενημερωτικό fax το πρωΐ της 21 Ιανουαρίου ο γιός του Κ. Κατσάμπαλος, καθηγητής του ΑΠΘ, δυστυχώς όμως το διαβάσαμε πολύ αργά και δεν μπορέσαμε να παραστούμε στην κηδεία. Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2008, έφυγε από κοντά μας, ύστερα από άνιση μάχη με την επάρατο, ένας λεβέντης με όλη τη σημασία της λέξεως αξιωματικός, ο Υποστράτηγος ε.α. Δημήτριος Σύρρης, συμμαθητής και φίλος του αειμνήστου Επιτίμου Διοικητού Β΄ ΣΣ και Αρχηγού ΓΕΕΦ Αντιστρατήγου Ευάγγελου Φλωράκη. Παρά το πρόβλημα υγείας του, ήταν πάντοτε παρών στα «Φλωράκεια», που γίνονται κάθε Ιούλιο στο στρατόπεδο της Β΄ ΜΚ, στη Νάουσα. Γιός αξιωματικού ο ίδιος ευτύχησε να δει και τους δύο γιους του αξιωματικούς, τον Κωνσταντίνο Λοχαγό της Β΄ ΜΚ και το Γεώργιο Λοχαγό μονάδας της 71 Α/Μ ΤΑΞ.

Στην κηδεία του, που έγινε στις 31 Δεκεμβρίου 2008, και στο 40νθήμερο μνημόσυνό του την Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας καθώς και ο Επίτιμος Πρόεδρός της Κωνσταντίνος Λυκοτραφίτης. Ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
Ο αδελφός του εκλιπόντος Πέτρος, Γραμματέας της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανελλήνων ΜΑΚΕΔΝΟΣ, μας έστειλε την παρακάτω επιστολή, με την παράκληση να τη δημοσιεύσουμε. Το κάνουμε ευχαρίστως.

Ο δευτερότοκος υιός του Ταξίαρχου ε.α. Ηλία Βενιζέλου, Νικόλαος, οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές και στέλεχος της ΑΤΕ Λαρίσης, ο οποίος είναι μέλος του ΔΣ της ΛΕΚ Θεσσαλίας (άξιο τέκνο του πατέρα του), νυμφεύτηκε πρόσφατα την εκλεκτή της καρδιάς του Μπαρτζόκα Ανδρομάχη, η οποία είναι απόφοιτος του τμήματος εφηρμοσμένης πληροφορικής του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές και είναι καθηγήτρια πληροφορικής στο Λύκειο. Τους ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτον με υγεία, αγάπη, ευτυχία και ευγονία.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8