Επικοινωνία

ΣΕΔ Ν. ΠΕΛΛΑΣ "ΔΟΚΙΜΟΣ ΑΧΙΛ. ΜΙΜΙΛΙΔΗΣ"
...
-
Γραφεία: Βενιζέλου 110, Γιαννιτσά ΤΚ 58100
-

Καταστατικό

-

Δ.Σ.

Πρόεδρος: Κουτσοκώστας Γαβριήλ
Αντιπρόεδρος: Χρισταντώνης Δημήτριος, Υπτγος ε.α.
Γ.Γραμματέας: Θάνος Δημήτριος

Ιστορικό

-

Δραστηριότητες

Τα εγκαίνια του Συλλόγου Ειδικών Δυνάμεων
Ν. Πέλλας "Δόκιμος Αχιλλέας Μιμιλίδης"


54325324534_smallΤην Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 τελέστηκαν τα εγκαίνια του Συλλόγου μας, στο χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου Γιαννιτσών, που παραχωρήθηκε από το Δήμο Πέλλας. Ένας χώρος, που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη υλικών, μετατράπηκε σε καλαίσθητο λειτουργικό χώρο του Συλλόγου μας, χάρη στις προσπάθειες του Δήμου Γιαννιτσών, του Προέδρου, των μελών του ΔΣ και των χορηγών μας. Αποτελείται από ένα γραφείο, αίθουσα εκπαίδευσης, αποθήκη υλικού και τους βοηθητικούς χώρους. Η εκδήλωση άρχισε με...

...προσφώνηση του Προέδρου του Συλλόγου κ. Κουτσοκώστα Γαβριήλ και με αναφορά στους σκοπούς, τις επιδιώξεις και τις δραστηριότητες του συλλόγου.

Ακολούθησε η τελετή του Αγιασμού και η ευλογία της βασιλόπιττας από τον πατέρα Ελευθέριο Χαραλαμπίδη και συγκινητική ομιλία, αναφερόμενη στο Δόκιμο Αχιλλέα Μιμιλίδη.

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο κ. Μιμιλίδης Νικόλαος, που παρά την ιδιαίτερη φόρτιση, αναφέρθηκε στο βιογραφικό του γιου του και στις συνθήκες του χαμού του.

Αυτό το λόγο σας παραθέτουμε αυτούσιο, γιατί πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει ιστορικό κείμενο για τις επόμενες γενιές.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ Δ. Ε. ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ Ν. ΜΙΜΙΛΙΔΗ

Ο Αχιλλέας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 15 Φεβρουαρίου 1976 από γονείς εκπαιδευτικούς που κατάγονται από την Πτολεμαΐδα και που διαμένουν μόνιμα στα Γιαννιτσά από το 1970.

Τα πρώτα του γράμματα τα έμαθε κοντά στη Μάνα του, Νηπιαγωγό. Εκεί κοντά της σφυρηλατήθηκε και ο αδαμάντινος χαρακτήρας του.

Το 1987 αποφοίτησε από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών. Το 1990 αποφοίτησε από το 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών. Την ίδια χρονιά, δηλ. το 1990 η τετραμελής οικογένειά του μετεγκαθίσταται για μια πενταετία στο ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ της Γερμανίας. Στο εκεί Ελληνικό Λύκειο θα φοιτήσει ο Αχιλλέας (1990-1993).

Το 1993 μετά από ειδικές εξετάσεις εγγράφεται στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο τμήμα ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ απ’ όπου αποφοιτά με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 1999-2000, εγγράφεται ύστερα από κατατακτήριες εξετάσεις στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα.

Κατά το αυτό Ακαδημαϊκό έτος εργάζεται με πλήρες εβδομαδιαίο ωράριο κατά τις πρωινές ώρες ως αναπληρωτής καθηγητής στο 2ο ΤΕΕ Γιαννιτσών, ενώ συγχρόνως τις απογευματινές ώρες παρακολουθούσε μαθήματα στο μεταπτυχιακό τμήμα. Την ίδια τακτική ακολούθησε και κατά το επόμενο Ακαδημαϊκό έτος 2000-2001.

Το καλοκαίρι του 2001, 30 Ιουλίου, διακόπτει τη φοίτησή του στο Μεταπτυχιακό Τμήμα και κατατάσσεται στο Στρατό, στο Κ.ΕΕΜ στη Σπάρτη.

Ενώ οι περισσότεροι νέοι δυσανασχετούν, όταν λαμβάνουν την πρόσκληση κατάταξης στο Στρατό, ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ένιωσε ότι έφτασε γι’ αυτόν η ώρα του ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

Στο Κ.ΕΕΜ στη Σπάρτη δεν έμεινε ευχαριστημένος με την ποιότητα της εκεί παρεχομένης εκπαίδευσης. Επεδίωκε πάντοτε στη ζωή του τα δύσκολα – ήταν εχθρός της Ραστώνης και της φυγοπονίας.

Έτσι, λοιπόν, εν αγνοία μας, και με τη μεσολάβηση του α΄ εξαδέρφου του, Αντ/ρχη Γ. Ακριτίδη μετατάσσεται στις Ειδικές Δυνάμεις Καταδρομών.

Από ’δω και πέρα αρχίζει ο Γολγοθάς του ΑΧΙΛΛΕΑ.

21 Δεκεμβρίου 2001 ονομάζεται Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός (Δ.Ε.Α.)

4 Ιανουαρίου 2002 εγγράφεται στη Δύναμη Αξιωματικών της Β΄ ΜΚ.

14 Φεβρουαρίου 2002 επεράτωσε την εκπαίδευσή του στο ΚΕΑΠ.

4 Ιουνίου 2002 ονομάζεται Αλεξιπτωτιστής στατικού Ιμάντα.

18 Νοεμβρίου 2002 αποσπάται στη Δ΄ ΜΚ (ΡΕΝΤΙΝΑ) ως εκπαιδευτής στο ΤΠΕΝ.

Μετά, λοιπόν, την περιγραφή των γεγονότων και δραστηριοτήτων που συνέβησαν με κεντρικό ήρωα τον Αχιλλέα, φθάνει η μεγάλη πλέον στιγμή όπου οι δείκτες το χρόνου σταματούν και η Λογική κάνει βήματα πίσω και ξεπροβάλλει τότε σαν νιόφερτος ήρωας ο ηγέτης της ομάδας των 13 κομάντος που έπρεπε να διασχίσουν τον αγριεμένο χείμαρρο, προκειμένου να επιστρέψουν στη βάση τους.

Το Ημερολόγιο έγραφε: 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2002, ΩΡΑ 21:23 και ο Αχιλλέας σαν πραγματικός ηγέτης εν καιρώ πολέμου δοκίμασε να περάσει πρώτος αυτός το χείμαρρο, ενώ η 13μελής ομάδα του έμεινε στην άκρη του χειμάρρου και παρακολουθούσε με κομμένη ανάσα τον ηγέτη της να διασχίζει ατάραχος τα φουσκωμένα νερά του αγριεμένου χειμάρρου, ώσπου ένας τεράστιος όγκος νερού τον παρέσυρε και χάθηκε απ’ τα μάτια τους.

Ο Αχιλλέας, όμως, δε χάθηκε, αλλ’ έπεσε «ωσει εις μάχην». Έδωσε την ψυχή του λύτρον αντί της 13μελούς ομάδας που ηγείτο τη στιγμή εκείνη και σφράγισε με τη θυσία του την αγάπη του προς τον πλησίον και την Πατρίδα του.

Ο Αχιλλέας υπήρξε ένας πολυτάλαντος νέος. Στο ευσταλές και καλογυμνασμένο σώμα του η Φύση και ο Θεός είχαν μπολιάσει μια αγνή ψυχή και ένα οξύ πνεύμα.

Αυτός λοιπόν, υπήρξε ο γιος μας ο Αχιλλέας που στα 26 του μόλις χρόνια πήρε το δρόμο που οδηγεί στο Άγνωστο, απ’ όπου φθάνουν σ’ εμάς πενιχρά μηνύματα με τη βοήθεια της Πίστης και των Ιερών κειμένων, ότι δηλαδή εκεί πλέον μετατίθεται η συνέχεια της ύπαρξης και της ζωής μας.

Τελειώνοντας, ας αφήσουμε τον ίδιο, τον κομάντος Αχιλλέα να μας θυμίσει τα λόγια της Εκάβης στο ομώνυμο Δράμα του ΕΥΡΙΠΙΔΗ:

Πάντα δ’ όλβον ημαρ έν μ’ αφείλετο και σε απλά ελληνικά: «Όλη μου την ευτυχία ήρθε μία μόνο μέρα και μου την άρπαξε»

Ο λόγος στη συνέχεια δόθηκε διαδοχικά στο Δήμαρχο Πέλλας κ. Στάμκο, στον πρώην Δήμαρχο Γιαννιτσών κ. Παπανικολάου, στην Υφυπουργό Εσωτερικών κα Τζάκρη, στο Βουλευτή Πέλλας κ. Γιουματζίδη, στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη, στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων Στρατηγό ε.α. κ. Γαληνό Αθανάσιο και τέλος στο Διοικητή του Β΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο κ. Ρουσάκη, που όλοι τους εστίασαν τις ομιλίες τους γύρω από τη θυσία του Δόκιμου Αχιλλέα Μιμιλίδη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επί πλέον ο πολιτευτής και πρώην καταδρομέας κ. Αντωνίου, εκπρόσωπος των Συλλόγων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, Αξιωματικοί εν ενεργεία, όπως ο Υποδιοικητής της 162 ΜΒΠΒ, ο Λοχαγός της Β΄ μοίρας Καταδρομών, υπολοχαγός από το ΚΕΑΠ , από τη Δ΄ μοίρα Καταδρομών, εκπρόσωποι Συλλόγων Εφέδρων Αξκών, Ορειβατών κλπ.

Ο σύλλογος τίμησε έναν από τους παλαιότερους Εφέδρους Αξκούς των Καταδρομών, τον κ. Σταυρόπουλο , τον έφεδρο Λοχία Καταδρομών κ. Τσολακίδη, που πολέμησε στην Κύπρο, το 1974, την ομάδα εφέδρων καταδρομών του Συλλόγου, που στους 12ους πανελλήνιους αγώνες κατέλαβε τη 2η θέση, αποτελούμενη από τους κ.κ. Θάνο, Μίχο, Χαραλαμπίδη και Τσαρτσαράκη.

Ακολούθησε η χορήγηση τιμητικών λαβάρων στους χορηγούς του συλλόγου, που προσέφεραν υλικά, υπηρεσίες, εργασία για την μετατροπή του χώρου από αποθήκη σε λειτουργικούς χώρους.

Συγκεκριμένα τιμήθηκαν τα Σούπερ Μάρκετ Μασούτη, η εταιρεία Νίκος-Καμπέρα, Σπυρίδης Γαβριήλ, Τσάγκαρλης Αθανάσιος, Δανόπουλος Ιωάννης, Γιουψάνης Δημήτριος , Ταιγανίδης Θεόδωρος, Μιμιλίδης Νικόλαος, ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ο Δήμος Γιαννιτσών.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια μικρή δεξίωση προς όλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια παρευρέθηκαν περίπου 150 μέλη, φίλοι και συγγενείς των μελών του συλλόγου, έγινε το αδιαχώρητο και επικράτησε ένα πνεύμα ευχάριστο, αισιόδοξο κι εξέπεμψε υπερηφάνεια σε όσους υπηρέτησαν σε μονάδες ειδικών Δυνάμεων του Στρατού μας αλλά και για όσους επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους να υπηρετήσουν αρχές κι αξίες, όπως αυτές της πατρίδας, της δημοκρατίας, της οικογένειας, της θρησκείας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους μας αγκάλιασαν, μας βοήθησαν στο έργο μας και όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωσή μας.

Νέα

-

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8