ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Η επταήμερη εκδρομή, που οργανώθηκε από την ΠΟΕΔ και πραγματοποιήθηκε 17 με 23 Οκτωβρίου στην Πελοπόννησο, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Η εξόρμηση περιελάμβανε την επίσημη τελετή ένταξης της ΛΕΔ Μεσσηνίας στην Ομοσπονδία και τη συμμετοχή της ΠΟΕΔ σε επετειακές εκδηλώσεις, καταθέσεις στεφανιών, επισκέψεις σε αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και συναντήσεις με καταδρομείς σε αρκετούς νομούς.

Για την επιτυχία της εκδρομής δούλεψαν ακατάπαυστα για ένα δίμηνο ο Πρόεδρός μας Αντιστράτηγος ε.α. Αθανάσιος Γαληνός, ο Γενικός Γραμματέας Υποστράτηγος ε.α. Ελευθέριος Μαυρουδής, ο Ταμίας Φώτης Κωνσταντινάκης και ο Ειδικός Γραμματέας Χάρης Δεληογλάνης, οι οποίοι ήταν σε συνεχή επαφή με τον Πρόεδρο της ΛΕΔ Ν. Μεσσηνίας Νίκο Σακκά και με λοιπούς παράγοντες.

Στους 40 περίπου συμμετέχοντες στην εκδρομή, πριν την αναχώρηση του λεωφορείου από τη Θεσσαλονίκη, διανεμήθηκε τουριστικό και λοιπό έντυπο ενημερωτικό υλικό για όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, που είχε μεριμνήσει να προμηθευτεί από τον Ε.Ο.Τ. ο Πασχάλης Δρικούδης, που συμμετείχε στην εκδρομή ως εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ».

Διανεμήθηκε, επίσης, ένα ενημερωτικό έντυπο 36 σελίδων με τίτλο «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ», το οποίο επιμελήθηκε ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΕΔ Υποστράτηγος ε.α. Ελευθ. Μαυρουδής. Το έντυπο περιείχε ενημερωτικά στοιχεία για την ΠΟΕΔ, περιγραφές ιστορικών μαχών και ιστορικά και γεωγραφικά στοιχεία για τις περιοχές τις οποίες επισκεφθήκαμε ή από τις οποίες διήλθαμε, διατεταγμένα με τη σειρά που τις συναντήσαμε. Ήταν εμπλουτισμένο με πλούσια εικονογράφηση και γενικά άριστα επιμελημένο.

Στην εκδρομή συμμετείχαν μέλη από αρκετές Λέσχες της Β. Ελλάδος. Στην εκδήλωση της ΛΕΔ Μεσσηνίας και στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΔ στην Καλαμάτα παρευρέθησαν και μέλη των ΔΣ των ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας και ΛΕΚΕΔ Στερεάς Ελλάδος, που προσήλθαν με δικά τους μέσα.

Το «παρών» στην κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Νικ. Κατούντα έδωσαν όχι μόνον οι καταδρομείς του Νομού Μεσσηνίας, αλλά και καταδρομείς από γειτονικούς νομούς.
Η παρουσία του Υποστρατήγου ε.α. Ηλία Γλεντζέ, που κατοικοεδρεύει στο Έλος της Λακωνίας, χαιρετίσθηκε ιδιαίτερα από τα μέλη της ΠΟΕΔ, αλλά και από αρκετούς επιζώντες συμπολεμιστές του 1974 στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της ΛΕΔ Ν. Μεσσηνίας Νίκος Σακκάς και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για την άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων στη Μεσσηνία και για την καλύτερη διαμονή μας. Το ίδιο έπραξαν και στην Λακωνία ο συμμαθητής του Προέδρου μας Πλάτων Κολοκοτρώνης, Διοικητής Λόχου της Α΄ ΜΚ κατά την επιχείρηση αερομεταφοράς της Μοίρας στην Κύπρο τη νύκτα 21/22 Ιουλίου 1974 και ο  Χρήστος Κότσαλης, Έφεδρος Ανθυπολοχαγός της 33 ΜΚ που πολέμησε κατά των Τούρκων εισβολέων το 1974 στην Κύπρο και τώρα είναι Διευθυντής του Τελωνείου στη Μονεμβασιά.

Μας υποδέχθηκαν στο χωριό του τα αδέλφια του, οι συγγενείς του και συγχωριανοί του. Παρόντες επίσης οι συμμαθητές από τη ΣΣΕ του Προέδρου μας Πλάτων Κολοκοτρώνης και του Γεν. Γραμματέα μας Ηλίας Γλεντζές και Γεώρ. Φωτεινάκος, που είναι και Αντινομάρχης Λακωνίας. Τελέσθηκε τρισάγιο και του κατέθεσε λουλούδια ο Πρόεδρός μας. Αυτό το τρισάγιο της ΠΟΕΔ στον τάφο του Στέφανου, το θεώρησε μνημόσυνο η οικογένεια και ο αδελφός του Λούης μας παρέθεσε ένα πλούσιο γεύμα σε ψαροταβέρνα του Γυθείου.

Η εξόρμηση όπως γράψαμε και στην αρχή ξεκίνησε και τελείωσε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ένα επταήμερο ευχάριστο, χαρούμενο, συγκινητικό, καταδρομικό φωτογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε από το Νίκο Στούμπο, ο οποίος ετοίμασε τρια DVD με όλες τις καταγραφές και τα μοίρασε στους συμμετέχοντες. Όλοι όσοι συμμετείχαν είχαν και κάτι διασκεδαστικό να πουν. Ήταν όλοι τους υπέροχοι, άνδρες και γυναίκες. Προπαντός ο Ειδ. Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Δεληογλάνης, στον οποίο οφείλουμε ευχαριστίες για το γέλιο που μας χάρισε με τα πολλά ευτράπελα που μας είπε.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι ΙΕ΄ Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων, που πραγματοποιήθηκαν στη Ρεντίνα από 19 έως 22 Νοεμβρίου. Την οργάνωση της τριήμερης άσκησης ανέλαβε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης με συνδρομή και από άλλες Λέσχες και συμμετείχαν σχεδόν όλες οι Λέσχες της Ομοσπονδίας μας (182 άτομα), ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχής έως τώρα.
Η τριήμερη άσκηση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αείμνηστου Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Μάλαμα.
Οι ΙΕ΄ Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων στο τριήμερο των ασκήσεων περιελάμβαναν 18 αντικείμενα: Ορεινό αγώνα, στίβο τοπογραφίας, αναγνώριση οπλικών συστημάτων, μεταφορά τραυματία, ασκήσεις αμέσου αντιδράσεως, διέλευση κωλυμάτων, εγκατάσταση δικτύου δασοπυρόσβεσης κλπ.
Συμμετείχαν όλες οι ηλικίες, από 15 έως 64 ετών.

Πάντα στη ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, όπως και σε κάθε Λέσχη, υπάρχουν μέλη που τρέχουν, δουλεύουν και προσφέρουν χωρίς ανταλλάγματα. Ένας από αυτούς είναι ο Ισαάκ Πιζιρτζίδης. Δε βοήθησε μόνον στην τριήμερη άσκηση, που οργάνωσε η ΛΕΚ, αλλά όπως τονίζουν τα μέλη του ΔΣ, ο Ισαάκ τρέχει παντού και βοηθά το έργο του ΔΣ προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στη Λέσχη. Εύγε !

Στις 7 Δεκεμβρίου στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Καταδρομέα συγγραφέα και καθηγητή του Α.Π.Θ. Θανάση Καραθανάση με τίτλο «ΣΕ ΛΕΝΕ ΣΜΥΡΝΗ, ΦΩΚΑΙΑ, ΣΕΡΕΚΙΟΪ, ΜΕΝΕΜΕΝΗ, ΣΑΓΓΑΡΙΟ». Την εκδήλωση οργάνωσε η Ιωνική Εστία και μίλησαν οι κ.κ. Στέλιος Παπαθεμελής και Χάρης Τσιρκινίδης.

Η κόρη του Αλέξανδρου Παπαδόπουλου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε παγκόσμιο debate γνώσεων, που θα λάβει χώρα στο Κατάρ τον προσεχή Φεβρουάριο. Η Κρυσταλλένια Παπαδοπούλου, που φοιτά στο Κολέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, επιλέχθηκε ως η καλύτερη σε γενικές γνώσεις ανάμεσα σε όλους τους μαθητές Λυκείων της χώρας μας. Της ευχόμαστε να πρωτεύσει και σε παγκόσμια κλίμακα. Ο πατέρας της Αλέξανδρος, μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης (6ο Σχολείο Καταδρομών), είναι Διευθυντής Πωλήσεων μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας στη Νέα Υόρκη και μας επισκέπτεται συχνά, ενισχύοντας οικονομικά τη ΛΕΚ και την ΠΟΕΔ.
Αλέξανδρε, σε συγχαίρουμε για την κόρη σου. Σου σφίγγουμε το χέρι και σ’ ευχαριστούμε για την αγάπη σου και την συμβολή σου.

Ο Δημήτρης Τζιώρας παρέδωσε τη Σχολή Οδηγών, που διατηρεί στο Κορδελιό, στο γιό του Απόστολο και αυτός ασχολείται τώρα στη Λεπτοκαρυά Πιερίας με τη γεωργοκτηνοτροφία.
Παράγει και εμφιαλώνει εκλεκτό λευκό κρασί, παντός είδους λαχανικά, τυριά αρίστης ποιότητας, έχει 85 πρόβατα, κοτόπουλα, αυγά κλπ. Όποιος θέλει επίσης να προμηθευτεί για το Πάσχα το αρνί ή το κατσίκι του, ας το δηλώσει στο τηλέφωνό του κιν. 6978773501.

Το εργοστάσιο κατασκευής ειδών θερμοκηπίου και κήπων του Σαράντη Σαραντινού έχει μεταφερθεί από τη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Τηλ. 2310686171, κιν. 6977220534.

Ο Νίκος Χατζόγλου, που έχει ένα υπερσύγχρονο συνεργείο αυτοκινήτων MAZDA στη στροφή Ωραιοκάστρου, τηλ. 2310682544, απέκτησε και πέμπτο εγγονό. Ευχές !

Κατάστημα ηλεκτρικών ειδών έχει ο Δημήτρης Γραμματικός. Βρίσκεται στην οδό Ανδρεοπούλου 14 στη Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310850661.

“Brandy Butter” είναι ο τίτλος της εταιρείας του Κωνσταντίνου Σαρβανάκη, που αναλαμβάνει τη διοργάνωση εταιρικών και κοινωνικών εκδηλώσεων – events (συνέδρια-διαφημιστικά-γάμους-βαπτίσεις-εγκαίνια καταστημάτων-σχεδιασμό και εκτύπωση προσκλητηρίων κλπ). Το γραφείο της εταιρείας βρίσκεται στη Χαρ. Τρικούπη 141, Νέα Ερυθραία – Αθήνα 14671, τηλ. 2106203576, κιν. 6977595208, fax 2106201746, www.BrandyButter.gr

Αλυσίδα καταστημάτων (5 πολυτελή εστιατόρια) εγκαινίασε πρόσφατα το επίλεκτο μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, Γρηγόρης Ανδρεάδης. Τα εστιατόρια βρίσκονται όλα στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Εξακολουθεί να διατηρεί και τις επιχειρήσεις του με ηλεκτρικά είδη στη Θεσσαλονίκη.

Ο γιός του ιδρυτικού μέλους της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης Στέργιου Βαλσαμίδη, Χαράλαμπος, τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Α.Π. Θεσσαλονίκης και υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία στην 71η Α/Μ Ταξιαρχία. Άξιος !

Ο γιός του Βασίλη Κυρούδη, Κωνσταντίνος, τελείωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα χρηματοοικονομικά στο Λονδίνο και εργάζεται σε Τράπεζα του Λονδίνου ως Διευθύνων Σύμβουλος. Θερμά συγχαρητήρια !

Το κατάστημα του ιδρυτικού μέλους της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης Στέργιου Δέδα βρίσκεται μέσα στη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ο Δέδας έχει τελειώσει το Πολυτεχνείο το 1969 και ασχολείται με την πώληση βιομηχανικών ειδών. Τηλ. 2310782935.

Ο αγαπητός μας ιατρός χειρουργός-ουρολόγος Κώστας Καραγιαννίδης (ανθυπίατρος το 1970) είναι Διευθυντής ιατρός του ΙΚΑ επί της οδού Λαγκαδά στο ύψος της Νεάπολης.

Ο ιατρός χειρουργός-ωτορινολαρυγγολόγος Χρήστος Πάτρας (Καταδρομέας στρατιωτικός ιατρός ε.α.) έχει το ιατρείο του στην οδό Αιγαίου 84 στην Καλαμαριά, τηλ. 2310265196

Τον Οκτώβριο ο Νίκος Σφήκας έχασε τον πατέρα του και το γαμπρό του. Πρόσφατα έχασε τον πατέρα του ο Παντελής Σταθόπουλος. Συλλυπητήρια !

Στις 14 Οκτωβρίου έφυγε και ο αρχαιότερος Αξιωματικός της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Θεσσαλονίκης, ο Ιερολοχίτης Αντιστράτηγος ε.α. Διονύσιος Βαρβαρρήγος, σε ηλικία 91 ετών. Στην κηδεία του Επίτιμου μέλους της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης παρευρέθη ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Αντιστράτηγος ε.α. Αθανάσιος Γαληνός, ο Γ. Γραμματέας Υποστράτηγος ε.α. Ελευθέριος Μαυρουδής, τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος της ΛΕΚ Ν. Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου με όλο το ΔΣ, καθώς και ο γράφων. Πολλοί απ’ αυτούς παρευρέθησαν και στο 40νθήμερο μνημόσυνο, που έγινε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Καλαμαριά

Έφυγε στις 18 Δεκεμβρίου από τη ζωή ο ανεπανάληπτος Διοικητής της ένδοξης Δ΄ Μοίρας Καταδρομών Αριστείδης (Άρης) Χριστόδουλος. Ετάφη στο κοιμητήριο του Παπάγου. Στεφάνια έστειλαν η ΠΟΕΔ, αρκετές Λέσχες και συνάδελφοι Καταδρομείς. Εκ μέρους των Εφέδρων Αξιωματικών και Καταδρομέων της Δ΄ ΜΚ της περιόδου 1970-1973, τον αποχαιρέτησε δια επιστολής ο Κωνσταντίνος Λυκοτραφίτης.

Στις 18 Νοεμβρίου, έφυγε ξαφνικά στα 59 του χρόνια ένα ιδρυτικό μέλος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Θεοδωρόπουλος. Ο άνθρωπος που μας χάριζε γέλιο και αισιοδοξία. Ο Νίκος που προσέφερε τόσα στη ΛΕΚ, που συμμετείχε και που μας μοίρασε τα περισσεύματα της καρδιάς του. Τον άνθρωπο που αγαπήσαμε και μας αγάπησε. Τον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό του 1971 τον αποχαιρέτησαν στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης οι φίλοι συγκάτοικοι του 1971 Κώστας Εσκιτζής, Νίκος Σφήκας, Δημήτρης Τζιώρας και ο γράφων. Παρευρέθησαν ο Πρόεδρος, ο Γ.Γραμματέας, μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΔ, της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης και αρκετοί καταδρομείς, ανάμεσά τους και ο αγαπημένος φίλος Στράτος Παντικείδης.

Τα νέα γραφεία της Ομοσπονδίας μας ήδη βρίσκονται στην οδό Βελισσαρίου 1Α, ΤΚ 54640 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τηλ. 2310228071, fax 2310228072, δίπλα στο Πάρκο της Ανθοκομικής, απέναντι από το Ηρώο του Γ΄ ΣΣ και την ΕΡΤ-3. Για τη διευθέτηση του εντευκτηρίου βοήθησαν τα μέλη του ΔΣ της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης, αλλά σχεδόν όλο το βάρος και η εργασία πέρασε από τα χέρια του Ειδικού Γραμματέα της ΠΟΕΔ Χάρη Δεληογλάνη, που του αξίζουν συγχαρητήρια.
Καλούνται όλοι οι Καταδρομείς και οι φίλοι να επισκέπτονται συχνά τα γραφεία για να ανανεώνουμε και να διατηρούμε τις επαφές μας. Για το σκοπό αυτό καθιερώσαμε τακτική συνάντηση κάθε Πέμπτη βράδυ. Σας περιμένουμε. Για τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες, πριν έλθετε, κάντε ένα τηλεφώνημα, για να βεβαιωθείτε ότι θα βρείτε κάποιον.
Καλή Χρονιά !

Μη ξεχνάμε την συνδρομή μας στις Λέσχες μας και τη συνδρομή για το περιοδικό μας ΤΟΛΜΩΝ. Η συνέχιση της εκδόσεώς του εξαρτάται πλέον από τις συνδρομές των αναγνωστών του. Εκτίμηση των ειδικών είναι ότι περιοδικό αυτού του επιπέδου, ούτε στην Ευρώπη υφίσταται.

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8