Επικοινωνία

ΛΕΚ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
...
2310823050
Κολοκοτρώνη 15
ΤΚ 54641
Θεσσαλονίκη
-

Καταστατικό

Το καταστατικό λειτουργίας της Λ.Ε.Κ. μπορείτε να το προμηθευτείτε από την γραμματεία του συλλόγου.

Δ.Σ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΚΥΡΑΛΕΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ: ΠΙΖΙΡΤΖΙΔΗΣ ΙΣΑΑΚ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΚΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

ΜΕΛΟΣ:ΣΚΟΡΔΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ:ΚΕΙΓΜΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ: ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΗΛΙΑΣ


Ιστορικό

Το ιστορικό της Λέσχης
Το 1985 είχε πλέων ωριμάσει η ιδέα για την δημιουργία μίας λέσχης που σκοπό θα είχε τη διατήρηση του καταδρομικού πνεύματος καθώς και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ εφέδρων καταδρομέων. Έτσι ιδρύθηκε η ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ.
Έκτοτε η Λ.Ε.Κ. υπάγετε στις εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από το οποίο ασκείται και η εποπτεία της λειτουργίας της.
Σκοποί της Λ.Ε.Κ. είναι η αρωγή προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη με την δημιουργία ομάδος αιμοδοτών , η σύσταση τμημάτων ερασιτεχνικού αθλητισμού και η συμμετοχή της Λ.Ε.Κ. σε πρωταθλήματα των αντίστοιχων αθλητικών ομοσπονδιών.
Ακόμη ,η δημιουργία Ειδικής Ομάδος Πολλαπλών Αποστολών (Ε.Δ.Ο.Π.Α.) και τμήματος εκπαίδευσης διάσωστων και δασοπυρόσβεσης, παρατηρητών δασοπροστασίας, διάσωσης εγκλωβισμένων ατόμων από σεισμούς, χιόνια και απομακρυσμένες περιοχές και υποβρύχιων ερευνών, οι οποίες αυτές ενέργειες εντάσσονται στον Π.Σ.Ε.Α.
Η Λ.Ε.Κ. δραστηριοποιείτε σε οργάνωση των εθελοντών με σκοπό την παροχή βοήθειας στον κρατικό μηχανισμό σε περιπτώσεις θεομηνιών, καταστροφών από φυσικά ή ανθρώπινα αίτια και μεγάλων ατυχημάτων, καθώς επίσης και σε θέματα ρύπανσης του περιβάλλοντος.
Υπάρχει τμήμα ραδιοερασιτεχνών με σκοπό τη διάδοση και προαγωγή της υπηρεσίας του ραδιοερασιτέχνη.
Η Λ.Ε.Κ. από το 1990 είναι μέλος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών (U.E.P.).
Ως ιδρυτικό μέλος και τρία χρόνια αργότερα αναλαμβάνει επί δύο συνεχόμενες θητείες την προεδρία αυτής.
Κατά τις δύο αυτές διετίες διοργανώνει τρία Πανευρωπαϊκά συνέδρια (δύο στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Ολυμπία και καταφέρνει να προάγει τις Ελληνικές θέσεις με την βοήθεια διακεκριμένων ομιλητών
Πετυχαίνει την έκδοση δύο ψηφισμάτων της U.E.P με τα οποία, πρώτον, κάνει πασιφανή την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και δεύτερον, εντάσσει την Κύπρο στην U.E.P, ασχέτως με το ότι η ίδια δεν ανήκε ακόμη στην Ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα (Ε.Ο.Κ.).
Όλα τα παραπάνω οδήγησαν στη δημιουργία και άλλων λεσχών σε διάφορους νομούς της Ελλάδος και πλέων η σύσταση ενός δευτεροβάθμιου οργάνου.
Το 1996 ιδρύεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.) με έδρα την Θεσσαλονίκη
Το 1985 είχε πλέον ωριμάσει η ιδέα για την δημιουργία μιας λέσχης που σκοπό θα είχε τη διατήρηση του καταδρομικού πνεύματος καθώς και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των εφέδρων καταδρομέων. Έτσι ιδρύθηκε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων και κατοχύρωσε τη λειτουργία της με την 286 / 96 πράξη του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που ενέκρινε το καταστατικό της και ενέγραψε αυτήν στο βιβλίο αναγνωρισμένων σωματείων με αριθμό 3779.
Έκτοτε η Λ.Ε.Κ. υπάγεται στις εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΕΠΥΕΘΑ / ΔΕΠΑΘΑ) , από το οποίο ασκείται και η εποπτεία της λειτουργίας της.
Από τα πρώτα της κιόλας βήματα , κατέστησε σαφές προς όλους , πως τα μοναδικά συμφέροντα που πρόκειται να υπηρετήσει είναι τα εθνικά συμφέροντα και πρόθεση έχει να υποστηρίξει μόνο όσους πράττουν το ίδιο, όπου και αν αυτοί ανήκουν. Η θέση της αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να εκτιναχθεί ο αύξων αριθμός του μητρώου των μελών της στο 1450, μόνο από το νομό Θεσσαλονίκης και να χαίρει εξ αρχής ευρείας αποδοχής και εκτίμησης.
Το 1990 εγγράφεται στη «δύναμη» της πανευρωπαϊκής ένωσης αλεξιπτωτιστών (U.E.P.), ως ιδρυτικό μέλος και τρία χρόνια αργότερα αναλαμβάνει επί δύο συνεχείς θητείες την προεδρεία αυτής. Κατά τις δύο διετίες διοργανώνει τρία πανευρωπαϊκά συνέδρια (δύο στη Θεσσαλονίκη και ένα στη Ολυμπία) και καταφέρνει να προάγει τις Ελληνικές θέσεις με την βοήθεια διακεκριμένων ομιλητών. Πετυχαίνει την έκδοση δύο ψηφισμάτων της U.E.P. με τα οποία, πρώτον, κάνει πασιφανή την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και δεύτερον, εντάσσει την Κύπρο στη U.E.P. ασχέτως με το ότι η ίδια δεν ανήκε ακόμη στην ευρωπαϊκή οικον. κοινότητα (Ε.Ο.Κ.).
Οργανώνει επίσης δύο πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις με ομιλίες και περιηγήσεις ξένων αξιωματούχων σε ιστορικούς χώρους της πατρίδας μας και αποσπά τα ευμενέστερα σχόλια των φιλοξενουμένων.
Όλα τα παραπάνω οδήγησαν στη δημιουργία και άλλων λεσχών σε διαφόρους νομούς της χώρας και η ανάγκη δημιουργίας μιας ομοσπονδίας έγινε επιτακτική.
Έτσι το 1996 ιδρύεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.) με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης και αντιπροσωπείες από είκοσι, προς το παρόν, λέσχες από ισάριθμους νομούς. Το Σεπτέμβριο του 1997 και κατόπιν προτάσεων της Λ.Ε.Κ. προς την U.E.P. η Π.Ο.Ε.Δ. εγγράφεται ως αντιπρόσωπος των λεσχών της επικράτειας στην Πανευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών, ενώ με πρόταση της Ιταλικής προεδρίας ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Δ. ανακηρύσσεται επίτιμος πρόεδρος της U.E.P.
Η ανοδική όμως πορεία της Λ.Ε.Κ. δε σταματά εδώ. Με τροποποίηση του καταστατικού της (αποφ. Πρωτ. Θεσσαλονίκης 556 / 91) ιδρύει τρία νέα τμήματα.
Το τμήμα του αλεξιπτωτισμού, με πληθώρα συμμετοχών σε άλματα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.
Τη σκοπευτική ομάδα της Λ.Ε.Κ. (Aρ. Αποφ. Γ / 6200 της Γεν. Γραμ. Αθλητισμού).
Και την Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών (Ε.Δ.Ο.Π.Α.) η οποία μέλει να γίνει ο βωμός όπου τα μέλη της θυσιάζουν τα προσωπικά τους συμφέροντα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Η Ε.Δ.Ο.Π.Α. από τις 10 – 07 –2001 εντάσσεται στο εθνικό σύστημα εθελοντισμού πολιτικής προστασίας με αυξ. αριθμό οργάνωσης 2001/029
Η δράση της ομάδος αυτής αναλύεται χρονολογικά παρακάτω:

-1992-
Επισήμως η λειτουργία της Ε.Δ.Ο.Π.Α. ξεκινά το 1992 με πρωτοβουλία του αείμνηστου, τότε ανθυποπυραγού, Ιωάννη Λεμονίδη και του Δ.Σ. της Λ.Ε.Κ.
Σκοπός της Ε.Δ.Ο.Π.Α. είναι η παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις καταστροφών και θεομηνιών, υποβοηθώντας πάντα τον κρατικό μηχανισμό και ουδέποτε υπερσκελίζοντας αυτόν.
Η δομή και η λειτουργία της στηρίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό.
Ο τότε υπεύθυνος της ομάδας, ανθυποπυραγός Ιωάννης Λεμονίδης, προσπαθεί να οργανώσει τη λειτουργία της με διάφορες εκπαιδεύσεις, ομιλίες και σεμινάρια.
Από την άλλη μεριά, η πολιτεία έστω και καθυστερημένα δίνει την ευκαιρία να καθιερωθεί ο θεσμός του εθελοντή με το Ν. 1951 / 91. Βοηθός της προσπάθειας αυτής, αρχικά, στέκεται η Νομαρχία Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Αμπελοκήπων, οι οποίοι εξέδωσαν τα πρώτα κονδύλια για αγορά υλικών διάσωσης.

-1993,1994-
Επί δύο ολόκληρα χρόνια η ομάδα εκπαιδεύεται και συντηρεί τις γνώσεις της πυρετωδώς. Αντικείμενα εκπαίδευσης είναι η πυρόσβεση, η παροχή πρώτων βοηθειών, οι ορεινές διασώσεις καθώς και οι θαλάσσιες και υποβρύχιες έρευνες.
Γίνονται συστηματικά σεμινάρια σε θέματα τοπογραφίας (ανάγνωση χαρτών-προσανατολισμός) και σε θέματα τηλεπικοινωνιών.
Πραγματοποιούνται δύο μεγάλες ασκήσεις διάσωσης που τελούν υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης («Ρετζίκι 93» και «Θερμαϊκός 94») οι οποίες στέφονται από απόλυτη επιτυχία και ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη στο θέμα του εθελοντισμού. Όλο και περισσότερα μέλη της Λ.Ε.Κ. εγγράφονται στη δύναμη της Ε.Δ.Ο.Π.Α. και τα εννέα ιδρυτικά μέλη μέσα σε δύο χρόνια γίνονται τριάντα.
Εδώ θα πρέπει να εξηγήσουμε πως στη λίστα της Ε.Δ.Ο.Π.Α. δεν περιλαμβάνονται αυτοί που βοηθούν επικουρικά, αλλά μόνο όσοι έχουν ή απέκτησαν τις γνώσεις για διάσωση.
Την ίδια χρονική περίοδο η ομάδα ενεργοποιείται με εντολή του τότε Γεν. Γραμματέα του Υπ. Μακεδονίας Θράκης κ.Ι.Τσαλουχίδη για να συνδράμει στις ενέργειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στον Όλυμπο (29/08/1993).
Η αυταπάρνηση και η μεθοδικότητα που επέδειξαν τα μέλη της Ε.Δ.Ο.Π.Α. χαρακτηρίστηκε παραδειγματική από τον ημερήσιο τύπο.
Οκτώ μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 30/05/1994 μετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο νεαρών (16 & 18 χρονών) που είχαν χαθεί στον Αξιό Ποταμό. Μέλη της Ε.Δ.Ο.Π.Α. ύστερα από πολύωρη και ιδιαίτερη έρευνα εντοπίζουν και ανασύρουν τα πτώματα των δύο νεαρών.
Στα τέλη του 1994 η Ε.Δ.Ο.Π.Α. πραγματοποιεί, στα πλαίσια του προγράμματος Ο.Η.Ε./I.D.N.D.R (μαζικών καταστροφών) και σε συνεργασία με τον Ο.Α.Σ.Π. , τον Δήμο Σταυρούπολης και το 5ο Γραφείο Πρωτ. Εκπ/σης Ν. Θεσσαλονίκης, την άσκηση με την επωνυμία «ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ 94».
Η εν λόγω άσκηση προέβλεπε τη διάσωση μαθητών από πολυώροφο σχολικό συγκρότημα, όταν αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες ύστερα από ισχυρή σεισμική δόνηση.
Αξίζει να τονίσουμε πως τέτοια άσκηση δεν είχε γίνει ποτέ στα χρονικά με αποτέλεσμα η Λ.Ε.Κ. να λάβει συγχαρητήρια από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα και η ομάδα να τιμηθεί από το Δήμο Σταυρούπολης και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Επίσης η άσκηση καθώς και οι ομιλίες, που έλαβαν χώρα, βιντεοσκοπήθηκαν και χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα από το σχ. συγκρότημα ως εποπτικό υλικό .

-1995-
Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας , τύπου F 5 χάνονται κάπου στην Χαλκιδική. Η Ε.Δ.Ο.Π.Α. με εντολή του Α/Γ.Ε.Α. αναλαμβάνει ενεργά μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό των α/φων. Την τέταρτη μέρα η Ε.Δ.Ο.Π.Α καταλήγει , βάση των ερευνών και των πληροφοριών που είχε συλλέξει , πως τα δύο αεροσκάφη πιθανόν να βρίσκονταν στην ορεινή περιοχή που περικλείονταν από τα χωριά Βουρβουρού , Νικήτη και τον κόλπο Αρμενιστής , στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Το συλλογισμό αυτό ανακοινώνουν στον τότε Υποσμηναγό κ.Μακαντάρη και αυτός τον μεταφέρει στον τότε υποδιοικητή της 113 Π.Μ. , κ. Βλαχονάσιο.
Την επομένη (6-02-1995)ε/π της αεροπορίας με κυβερνήτη τον κ.Μακαντάρη ανακαλύπτει τα συντρίμμια των α/φων στην περιοχή που είχαμε υποδείξει και συγκεκριμένα στην τοποθεσία «πριόνι-μουβιές».Πρώτη η Ε.Δ.Ο.Π.Α. μεταβαίνει στο τόπο του ατυχήματος και περισυλλέγει τα μακάβρια ευρήματα.
Μια εβδομάδα αργότερα η Λ.Ε.Κ. εκδίδει την έκθεση ερεύνης των αεροσκαφών και την παραδίδει στους αρμόδιους φορείς καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας αυτής .
Το Μάρτιο του ιδίου έτους η Ε.Δ.Ο.Π.Α. εντάσσεται στον πολιτικό σχεδιασμό εκτάκτων αναγκών της νομαρχίας Θεσσαλονίκης (Π.Σ.Ε.Α.) και στον αντίστοιχο μηχανισμό του λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης .
Ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης και συντήρησης των μελών της , κυρίως σε θέματα ορεινών διασώσεων και έρχεται σε επαφή με διάφορους ορειβατικούς συλλόγους προκειμένου να εμπλουτίσει τις εμπειρίες και τις γνώσεις στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Ο τελευταίος μήνας του έτους βρίσκει την ομάδα σε μια νέα επιχείρηση ανεύρεσης ενός αγνοούμενου στο Στρυμόνα ποταμό. Συγκεκριμένα στις 3 Δεκ., βάρκα, στην οποία επέβαιναν δύο κυνηγοί , ανετράπη στον Στρυμόνα ποταμό κοντά στο χωριό Αδελφικό Σερρών.
Την επομένη μέρα στρατιώτες του 711τ. μηχανικού, άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών και η Ε.Δ.Ο.Π.Α. ξεκίνησαν τις έρευνες. Οι έρευνες διήρκεσαν δύο εικοσιτετράωρα αλλά απέβησαν άκαρπες. Όπως πληροφορηθήκαμε μερικούς μήνες αργότερα, ο «άτυχος» κυνηγός είχε σωθεί και βρισκόταν σε μονή του Αγίου Όρους.

- 1996-
Στις 20/05 ο επικεφαλής της ομάδος, υποπυραγός Ιωάννης Λεμονίδης, βρίσκεται μαζί με το κλιμάκιο της Ε.Μ.Α.Κ. και ολιγομελή ομάδα στρατιωτών του 711Τ.ΜΧ. , σε διατεταγμένη υπηρεσία στον ποταμό Στρυμόνα.
Σκοπός είναι ο εντοπισμός παλιννοστούντα ομογενή που είχε χαθεί στα νερά του ποταμού. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, η βάρκα του μηχανικού στην οποία επέβαινε και ο Ιωάννης Λεμονίδης ανετράπη, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο νερό όλοι όσοι επέβαιναν σ'αυτή.
Δύο από τους στρατιώτες χάνονται στα ορμητικά νερά και ο Υποπυράγος Ιωάννης Λεμονίδης στην προσπάθεια του να τους διασώσει παρασύρεται και αυτός , με αποτέλεσμα να χτυπήσει με δύναμη στο κεφάλι . Μέσα σε ελάχιστο διάστημα είχε επέλθει το μοιραίο. Τραγικός απολογισμός , δύο νέα παιδιά και ο επικεφαλής της Ε.Δ.Ο.Π.Α. , είχαν χάσει τη ζωή τους.
Το πυροσβεστικό σώμα του απονέμει το βαθμό του επιπυραγού και αριστείο επί ανδραγαθία, ενώ λίγους μήνες αργότερα γίνεται ανάδοχος του τρίτου του γιου, του μικρού Γιαννάκη, που δεν πρόλαβε να γνωρίσει ο μακαρίτης.
Το Δ.Σ. της λέσχης, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου Λεμονίδη, μετονομάζει την ομάδα σε Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών
«+ΕΠΙΠΥΡΑΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ».
Το Νοέμβριο του ιδίου έτους η ομάδα μεταβαίνει στις Σέρρες και λαμβάνει μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του κυνηγού Βλατάκη Στυλιανού, στο όρος Μενοίκιο. Ύστερα από έρευνες δύο ημερών εντοπίστηκε ζωντανός από μέλη της Ε.Δ.Ο.Π.Α. και μεταφέρθηκε στο αστ. Τμ. Σερρών. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του συναδέλφου κυνηγού και φίλου του Βλατάκη , Γεραντώνη Εμμανουήλ, που είπε δημόσια : «Οι μόνοι που έψαχναν μεθοδικά και ασταμάτητα ήταν τα μέλη της Λέσχης Καταδρομέων...»

- 1997-
Κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιεί εννέα καταδύσεις με ισάριθμα σενάρια διάσωσης, δεκαεπτά αναρριχήσεις καταρριχήσεις σε διάφορες βραχώδεις περιοχές, επισκέπτεται επί τριημέρου το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα και Χιονοδρομιών ( Κ.Ε.Ο.Α.Χ.) στον Όλυμπο με σκοπό την εκπαίδευση σε χιονοσκεπείς περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.
Στις 13 Μαρτίου ένα μικρό α/φος της αερολέσχης Θεσσαλονίκης τύπου chesna πέφτει στη λίμνη του Αγ. Βασιλείου, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα. Το διοικητικό συμβούλιο της Αερολέσχης ζητά από τη Λ.Ε.Κ. τη συμβολή της για την έκδοση του πορίσματος της ασφαλιστικής εταιρείας. Τετραμελής ομάδα της Ε.Δ.Ο.Π.Α. μεταβαίνει στο σημείο του ατυχήματος και αναλαμβάνει να καταδυθεί στο βυθισμένο πλέον αεροσκάφος, με σκοπό τον έλεγχο συγκεκριμένων τμημάτων. Την ίδια χρονιά το Δ.Σ. της Λ.Ε.Κ. αποφασίζει να συμμετάσχει για δεύτερη φορά σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες εφέδρων στη Γαλλία. Μια τετραμελή ομάδα αποτελούμενη αποκλειστικά από μέλη της Ε.Δ.Ο.Π.Α. , προετοιμάζεται για το σκοπό αυτό.
Στις 23 Μαρτίου πραγματοποιούνται αγώνες στο στρατόπεδο «Ανχη Γ. Κατσάνη» στη Ρεντίνα , με διέλευση στίβου μάχης καταδρομών και εκτέλεση βολών ενώ με διαταγή του διοικητή χορηγείται στην ομάδα ο απαιτούμενος εξοπλισμός.
Στις 30 Ιουνίου η ομάδα με την υποστήριξη της 9ης Μερ. Πεζικού, πραγματοποιεί ταχεία πορεία 40 χλμ. μεταξύ των υψωμάτων Ιστίμπεη και Ομορφοπλαγιάς στο όρος Μπέλλες με φόρτο 25 kgr. έκαστος.
Τελικά στις 2 Ιουλίου , η τετραμελής αποστολή αναχωρεί για το Montpellier της Γαλλίας με την επωνυμία «Μακεδονία». Η άσκηση περιελάμβανε πορεία με πυξίδα και χάρτη, περίπου 70 χιλιομέτρων , διέλευση εμποδίων και κολλημάτων , βολές και νυχτερινή κρούση . Η ομάδα της λέσχης κατέλαβε την ένατη θέση , μεταξύ 36 ομάδων από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της απονεμήθηκε το κύπελλο για την καλύτερη καταδρομική κρούση.
Στις 6 Ιουλίου , ολόκληρη η Ε.Δ.Ο.Π.Α. ανασυγκροτείται και σπεύδει να ενισχύσει τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και των δασοκομμάντος στην αντιμετώπιση μιας κατάπτυστης πράξης , τον εμπρησμό του δάσους του Σέχ-Σου. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που μέλη της Ε.Δ.Ο.Π.Α. κινδύνεψαν από της φλόγες. Χαρακτηριστική ήταν η διαπίστωση μελών που αναγκάζονταν να πετούν τα κέρματα από τις τσέπες τους , γιατί πύρωναν από τη θερμική ακτινοβολία - κάποιοι άλλοι μάλιστα αναγκάζονταν να τρέχουν μπροστά από τα μέτωπα της φωτιάς , προκειμένου να δίνουν το ακριβές στίγμα στα πυρ. Αεροσκάφη που πλέον δεν μπορούσαν να εντοπίσουν εύκολα τα νέα μέτωπα , εξαιτίας των πυκνών καπνών.
Το Δεκέμβριο του ιδίου έτους Ουκρανικό αεροσκάφος τύπου ΥΑΚ-42 , χάνεται στην προσπάθεια του να προσεγγίσει τον αερολιμένα της Θεσσαλονίκης.
19 Δεκ./ Ώρα 06.00 π.μ. Οκτώ μέλη με ειδικό εξοπλισμό και δύο οχήματα 4Χ4 αναχωρούν από την Λ.Ε.Κ. με προορισμό την Άνω Μηλιά.
Ώρα 06.55 π.μ. Τέσσερα μέλη απογειώνονται με S.A.R. 212 από την 113 Π.Μ. με προορισμό το χωριό Λαγοράχη.
Ώρα 07.15 π.μ. Δέκα ακόμη άτομα , μέλη της Λ.Ε.Κ. νομού Πιερίας , αναχωρούν από Κατερίνη με προορισμό το χωριό Σφηκιά.
Σύνολο ατόμων : 27
Το μοιραίο ΥΑΚ-42 ευρέθη στη θέση Χτένια σε υψόμετρο 1200μ. Άπαντες οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος νεκροί.

- 1998 -
Η Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών ΄΄ ? ΕΠΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΄΄ κατά το έτος 1998 προέβη σε αναδιάρθρωση του δυναμικού της , των αρμοδιοτήτων των μελών της και σε κωδικοποίηση των ενεργειών της προκειμένου οι τελευταίες να αποκτήσουν συνέχεια και διάρκεια , ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που την στελεχώνουν .
Το δυναμικό της Ε.Δ.Ο.Π.Α. κατανέμεται σε επταμελείς υποομάδες με υψηλό βαθμό αντίδρασης και χαρακτηριστική ευελιξία .
Αναλυτικότερα οι πάγιες δραστηριότητες της Ε.Δ.Ο.Π.Α. ανα έτος ανέρχονται σε 23 και εναλλάσσονται περιοδικά σε τρίμηνα προγράμματα που συντάσσονται από τον επικεφαλής .
Κατά τη διάρκεια του 1998 εκπονήθηκαν τέσσερα προγράμματα εκπαίδευσης / συντήρησης και υλοποιήθηκαν σε ποσοστό 92%. Προχώρησε στην εκτύπωση 14 εντύπων και στη συγγραφή μνημονίου ενεργειών προκειμένου να είναι εφικτή η ενεργοποίηση της , σε περίπτωση συμβάντος , από οποιοδήποτε μέλος αυτής .
Τον Ιανουάριο και συγκεκριμένα είκοσι μέρες μετά τη λήξη των ερευνών για το μοιραίο YAK-42,η Ε.Δ.Ο.Π.Α. αναλαμβάνει την επισκευή έξι κεραιών, ύψους πενήντα μέτρων έκαστη, στα οχυρά της Ναυτικής Διοίκησης Βόρειας Ελλάδας στο Αγγελοχώρι καθώς και την επισκευή ενός μέσου αποβατικού σκάφους τύπου L.C.M. που ελλιμενίζονταν στον προβλήτα της ναυτικής διοίκησης, στην Καλαμαριά. Η διοίκηση της μονάδας ενέκρινε κονδύλιο ύψους 70.000 δραχμών για τις ανωτέρω εργασίες , το οποίο η Ε.Δ.Ο.Π.Α. δεν απεδέχθη , πιστή στις αρχές της ανιδιοτελούς προσφοράς προς την πατρίδα .
Μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου , η Ε.Δ.Ο.Π.Α εντοπίζει το πτώμα αγνώστου στην Ακτή Ζωγράφου της Χαλκιδικής και ειδοποιεί τις αρμόδιες αρχές. Όπως έγινε γνωστό από τις ανακρίσεις που διεξήγαγε το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και στις οποίες κατέθεσαν μέλη της Ε.Δ.Ο.Π.Α. , το πτώμα του αγνώστου ανήκε στον Ηλία Παππαηλία , μοναχό του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ο οποίος αγνοείτω επί εικοσαημέρου .
Στις 6,7,&8 Φεβρουαρίου επισκέφθήκε το Κ.Ε.Ο.Α.Χ. και πραγματοποίησε πορείες σε μεγάλο υψόμετρο και με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες ενώ μοίρασε δώρα στους αξιωματικούς και καταδρομείς της μονάδας.
Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της τελευταίας εβδομάδας του Μαρτίου και το πρώτο 15/θήμερο του Απριλίου γίνονται τα πρώτα εντατικά σεμινάρια τεχνικής αναρρίχησης με εκπαιδευτή τον Κ. Θεοδώρου Παναγιώτη (εκπ/τη της Ε.Ο.Ο.Σ.)
Τα ίδια σεμινάρια επαναλαμβάνονται και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου , δίνοντας έτσι το έναυσμα για την λειτουργία σχολής τεχνικής αναρρίχησης στους κόλπους της Λ.Ε.Κ.
Στις 25 & 26 Απριλίου η Ε.Δ.Ο.Π.Α. κατά τη διάρκεια υλοποίησης σεναρίου διάσωσης στο εγκαταλειμμένο χωρίο Τρίβουνο , πλησίον της Ελληνοαλβανικής μεθορίου , γίνεται αιτία για τη σύλληψη εικοσιέξι Αλβανών , προσθέτοντας έτσι ένα ελάχιστο ποσοστό ανακούφισης στο ήδη βεβαρημένο κλίμα λαθρομεταναστών στη χώρα μας.
Στις 2 Μαΐου πραγματοποιεί την πρώτη Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων Κ/Δ με την επωνυμία Μ.Αλέξανδρος στο κατεστραμμένο πια δάσος του Σέιχ-Σου και για μια ακόμη φορά γίνεται αιτία εντοπισμού αυτοσχέδιου οικισμού λαθρομεταναστών οι οποίοι και συνελήφθησαν λίγες μέρες αργότερα από την αστυνομία .
Το τέλος Ιουνίου βρίσκει το όνομα της ομάδας εγγεγραμμένο τέσσερις φορές στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ναυτικής Εβδομάδας . Από τις 2 έως τις 5 Ιουλίου η Ε.Δ.Ο.Π.Α. πραγματοποιεί τρεις επιδείξεις διάσωσης από θαλάσσια ατυχήματα στη Μαρίνα Καλαμαριάς , στο Λιμένα Κατερίνης και στην παραλία Θεσσαλονίκης . Μοναδική υποστήριξη της ομάδας υπήρξε το πείσμα και η αποφασιστικότητα των μελών της. Και στις τρεις επιδείξεις τα σενάρια ήταν διαφορετικά και αξίζει να σημειώσουμε πως την ημέρα που η ομάδα ετοιμαζόταν για τη μετάβαση της στην Κατερίνη , στάλθηκε ειδοποίηση από τον υποδιοικητή της Ν.Δ.Β.Ε., πως το ιστορικό καΐκι του πολεμικού ναυτικού «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» παρουσίασε βλάβη πηδαλίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και βρισκόταν ακυβέρνητο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης . Αμέσως η ομάδα επικοινωνεί με το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες καταδυτικές εργασίες για την αποκατάσταση της βλάβης.
Τέλος σε συνεργασία με τον αθλητικό σκοπευτικό σύλλογο «ΤΟΞΌΤΗΣ» αναλαμβάνει την ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης αγώνων σκοποβολής με την επωνυμία «Καλλίνικος 98» στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης.
Για όλα τα παραπάνω στη ομάδα απονεμήθηκαν τιμητικοί τίτλοι από το Πολεμικό Ναυτικό και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας , ενώ οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς ενίσχυσαν οικονομικώς την ομάδα.
Κατά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και συγκεκριμένα από τις 6 έως τις 10 του μήνα , εξαμελής αντιπροσωπεία της ομάδας λαμβάνει μέρος σε άσκηση του ομοσπονδιακού στρατού της Γερμανίας στο Βάρλμπρολ της Κολωνίας και κατά τις προασκήσεις παρακολουθεί σεμινάριο Ραδιενεργού Βιολογικού .Χημικού . πολέμου.
Ένα μήνα αργότερα η ομάδα ειδοποιείται από το θάλαμο επιχειρήσεων του Υ.Ε.Ν. πως σκάφος με δύο επιβαίνοντες , βυθίστηκε μεταξύ Χαλκιδικής και Β.Σποράδων . Ύστερα από συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με το θάλαμο επιχειρήσεων αποφασίζεται η μετάβαση της ομάδα με πλοίο του π.ναυτικού στην περιοχή του συμβάντος τα ξημερώματα της 17ης Σεπτεμβρίου .
Τελικά η μετακίνηση της ομάδας δεν πραγματοποιήθηκε μια και η περιπέτεια των ναυαγών κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε αίσιο τέλος.
24 όμως ώρες αργότερα , η ομάδα ανασυγκροτείται μετά από κλήση του Λιμεναρχείου Ιερισσού και λαμβάνει μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου στη θαλάσσια περιοχή της Σάρτης . Στα τέλη Οκτωβρίου η ομάδα, ανταποκρίνεται σε πρόσκληση του Π.Σ.Ε.Ε.Δ. και λαμβάνει μέρος σε άσκηση στην περιοχή Πολυδενδρίου Λαγκαδά, ενώ στις 15 Νοεμβρίου πραγματοποιεί τη 2η Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων Κ/Δ με την επωνυμία ΄΄Ευάγγελος Τσάνταλής ΄΄ στην περιοχή της Θέρμης.
Συνολικά το έτος 1998 η Ε.Δ.Ο.Π.Α. πραγματοποίησε 10 καταδύσεις, 3 πορείες , 6 σεμινάρια τεχνικής αναρρίχησης , 3 επιδείξεις και 4 ασκήσεις.
Έλαβε μέρος σε δύο συμβάντα και το μητρώο των δραστηριοτήτων της έφτασε τον αυξ. Αριθμό 26 έναντι 17 του προηγούμενου έτους.
Στις 23/11/98 κύμα κακοκαιρίας με ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις πλήττει τη Θεσσαλονίκη. Ο κρατικός μηχανισμός τίθεται σε επιφυλακή και η ΕΔΟΠΑ βρίσκεται σε κατάσταση επαυξημένης ετοιμότητας.
Ύστερα από σύσκεψη που έλαβε χώρα στο γραφείο του Νομάρχη, αποφασίζεται να λειτουργήσει η ΕΔΟΠΑ σε δύο φάσεις: α) Η εκκαθάριση των κεντρικών ή πολυσύχναστων δρόμων από τα πεσμένα δέντρα και β) στις κλήσεις της Νομαρχίας με το χαρακτηρισμό του επείγοντος.

-1999-
Κατά το έτος 1999 οι δραστηριότητες της ομάδας ξεκίνησαν με την πραγματοποίηση της καθιερωμένης πλέον άσκησης με την επωνυμία «ΔΑΜΟΚΛΗΣ ΄99». Η άσκηση έλαβε χώρα στη νήσο Κέλυφος και διήρκεσε 48 ώρες. Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε νυχτερινή πορεία 18 χλμ. με πλήρη φόρτο , μεταφορά κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στη νήσο με καΐκι και στη συνέχεια κατάδυση και ορεινός για τη διάσωση ανθρώπων , που όπως προέβλεπε το σενάριο , βρισκόταν εκεί ύστερα από ναυτικό ατύχημα.
Στις 5-6-7 Φεβρ. ακολούθησε η εκπαίδευση της ομάδας στο Κ.Ε.Ο.Α.Χ. με πορείες σε χιονοσκεπείς περιοχές και χιονοδρομίες.
Στα μέσα Φεβρ. πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια υποβ/χίων δραστηριοτήτων από τους κ. Σικαλίδη Ν. και κ. Μαυροχωρίδη Κ. (εκπαιδευτές CMAS & PADI αντίστοιχα) με θέματα προϋπολογισμός κατανάλωσης ατμ. Αέρα και συσκευές κλειστού κυκλώματος οξυγόνου , αντίστοιχα .
Στα τέλη Φεβρ. διεξήχθη σχολείο «χειμερινού Βουνού» στο όρος Βόρρας , με χιονοπορείες , αναγνώριση χιονοστιβάδων , εκμάθηση κατασκευής χιονοκαταφυγίου και χιονοδρομίες.
Στις 13 Μαρτίου η Ε.Δ.Ο.Π.Α. ξεκινά τη συντήρησή της σε θέματα ορεινού για το 1999 , στην περιοχή της Νεοχωρούδας.
Την επομένη , 14 Μαρτίου 1999 , τρία άτομα χάνουν τη ζωή τους στον Όλυμπο.
Η Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών "Ε.Δ.Ο.Π.Α. ΕΠ/ΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ" της Λ.Ε.Κ. αμέσως τίθεται σε ετοιμότητα και έρχεται σε επικοινωνία με την Αστυνομική Δ. Πιερίας, απ΄ όπου με έκπληξη πληροφορείται πως ουδείς γνωρίζει σχετικά με το ατύχημα. Εν συνεχεία επικοινωνεί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κατερίνη, η οποία δηλώνει πλήρη άγνοια.
Στις 20.00 υπάρχει η επιβεβαίωση και η Ε.Δ.Ο.Π.Α. τίθεται υπό τις εντολές του Πυροσβεστικού Σώματος Κατερίνης.
Δέκα μέλη της Ε.Δ.Ο.Π.Α. συμμετέχουν στις έρευνες και δύο μέλη στα γραφεία της Λ.Ε.Κ. ως σύνδεσμος. Αξιοπερίεργο είναι δε, πως την προηγούμενη ημέρα τα Μ.Μ.Ε. μετέδιδαν εικόνες από τον τόπο ατυχήματος, από ελικόπτερο της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ και ο κρατικός μηχανισμός δεν γνωρίζει τίποτα επ΄αυτού.
Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής ήταν να βρουν την ευκαιρία κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί και να μιλούν για κρατική αναλγησία και αποδιοργάνωση. Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν ήταν δυσμενείς με αποτέλεσμα επιχείρηση ανέλκυσης των θυμάτων να ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Μαρτίου.
Κατά το διάστημα Μάιος έως Σεπτέμβριος 1999 οι ενέργειες της ομάδας επικεντρώθηκαν στην οργάνωση "σχολείου" καταδύσεων και στην ολοκλήρωση του "σχολείου" ορεινού, που είχε ξεκινήσει από τις αρχές Μαΐου. Τα "σχολεία" αυτά υλοποιήθηκαν προκειμένου να ενταχθούν στην δύναμη της Ε.Δ.Ο.Π.Α. τα νέα μέλη και, όπως αποδείχθηκε, αποτέλεσαν και έναυσμα για συντήρηση των υπολοίπων μελών.
Πραγματοποιήθηκε η άσκηση "ΔΙΟΓΕΝΗΣ '99" στη Σιθωνία Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στην ακτή Ζωγράφου. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε εκδήλωση πυρκαγιάς σε μηχανοκίνητο σκάφος με αποτέλεσμα να βυθιστεί παίρνοντας μαζί του και ένα μέλος του πληρώματος. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος παρασύρθηκαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Η Ε.Δ.Ο.Π.Α., η οποία επάνδρωνε κατά τους θερινούς μήνες το διασωστικό φυλάκιο της ακτής Ζωγράφου, ενημερώνει το λιμεναρχείο και με ένα σκάφος αρχίζει αμέσως τις έρευνες. Η περιοχή σαρώνεται με τη μέθοδο των "μαιάνδρων" και λίγα λεπτά αργότερα εντοπίζεται ο πρώτος ναυαγός, ο οποίος και περισυλλέγεται.
Ταυτόχρονα ένα δεύτερο σκάφος μεταβαίνει στην εν λόγω περιοχή με σκοπό να συνεχιστούν οι έρευνες, αυτή τη φορά με τη μέθοδο των ομόκεντρων κύκλων από το σημείο που βρέθηκε ο ναυαγός, έως ότου μεταφερθεί στην ακτή όπου και του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες. Κατά την μεταφορά του δίδεται η πληροφορία πως και ένα δεύτερο άτομο επέβαινε στο σκάφος και πως τη στιγμή της έκρηξης βρίσκονταν στο μηχανοστάσιο. Άνδρες της Ε.Δ.Ο.Π.Α. με ειδικό εξοπλισμό καταδύονται προκειμένου να ερευνήσουν την εγγύς περιοχή. Κατά την κατάδυση τους εντοπίζουν το σκάφος και μέσα σε αυτό έναν τραυματία ο οποίος είχε εγκλωβιστεί σ' ένα θύλακα αέρα.
Η όλη άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η διάρκεια της άσκησης δεν ξεπέρασε τα 60 λεπτά και την παρακολούθησαν ο κ. Κοκολάκης ως εκπρόσωπος της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας / Π.Σ.Ε.Α. περιφέρειας, ο Δήμαρχος του δήμου Αγ. Νικολάου Χαλκιδικής, ο Υποδιοικητής της Ν.Δ.Β.Ε., οι λιμενικές αρχές, ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Δ. κ. Λυκοτραφίτης Κων/νος και πλήθος κόσμου. Μετά το πέρας της άσκησης ακολούθησε επίδειξη διαφόρων τεχνικών, όπως "φαέθωνας" , rappel, bay launt , ταχεία περισυλλογή κ.α. Τα σχόλια που ακολούθησαν από τα Μ.Μ.Ε. και τον ημερήσιο τύπο ήταν ευμενέστατα και τιμητικά για το κοινωνικό έργο της Ε.Δ.Ο.Π.Α. και ολόκληρης της Λ.Ε.Κ.
Στις 7-9-1999 σεισμική δόνηση συγκλονίζει την πόλη των Αθηνών.
Από την πρώτη στιγμή η Ε.Δ.Ο.Π.Α. τίθεται σε επιφυλακή. Επικοινωνεί με την Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας και με τον υπεύθυνο Π.Σ.Ε.Α. της περιφέρειας κ. Κοκολάκης. Οι οδηγίες είναι να παραμείνουμε σε κατάσταση επαυξημένης ετοιμότητας μέχρι να υπάρξει σαφής εκτίμηση της κατάστασης.
Στις 22.00 δίδεται η εντολή να μεταβούμε στο αεροδρόμιο όπου μας περιμένει η πτήση της Ολυμπιακής για να μας μεταφέρει στην Αθήνα. Τελικά στις 22.50 τα μέλη της αποστολής μαζί με την "Καλυψώ" (ειδικό σκυλί για έρευνα και διάσωση) αναχωρούν για Αθήνα.
ΏΡΑ 03.00 (της 8/9) η Ε.Δ.Ο.Π.Α. βρίσκεται στα συντρίμμια της φαρμακοβιομηχανίας (Faran), αφού πρώτα είχε λάβει σχ. εντολές από τον πυρ. Σταθμό Τατοΐου.
Αμέσως ζητήθηκαν πληροφορίες για το είδος και την ποιότητα των χημικών, όμως οι απαντήσεις ήταν αόριστες και συγκεχυμένες.
Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση και με ευθύνη του επικεφαλής της Ε.Δ.Ο.Π.Α. ζητείται η απαγκίστρωση της ομάδας από το συγκεκριμένο σημείο. Το αίτημα γίνεται αποδεκτό και λίγη ώρα αργότερα η ομάδα μετασταθμεύει στο εργοστάσιο (Fourlis) με μέριμνα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Αμέσως τα μέλη της Ε.Δ.Ο.Π.Α. αναλαμβάνουν την έρευνα στην αριστερή πτέρυγα του εργοστασίου.
Ο διατιθέμενος χώρος ήταν ελάχιστος και συνεχώς έπρεπε να μετακινούνται διάφορα υλικά με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στις έρευνες.
Ισχυρή μετασεισμική δόνηση βρίσκει τα μέλη της ομάδας μέσα στα λαγούμια. Ο μετασεισμός αυτός είχε σαν συνέπεια την καθίζηση των πλακών κατά σαράντα εκατοστά!
Τα μέλη της ομάδας έχουν κλείσει 18 ώρες νηστικοί και η κούραση είναι εμφανής στα πρόσωπά τους. Αν και υπήρχε η πληροφορία πως θα ερχόταν συσσίτιο χρειάστηκε η παρέμβαση του δημάρχου Αθηνών για να φτάσει φαγητό στον καταυλισμό.
36 ώρες αργότερα αποφασίζεται από τη διοίκηση της Π. Υπηρεσίας η μεταφορά γερανού στα χαλάσματα του εργοστασίου προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες απομάκρυνσής τους. Μπροστά στην κατάσταση αυτή τα μέλη της Ε.Δ.Ο.Π.Α. αποχωρούν από το χώρο του εργοστασίου και με εντολή του υπεύθυνου αξκού (ΠΣ) αναχωρούν για το εργοστάσιο της Ρικομέξ.
Μετά από τρεις μέρες ερευνών στα χαλάσματα η ομάδα μεταβαίνει στο Υπ. Εσωτερικών όπου ο Γ. Γρ. Πολιτικής Προστασίας κος Κατριβάνος συνεχάρη τα μέλη και ο υπεύθυνος του κέντρου ελέγχου της Γ. Γρ. Πολιτικής Προστασίας (κύριος Λάιος Λάμπρος), πρότεινε στα μέλη της ομάδας να τους αγοράσει ρούχα, μιας και αυτά που είχαν ήταν κατεστραμμένα από τα χαλάσματα. Φυσικά τα μέλη της Ε.Δ.Ο.Π.Α. αρνήθηκαν την προσφορά αυτή διότι, όπως χαρακτηριστικά είπαν, υπάρχουν άνθρωποι που τα έχουν περισσότερο ανάγκη από αυτούς. Άλλωστε ως καταδρομείς έχουν μάθει να προσαρμόζονται και να ξεπερνούν.

-2000-
Κατά το έτος 2000 , η Ε.Δ.Ο.Π.Α. , πραγματοποίησε στην κυριολεξία άλματα προόδου και οργάνωσης.
Τον Ιανουάριο και ύστερα από κλήση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας , μετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου στο όρος Βόρρας κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Εντατικοποιεί τους ρυθμούς εκπαίδευσης λόγω αύξησης των μελών της και προβαίνει στη συγγραφή εγχειριδίων εκπαίδευσης.
Σχεδιάζει και υλοποιεί ίσως τη μεγαλύτερη και πιο πολυδιάστατη άσκηση εφέδρων με την επωνυμία «Σκυλλίας 2000» στη Ν. Σκιώνη Χαλκιδικής . Για την υλοποίησή της χρησιμοποιήθηκαν τρία κτίρια σχολείων , έξι οχήματα , δύο καΐκια , δύο ταχύπλοα , ένα αεροσκάφος της αερολέσχης και αμέτρητες ώρες προετοιμασίας και οργάνωσης. Συμμετείχαν 110 άτομα και δραστηριοποιήθηκαν δύο δήμοι για την αρτιότερη οργάνωσή της. Τα ΜΜΕ. είχαν εκτενέστατες αναφορές και τα γραφεία της Λ.Ε.Κ. κατακλύστηκαν από συγχαρητήριες επιστολές διαφόρων φορέων.
Με την υποστήριξη του Δήμου Παλλήνης ιδρύεται διασωστικό φυλάκιο στη Ν. Σκιώνη που λειτούργησε καθ' όλο το διάστημα του καλοκαιριού και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς , το Λιμεναρχείο και την Π.Υ. αναλαμβάνει σημαντικότατους τομείς πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
Το Υ.Μ.Θ. , ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Επαγγελματικό Επ. Θεσσαλονίκης , γίνονται αρωγοί στο έργο της Ε.Δ.Ο.Π.Α. χρηματοδοτώντας την αγορά σύγχρονου ταχυπλόου το οποίο και εντάσσεται στο σχεδιασμό εκτάκτων αναγκών του Κ. Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος Παλλήνης αναλαμβάνει τα έξοδα καυσίμων του σκάφους καθ' όλη τα η διάρκεια του καλοκαιριού και η Λ.Ε.Κ. στέλνει για εκπαίδευση στο χειρισμό ταχυπλόων δέκα άτομα που αποκτούν το σχετικό δίπλωμα. Ανάδοχος του σκάφους αναλαμβάνει το Ε.Ε.Θ. και στην τελετή καθέλκυσης δίδεται σ' αυτό το όνομα «ΠΟΣΕΙΔΩΝ»
Παράλληλα ένα δεύτερο ταχύπλοο δωρίζεται από το μέλος της Λ.Ε.Κ. κύριο Δημητριάδη Κ. στην ομάδα και ξεκινά η διαδικασία εξοπλισμού του και συντήρησης ,προκειμένου να αποκτήσει ενεργό ρόλο στο επιχειρησιακό σχεδιασμό .
Ο δήμος Παλλήνης αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες και την προσφορά της Ε.Δ.Ο.Π.Α. αναλαμβάνει εκ νέου τον εξοπλισμό του Διασωστικού Φυλακίου και του σκάφους με την έκδοση κονδυλίου για αγορά ασυρματικών συσκευών.
Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του διασωστικού φυλακίου πραγματοποιούνται περιπολίες πυρασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή με απευθείας συνεννόηση με το Δήμο και την Πυροσβεστική. Σε σύσκεψη που έλαβε χώρα οι αρμόδιοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι αιφνιδιαστικές περιπολίες ήταν ο κύριος παράγοντας αποτροπής επίδοξων εμπρηστών. Επίσης τα μέλη του φυλακίου επενέβησαν εγκαίρως σε δύο θαλάσσια συμβάντα παρέχοντας τις Α΄ βοήθειες και διασώζοντας τους ναυαγούς καθώς και σε επιχείρηση σύλληψης Ουκρανικού πλοίου που επιδίδονταν σε λαθρεμπόριο. Αξίζει να τονίσουμε πως τα παρακείμενα υπολιμεναρχεία στερούνταν ταχυπλόου.
Αναλαμβάνει τον καθαρισμό του λιμένος από ποντισμένα και βαριά αντικείμενα και η παρουσία της αποκτά παρεμβατικό χαρακτήρα στην «ασφαλή ναυσιπλοΐα» της ευρύτερης περιοχής.
Παράλληλα μέλη της Ε.Δ.Ο.Π.Α. μετέχουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο στις 7 Ιουλίου και μία μέρα αργότερα μεταβαίνουν στο Χολομώντα για να συνδράμουν στις προσπάθειες της Π.Υ. Χαλκιδικής να θέσει υπό έλεγχο μια άλλη πυρκαγιά.
Στις 30 Ιουλίου το ένα σκάφος μεταφέρεται στην Πρέβεζα και μέλη της Ε.Δ.Ο.Π.Α. σε συνεργασία με τις Λ.Ε.Κ. Πρέβεζας και Στερεάς Ελλάδας αναπτύσσουν σχέδιο αντιμετώπισης ατυχημάτων κατά τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχυπλόων. Στη συνέχεια πραγματοποιούν από κοινού θεαματική άσκηση Διάσωσης από ναυτικό ατύχημα.
Λίγες μέρες αργότερα αποστολή της Ε.Δ.Ο.Π.Α. μεταβαίνει στο Warbroll της Γερμανίας και λαμβάνει μέρος σε άσκηση του Ομοσπονδιακού στρατού. Παρακολουθεί σχολείο του Γερμανικού στρατού (Infantry pads) και απονέμεται στα μέλη της αποστολής σχετικό πτυχίο του Υπ.Εθ.Αμ. της Γερμανίας. Τα έξοδα της αποστολής καλύφθηκαν από το ΕΠΥΕΘΑ / ΔΕΠΑΘΑ.
Κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ. πραγματοποιείται από τα μέλη της Ε.Δ.Ο.Π.Α. θεαματική επίδειξη στα περίπτερα 7 & 8.
Στις 15 Οκτ. πέντε μέλη της Ε.Δ.Ο.Π.Α. με δικά τους έξοδα μεταβαίνουν στο Marvejole της Γαλλίας και μετέχουν σε πανευρωπαϊκή άσκηση καταλαμβάνοντας διακεκριμένη θέση στη βαθμολογία.
Για όλα τα παραπάνω η Ε.Δ.Ο.Π.Α. τιμήθηκε με μετάλλια και επαίνους από το Πολεμικό Ναυτικό, τις τοπικές αυτοδιοικήσεις ,το Λιμεναρχείο, την Πυροσβεστική και έγινε δέκτης των συγκινητικότερων και αυθόρμητων επαίνων των απλών ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά της.
Στις 4 Νοε. πραγματοποιείται στο «στρδο Ανχη Κατσάνη» στη Ρεντίνα , το δίαθλο εφέδρων Καταδρομέων με σχετική έγκριση του Γ.Ε.ΕΘ.Α. και η Λ.Ε.Κ. δέχεται τα θερμά συγχαρητήρια του δ/ντη ΕΠΥΕΘΑ / ΔΕΠΑΘΑ υποστράτηγου Ευστράτιου Χωραφά , για τις πρωτοβουλίες με τις οποίες «εξυψώνει το ηθικό των εφέδρων καταδρομέων οι οποίοι συντελούν τα μέγιστα στην αναβάθμιση του εφεδρικού κινήματος» , όπως χαρακτηριστικά γράφει σε σχετική επιστολή του.
Στις 18 & 19 Νοε. , κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες , υλοποιείται το 1ο Σχολείο Ειδικής Εκπαίδευσης Αυτοδυτών (1ο ΣΕΕΑ) το οποίο παρακολούθησαν αυτοδύτες των Ειδικών Διασωστικών Ομάδων Πολλαπλών Αποστολών των Λεσχών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων. Σκοπός του 1ου ΣΕΕΑ ήταν ο έλεγχος της φυσικής κατάστασης των μελών και η πιστοποίηση των πρωτοκόλλων και διαδικασιών συνεργασίας μεταξύ των μελών από διαφορετικούς νομούς σε περιπτώσεις θαλασσίων ατυχημάτων.

-2001-
Η έναρξη του πρώτου έτους της νέας χιλιετίας σηματοδοτείται από την πρόθεση του Γ.Ε.Ν. να δωρίσει στην Ε.Δ.Ο.Π.Α. το μέσο αποβατικό σκάφος του Π.Ν. που βρισκόταν στον προβλήτα της Ν.Δ.Β.Ε. Αμέσως το Δ.Σ. της Λέσχης ξεκινά επαφές με διάφορους φορείς , προκειμένου να ενταχθεί το σκάφος στους παρακάτω μηχανισμούς: πρώτον – ως σκάφος απορρύπανσης επιπλέοντων λημμάτων του Θερμαϊκού . δεύτερον – ως πλοίο μεταφοράς πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς σε πλοίο που ελλιμενίζεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τρίτον – ως πλοίο υποστήριξης σε περιπτώσεις θαλασσίων ατυχημάτων.
Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2001 αναπτύσσει και υλοποιεί σχέδιο ταχείας κινητοποίησης σε περίπτωση θαλασσίου ατυχήματος , πραγματοποιώντας επ' αυτού τρεις ασκήσεις σε διάφορα σημεία της Χαλκιδικής.
Συμπέρασμα: σε λιγότερο από 6 ώρες ομάδα 10 αυτοδυτών βρισκόταν , υποστηριζόμενη από δύο ταχύπλοα και έχοντας μεταφέρει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό , σε ακτίνα 20 ναυτικών μιλίων από τα πιο απομακρυσμένα σημεία της Χαλκιδικής.
Παράλληλα υλοποιούνται τέσσερις διήμερες ασκήσεις «ορεινού» προκειμένου να αξιολογηθούν τα νέα υλικά ορεινής διάσωσης που αποκτήθηκαν.
Από τις 10 Ιουνίου επανδρώνεται το Διασωστικό Φυλάκιο Ν. Σκιώνης (στη Χαλκιδική) επί εικοσιτετραώρου βάσεως και αναπτύσσεται το ραδιοδίκτυο της Λ.Ε.Κ. προκειμένου να καλύπτει τηλεπικοινωνιακά το Δ.Φ.Ν. Σκιώνης και τη βάση της λέσχης.
Από το Δ.Φ. Ν. Σκιώνης εκπέμπονται πεζά περίπολα πυρασφάλειας σε διάφορα δρομολόγια και χωρίς προγραμματισμό ημερολογιακό ενώ ταυτόχρονα θαλάσσιες περιπολίες από το ταχύπλοο «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» καλύπτουν τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Β. Σποράδες και Χαλκιδική σε ακτίνα 20 ναυτικών μιλίων.

-2002-
Η ΕΔΟΠΑ κατά το έτος 2002 σε επίπεδο εκπαιδεύσεως υλοποίησε 17 καταδύσεις συντήρησης συνολικού χρόνου 665 min , 6 συντηρήσεις σε θέματα αναρριχήσεων και καταρριχήσεων, 1 σχολείο τοπογραφίας και ανάγνωσης στρκων χαρτών και 2 σχολεία χειριστών ταχυπλόων. Επίσης αντιπροσωπεία μελών της αποφοίτησε από το σχολείο τεχνικής κατάδυσης με μείγματα αερίων , ενώ μια άλλη αντιπροσωπεία μελών παρακολούθησε το πρόγραμμα της Γ.Γρ.Π.Πρ. "Σώσε τον εαυτό σου και τους άλλους"
Πραγματοποιήθηκαν δύο πανελλήνιες ασκήσεις , η μια στο στρδο «ανχη Γ. Κατσάνη» στη Ρεντίνα και η άλλη στη Ν. Σκιώνη Χαλκιδικής.
Κατά τις ασκήσεις αυτές μελετήθηκαν οι δυνατότητες των ΕΔΟΠΑ των Λεσχών ως προς την αποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση πιθανών έκτακτων καταστάσεων κατά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων.
Στις 8 και 9 Φεβρουαρίου, ύστερα από κλήση του Κ.Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης , μετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό δύο αγνοουμένων ψαράδων στη θαλάσσια περιοχή της Ν. Μηχανιώνας.
Το Μάρτιο 20 μέλη της παρακολούθησαν εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Κ.Ε.Ο.Α.Χ. στον Όλυμπο και διαβίωσαν σε χιονότρυπες επί τριημέρου σε υψόμετρο 2700 μ. με θερμοκρασίες που άγγιζαν τους –15ο C
Τον Απρίλιο συμμετείχε στην έκθεση SPORTEXPO και πραγματοποιήθηκε επίδειξη διάσωσης ατόμων από πολυόροφα κτίρια..
Στις 29 Απριλίου καλείται από Υ/Λιμεναρχείο Ν. Μουδανιών να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πωσειδίου και Πλαταμώνα.
Από τις 10 Ιουνίου μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου μέλη της ΕΔΟΠΑ επανδρώνουν σε 24/ωρη βάση το Διασωστικό Φυλάκιο Ν. Σκιώνης και πραγματοποιούν 33 θαλάσσιες περιπολίες με το ταχύπλοο της Λ.Ε.Κ. συνολικού χρόνου 69 ωρών και 45΄, διανύοντας συνολικά 679 ν. μίλια. Επίσης πραγματοποιούνται 41 περιπολίες με το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Παλλήνης συνολικής διάρκειας 236 ωρών διανύοντας 3.480χλμ. συνολικά.
Τον Ιούλιο και κατά την τελετή λήξης του εορτασμού της Ναυτικής Εβδομάδας που έλαβε χώρα στο λιμάνι της Καβάλας , η ΕΔΟΠΑ υλοποίησε άσκηση διάσωσης ναυαγών από ναυτικό ατύχημα καθώς και θεαματική επίδειξη των ικανοτήτων της.
Κατά το διάστημα του καλοκαιριού, η ΕΔΟΠΑ συμμετείχε ενεργά σε πέντε περιπτώσεις κατάσβεσης πυρκαγιών και μάλιστα για την αμεσότητα και ταχύτητα των αντιδράσεών της εδέχθη κατ' επανάληψη τα συγχαρητήρια Διοικητών πυροσβεστικών σταθμών και κλιμακίων.
Στις 4 Σεπτεμβρίου επιβατηγό πλοίο ανέφερε μέσω ασυρμάτου πως εντόπισε αναποδογυρισμένο σκάφος (πολυεστερική βάρκα) στη ρότα του προς Μυτιλήνη ανοιχτά της Σιθωνίας. Αμέσως από το Δ.Φ.Ν.Σκ. ενημερώνεται το OLYMPIA RADIO και ξεκινούν οι έρευνες. Δυο ώρες αργότερα εντοπίστηκαν από το ταχύπλοο της Λ.Ε.Κ. δύο άτομα (Αργυρόπουλος Κ. και κος Σεκερτζής Αναστάσιος) 2,5 μίλια ΝΔ του κόλπου του Μαραθιά.
Αφού περισυνελλέγησαν και διαπιστώθηκε πως δεν είχαν υποστεί κάποιο τραυματισμό , ενημερώθηκε το OLYMPIA RADIO και οδηγήθηκαν στον Αγ. Νικόλαο Παλιουριού.
Τον ίδιο μήνα αντιπροσωπεία συμμετείχε στην αθλητική εκδήλωση «ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ» στη Λαμία , η οποία είχε τη μορφή διαμαρτυρίας για την αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας που επιχειρείται από διάφορες τηλεοπτικές σειρές.
Τέλος η ΕΔΟΠΑ μετείχε και στις δύο παρελάσεις , της 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου, αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια.

-2003-
Αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στις 13 Ιανουαρίου, ειδοποιείται η ομάδα από το δκτη της 2ας ΕΜΑΚ να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου κυνηγού στις εκβολές του ποταμού Γαλλικού. Οι έρευνες συνεχίστηκαν επί τέσσερις ημέρες χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Στις έρευνες μετείχαν 14 μέλη της ΕΔΟΠΑ, ένα μικρό συμβατικό πνευστό σκάφος , δύο οχήματα και ένα ταχύπλοο, όλα περιουσία της Λ.Ε.Κ.
Στις 26 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία σχολείο αυτοδυτών της Λ.Ε.Κ. και στις 8 και 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συντήρηση ημερήσιας και νυχτερινής κατάδυσης.
Στις 14-15 & 16 Φεβρουαρίου η ομάδα επισκέφθηκε το ΚΕΟΑΧ προκειμένου να συντηρηθεί σε θέματα διαβίωσης σε χιονοσκεπείς περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.
Στις 21-22-23-24 και 25 Φεβρουαρίου όλη η ομάδα συμμετείχε κατόπιν κλήσεως της 2ας ΕΜΑΚ στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων στον Αλιάκμονα ποταμό, ύστερα από την πτώση του μοιραίου λεωφορείου του ΚΤΕΛ.
Κατά το μήνα Μάρτιο ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε σχολείο τεχνικής αναρρίχησης με συμμετοχή όλων των καινούργιων μελών.
Κατά το μήνα Απρίλιο ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε σχολείο χειριστών ταχυπλόων με απόκτηση διπλωμάτων χειριστού από το κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
Ακολούθησε δίμηνο συντηρήσεων σε όλα τα αντικείμενα που αφορούν τη Λ.Ε.Κ. ενώ παράλληλα αρκετά μέλη παρακολούθησαν σεμινάρια Α΄ βοηθειών του ερυθρού σταυρού, οι οποίοι και πιστοποιήθηκαν με την απόκτηση σχετικής βεβαίωσης.
Από τον Ιούνιο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου επανδρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Διασωστικό Φυλάκιο Ν. Σκιώνης. Κατά την περίοδο λειτουργίας του τα μέλη του φυλακίου πραγματοποίησαν 80 θαλάσσιες περιπολίες συνολικού χρόνου 312 ωρών και 44 εποχούμενες περιπολίες συνολικού χρόνου 173 ωρών. Το αποτέλεσμα των περιπολιών αυτών ήταν καθ' όλη την παραπάνω περίοδο μόνο μία πυρκαγιά να απασχολήσει «ελαφρώς». Η πυροσβεστική υπηρεσία Κασσάνδρας εξήρε το έργο της Λ.Ε.Κ. και στον τοπικό τύπο, αλλά και σε σύσκεψη των πυροσβεστικών υπ. Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.
Στις 22-23-24 & 25 Σεπτεμβρίου , ύστερα από αίτηση της Ολυμπιακής Επιτροπής, η Λ.Ε.Κ. ανέλαβε την προστασία κολυμβητών της ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ οι οποίοι πραγματοποίησαν του διάπλου Λαυρίου – Μήλου! Οι καιρικές συνθήκες ιδιαίτερα άσχημες με ανέμους εντάσεως 7 – 8 μποφόρ και κύματα που κατά διαστήματα έφταναν σε ύψος 6 μέτρων. Το μοναδικό κίνητρο για τα μέλη της αποστολής ήταν το πείσμα των παιδιών της Παραολυμπιάδας, που απέδειξαν πως οι σωματικές ελλείψεις εκμηδενίζονται μπροστά στη δύναμη της ψυχής.
Στις 1 Οκτωβρίου ολιγομελής αντιπροσωπεία της ομάδος μεταβαίνει στα ναυτικά οχυρά της Ναυτικής Διοικήσεως Βόρειας προκειμένου να συντηρήσει κεραίες ύψους 60 m.
Στις 5 – 6 & 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι 9οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων στην ευρύτερη περιοχή του Στρατοπέδου «Ανχη Γ. Κατσάνη» στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης.
Το έτος έληξε με πραγματοποίηση κατάδυσης στις 28 Δεκ. στο ακρωτήριο Κανιστραίο.
Γενικότερα κατά το 2003 πραγματοποιήθηκαν 16 καταδύσεις συντήρησης, 7 ορεινές εκπαιδεύσεις – συντηρήσεις , ολοκληρώθηκαν ένα σχολείο αυτοδυτών, ένα σχολείο ορεινού, ένα σχολείο Α΄ βοηθειών και ένα σχολείο χειριστών ταχυπλόων.
Παράλληλα κατά τις παρελάσεις των εθνικών επετείων 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου ο ουλαμός της Λ.Ε.Κ. κέρδισε τις εντυπώσεις και τα χειροκροτήματα του κόσμου και των επισήμων.

-2004-
ΣΥΜΒΑΝΤΑ:
30 – 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου: η Λ.Ε.Κ. ειδοποιήθηκε από το λιμεναρχείο Καβάλας να συνδράμει στις έρευνες που ελάμβαναν χώρα στη Νήσο Θάσο. Κλιμάκιο με πλήρη καταδυτικό εξοπλισμό μετέβη στο Λιμένα Καβάλας, απ' όπου με σκάφος του Λιμενικού Σώματος κατέπλευσαν στα Λιμενάρια Θάσου. Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της νήσου στον κόλπο «Αλυκές». Πραγματοποιήθηκαν 6 καταδύσεις σε βάθος 30 – 35 μέτρων κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες. Χιόνιζε, έπνεαν ΝΑ άνεμοι εντάσεως 8 bf και η θερμοκρασία μονίμως κάτω του μηδενός.
Μετά το πέρας των ερευνών επιδόθηκαν συγχαρητήρια από το Λιμεναρχείο Καβάλας για την καθ' όλα άριστη οργάνωση των ερευνών και τη μετριοφροσύνη που διέκρινε τα μέλη της αποστολής.
13 Αυγούστου: Κατά την διάρκεια θαλάσσιας περιπολίας το ταχύπλοο της Λ.Ε.Κ. ειδοποιήθηκε από το Λιμεναρχείο Μουδανιών για συνδρομή σε ακυβέρνητο σκάφος ανοιχτά της Αγίας Παρασκευής. Η κατάσταση της θάλασσας ήταν άσχημη και οι άνεμοι έτειναν να γίνουν ισχυροί . Μετά από 45 λεπτά εντοπίστηκε το σκάφος, το οποίο έφερε την ονομασία "MARLEN" 1564 Λ.Θ. ιδιοκτησίας του κ. Ευστρατιάδη Αντώνιου το οποίο ήταν ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης Εν συνεχεία το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το ταχύπλοο της Λ.Ε.Κ. και μεταφέρθηκε εντός του λιμένος Ν. Σκιώνης
14 Αυγούστου: Κατά τη διάρκεια εποχούμενης περιπολίας εντοπίστηκε φωτιά σε κατάφυτη περιοχή από κατασκηνωτές. Ενημερώθηκε το Κλιμάκιο Κασσάνδρας και έγινε άμεσα η κατάσβεσή της.
17 Αυγούστου: Ειδοποιείται το Δ.Φ.Ν.Σκ. από την Π.Υ. Κασσάνδρας πως αναφέρθηκε κάποιος δυνατός θόρυβος από το πυροφυλάκιο «Γραμμένη Πέτρα», σαν κάποιο όχημα να έπεσε στο γκρεμό. Μετά από λίγη ώρα εντοπίστηκε ένα OPEL FRONTERA 4x4 πεσμένο κοντά στα ερείπια της αρχαίας Σκιώνης. Στο όχημα επέβαιναν τρία νεαρά άτομα (18-19 ετών) εκ των οποίων οι δύο έφεραν ελαφρά τραύματα. Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και η ενημερώθηκε η Π.Υ.
18 Αυγούστου: Κατά την διάρκεια εποχούμενης περιπολίας εντοπίστηκε κρουνός της Π.Υ. κοντά στο Μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας με σοβαρή διαρροή και ειδοποιήθηκε το Κλιμάκιο Κασσάνδρας. Στις 14.30 της ιδίας μέρας ειδοποιήθηκε το Δ.Φ.Ν.Σκιώνης από το Διοικητή του Κλιμακίου πως υπήρχε πυρκαγιά σε εξέλιξη δυτικά του Παλιουρίου και ζητήθηκε η συνδρομή του. Αμέσως επανδρώθηκε το Πυροφυλάκιο «Γραμμένη Πέτρα» και το Ύψωμα «Αράπης» από τα μέλη του φυλακίου. Παράλληλα ο επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ συντόνιζε τις ρίψεις των α/φ με το GPS έχοντας συνεπιβάτη στην τετράτροχη μοτοσικλέτα της ΛΕΚ τον Ταξίαρχο Π.Υ. Κύριο Θεάκο. Η φωτιά κατεστάλη στις 20.30 ενώ παρέμειναν στον τόπο του συμβάντος άλλες σαρανταοκτώ ώρες πεζοπόρα τμήματα της Π.Υ. και της Ε.Μ.Α.Κ.
28 Αυγούστου: Κατά την διάρκεια εποχούμενης περιπολίας ειδοποιηθήκαμε από το Πυρ. Κλιμάκιο Κασσάνδρας πως το Πυροφυλάκιο «Λιβαδάκια» ανέφερε για κάποια μοτοσικλέτα που πιθανώς έπεσε σε χαράδρα. Αμέσως μετέβη το περίπολο της Λ.Ε.Κ., το οποίο και εντόπισε το σημείο του ατυχήματος. Υπήρχαν δύο συνεπιβάτες εκ των οποίών μόνο η κοπέλα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας για προληπτικούς λόγους. Με την αρωγή ενός οχήματος της Π.Υ. ανασύρθηκε η μοτοσικλέτα.
11-12-13 Σεπτεμβρίου: στις 11/09/04 ελικόπτερο της αεροπορίας στρατού τύπου C-47 Chinook κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Σιθωνίας Χαλκιδικής. Στο ε/π επέβαιναν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος ο Ζ΄, κληρικού του πατριαρχείου και το πλήρωμα του ε/π.
Άμεσα κινητοποιήθηκε το φυλάκιο Ν. Σκιώνης και το πρώτο σκάφος που έφτασε στον τόπο του ατυχήματος ήταν το σκάφος της Λ.Ε.Κ. , το οποίο και εντόπισε τα πρώτα συντρίμμια. Παράλληλα 15 τμήμα της Λ.Ε.Κ. μεταβαίνει στο λιμάνι του Πόρτο Κουφό και οργανώνει την υποστήριξη των ερευνών καθώς και το χώρο περισυλλογής των ευρημάτων. Ταυτόχρονα έρχεται σε επικοινωνία με την ηγεσία του στρατού και αναλαμβάνει από κοινού με τη Δ΄ Μοίρα Καταδρομών την υλοποίηση ζώνης προσγειώσεως ε/π πλησίον του χωριού Μεθώνη.
Επί τρεις μέρες τα συντρίμμια καταγράφονται και παραδίδονται με σχετικό πρωτόκολλο στον υπεύθυνο Λοχαγό ΠΖ Τουζόπουλο Γεώργιο.
Τέλος με «ιδιαίτερη» διαδικασία μεταφέρεται η σωρός του Πατριάρχη Αλεξανδρείας από τα μέλη της Λ.Ε.Κ. σε ελικόπτερο Super Puma.
11 Δεκεμβρίου: ειδοποιείται η Λ.Ε.Κ. από τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας κ. Κοκολάκη πως αγνοείται ψαράς στη λίμνη Βόλβη. Άμεσα κινητοποιείται η ομάδα και έρχεται σε επικοινωνία με το Α.Τ. Ζαγκλιβερίου. Ο άτυχος ψαράς βρέθηκε νεκρός.
26 Δεκεμβρίου: η ομάδα τίθεται σε πλήρη ετοιμότητα μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι συνέπειες του ισχυρότατου σεισμού μεγέθους 8,9 R στις χώρες της Ν.Α. Ασίας. Βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών και έχει ετοιμότητα 3 ωρών για μεταφορά της στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» εφόσον της ζητηθεί. Παράλληλα σε συνεργασία με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και τη συσκευασία της απασχολώντας 20 μέλη της επί καθημερινής βάσεως. Επί δέκα ημέρες συγκεντρώνει τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα κ.α. , τα διαχωρίζει, τα καταγράφει και τα συσκευάζει προκειμένου να μεταφερθούν στους πληγέντες πληθυσμούς.
ΠΡΟΛΗΨΗ – ΑΣΚΗΣΕΙΣ:
10 Ιανουαρίου: αναλαμβάνεται από τη Λ.Ε.Κ. η προστασία κολυμβητών της παραολυμπιάδας που εκτελούσαν κολυμβητικούς αγώνες στο Θερμαϊκό. Για το σκοπό αυτό διατέθηκαν το ταχύπλοο πνευστό σκάφος της Λ.Ε.Κ. , το όχημα UAZ 452A και έξι μέλη με σχετική εκπαίδευση.
28 – 29 Φεβρουαρίου: πραγματοποιείται άσκηση διάσωσης από ερείπια σε κατεστραμμένο εργοστάσιο στο Δήμο Καλλιθέας. Σκοπός της άσκησης ήταν η δοκιμασία νέων υλικών που αποκτήθηκαν και η δυνατότητα ταχείας ανάπτυξής τους.
2 Μαρτίου: δηλώνεται στη Γ. Γρ. Πολ. Προστασίας ετοιμότητα λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στην Καλαμάτα.
14 Μαΐου: πραγματοποιείται άσκηση αντιμετώπισης σεισμού υπό την αιγίδα του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού και σε συνεργασία με την Π.Υ.
20 Μαΐου: πραγματοποιείται επίδειξη διάσωσης στην ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αναπήρων Παίδων) με σκοπό την κατάρτιση σχεδίου εκκένωσης της σχολικής μονάδας. Παράλληλα εξήχθησαν ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα για την επικοινωνία διασωστών με παιδιά που έχουν κάποιες αναπηρίες.
30 Ιουλίου: πραγματοποιείται άσκηση διάσωσης ατόμων από ποτάμι που πλημμύρισε στον Άρδα ποταμό με τη συνεργασία του Δήμου Καστανιών και της Λέσχης Καταδρομέων Ν. Έβρου. Για τις ανάγκες της άσκησης η Λ.Ε.Κ. μετέφερε δύο οχήματα και μεγάλο όγκο υλικών.
Παράλληλα με τα παραπάνω η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων επάνδρωσε κατά τους θερινούς μήνες και συγκεκριμένα από 20 Ιουνίου έως 20 Σεπτεμβρίου το Διασωστικό Φυλάκιο στην περιοχή της Ν. Σκιώνης πραγματοποιώντας συνολικά 36 θαλάσσιες περιπολίες διάρκειας 70 ωρών και 30 λεπτών κατά τις οποίες διανύθηκαν 679 ναυτικά μίλια και 54 εποχούμενες περιπολίες με τα οχήματα της ΛΕΚ κατά τις οποίες διανύθηκαν 3.480 χλμ. συνολικά.
Τέλος στις 19,20 και 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στη Ρεντίνα και ύστερα από σχετική αλληλογραφία με τη ΔΕΠΑΘΑ του Υπ. Εθνικής Άμυνας, μεγάλη άσκηση εφέδρων καταδρομέων στην οποία μετείχαν 87 άτομα από 10 λέσχες της επικράτειας. Σκοπός της άσκησης ήταν η πιστοποίηση και εφαρμογή των διαδικασιών που προβλέπονται σε μεγάλης κλίμακας έκτακτες καταστάσεις καθώς και η εξαγωγή συμπερασμάτων για την αμεσότερη και ταχύτερη ανάπτυξη τμημάτων από διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Κατά την άσκηση επικράτησαν ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες, οι οποίες όμως ουδόλως πτόησαν τους συμμετέχοντες. Αξίζει να μεταφέρουμε τα λόγια έφεδρου από την Τρίπολη (Πελοπόννησος) ο οποίος χαρακτηριστικά είπε: «...ήταν μια εμπειρία ζωής. Κάτι τέτοιο ποτέ μου δεν είχα ζήσει!»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ:

* Στις 24 Απριλίου ολοκληρώθηκε το σχολείο «ορεινού» και τεχνικής αναρρίχησης στο οποίο μετείχαν 19 νεοεγγραφέντα μέλη. Από αυτούς ολοκλήρωσαν επιτυχώς οι 14 ενώ οι υπόλοιποι παραπέμπονται για τον επόμενο κύκλο εκπαιδεύσεως το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους. Κατά το δεύτερο κύκλο ολοκλήρωσαν επιτυχώς 7 νέα μέλη.
* Στις 7-8-9 Μαΐου πραγματοποιήθηκε «Αναγνωριστική» περιοδεία στο όρος Γράμμος και επίσκεψη στα χωριά Φούσια , Τρίλοφος (Σλήμνιτσα) και Βέρτενικ.
* Στις 23 Μαΐου ολοκληρώθηκε το σχολείο χειριστών ταχυπλόου με την γραπτή και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων μελών στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης. Κατά τις δοκιμασίες απορρίφθηκαν δυο και επέτυχαν έξι.
* Παράλληλα με τα παραπάνω κατά το μήνα Σεπτέμβριο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μετασκευής στο τρίτο όχημα της Λ.Ε.Κ. UAZ 452 A. Το εν λόγω όχημα είναι τετρακίνητο με δυνατότητα μεταφοράς δέκα ανδρών με τον φόρτο τους. Κατά τις εργασίες τοποθετήθηκε επ' αυτού το δορυφορικό σύστημα προσδιορισμού θέσεως FUGAWI, υποστηριζόμενο από το σύστημα APRS (παρακολούθησης τμημάτων και μηχανοκίνητων μέσων) και εξοπλίστηκε με ψηφιακούς χάρτες , ηλεκτρονικό υπολογιστή και ασυρμάτους βάσεως. Το όχημα έχει τη δυνατότητα να κινείται σε δύσβατες περιοχές και θα λειτουργεί ως κέντρο συντονισμού και ελέγχου σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης.
* Αμέσως μετά τη μετασκευή του εν λόγω οχήματος έγινε ειδικό σχολείο χειρισμού των περιφερειακών του στους χειριστές των οχημάτων.

2005

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΙΑΝ. – ΦΕΒΡ. – ΜΑΡΤ.
Το νέο έτος ξεκίνησε με την καθιερωμένη κατάδυση για την κοπή της βασιλόπιτας στις 9 Ιανουαρίου. Η κατάδυση πραγματοποιήθηκε στη Σιθωνία Χαλκιδικής και επί τη ευκαιρία προηγήθηκε συντήρηση των αυτοδυτών στην υποβρύχια ναυσιπλοΐα σε βάθος 30 m.
Κατά την επιστροφή εναποτέθηκαν λίγα άνθη στο μνημείο των τριών πιλότων που έχασαν τη ζωή τους τον Ιανουάριο του 1995 με την πτώση των δύο αεροσκαφών τους (F-5).

Το Φεβρουάριο δεκαπενταμελής αντιπροσωπεία επισκέφθηκε κατόπιν σχετικής αδείας το Κ.Ε.Ο.Α.Χ. προκειμένου να υλοποιήσει σενάριο διάσωσης αγνοουμένων ορειβατών σε χιονοσκεπή περιοχή με μεγάλο υψόμετρο.
Σκοπός της εν λόγω άσκησης ήταν η διερεύνηση των ικανοτήτων δύο ειδικών οχημάτων ARGO 8X8 τα οποία παραχώρησε ευγενικά η αντιπροσωπεία του κ. Χρυσομαλλίδη.
Από τα στοιχεία που προέκυψαν τα συγκεκριμένα οχήματα αποτελούν ιδανική επιλογή για χρήση σε διασωστικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα σε δύσβατες χιονοσκεπείς περιοχές όπως στην προκειμένη περίπτωση. Συγκεκριμένα τα εν λόγω οχήματα χρησιμοποιήθηκαν από το ασκούμενο κλιμάκιο τόσο στην ταχεία προσέγγιση στην περιοχή του συμβάντος, όσο και σε αυτή κάθε αυτή την διασωστική επιχείρηση, αλλά και στην εκκένωση των θυμάτων μετά το πέρας της διασώσεως τους. Ειδικότερα, οι συνθήκες οι οποίες επικρατούσαν κατά την διάρκεια του συμβάντος, χαρακτηρίζονταν από ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία που έφτανε τους -15Ο C, άνεμο μεγάλης εντάσεως (περίπου 70 μ.α.ω.) και ταυτόχρονα πυκνή, χαμηλή και ταχέως κινούμενη νέφωση η οποία μείωνε δραστικά την ορατότητα αλλά και επίσης καθιστούσε ιδιαίτερα δύσκολο τον προσανατολισμό. Το διασωστικό σενάριο προέβλεπε την προσέγγιση του διασωστικού κλιμακίου σε δύσβατη χιονοσκεπή περιοχή και συγκεκριμένα την διάσωση πολυτραυματία από απόκρημνη χαράδρα την παροχή πρώτων βοηθειών σε αυτόν και την μεταφορά του σε ασφαλές σημείο. Με την άφιξη του κλιμακίου το οποίο επέβαινε σε όχημα ARGO 8X8 στον τόπο του συμβάντος, πραγματοποιήθηκε το στήσιμο αγκυρώσεων και ακολούθως η καταρρίχηση τριών μελών του κλιμακίου οι οποίοι έφεραν πλήρη σειρά σωστικών υλικών αλλά και συλλογών Ά Βοηθειών συμπεριλαμβανομένου του νέου ειδικού αερομεταφερόμενου φορείου SKEDCO. Με την άφιξη των ανδρών πλησίον του θύματος, ακολούθησε η παροχή επιτόπου πρώτων βοηθειών και αφού το θύμα τοποθετήθηκε κατάλληλα στο φορείο, ξεκίνησε η ανάβαση της πλαγιάς, με την βοήθεια του ειδικού οχήματος ARGO 8X8 το οποίο έλκυε το διασωστικό σχοινί στην άκρη του οποίου ήταν προσδεμένο το φορείο με το θύμα. Με την άφιξη στην κορυφή της πλαγιάς, ο οδηγός του οχήματος Κος Χρυσομαλλίδης, άλλαξε με ελάχιστες κινήσεις την εσωτερική διαρρύθμιση του οχήματος η οποία επέτρεψε την κατάλληλη και ασφαλή τοποθέτηση του φορείου με το θύμα. Με το πέρας της τοποθέτησης του θύματος στο όχημα και την επιβίβαση του Ιατρού του κλιμακίου προς συνοδεία του θύματος και παροχής εξειδικευμένης Ιατρικής φροντίδας, αυτό κατευθύνθηκε ταχέως προς το Στρατόπεδο Παπαρόδου.
Μετά το πέρας της διασωστικής άσκησης, και σύντομη ξεκούραση, πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών του Κ.Ε.Ο.Α.Χ. συγκέντρωση των συμμετεχόντων και ανασκόπηση της όλης άσκησης. Για τα συμπεράσματα αυτής, ενημερώθηκε κατ' ιδίαν και ο Κος Υποδιοικητής του στρατοπέδου ο οποίος σημειωτέον επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη δραστηριότητα, αλλά και μας επεφύλαξε ιδιαίτερα θερμή φιλοξενία.
Τέλος αντελλάγησαν αναμνηστικές πλακέτες μεταξύ του επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ και του Υποδιοικητή του ΚΕΟΑΧ.

Στις αρχές Μαρτίου έλαβε χώρα αξιολόγηση των νέων υποβρύχιων προωθητήρων που απέκτησε η Λ.Ε.Κ. (D.P.V.) πραγματοποιήθηκαν καταδύσεις σε διάφορα βάθη με μέγιστο βάθος των 32 m. και δοκιμάστηκαν όλες οι δυνατότητες χρήσης τους, ακόμη και η μεταφορά δύο δυτών. Τα συμπεράσματα ήταν πέραν του δέοντος θετικά και η αυτονομία των στοιχείων του ξεπέρασε τη μία ώρα χωρίς κανένα σημάδι μείωσης της απόδοσής τους.

Στις 25 Μαρτίου για άλλη μια φορά τα μέλη της Λ.Ε.Κ. και των μελών της ΠΟΕΔ καταχειροκροτήθηκαν για την άψογη εμφάνισή τους στην παρέλαση. Κατά τη φετινή παρέλαση παρέλασαν και τα νέα τετράτροχα ειδικά οχήματα της Λ.Ε.Κ. (a.t.v.)
Αξίζει να τονίσουμε πως ο σωματάρχης του Γ΄Σ.Σ. συνεχάρη τον πρόεδρο της ΠΟΕΔ και τον πρόεδρο της Λ.Ε.Κ. και εξέφρασε το θαυμασμό του με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια.

Κατά το ίδιο τρίμηνο ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν τα ακόλουθα σχολεία:
Α. σχολείο Α΄ βοηθειών, το οποίο παρακολούθησαν τα νεοεγγραφέντα μέλη της ΕΔΟΠΑ αλλά και παλαιότερα, προκειμένου να συντηρήσουν τις γνώσεις τους. Πέρα από τη διαχείριση της «μικρής Άννας» ("little Anne") για καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, τα μέλη εξοικειώθηκαν με τη χρήση των ιατροφαρμακευτικών συλλογών της Λ.Ε.Κ. και του ειδικού φορείου πολλαπλών χρήσεων SKEDCO.

Β. σχολείο τεχνικής αναρρίχησης και «στρατιωτικού ορεινού» το οποίο ολοκληρώθηκε σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Οι εκπαιδευόμενοι στην τελική φάση του σχολείου ελέγχθηκαν στην ικανότητά τους να διέρχονται διάφορα κωλύματα με τις ακόλουθες μεθόδους:
1. Rappel
2. Γερμανική και αυστραλέζικη μέθοδος Rappel
3. οριζοντία
4. Ρουμάνικη μέθοδος
5. Κεκλιμένη – ταχεία
6. Fast – rope
7. ανεμόσκαλα
8. καταρρίχηση από βράχο ύψους 65m

ΤΡΙΜΗΝΟ ΑΠΡ. – ΜΑΪ. – ΙΟΥΝ.
Στις 4 Μαϊου το απόγευμα η Λ.Ε.Κ. ειδοποιείται από την πυροσβεστική υπηρεσία Γιαννιτσών πως ένας ηλικιωμένος αγνοείται από το απόγευμα της προηγουμένης ημέρας. Τα στοιχεία που έχει η Π.Υ. επικεντρώνουν τις έρευνες στην κοίτη του ποταμού Λουδία, νοτίως των Γιαννιτσών, στην τοποθεσία «ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΤΣΙΚΑ» γνωστή ως «ΜΗΔΕΝ». Παράλληλα κλιμάκιο της Λ.Ε.Κ. Ν. Πέλλας μεταβαίνει στην ανωτέρω περιοχή και έρχεται σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς (Π.Υ. και Αστυνομία) προκειμένου να συλλέξει περισσότερα στοιχεία. Η οκταμελής ομάδα της Λ.Ε.Κ. με πλήρη εξοπλισμό μεταφέρεται με το Μ-1008 και αποφασίζεται η εγκατάστασή της στις εγκαταστάσεις των κωπηλατικών προπονήσεων.
Με το πρώτο φως και ύστερα από καθορισμό τομέων ερεύνης με την Π.Υ. Γιαννιτσών ξεκινούν οι προβλεπόμενες ενέργειες χρησιμοποιώντας δύο μικρά φουσκωτά σκάφη, μια πολυεστερική λέμβο και μία πλάβα που παραχώρησε τοπικός κάτοικος.
Η Π.Υ. με τη συνδρομή της 2ας ΕΜΑΚ ανέλαβε τη βυθοσκόπηση με τη χρήση ειδικής κάμερας, ενώ τα μέλη της Λ.Ε.Κ. οριοθετούσαν μικρές περιοχές και προέβαιναν σε ρίψη «γρίπου» που είχαν κατασκευάσει με τη βοήθεια των κατοίκων.
Στις 12.45 τα μέλη της Λ.Ε.Κ. ανέσυραν με τη μέθοδο του «γρίπου» τη σωρό του άτυχου ηλικιωμένου και την παρέδωσαν στην αστυνομία.
Το τετραήμερο 24-27/05/2005 δύο μέλη της ΛΕΚ έτρεξαν στον υπερμαραθώνιο των 100χιλ. στο Bien-Biel της Ελβετίας και κατέλαβαν τη 17η θέση ανάμεσα σε 300 περίπου συμμετοχές.
Την 14η Μαΐου έλαβε χώρα νυχτερινή κατάδυση στον Αρμενιστή Χαλκιδικής.

Το διήμερο 02-03/07/2005 η ΛΕΚ με τριμελή ομάδα συμμετείχε στο VHF AEGEAN Contest με βάση στο πυροφυλάκιο Λειβαδάκια στην Χαλκιδική.
Το διήμερο 02-03//07/2005 έλαβε χώρα εκπαίδευση διαβίωσης στο χωριό Τρίβουνο - Μελάς στο νομό Καστοριάς.
Το διάστημα 18-22/08/2005 η ΛΕΚ πραγματοποίησε καταδρομική άσκηση αναγνώρισης στην περιοχή "Ζ" στην Σαμοθράκη και στην βραχονησίδα Ζουράφα, από όπου και εξέπεμψε ραδιοσήματα και ήλθε μέσω ασυρμάτου σε επαφή με ραδιοερασιτέχνες από όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας σε διεθνή διαγωνισμό ραδιοτηλεπικοινωνιών και κατοχυρώνοντας την περιοχή εκπομπής (βραχονησίδα Ζουράφα) ως EU – 174 , δηλαδή ως Ελληνική επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Το διάστημα 20-24/10/2005 η ΛΕΚ συμμετείχε με τριμελή ομάδα στην διεθνή στρατιωτική άσκηση SWISS RAID COMMANDO 05 στην Ελβετία, ύστερα από σχετική άδεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελβετίας.
Στις 13/11/2005 πραγματοποιήθηκε στο Ρετζίκι σχολείο τεχνικής αναρρίχησης με χρήση πολύσπαστων, το οποίο και ολοκληρώθηκε το επόμενο Σαββατοκύριακο 20/11/05 με την εκπαίδευση ορεινού αγώνα στις εγκαταστάσεις της Λ.Ε.Κ. στη Νεοχωρούδα.
Την 26η/11/05 κλιμάκιο της ΛΕΚ μετέβη στην περιοχή της Ρεντίνας με σκοπό την αναγνώριση της περιοχής προς προετοιμασία των 11ων Πανελλήνιων αγώνων Εφ. Κ/Δ. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το διάστημα 02-04/12/2005 με την συμμετοχή πολλών λεσχών από όλη την επικράτεια.
Την 09η/12/2005 κλιμάκιο της ΛΕΚ πραγματοποίησε υποβρύχια φωτογράφιση του λιμενίσκου στις Αλυκές Κίτρους στην Πιερία, ύστερα από παραγγελία του Λιμενικού ταμείου Πιερίας και του Λιμεναρχείου Κατερίνης.
Την 17η/12/2005 ομάδα της ΕΔΟΠΑ εξέπεμψε ραδιοσήματα DX από το όρος Βόρρας, στα πλαίσια διαγωνισμού ραδιοτηλεπικοινωνιών της Ελ. Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών.

2006
Την 22α/02/06 μέλη της ΕΔΟΠΑ έκαναν πορεία σε χιονοσκεπή περιοχή στο Σέλι Ημαθίας, με σκοπό την εξοικείωση των μελών στη χρήση χιονοβατίδων και λοιπών εξαρτημάτων «χειμερινού βουνού» .
Την 20η/02/06 η ΕΔΟΠΑ με 17μελή ομάδα ενεργοποιήθηκε προς μετάβασή της στο Μελίσσιον με σκοπό την ανεύρεση επιζόντων μετά την πτώση ελικοπτέρου της ΠΑ.
Το διήμερο 28-29/04/06 τα μέλη της ΛΕΚ πραγματοποίησαν πορεία 15χλμ. στην ευρύτερη περιοχή Εξοχής-Κουρίου.
Τον μήνα Μάιο πραγματοποιήθηκαν σχολείο κατάδυσης την 1η/05/06, σχολείο τεχνικής αναρρίχησης στο Ρετζίκι την 06η/05/06 και σχολείο στρατιωτικού ορεινού στην Νεοχωρούδα το διήμερο 20-21/05/06.
Το διάστημα 12-15/06/06 η ΛΕΚ συμμετείχε με τρεις τετραμελείς ομάδες στην διεθνή στρατιωτική άσκηση «ΟΝΗΣΙΛΟΣ 06» στην Κύπρο.
Στις 17 και 18 Ιουλίου η Λ.Ε.Κ. σε συνεργασία με το προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ομοσπονδία Κυπριακών οργανώσεων και υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε εκδηλώσεις μνήμης υπέρ των Ελλήνων πεσόντων κατά την εισβολή των Τούρκων στη Μεγαλόνησο. Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στη παραλία Θεσσαλονίκης, έμπροσθεν του Λευκού Πύργου.
Το διήμερο 19-20/06/06 ενεργοποιήθηκε η ΕΔΟΠΑ με σκοπό την συμμετοχή της στις έρευνες για τον εντοπισμό νεαρού αγοριού στην Βέροια, ύστερα από εισαγγελική παραγγελία του Εισαγγελέα Βεροίας.

Δραστηριότητες

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων, αξιοποιεί με όποιον τρόπο αυτό καταστεί εφικτό, τις δυνατότητές, τις ικανότητες, τις γνώσεις και τις δεξιότητες των Καταδρομέων μελών της. Εκπαιδεύει τους άνδρες της σε τακτική, περιοδική βάση, βελτιώνει την φυσική και πνευματική τους κατάσταση, τους διδάσκει την όποια καινοτόμο μέθοδο θα κληθούν να εφαρμόσουν σε περιστατικά διάσωσης και μη, αναπτύσσει την αυτοπεποίθηση, την ομαδικότητα και το αίσθημα προσφοράς τους προς το κοινωνικό σύνολο και καθιστώντας τους επιχειρησιακά πανέτοιμους μπορούν να συνδράμουν όπου και όταν η Πατρίδα το απαιτήσει.
Παράλληλα αναγνωρίζοντας την ανάγκη της Ελληνικής κοινωνίας για την συμμετοχή των πολιτών της, την ενεργή παρουσία τους και την έμπρακτη δραστηριοποίηση τους σε οποιεσδήποτε φυσικές καταστροφές ή ατυχή γεγονότα που πλήττουν την χώρα, τους κατοίκους και το βίος των συνανθρώπων μας, και δηλώνοντας το παρόν, όπου θεωρηθεί απαραίτητη η αρωγή της και η συμπαράσταση των Εφέδρων Καταδρομέων –μελών της προς κάθε πληγέντα ή χρήζοντας βοήθειας συμπολίτη μας, συντάσσετε στο πλευρό της Πολιτείας ως σύμμαχος της στα δεινά και συνοδοιπόρος της στις δυσκολίες που προκύπτουν.
Από ιδρύσεώς της συμμετείχε σε όλα τα μεγάλα συμβάντα:
Στην πυρκαγιά του Ολύμπου, στην αναζήτηση του αεροπλάνου Γιάκοβλεφ, στον εντοπισμό των αεροσκαφών F5 της Πολεμικής μας αεροπορίας, στου σεισμούς της Αθήνας, στην πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ, φωτιές Κασσάνδρας, πλημμύρες Χαλκιδικής, φωτιές Ευβοίας και άλλα συμβάντα.
Παράλληλα συμμετάσχει σε διεθνείς στρατιωτικές ασκήσεις εκπροσωπώντας την Πατρίδα μας.
Σήμερα η Λ.Ε.Κ. διαθέτει τρία οχήματα, δύο ταχύπλοα σκάφη και ένα μεσοαποβατικό σκάφος (L.C.M.), καθώς σύγχρονο και επαρκή διασωστικό εξοπλισμό για επιχειρήσεις τόσο στην ξηρά όσο και θαλάσσιες.

Το 2008 ιδρύθηκε τμήμα Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (G.I.S.) που αποστολή έχει την εκμάθηση των μελών της Λ.Ε.Κ. στην χρήση φορητών μηχανών γεωγραφικού προσδιορισμού θέσεως (G.P.S.) ανάγνωση χαρτών, καθώς και η συλλογή χωρικών και περιγραφικών πληροφοριών με τελικό αποτέλεσμα την δημιουργία λεπτομερειακών χαρτών ειδικής χρήσης

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης, μέσω της αποτελεσματικής και στο δυνατό προσφερόμενης βοήθειας των Καταδρομέων μελών της, αποδεικνύει και θα συνεχίσει να αποδεικνύει με διακριτικό τρόπο, ότι τα κύρια όπλα με τα οποία επιτυγχάνετε η συμβολή και η προσφορά μίας χείρας βοηθείας προς οποιονδήποτε συνάνθρωπο είναι πάνω από όλα, η ταπεινότητα, το ήθος, η συνέπεια, η αυτοθυσία, η ανιδιοτέλεια και οπωσδήποτε η αγάπη προς την Πατρίδα και τους συμπατριώτες μας.

Νέα

Κατασκευή Μνημείου απ'την ΛΕΚ Θεσσαλονίκης
Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων στις 19 Δεκεμβρίου 2007 αναφέρθηκε το τραγικό γεγονός της πτώσεως του αεροσκάφους F-16 στις 5 Δεκεμβρίου 2007, που στοίχισε τη ζωή του Σμηναγού (Ι) + Μπατσαρά Αθανάσιου.

Το θλιβερό αυτό γεγονός πρόσθεσε ακόμη έναν φύλακα των αιθέρων μας στον κατάλογο των πιλότων που έπεσαν στο καθήκον.

Με δεδομένο το σεβασμό και την απαιτούμενη τιμή στη μνήμη του Σμηναγού(Ι) +Μπατσαρά Αθανάσιου και λόγω του ότι το σημείο πτώσεως του αεροσκάφους του βρίσκεται εντός των ορίων «ευθύνης» του Διασωστικού Φυλακίου της ΛΕΚ στη Ν. Σκιώνη Χαλκιδικής, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε (αρ. πράξης 300) όπως προβεί με ιδίες δαπάνες και ιδία μέσα στην κατασκευή μνημείου και τοποθέτηση εικονοστασίου στη Β.Α. ακτή της Νησίδας Ψαθούρα.

Η απόφαση αυτή σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά σχετικές ενέργειες του Γ.Ε.Α. ούτε υποκαθιστά ενέργειες του κράτους. Γίνεται στα πλαίσια του θαυμασμού που τρέφει η ΛΕΚ προς τους πιλότους μας και στο ηθικό χρέος που αισθανόμαστε έναντι αυτών που έθεσαν ως στόχο ζωής «να φυλάττουν Θερμοπύλες».

Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2008
Το τμήμα αναχώρησε από την βάση αργά το απόγευμα με την δύση του ηλίου με κατεύθυνση προς Ν. Σκιώνη Χαλκιδικής. Χρησιμοποιήθηκαν το ασθενοφόρο της Λέσχης για την μεταφορά των υλικών και ένα 4X4 όχημα για την ρυμούλκηση του ταχυπλόου. Η διαδρομή ήταν ήσυχη, δίχως προβλήματα.
Το βράδυ, με την άφιξη στο διασωστικό φυλάκιο, οι μισοί εκ της ομάδας ασφάλίσαν τα υλικά και οι υπόλοιποι έριξαν το σκάφος στο νερό και το αγκυροβόλησαν στον προβλήτα του λιμανιού μπροστά στο φυλάκιο. Η διαδικασία αυτή ήταν αρκετά δύσκολη, μιάς και το σημείο, από το οποίο μέχρι πρότινος εισέρχονταν στο νερό τα σκάφη, είχε μπαζωθεί με σκοπό την επέκταση του λιμανιού. Αποτέλεσμα τούτου ήταν να ριχθεί το ταχύπλοο από την πλευρά της παραλίας, όπου το έδαφος αποτελείτο από μαλακή άμμο. Η καθέλκυση του σκάφους επετεύχθη, μετά δυσκολίας και με κίνδυνο ακινητοποίησης τόσο του τρέιλερ όσο και του οχήματος 4χ4 και ύστερα από συνολική προσπάθεια περί των 90 λεπτών. Το τμήμα, μετά το πέρας των προετοιμασιών, διανυκτέρευσε εντός του φυλακίου.

Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2008
Χαράματα, με το εγερτήριο, έγιναν οι απαραίτητες τηλεφωνικές επαφές με το Λιμεναρχείο και την Μετεωρολογική Υπηρεσία προς επαλήθευση των καλών καιρικών συνθηκών, οι οποίες είχαν προαναγγελθεί από την ΕΜΥ τις προηγούμενες ημέρες. Η θάλασσα ήταν ήρεμη, επικρατούσε άπνοια και ο ήλιος ξεπρόβαλε σε έναν καθαρό και ασυννέφιαστο ουρανό. Τα υλικά φορτώθηκαν (συνολικού βάρους 680 κιλών) στο ταχύπλοο, ασφαλίστηκαν με σχοινιά και κρίκους, όπως είχε προγραμματισθεί, και τα μέλη κάθισαν στις προβλεπόμενες γι' αυτά θέσεις. Χειριστής του ταχυπλόου ορίσθηκε ο επικεφαλής της ομάδος.
Η διαδρομή ήταν άκρως ήρεμη, ο άνεμος απών και ο ήλιος έφεγγε μπροστά από την πλώρη του σκάφους. Η ταχύτητα πλεύσης δεν ήταν ιδιαίτερα αυξημένη λόγω του μεγάλου βάρους των υλικών και της πενταμελούς ομάδος. Η απουσία κυματισμού όμως βοήθησε στο να διατηρηθεί η διαδρομή ευχάριστη και όχι κοπιαστική για τους επιβαίνοντες. Μετά από ένα δίωρο περίπου εθεάθη το νησί να ξεπροβάλει μπροστά. Ο φάρος στο κέντρο του ξεπρόβαλλε επιβλητικός και η λεπτή σκιά του εδάφους απλωνόταν σε όλον σχεδόν τον ορίζοντα. Το νησί είχε χρώμα ανθρακί και στο μεγαλύτερο τμήμα του αποτελείτο από ηφαιστειογενή πετρώματα, διάτρητα από τον χρόνο, την θάλασσα και τα στοιχεία της φύσης.

Προσεγγίσθηκε αρχικώς ένα σημείο με μεταλλικούς κρίκους πρόσδεσης μικρών σκαφών, όπου και απεβιβάσθη η ομάδα με μεγάλο μέρος των υλικών. Γρήγορα σχετικά, εθεάθη ένας ασφαλέστερος ορμίσκος με ευκολότερη πρόσβαση και καλύτερη αποβάθρα, όπου και αγκυροβόλησε τελικώς το σκάφος. Τα υλικά μεταφέρθησαν στο πλατώ πάνω από την ακτή και η ομάδα άρχισε να ψάχνει κατάλληλο χώρο προς κατασκευή του τύμβου, όπου και θα τοποθετούσαμε το εκκλησάκι με την μαρμάρινη πλάκα εις μνήμην του νεκρού αεροπόρου.
Το έδαφος σε όλη την περιοχή καλύπτεται από χαμηλή βλάστηση και πυκνά βάτα, είναι σχετικά βραχώδες και δύσβατο και η πανίδα περιορίζεται στα πουλιά, τις σαύρες και φυσικά στις φώκιες της οικογένειας μονάχους–μονάχους, οι οποίες αναζητούν καταφύγιο μέσα στις σπηλιές στο ύψος της θάλασσας.

Καταλληλότερο σημείο για την κατασκευή του μνημείου κρίθηκε ένα ύψωμα στην βόρεια πλευρά του νησιού. Το ύψωμα είναι ορατό από απόσταση και συνεπώς το μνημείο θα διακρίνεται εύκολα από τα διερχόμενα πλοία, καΐκια και λοιπά πλεούμενα. Ο τύμβος κατασκευάσθηκε από σωρό πετρωμάτων, τα οποία συλλέχθηκαν από την γύρω περιοχή, και, για την μη μετατόπιση αυτών, εκχύθηκε μείγμα τσιμεντόκολλας στα ενδιάμεσα σημεία. Το τσιμέντο ήταν κατάλληλο για να αναμειχθεί με αλμυρό/θαλασσινό νερό, το οποίο μεταφέρονταν από την παραλία με κουβάδες επάνω στο ύψωμα. Αν και ο καιρός ήταν ζεστός και δεν επικρατούσε συννεφιά, η εργασία ήταν αρκετά κοπιαστική, λόγω του δύσβατου του εδάφους, των συνεχώς μετακινούμενων πετρωμάτων σε κάθε βήμα κάτω από τα πέλματα των ποδιών και από το βάρος των μεταφερόμενων υλικών. Η δυσχέρεια στην προσπάθεια ήταν αποτέλεσμα όλων αυτών των παραγόντων, ο σκοπός όμως του εγχειρήματος ήταν και ο αποκλειστικός λόγος, ώστε ουδείς εκ των παρευρισκομένων δεν παραπονέθηκε ή τουλάχιστον διανοήθηκε να δυσανασχετήσει καθ' όλη την διάρκεια της εργασίας.
Ταυτόχρονα με την κατασκευή του μνημείου το τμήμα ραδιοεπικοινωνιών της Λέσχης προέβη σε πληθώρα επαφών με την βάση στα γραφεία της Λέσχης στην Θεσσαλονίκη, θέλοντας έτσι να ερευνήσει τις δυνατότητες επικοινωνίας μέσω ασυρμάτου από την εν λόγω περιοχή, αλλά και να έχει συνεχή ενημέρωση για τυχόν αλλαγές των καιρικών συνθηκών. Η γεννήτρια ρεύματος με τα υλικά ραδιοεπικοινωνίας τοποθετήθηκαν πλησίον του φάρου.
Με το πέρας των ωρών ο τύμβος έπαιρνε σχήμα και μορφή, η ομάδα εργαζόταν σιωπηλά και αποτελεσματικά και όλοι έβλεπαν το μνημείο να σχηματίζεται πέτρα–πέτρα μπροστά στα μάτια τους. Αφού ο τύμβος έφτασε στο επιθυμητό ύψος, τοποθετήθηκε η μαρμάρινη επιγραφή με την όψη της στραμμένη προς το Αιγαίο και συγκολλήθηκε με τσιμέντο και ειδική μαρμαρόκολλα.
Ταυτόχρονα τοποθετήθηκε και ο ιστός της σημαίας ανάμεσα στα λιθάρια του τύμβου και στερεώθηκε με τσιμέντο. Ο μεταλλικός ιστός είχε επιχρωματισθεί από τις προηγούμενες ημέρες με λευκό χρώμα, ανθεκτικό στην σκουριά και στην αλμύρα. Κατά την τοποθέτησή του ξαναβάφτηκε πριν στερεωθεί μονίμως και βιδώθηκε στην κορυφή του ένας χάλκινος ορθόδοξος σταυρός.
Η μεταφορά, τέλος, του μικρού γύψινου παρεκκλησίου από την ακτή μέχρι το ύψωμα του μνημείου απεδείχθη τελικά ως η δυσκολότερη και κοπιαστικότερη εργασία της ημέρας, επειδή το εύθραυστο της εκκλησίας, το βάρος αυτής και το κακοτράχηλο του εδάφους καθιστούσαν αδύνατη την μεταφορά της από ένα και μόνο άτομο, ενώ σχεδόν αδύνατος ήταν και ο συντονισμός βηματισμού από περισσότερους μεταφορείς. Ως αποτέλεσμα τούτου ήταν η μεταφορά από συγχρόνως τέσσερα άτομα, τα οποία εναλλάσσονταν μεταξύ τους σε κάθε στάση αυτής. Απώτερος σκοπός ήταν φυσικά να μην καταστραφεί τίποτε, κάτι που επέβαλλε μία ανάπαυλα σε κάθε 20–30 βήματα της διαδρομής. Εν τέλει, με τρόπο και με κόπο τοποθετήθηκε το εκκλησάκι επάνω στον τύμβο και κολλήθηκε και αυτό με την σειρά του με μαρμαρόκολλα και τσιμέντο.
Το απόγευμα προσέγγισε τον ορμίσκο, όπου αγκυροβόλησε το σκάφος, ένα ταχύπλοο της ομάδας προστασίας της θαλάσσιας φώκιας, θεωρώντας, ότι το τμήμα αποτελείτο από παραθεριστές. Η έκπληξή τους, όταν έμαθαν την ιδιότητα και τον σκοπό παρουσίας των μελών της Λέσχης στο νησί, ήταν μεγάλη. Αδυνατούσαν να πιστέψουν, ότι κάποιος θα έμπαινε στον κόπο να πραγματοποιήσει ένα τόσο μακρινό ταξίδι, ένα τέτοιο εγχείρημα. Ευχήθηκαν καλή διαμονή και καλή επιτυχία στην προσπάθεια αυτή, δέχθηκαν τις ευχαριστίες και τις ευχές για καλό ταξίδι και αναχώρησαν πλέοντες με κατεύθυνση ανατολική.
Με το πέρας των εργασιών αναρτήθηκε η Γαλανόλευκη στον ιστό του μνημείου και τοποθετήθηκαν τα εικονίσματα εντός της μικρής εκκλησίας. Ο επικεφαλής άναψε ένα κερί στην μνήμη του αδικοχαμένου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας και η σιγή που επικράτησε από τα μέλη της ομάδας για λίγο, εκεί μπροστά στον τύμβο, ήταν χαρακτηριστική της λιτής αυτής προσφοράς της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων προς τους αφανείς ήρωες και προστάτες της Πατρίδος μας. Η σκέψη όλων ήταν αφιέρωμα και τάμα στην ψυχή και στην ανάμνησή του.
Ο ήλιος είχε αρχίσει να δύει και η αποχώρησή του τμήματος από την νήσο ήταν επιβεβλημένη, καθότι αναμένονταν ενίσχυση των ανέμων. Μαζεύτηκαν και πλύθηκαν τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, κάηκαν τα σκουπίδια και τα άτομα επιβιβάστηκαν στο ταχύπλοο για να πλεύσουν προς παρακείμενη νήσο, όπου και θα διανυκτέρευαν.
Από μακριά η Γαλανόλευκή κυμάτιζε δίπλα στο άσπρο εκκλησάκι με τον γαλάζιο τρούλο. Πάνω στον γκριζόμαυρο τύμβο και στο ιδίου τονισμού ύψωμα, η αντίθεση των χρωμάτων οδηγούσε το βλέμμα, έστω και άθελα, πάνω στο μνημείο.
Το ταχύπλοο έκανε μια τελευταία στροφή και κατευθύνθηκε δυτικά προς τον ήλιο.
Απαλλαγμένο πλέον από το πολύ βάρος, ανέπτυξε ταχύτητα πάνω στα νερά του Αιγαίου. Η θάλασσα ήταν ακόμη ήρεμη, επάνω της αντικατοπτρίζονταν τα λιγοστά σύννεφα, ο επιβλητικός όγκος της νήσου Γιούρα και ο χρυσαφί ουρανός του δειλινού. Το κοκκινόχρυσο χρώμα του ήλιου έδινε την τελευταία ευχάριστη πινελιά στο τοπίο, δίνοντας την αίσθηση, ότι το ταχύπλοο δεν έπλεε, αλλά πετούσε εν μέσω του ουρανού, πάνω και κάτω από τον γαλάζιο θόλο.
Ο χώρος διανυκτέρευσης ήταν ένας ορμίσκος αποκλεισμένος από τυχόν ανεπιθύμητα στοιχεία της φύσης. Το νησί, στο οποίο βρισκόταν, ήταν μεγαλύτερο του προηγούμενου με πλουσιότερη βλάστηση και πανίδα και εμφανή την ανθρώπινη παρουσία σε προηγούμενες όμως δεκαετίες. Σε κάποιο σημείο του όρμου εθεάθη το σπιτάκι, που είχε εντοπιστεί στο χάρτη από τη φάση της προπαρασκευής, με παρακείμενη εγκαταλειμμένη στάνη. Στην παραλία υπήρχε δε και χώρος για αγκυροβόλι. Η ομάδα ασφάλισε το σκάφος στην ακτή και ξεφόρτωσε τα υλικά των μελών.
Το σπιτάκι, όπως σύντομα διεπιστώθη, ήταν καθαρό, με σόμπα πετρελαίου και τζάκι, διέθετε μάλιστα και ένα τραπέζι και δύο πάγκους. Η ομάδα εναπόθεσε τα υλικά της εντός του δωματίου, άναψε το τζάκι και ετοίμασε τον χώρο για δείπνο και κατάκλιση. Γρήγορα άρχισαν να εμφανίζονται ψαροκάικα εντός του ορμίσκου, τα οποία έφταναν κι εκείνα για να περάσουν την νύχτα καθώς ο καιρός «φόρτωνε». Κάποιοι ψαράδες αγκυροβόλησαν δίπλα στο ταχύπλοο και αποβιβάστηκαν για να επισκεφθούν τα μέλη της Λέσχης. Από την συζήτηση, που κράτησε ένα δίωρο περίπου γύρω από την φωτιά, μαθεύτηκε, ότι το σπιτάκι είχε ανακαινισθεί από την ένωση των αλιέων, ώστε να βρίσκουν καταφύγιο ή έστω μια στέγη οι έχοντες ανάγκη και οι ψαράδες. Το νησί δε αποτελεί προσφιλή τόπο πολλών παραθεριστών με ταχύπλοα και βάρκες. Οι ψαράδες ενημέρωσαν δε την ομάδα, ότι με το ξημέρωμα θα επιδεινωθεί ο καιρός και ότι θα αυξηθούν οι άνεμοι, πράγμα που έπρεπε να ληφθεί υπόψη κατά την αυριανή αναχώρηση.
Μετά το καληνύχτισμα, τα μέλη έπεσαν για ύπνο, η κόπωση όμως δεν άφηνε τον ύπνο να είναι βαθύς και ξεκουραστικός. Τα νυχτερινά «νούμερα» εναλλάσσονταν και τα μέλη ήταν επιφορτισμένα και με τις τακτικές επαφές με την έδρα της Λ.Ε.Κ..

Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2008
Με το πρώτο φως τα μέλη ετοίμασαν τον εξοπλισμό τους, καθάρισαν το χώρο που διανυκτέρευσαν και επιβιβάστηκαν στο σκάφος.
Η επιστροφή ήταν ταχύτερη, ο καιρός μας είχε στην πρύμνη και ο ρυθμός πλεύσης ήταν άκρως ικανοποιητικός. Όταν πλέον το μόνο που βλέπαμε ήταν η θάλασσα και ο ουρανός η διακοπή του ταξιδιού και η λήψη του πρωινού καταμεσής του πελάγους ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα. Η ομάδα προγευμάτισε επάνω στο σκάφος, περιτριγυρισμένη από ελληνική θάλασσα και κάτω από τον ελληνικό ουρανό. Αποκλειστικοί σύντροφοι ήταν μερικοί γλάροι, οι οποίοι μοιράστηκαν μέρος της τροφής και ένα κοπάδι δελφινιών, τα οποία κολυμπούσαν και αναπηδούσαν μπροστά, κάτω και γύρω από το σκάφος σε απόσταση περί του ενός μέτρου από την κουπαστή.
Πριν το μεσημέρι φάνηκε και το λιμάνι της Ν.Σκιώνης. Ακολούθησε η εκφόρτωση των υλικών, επαναλήφθηκε η ταλαιπωρία κατά την έξοδο –αυτήν την φορά– του ταχυπλόου στην στεριά, φορτώθηκαν τα υλικά στα οχήματα και μετά το πλύσιμο του σκάφους με γλυκό νερό, ξεκίνησε η επιστροφή οδικώς για την Θεσσαλονίκη.

Ε Π Ι Μ Υ Θ Ι Ο
—«Σε χρειάζομαι για μια αποστολή της Λέσχης, ...ψυχή τε και σώματι!»
Τα λόγια στο άλλο άκρο της τηλεφωνικής γραμμής διατάραξαν την γαλήνη του απογευματινού μου καφέ. Την διέκοψαν στεγνά και δίχως ενδοιασμούς. Ο γνωστός λακωνικός τρόπος του συνομιλητή και συναγωνιστή μου, του επικεφαλής της Λέσχης, ο αποφασιστικός τόνος της φωνής του, η ευγένεια της χροιάς της και η επιλογή των λέξεων αυτής της πρόσκλησης, αυτής της πρόκλησης ή –έστω– αυτής της στρατολόγησης δεν μου άφηναν και πολλά περιθώρια για επιλογή.
Απάντησα μη γνωρίζοντας επ' ακριβώς περί τίνος επρόκειτο. Απάντησα με τον ανάλογο τρόπο όμως, σίγουρος, ότι θα' ταν κάτι –ως συνήθως– καλό, κάτι που δεν θα 'πρεπε να χάσω.
— «Μέσα!»
Το ότι η αδρεναλίνη ήδη ανέβαινε στα ύψη, ήταν γεγονός. Το ότι θα απογοητευόμουν αν δεν συμμετείχα, ήταν σίγουρο. Το ότι θα έκανα τα αδύνατα δυνατά για να πάω ήταν δεδομένο. Το ότι θα επρόκειτο για μια δραστηριότητα, η οποία πιθανώς και πάλι να μην έχαιρε ευρείας αποδοχής από την κοινωνική πληβειακή μάζα (μιας και ουκ ολίγοι θα την θεωρούσαν ως παράκαιρη, άσκοπη ή «αλλότρια ασχολία»), ήταν δυστυχώς μη αποφευκτέο.
Το ότι δεν θά 'λεγα όχι, αναλογιζόμενος τα ανωτέρω, ήταν αναμενόμενο.
Η περιοχή της Ψαθούρας απέχει παρασάγγες από τα εδάφη και τα σύνορα κάθε γειτονικού μας κράτους, δίχως αυτό φυσικά να σημαίνει τίποτα.
Οι αμφισβητήσεις εδαφικών κυριαρχιών και οι επεκτατικές πολιτικές όχι μόνο εχθρών αλλά και φίλων

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8