Επικοινωνία

ΛΕΚ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
...
2410253245
Γραφεία: Φαρσάλων150 (στο κτήριο της ΥΕΒ), Λάρισα
www.tolmon.gr/index.php?option=com_comprofiler&task=userProfile&user=82&Itemid=5

Καταστατικό

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
«ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ».

ΑΡΘΡΟ 1o
ΕΠΩΝΥΜΙΑ

Ιδρύεται στη Λάρισα Σωματείο με την επωνυμία « ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ».

ΑΡΘΡΟ 2o
ΕΔΡΑ

Έδρα του σωματείου ορίζεται η πόλη της Λάρισας.

ΑΡΘΡΟ 3o
ΣΗΜΑ-ΠΕΡΙΒΟΛΗ

α. Το σωματείο έχει δικό του σήμα που φέρει στο κέντρο το έμβλημα των Καταδρομέων, τα πτερύγια των Αλεξιπτωτιστών, την Τριήρη των Πεζοναυτών και αναγράφεται δε γύρω – γύρω η επωνυμία «ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ».
β. Ως επίσημη περιβολή των μελών της Λέσχης υιοθετείται αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών (U.E.P).Συγκεκριμένα αποτελείται από σκούρο γκρι παντελόνι, γαλάζιο πουκάμισο, μπλε γραβάτα και μπλε σακάκι, με το έμβλημα της Λέσχης στην αριστερή τσέπη και της U.E.P στον αριστερό ώμο. Επίσης με την επίσημη περιβολή θα φέρεται το πράσινο μπερέ. Ως εθνόσημο στο μπερέ θα φέρεται σε σχήμα ρόμβου πάνινο το αντίστοιχο σήμα της σφραγίδας της Λέσχης και περιμετρικά την επιγραφή «ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ».

ΑΡΘΡΟ 4o
ΣΦΡΑΓΙΔΑ

Το σωματείο έχει σφραγίδα κυκλική με τις λέξεις «ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1995» στην περιφέρεια και στη μέση το σήμα της Λέσχης. Η σφραγίδα τίθεται υποχρεωτικά σε κάθε έγγραφο του σωματείου.


ΑΡΘΡΟ 5o
ΣΚΟΠΟΣ

Σκοποί του σωματείου είναι:
Η δραστηριοποίηση των μελών στον τομέα της πολιτικής προστασίας και ειδικότερα την ενίσχυση των δράσεων πρόληψης αντιμετώπισης και αποκατάστασης φυσικών καταστροφών καθώς και ακραίων καιρικών φαινομένων, έχοντας ως απώτερο σκοπό την εθελοντική προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες της χώρας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΑΥΤΟΥ
α) Η Λέσχη θα μεριμνά στον τομέα της πρόληψης προς τα αρμόδια κατά περίπτωση υπουργεία για την αναμόρφωση της αντίστοιχης νομοθεσίας.
β) Αξιοποιείται το ανθρώπινο δυναμικό που είναι οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων, ειδικευμένοι στις καταδύσεις, αναρριχήσεις, καταρριχήσεις, καθώς και διαβίωση κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση φυσικών καταστροφών.
γ) Ειδικευμένοι εθελοντές εντάσσονται στο σχεδιασμό Γ.Γ.Π.Π και αναλαμβάνουν την υποστήριξη σχεδίων και δράσεων πρόληψης και αποκατάστασης, καθώς και δράσεις ετοιμότητας που αφορούν τα ατυχήματα-ρύπανση-οικολογικές καταστροφές-ακραία καιρικά φαινόμενα.
δ) Την ηθική εξύψωση των μελών που έχει ως κύριο σκοπό τη συστηματική καλλιέργεια, ανάπτυξη, των δυνατοτήτων των μελών του και τη συμμετοχή στα παρακάτω αθλήματα:
-του αθλήματος της κατάδυσης , ελεύθερης και αυτόνομης τόσο σε απλή μορφή, όσο και σε ειδική (βαθιά, νυχτερινή ναυαγιοκατάδυση, σπηλαιοκατάδυση, σε λίμνες υψομέτρου κ.λ.π) καθώς επίσης της υποβρύχιας πλεύσης και προσανατολισμού.
-του αθλήματος της κατάδυσης σε πισίνα από σταθερό ή κινητό βατήρα.
-των αθλημάτων της κωπηλασίας, της ιστιοσανίδας, θαλάσσιου σκι και της θαλασσοπλοϊας (ιστιοπλοίας και μηχανοκίνητης, μικρών και μεγάλων αποστάσεων).
-των αθλημάτων της αναρρίχησης, ορειβασίας και ορεινού σκι.
-των αθλημάτων αλεξιπτωτισμού (από αεροσκάφος ή ελικόπτερο, στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως και του αλεξιπτώτου πλαγιάς) και αεροπτερισμού(μηχανοκίνητου και μη).
-των αθλημάτων σκοποβολής με πυροβόλα όπλα όλων των ειδών και τοξοβολίας.
-των αθλημάτων γυμναστικής (ενόργανου και μη) πάλης και πολεμικών τεχνών.
Επίσης η καλλιέργεια, ανάπτυξη και διάδοση πάσης φύσεως αθλημάτων, ατομικών και ομαδικών, όπως για παράδειγμα της υδατοσφαίρισης, βόλεϊ, ποδοσφαίρου και μπάσκετ και κάθε είδους αθλημάτων στίβου. Το σωματείο επίσης θα καλλιεργεί και αναπτύξει ειδικό τμήμα «ΤΡΙΑΘΛΟΥ» του αγωνίσματος δηλαδή που αποτελείται από τρία διαφορετικά αγωνίσματα σε αυτοτελή και συνεχή σειρά, την κολύμβηση, την ποδηλασία και το τρέξιμο και τις διάφορες παραλλαγές του, που δημιουργούνται από την αφαίρεση ενός από τα τρία αγωνίσματα, παίρνοντας τότε ονομασία «ΔΙΑΘΛΟ» ή την πρόσθεση ενός άλλου οποιουδήποτε τέταρτου αγωνίσματος παίρνοντας την ονομασία «ΤΕΤΡΑΘΛΟ». Τέλος το σωματείο έχει παράλληλα σκοπό την καλλιέργεια οποιουδήποτε άλλου αθλήματος ή αγωνίσματος χαρακτηριζομένου ως Ολυμπιακού από την Δ.Ο.Ε και μάλιστα επίπονου και μεγάλης διαρκείας, είτε αυτό είναι σύνθετο αποτελούμενο από άλλα επιμέρους αγωνίσματα, είτε πρόκειται απλά για ένα κα μόνο αγώνισμα, όπως είναι οι υπεραποστάσεις στο τρέξιμο και το δρομικό αγώνισμα του προσανατολισμού.
Τα αγωνίσματα και αθλήματα αυτά θα καλλιεργούνται είτε κατά τη διαδεδομένη στο κοινό μορφή τους είτε με την ειδική μορφή, που αυτά παίρνουν κάθε φορά κατά την εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων, πάντα με σκοπό την ηθική εξύψωση και σωματική βελτίωση των μελών του σωματείου μέσα από τον υγιή αθλητισμό και την συνεχή εκπαίδευση.
ε) Η καλλιέργεια άμιλλας για τη διάδοση των παραπάνω αρχών, αγωνισμάτων και αθλημάτων και η ανάπτυξη τους. Η συστηματική διδασκαλία και εκπαίδευση των μελών σ΄αυτά για εκμάθηση και άσκηση τους.
στ) Η συμμετοχή ή διοργάνωση εκδηλώσεων, αγωνισμάτων, αθλητικών αγώνων και πρωταθλημάτων τοπικού, εθνικού και διεθνή χαρακτήρα. Η απονομή διπλωμάτων και πτυχίων με τις νόμιμες προϋποθέσεις και σε συνεργασία και με άλλους φορείς, σε όσους συμμετέχουν και επιδίδονται με επιτυχία στις εκδηλώσεις του σωματείου.
ζ) Η συνεργασία με άλλους φορείς όπως η Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, οι αμφίβιες Μοίρες Καταδρομών, η Αρχαιολογική και Πυροσβεστική υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα η Γ.Γ.Π.Π κ.λ.π και η διάθεση έμψυχου και άψυχου υλικού για την επιτέλεση εθνικού και κοινωνικού έργου.
η) Η αλληλοβοήθεια των μελών και η παροχή υποστήριξης σε κάθε δυνατό τομέα.
θ) Η προβολή διάδοση και παροχή πληροφοριακού υλικού για τα θέματα, που υπάγονται στα πλαίσια των σκοπών του σωματείου.
ι) Η συνεχής και άγρυπνη προσπάθεια των μελών του Σωματείου για την προστασία της Ελληνικής υπαίθρου σε συνδυασμό με σχετικές ενέργειες, παραστάσεις και διαβήματα προς τις αρμόδιες κρατικές αρχές.
ια) Η ενεργός συμπαράσταση και συνεργασία με κάθε φορέα που επιδιώκει κοινούς σκοπούς, δημόσιο ή ιδιωτικό και η υποβοήθηση των προσπαθειών αυτού με έρευνες, μελέτες και άλλες σχετικές ενέργειες.

ΑΡΘΡΟ 6o
ΜΕΣΑ

Μέσα για την πραγματοποίηση των πιο πάνω σκοπών του σωματείου είναι:
α) Η οργάνωση αθλητικών και άλλων τμημάτων και η συμμετοχή μελών του και αθλητών σε αγώνες και πάσης φύσεως εκδηλώσεις, που διεξάγονται και οργανώνονται από το σωματείο ή στις οποίες αυτό συμμετέχει,
β) Η διενέργεια σεμιναρίων σχετικά με δραστηριότητες που εμπεριέχονται στα πλαίσια των σκοπών του.
γ) Η συστηματική εξερεύνηση και μελέτη της ελληνικής υπαίθρου τόσο της ξηράς όσο και των θαλασσών, λιμνών και ποταμών και των βυθών τους με τη δημιουργία ομάδων εργασίας από τα μέλη του σωματείου, καθώς επίσης και η συλλογή, καταγραφή και ταξινόμηση των στοιχείων που προκύπτουν,
δ) Η συνεργασία με άλλα σωματεία και οργανισμούς με παρόμοιους σκοπούς, Ελληνικούς και ξένους και με τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες για την ανταλλαγή στοιχείων και πληροφοριών και την προώθηση της σχετικής επιστημονικής μελέτης και έρευνας τη χώρα μας,
ε) Η οργάνωση και η συμμετοχή του σωματείου σε δημόσιες συζητήσεις και σεμινάρια, που έχουν σχέση με τα αθλήματα, δραστηριότητες και εν γένει σκοπούς του, καθώς επίσης και η επεξεργασία και προβολή των θέσεων και προβληματισμών του στους συντάκτες αναλόγων νομοσχεδίων,
στ) η έκδοση εντύπων και η συμμετοχή σε πάσης φύσεως μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη δημοσίευση επιστημονικών εργασιών, μελετών, πληροφοριών, σχολιασμών και νέων, αθλητικού , επιστημονικού και γενικότερου ενδιαφέροντος.
η) Η οργάνωση εκδρομών και η λειτουργία βιβλιοθήκης και εντευκτηρίου
θ) Η ίδρυση και λειτουργία με τις νόμιμες προϋποθέσεις διαφόρων σχολών σχετικών με το σκοπό της Λέσχης με απόφαση του Δ.Σ του Σωματείου και τέλος κάθε άλλο πρόσφορο μέσο, το οποίο σύμφωνα με την κρίση της Γ.Σ και του Δ.Σ θα κριθεί απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των σκοπών του.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΜΕΛΗ- ΕΙΣΟΔΟΣ- ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ- ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


ΑΡΘΡΟ 7o
ΜΕΛΗ

α) Μέλη της Λέσχης μπορούν να γίνουν οι Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες, βατραχάνθρωποι που υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις.
β) Ως μέλη της Λέσχης μπορούν να εγγραφούν και οι αλλοδαποί Καταδρομείς Αλεξιπτωτιστές, υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών (U.E.P), η ιδιότητα των οποίων θα αποδεικνύεται με επίσημη βεβαίωση των αρμόδιων αρχών της χώρας των.
γ) Όλοι οι νεοεγγραφόμενοι στο μητρώο μελών του σωματείου Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες και Βατραχάνθρωποι γίνονται δεκτοί ως ΜΕΛΗ ή ΦΙΛΟΙ όλοι οι πολίτες που δεν υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις, ανεξαρτήτως φύλου, μετά από έγγραφη αίτηση τους και πρόταση υπέρ της αποδοχής τους από δύο μέλη του σωματείου, με την έγκριση του Δ.Σ του σε αποκλειστική προθεσμία 60 ημερών από την υποβολή της.
Ως ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ εκλέγονται από τη Γ.Σ της Λέσχης πρόσωπα εξέχοντα στην κοινωνία ή όσα μπορούν να προσφέρουν στο σωματείο εξαιρετικές υπηρεσίες ή αξιόλογη βοήθεια ηθική ή υλική καθώς και πρόσωπα διακριθέντα διεθνώς στα αθλήματα και τις εν γένει δραστηριότητες του σωματείου. Τα επίτιμα μέλη μπορούν να παρίστανται στις Γ.Σ και να μετέχουν στις συζητήσεις χωρίς δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ο αριθμός τους δεν μπορεί να υπερβεί το 1/20 των μελών. Προτείνονται δε ως προς την αποδοχή τους προς τη Γ.Σ από το Δ.Σ το οποίο ενεργεί είτε αυτόβουλα είτε από έγγραφη πρόταση για το σκοπό αυτό δέκα τουλάχιστον μελών.

ΑΡΘΡΟ 8o
ΕΙΣΟΔΟΣ

Απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής αποτελεί η κτήση από κάθε αιτούμενο των προαναφερθεισών ιδιοτήτων και το ηθικά άμεμπτο του χαρακτήρα τους κατά την κρίση του Δ.Σ.
Όσοι έχουν τα αναφερόμενα στο παρόν καταστατικό προσόντα μπορούν να γίνουν μέλη του Σωματείου. Για να γίνει κάποιος μέλος του Σωματείου πρέπει να υποβάλλει έγγραφη αίτηση προς το Δ.Σ συνοδευόμενη από πρόταση δύο μελών του σωματείου και να δηλώνει ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα τις διατάξεις του καταστατικού, τις νόμιμες αποφάσεις της Γ.Σ, και καταβάλλοντας συγχρόνως την ετήσια εισφορά. Η ιδιότητα του υποψηφίου μέλους θα αποδεικνύεται με φωτοτυπία Στρατιωτικού απολυτηρίου , ότι υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις ή με οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο μέσο αποδεικνύεται η ιδιότητα του. Τα ονόματα αυτών που υπέβαλλαν αίτηση για την είσοδο τους στη Λέσχη εκτίθενται τουλάχιστον επί τριάντα μέρες στον πίνακα ανακοινώσεων. Κάθε μέλος που έχει αντιρρήσεις για την εγγραφή του αιτούντος πρέπει μέσα στο παραπάνω διάστημα να γνωστοποιήσει αυτές εγγράφως στο Δ.Σ. Το Δ.Σ εφόσον κρίνει ότι οι υποβληθείσες αντιρρήσεις ευσταθούν σύμφωνα με το καταστατικό και τους νόμους απορρίπτει την υποβληθείσα αίτηση, διαφορετικά την υποβάλλει μαζί με τις υποβληθείσες αντιρρήσεις στην αμέσως επόμενη Γ.Σ η οποία και αποφασίζει.

ΑΡΘΡΟ 9o
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΩΝ- ΚΩΛΥΜΑΤΑ

1)Δεν μπορεί να γίνει μέλος του σωματείου:
α)Όποιος δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του
β)όποιος έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα σύμφωνα με το Ν. 663/1977, όπως ισχύει κάθε φορά ή με τελεσίδικο βούλευμα ή έχει καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση κακουργήματος, καθώς και όποιος έχει καταδικαστεί σε βαθμό πλημμελήματος με τελεσίδικη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε την τελευταία δεκαετία, είτε σε ποινή φυλακίσεως τουλάχιστον τριών ετών, είτε , ανεξάρτητα από το ύψος της ποινής για τα ποινικά αδικήματα του παρόντος νόμου ή για αδικήματα βίας στους αθλητικούς χώρους, χρήση ή διάθεση ουσιών ή μεθόδων φαρμακοδιέγερσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατασκοπεία, ληστεία, κλοπή, υπεξαίρεση, δόλια χρεοκοπία, λαθρεμπορία, φοροδιαφυγή, δωροδοκία, δωροληψία, παραχάραξη, πλαστογραφία, απιστία, απάτη, εκβίαση, συκοφαντική δυσφήμιση, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομική εκμετάλλευση της γενετήσιας ζωής, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και περί μεσαζόντων. Άν μετά την καταδικαστική απόφαση διατάχθηκε η αναστολή εκτελέσεως της ποινής (άρθρα 99,100 και 100Α του Π.Κ ) το κώλυμα παύει να ισχύει μετά την πάροδο του χρόνου της αναστολής, εκτός αν αυτή πάρθηκε ή ανακλήθηκε κατά τις διατάξεις των άρθρων 101 και 102 του Π.Κ.
γ)Όποιος έχει στερηθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση τα πολιτικά του δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση.
δ)Όποιος έχει τιμωρηθεί κατά τις διατάξεις του άρθρου 130 του νόμου 2725/1999 (τήρηση φιλάθλου πνεύματος) και για όσο χρόνο διαρκεί η τιμωρία.
ε)Όποιοι εμπίπτουν στις περιπτώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ.2,3,4,5,6 και 7 του νόμου 2725/1999.

ΑΡΘΡΟ 10o
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

Α)ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ: Κάθε μέλος του σωματείου έχει το δικαίωμα μετά από έγγραφη δήλωση του προς το Δ.Σ ν΄αποχωρεί οποτεδήποτε από αυτό.
Β)ΔΙΑΓΡΑΦΗ: Μέλος του σωματείου που αποδεδειγμένα καθυστέρησε τη συνδρομή του πάνω από δύο χρόνια, διαγράφεται μετά από απόφαση του Δ.Σ, αφού προηγηθεί έγγραφη προειδοποίηση για τις οφειλές του.
Κάθε μέλος που αποδεικνύει ανάρμοστη διαγωγή στο σωματείο ή την κοινωνία ή συμπεριφορά που αντίκειται στα συμφέροντα και τους σκοπούς του, διαγράφεται από το μητρώο των μελών του μετά από πρόταση πέντε τουλάχιστον μελών του και απόφαση της Γ.Σ λαμβανομένης με απόλυτη πλειοψηφία των ψηφισάντων μελών.
Κάθε μέλος που παραιτείται εγγράφως ή διαγράφεται από το Δ.Σ καμία απαίτηση δεν διατηρεί για τα χρήματα που κατέβαλε στο σωματείο ( συνδρομές, δωρεές, εισφορές, κ.λ.π).Το αποχωρόν μέλος εξακολουθεί να ευθύνεται απέναντι στο σωματείο για τις υποχρεώσεις του, που αναλήφθηκαν από αυτό κατά το διάστημα που ήταν μέλος.

ΑΡΘΡΟ 11o
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ-ΠΟΙΝΕΣ

1) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Όλα τα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις αθλητικές διοργανώσεις, αθλητικά τμήματα και λοιπές εκδηλώσεις του Σωματείου. Έχουν επίσης δικαίωμα ψήφου και λόγου στις Γ.Σ σύμφωνα με τα άρθρα 7 και 12 του παρόντος. Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι το έχουν μόνο αν δεν το στερούνται από το Νόμο ή με δικαστική απόφαση ή με τις διατάξεις του παρόντος καταστατικού. Προκειμένου να συμμετάσχει μέλος στη Γ.Σ πρέπει να έχει εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το σωματείο.
Όλα τα μέλη μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους για οποιοδήποτε θέμα απασχολεί το Σωματείο, ν΄ ασκούν έλεγχο και εποικοδομητική κριτική στο Δ.Σ για τις πράξεις του, να διενεργούν και ν΄ ανακοινώνουν σχετικές με τους σκοπούς του Σωματείου εργασίες και μελέτες, να χρησιμοποιούν με δική τους ευθύνη τα τεχνικά μέσα αυτού και να προτείνουν μέλη.
2)ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ: Οφείλουν να πληρώνουν τακτικά τις συνδρομές τους, να παρακολουθούν τις Γ.Σ, να εκπληρώνουν ευσυνείδητα και υπεύθυνα τις εργασίες που έχουν αναλάβει και οφείλουν να συμμορφώνονται στις αποφάσεις του Δ.Σ και της Γ.Σ έστω και αν δε συμφωνούν μ΄ αυτές.
Όλα τα μέλη μπορούν ν΄ανήκουν παράλληλα και σε άλλους αθλητικούς, ναυτικούς, φυσιολατρικούς κ.λ.π ομίλους, αρκεί να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το σωματείο.
3)ΠΟΙΝΕΣ: Κάθε μέλος που παραβαίνει τις υποχρεώσεις του προς το Σωματείο , υπόκειται σε πειθαρχικές κυρώσεις μετά από απόφαση του Δ.Σ και έγκριση τους από τη Γ.Σ.
Οι ποινές που επιβάλλονται ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος είναι:
α) Έγγραφη επίπληξη.
β) Προσωρινή αποβολή από ένα μήνα μέχρι ένα χρόνο από τις δραστηριότητες του Σωματείου και αναστολή των δικαιωμάτων του μέλους για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα και
γ) Διαγραφή από το μητρώο μελών του Σωματείου.
Κάθε μέλος το οποίο επιδεικνύει απειθαρχία, αντιδρά στους σκοπούς του σωματείου ή δημιουργεί εμπόδια στην εκτέλεση αποφάσεων του Δ.Σ ή της Γ.Σ ή η διαγωγή του είναι ασυμβίβαστη με το κύρος και τα συμφέροντα του σωματείου ή παραβαίνει τους κανονισμούς ή όρους ασφαλείας των διενεργούμενων αθλημάτων ή υποκινεί πολιτικές και προσωπικές έριδες μεταξύ των μελών διαγράφεται με απόφαση του Δ.Σ μετά από έγγραφη κλήση του σε απολογία ενώπιον του Δ.Σ η οποία επιδίδεται από το Γραμματέα του Δ.Σ σε δέκα τουλάχιστον ημέρες πριν και περιέχει συνοπτικά τα παραπτώματα για τα οποία κατηγορείται και την ημερομηνία και τον τόπο της απολογίας, υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα ή πληρεξούσιο δικηγόρο αυτών. Η απόφαση του Δ.Σ το οποίο αποφασίζει με απαρτία των μισών συν ένα των μελών του, λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, επιδίδεται δε εγγράφως στον διωχθέντα. Όποιος τιμωρήθηκε μπορεί να προσβάλλει την απόφαση ενώπιον της αμέσως επόμενης τακτικής Γ.Σ, με έγγραφη προσφυγή του, την οποία πρέπει να καταθέσει στον Γενικό Γραμματέα μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός μηνός από την επόμενη της επίδοσης σ΄ αυτόν της καταδικαστικής απόφασης και με αίτημα την άρση ή τη μείωση της ποινής. Ανάλογη είναι και η διαδικασία για τις υπόλοιπες κυρώσεις. Τα αθλητικά παραπτώματα παραγράφονται μέσα σ ’ένα τρίμηνο , αφότου διαπράχθηκαν.

ΑΡΘΡΟ 12o
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Για την αποτελεσματικότερη και συστηματικότερη οργάνωση και επίτευξη των σκοπών του Σωματείου, μπορεί μετά από απόφαση του Δ.Σ να ιδρύει αγωνιστικά και αθλητικά τμήματα ανάλογα με τη φύση του ασκούμενου αγωνίσματος και αθλήματος και με αυτά να συμμετέχει στους πάσης φύσεως αγώνες, αθλητικές εκδηλώσεις και πρωταθλήματα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ
ΠΟΡΟΙ-ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ-ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ


ΑΡΘΡΟ 13o
ΠΟΡΟΙ

Πόροι του σωματείου είναι:
α) Τα δικαιώματα εγγραφής συνδρομές και οι τακτικές και έκτακτες εισφορές των μελών.
β) Οι τόκοι του κεφαλαίου.
γ) Δωρεές και επιχορηγήσεις του κράτους ή ιδιωτών και πάσης φύσης χρηματικές ενισχύσεις και εισφορές.
δ) Κληρονομιές, κληροδοτήματα και πάσης φύσης παροχές από χαριστική αιτία, εφόσον δε γίνονται με όρους δεσμευτικούς ή αντίθετους στους σκοπούς του.
ε) Τα έσοδα που προέρχονται από χορούς, αγορές, λαχεία, έσοδα από διαφημίσεις και κάθε άλλη εκδήλωση του.
Οι με οποιοδήποτε τρόπο πόροι της Λέσχης και τα κεφάλαια της διατίθενται μετά από απόφαση του Δ.Σ καταχωριζόμενα στα πρακτικά και πάντοτε για τους σκοπούς του, όπως αυτό προσδιορίζεται από τον ετήσιο οικονομικό προϋπολογισμό.

ΑΡΘΡΟ 14o
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Το δικαίωμα της εγγραφής και η ετήσια συνδρομή των μελών ορίζεται με απόφαση του εκάστοτε Δ.Σ.
Τα παραπάνω καθορισθέντα ποσά ισχύουν όπως παρακάτω:
Το δικαίωμα εγγραφής ισχύει για όλα τα μέλη τα εγγραφόμενα από την επόμενη της έγκρισης του παρόντος καταστατικού από την αρμόδια δικαστική αρχή.
Οι συνδρομές των μελών ισχύουν από την πρώτη του επόμενου της έγκρισης του παρόντος καταστατικού μήνα.
Τα παραπάνω ποσά μπορούν να τροποποιούνται μετά από απόφαση του Δ.Σ, εγκρινόμενης από την τακτική ετήσια Γ.Σ ή ειδικά για το σκοπό αυτό συγκαλουμένης και καταβάλλονται μέσα σε κάθε ημερολογιακό έτος εφ΄ άπαξ ή τμηματικά.
Εφόσον οι οικονομικές συνθήκες ή οι ανάγκες του σωματείου το επιβάλλουν μετά από πρόταση Δ.Σ μπορεί η Γ.Σ ν΄ αποφασίσει επιβολή έκτακτης εισφοράς προς αυτό.

ΑΡΘΡΟ 15o
ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

1)Η ακίνητη περιουσία του σωματείου αποκτιέται και μεταβιβάζεται μόνο μετά από απόφαση της Γ.Σ. Κάθε μίσθωση χώρου, κατασκευή, επέκταση, τροποποίηση για χρήση καθώς και κάθε μορφή εκμετάλλευσης της περιουσίας της Λέσχης πραγματοποιείται με απόφαση του Δ.Σ για τις ανάγκες και υπέρ των σκοπών της.
2)Όλοι οι ιδιόκτητοι ή μισθωμένοι χώροι, (εντευκτήρια, αποθήκες κ.λ.π) διατίθενται για χρήση των μελών σύμφωνα με τον Εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
ΟΡΓΑΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ-ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ


ΑΡΘΡΟ 16o
ΟΡΓΑΝΑ

Τα όργανα του Σωματείου είναι : Η Γενική Συνέλευση, η Ελεγκτική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο.

ΑΡΘΡΟ 17o
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

α)Το κυρίαρχο όργανο του σωματείου είναι η Γενική Συνέλευση των μελών του, που έχουν το δικαίωμα αυτό σύμφωνα με το παρόν καταστατικό και το νόμο.
Αυτή συγκαλείται υποχρεωτικά από τον Πρόεδρο ή το Γενικό Γραμματέα κάθε χρόνο μετά από ειδοποίηση προς τα μέλη δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη γι΄ αυτό ορισθείσα ημερομηνία.
β)Η κατ΄ έτος τακτική Γ.Σ συγκαλείται μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του έτους για λογοδοσία πεπραγμένων του Δ.Σ οικονομικό απολογισμό της παρελθούσης χρήσης και υποβολή για έγκριση του νέου προϋπολογισμού, κάθε δε τρίτο χρόνο και για εκλογή νέα διοίκηση.
γ)Έκτακτα συγκαλείται η Γ.Σ όποτε κρίνει αυτό σκόπιμο το Δ.Σ ή όποτε ζητηθεί αυτό εγγράφως μετά από αίτηση τουλάχιστον των 1/3 των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει απαρτία η Γ.Σ επαναλαμβάνεται σε χρονικό διάστημα από 3 ημέρες το λιγότερο μέχρι 10 ημέρες το αργότερο στον ίδιο τόπο και χώρο, με τα ίδια θέματα ημερησίας διάταξης και πραγματοποιείται υποχρεωτικά ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρισταμένων μελών.
δ)Οι αποφάσεις της Γ.Σ λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων και είναι άκυρες αν δεν παρέστη σ΄ αυτές κατ΄ αρχήν το 1/3 τουλάχιστον, του όλου αριθμού των τακτικών και ταμειακά εντάξει μελών, με την επιφύλαξη των διατάξεων των άρθρων 99 και 100 ΑΚ και 26 και 27 του παρόντος καταστατικού..
ε)Αν δεν υπάρξει απαρτία κατά την πρώτη συνέλευση συγκαλείται αυτή εκ νέου την ίδια μέρα, αλλά σε διαφορετική ώρα με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης. Η απαρτία της συνέλευσης αυτής δεν μπορεί να είναι κάτω από το ¼ του συνολικού αριθμού των τακτικών και ταμειακά εντάξει μελών του σωματείου. Αν δεν υπάρξει απαρτία και στη δεύτερη αυτή συνέλευση, συγκαλείται Τρίτη ( β΄ επαναληπτική ) μέσα σε 8 το πολύ ημέρες, στην οποία η απαρτία πρέπει να είναι 1/5 τουλάχιστον του ιδίου αριθμού μελών. Η απαρτία όμως αυτή δεν μπορεί να είναι μικρότερη του αριθμού των 30 μελών. Αν δεν υπάρξει απαρτία και στη β΄αυτή επαναληπτική συνέλευση δεν μπορεί να κληθεί για το ίδιο θέμα συνέλευσης πριν περάσει μήνας, οπότε θεωρείται πλέον αυτή ως πρώτη.
στ) Απόλυτη πλειοψηφία θεωρείται η συγκεντρώνουσα τουλάχιστον ½ πλέον ενός των νόμιμα ψηφισάντων μελών.
ζ) Η Γ.Σ με την έναρξη της εκλέγει από τα παριστάμενα μέλη τον Πρόεδρο αυτής, χωρίς να αποκλείεται και η εκλογή για το σκοπό αυτό του Προέδρου του Δ.Σ και τα δύο μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, τα οποία επιφορτίζονται με τη νομότυπη και σύμφωνη με το καταστατικό διενέργεια των εκλογών και την τήρηση των πρακτικών.
η) Για την εκλογή της Διοίκησης και γενικά για κάθε προσωπικό ζήτημα διενεργείται μυστική ψηφοφορία με ψηφοδέλτια.
θ) Σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση.
ι) Τα μέλη που καθυστερούν τη συνδρομή τους δεν μπορούν να παρευρίσκονται σε Γ.Σ, ούτε να ψηφίσουν, αν πριν από την έναρξη αυτής, δεν καταβάλλουν στο ταμείο της Λέσχης τα καθυστερούμενα ποσά.

ΑΡΘΡΟ 18o
ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης και της σύννομης λειτουργίας του σωματείου και των αποφάσεων του Δ.Σ από την Ελεγκτική Επιτροπή , η οποία απαρτίζεται από τρία τακτικά και δύο αναπληρωματικά μέλη.
Η εκλογή των μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής πραγματοποιείται ανά τριετία κατά τη Γ.Σ που εκλέγει και το Δ.Σ του σωματείου. Τα μέλη αυτής εκλέγονται μεταξύ των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου και που δεν υποβάλλουν υποψηφιότητα για τα μέλη του Δ.Σ. Η εκλογή γίνεται με μυστική ψηφοφορία και με απόλυτη πλειοψηφία.
Την ελεγκτική επιτροπή διευθύνει το μέλος που έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Συγκαλείται δε μετά από πρόσκληση είτε του διευθυντού της είτε του Προέδρου του Δ.Σ υποχρεωτικά μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου κάθε χρόνου με σκοπό να προβεί στο διαχειριστικό και λογιστικό έλεγχο και να εξετάσει τη νομιμότητα των αποφάσεων που έλαβε το Δ.Σ του σωματείου. Συγκεκριμένα προβαίνει στον έλεγχο του ταμείου και των διπλοτύπων αποδείξεων είσπραξης, εξετάζει τα εντάλματα πληρωμής ελέγχοντας τα δικαιολογητικά τους, τα οποία και μονογράφει, ελέγχει τον συνταχθέντα από τον Ταμία απολογισμό και τέλος συντάσσει λεπτομερή έκθεση με τις παρατηρήσεις της, την οποία υποβάλλει στη Γ.Σ πριν από την απαλλαγή του Δ.Σ από την ευθύνη του για την παρελθούσα χρήση.

ΑΡΘΡΟ 19o
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1)Το σωματείο διοικείται από εννεαμελές (9) Διοικητικό Συμβούλιο εκλεγόμενο αποκλειστικά μεταξύ των μελών που διατηρούν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Η εκλογή διενεργείται κατά την τακτική Γ.Σ που συγκαλείται ανά τριετία για το σκοπό αυτό. Κατά την ίδια Γ.Σ εκλέγονται και τρία αναπληρωματικά μέλη. Το Δ.Σ αποτελείται από τον Πρόεδρο τον Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, τον Ταμία και πέντε συμβούλους.
2)Μέσα σε 5 ημέρες από την αρχαιρεσιακή Γ.Σ το νέο Δ.Σ συνέρχεται σε σώμα μετά από πρόσκληση πριν από δύο ημέρες από τον πλειοψηφίσαντα σύμβουλο εκλεγόμενο μεταξύ των μελών του Προέδρου, του Αντιπροέδρου, του Γεν. Γραμματέα, του Ταμία και των Συμβούλων. Κατά την παραπάνω πρώτη συνεδρίαση θα πρέπει να παρευρίσκονται όλα τα μέλη του νέου Δ.Σ. Το Δ.Σ αποφασίζει για την κατανομή των αξιωμάτων του Προέδρου , του Αντιπροέδρου, του Γεν. Γραμματέα και του Ταμία με απόλυτη πλειοψηφία.
3)Η θητεία του εκάστοτε Δ.Σ ανεξάρτητα από το χρόνο ανάληψης των καθηκόντων λήγει την ημέρα των αρχαιρεσιών με τη συμπλήρωση τριών ετών από την ημέρα εκλογής του Δ.Σ. Σε περίπτωση που το Δ.Σ δεν ολοκληρώνει τη θητεία του ακολουθεί σύγκληση έκτακτης Γ.Σ για την εκλογή νέου.
4)Όλα τα μέλη του Δ.Σ είναι υπεύθυνα προσωπικά και αλληλέγγυα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους που απορρέουν από το παρόν καταστατικό και τους συνάδοντες νόμους, μη ευθυνόμενο μόνο για αποφάσεις που πάρθηκαν σε συνεδρίαση κατά την οποία απουσίαζαν ή παρίσταντο μεν αλλά διαφώνησαν και η διαφωνία τους αναγράφτηκε στα πρακτικά μαζί με την αντίθετη γνώμη τους.
5)Όλα τα μέλη του Δ.Σ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, δεν δικαιούνται δε έξοδα παράστασης. Εδικά ο Πρόεδρος του Δ.Σ δικαιούται έξοδα παράστασης, κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη να μεταβεί εκτός Λάρισας για την εκπλήρωση των σκοπών του σωματείου, πάντα με απόφαση του Δ.Σ.

ΑΡΘΡΟ 20o
ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ

1)Δεν επιτρέπεται συμμετοχή στο Δ.Σ μέλους νεώτερου των 18 ετών.
2)Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στο Δ.Σ μελών που έχουν ως επάγγελμα την εμπορία παρεμφερούς υλικού με τα αντικείμενα που αναφέρονται στο καταστατικό, εκτός αν το επιτρέψει με ειδική απόφαση η Γ.Σ με απόλυτη πλειοψηφία των παρισταμένων των μελών της.
Επιτρέπεται όμως η συμμετοχή τους στην Ελεγκτική Επιτροπή.
3)Επίσης δεν μπορούν να εκλεγούν ως μέλη του Δ.Σ μέλη τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 2725/1999.

ΑΡΘΡΟ 21o
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ Η ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

1)Αν ο αριθμός των μελών του Δ.Σ μειωθεί για οποιοδήποτε λόγο κάτω από τα 2/3 και δεν υπάρχουν νόμιμοι αναπληρωτές πρέπει να συγκληθεί έκτακτη Γ.Σ για την ανάδειξη νέου. Η Γ.Σ συγκαλείται από τους εναπομείναντες συμβούλους και αν δεν υπάρχει κανείς τότε από οποιοδήποτε μέλος του σωματείου. Στην περίπτωση αυτή οι εναπομείναντες σύμβουλοι δικαιούνται να προβούν αποκλειστικά και μόνο στις απαραίτητες ενέργειες για τη σύγκληση της Γ.Σ και τη συντήρηση του σωματείου και σε καμία άλλη πράξη διαχείρισης και εκπροσώπησης.
2)Το παραιτηθέν Δ.Σ είναι υπεύθυνο μέχρι την απαλλαγή του από κάθε ευθύνη από τη Γ.Σ.
3)Τα μέλη του Δ.Σ παραιτούμενα για ειδικούς λόγους υποβάλλουν εγγράφως την παραίτηση τους στον Πρόεδρο αναφέροντας τους λόγους αυτής. Ο Πρόεδρος εισάγει την έγγραφη παραίτηση στο Δ.Σ προκειμένου να γίνει δεκτή.
4)Μέλος του Δ.Σ που κλήθηκε νόμιμα σε συνεδρίαση του Δ.Σ και δεν προσήλθε αδικαιολόγητα σε 4 συνεχείς συνεδριάσεις εκπίπτει αυτοδίκαια του αξιώματος του.
Κενές θέσεις συμβούλων, που δημιουργήθηκαν για οποιοδήποτε λόγο, συμπληρώνονται από τα αναπληρωματικά μέλη και κατά σειρά επιτυχίας. Εάν δεν υπάρχουν τέτοια ή δεν δέχονται και εφόσον δεν συμπληρώνεται η εννεαμελής σύνθεση του Δ.Σ συγκαλείται έκτακτη Γ.Σ για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

ΑΡΘΡΟ 22o
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ Δ.Σ

1)Το Δ.Σ ασκεί τη διοίκηση του σωματείου λαμβάνοντας αποφάσεις για κάθε ζήτημα, το οποίο δεν εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Γ.Σ.
2)Συνέρχεται μετά από πρόσκληση για το σκοπό αυτό του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου του προς τους συμβούλους με οποιοδήποτε τρόπο ( ταχυδρομικά, τηλεφωνικά κ.λ.π) τακτικά μεν τουλάχιστον μια φορά το μήνα έκτακτα δε κάθε φορά που αυτό κρίνεται αναγκαίο ή εφόσον ζητηθεί εγγράφως από τρία μέλη του Δ.Σ. Το Δ.Σ βρίσκεται σε απαρτία όταν στις συνεδριάσεις του παρευρίσκονται τουλάχιστον πέντε μέλη του συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου του. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, επιτρεπόμενης και αντιπροσώπευσης απόντων συμβούλων από παρόντα σύμβουλο με έγγραφη εξουσιοδότηση. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η γνώμη υπέρ της οποίας ψήφισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σε περίπτωση απουσίας του η μυστική ψηφοφορίας διενεργείται νέα ψηφοφορία και σε περίπτωση νέας ισοψηφίας συγκαλείται έκτακτη Γ.Σ για να λάβει σχετική απόφαση και για εκλογή νέου Δ.Σ.
3)Το Δ.Σ συγκαλεί τη Γ.Σ προσδιορίζοντας τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και τη σειρά συζήτησης αυτών εκτελεί τις αποφάσεις αυτής, προϊσταται των αθλητικών τμημάτων, επιμελείται για την τήρηση του παρόντος καταστατικού, συντάσσει εσωτερικό κανονισμό, ο οποίος επικυρώνεται από τη Γ.Σ και γενικά προβαίνει σε κάθε ενέργεια παραίτηση για τη διοίκηση και οργάνωση του σωματείου και την ευόδωση των καταστατικών του σκοπών, λογοδοτώντας για τις ενέργειες του αυτές στη Γ.Σ.
4)Το Δ.Σ ασκεί τη γενική οικονομική διαχείριση και ειδικότερα συντάσσει και υποβάλλει για έγκριση στη Γ.Σ τον ετήσιο προϋπολογισμό, υποβάλλοντας τον κατόπιν απόλυτα ισοσκελισμένο για έγκριση στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, επιμελούμενο την ακριβή του τήρηση. Επίσης συντάσσει τον απολογισμό του προηγούμενου έτους και διαχειρίζεται όλα τα ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία του σωματείου.
5)Το Δ.Σ έχει το δικαίωμα να προσλαμβάνει και απολύει το προσωπικό που απασχολείται από το σωματείο ανάλογα με τις ανάγκες του.

ΑΡΘΡΟ 23o
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ Δ.Σ


Α) ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ εκπροσωπεί το Σωματείο ενώπιον των αθλητικών, δικαστικών, διοικητικών και πάσης φύσεως αρχών, όπως και έναντι κάθε φυσικού ή νομικού προσώπου.
Υπογράφει μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ όλες τις συμβάσεις με τρίτους.
Υπογράφει μαζί με τον Γραμματέα κάθε έγγραφο του σωματείου.
Υπογράφει μαζί με τον ταμία τον προϋπολογισμό και απολογισμό τα εντάλματα πληρωμών και τα δικαιολογητικά αυτών.
Συγκαλεί με οποιοδήποτε τρόπο το Δ.Σ καθορίζοντας τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, διευθύνει τις συνεδριάσεις του Δ.Σ και κηρύσσει την έναρξη και τη λήξη του. Συγκαλεί τις τακτικές και έκτακτες Γ.Σ.
Υπογράφει τα πρακτικά του Δ.Σ μαζί με τον Γραμματέα.
Φροντίζει γενικά για την προαγωγή και ανάπτυξη του σωματείου, την τήρηση και εφαρμογή του καταστατικού και των ειδικών κανονισμών του σωματείου και καλεί εγγράφως για απολογία ενώπιον του Δ.Σ κάθε μέλος, το οποίο παραβαίνει τους όρους του καταστατικού ή των εσωτερικών κανονισμών.

Β) ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Τον Πρόεδρο απόντα ή κωλυόμενο αναπληροί στην άσκηση των καθηκόντων του ο Αντιπρόεδρος. Ο Αντιπρόεδρος προίσταται του τμήματος τύπου και δημοσίων σχέσεων και έχει την επιμέλεια των ακολούθων:
1)Φροντίζει για την ανελλιπή και έγκαιρη γνωστοποίηση της δράσης του Σωματείου και κυρίως των γεγονότων που σχετίζονται με τις αθλητικές δραστηριότητες, προς όλα τα μέσα ενημέρωσης του κοινού στο εσωτερικό και εξωτερικό.
2)Επιμελείται τη συγκέντρωση, διανομή και φύλαξη των εγγράφων, φωτογραφιών, ταινιών και λοιπών στοιχείων, που προβάλλουν την εν γένει δραστηριότητα του Σωματείου.

Γ) ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ο Γεν. Γραμματέας είναι ο εισηγητής και εκτελεστής των αποφάσεων του Δ.Σ . Προίσταται των γραφείων του σωματείου και του προσωπικού του, εισηγούμενος τις προσλήψεις και απολύσεις αυτού. Επιμελείται της αλληλογραφίας προσυπογράφοντας τα έγγραφα με τον Πρόεδρο. Τηρεί το πρωτόκολλο των εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων, τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ, το μητρώο των μελών και φυλάσσει το αρχείο, το βιβλίο απογραφής της κινητής και ακίνητης περιουσίας του σωματείου και τη σφραγίδα του.
Συντάσσει τη λογοδοσία πεπραγμένων του Δ.Σ , η οποία, αφού εγκριθεί από αυτό, υποβάλλεται στην τακτική ετήσια Γ.Σ.


Δ) ΤΑΜΙΑΣ
Ο Ταμίας είναι υπεύθυνος για τη χρηματική διαχείριση του σωματείου και ενεργεί τις εισπράξεις , εκδόσεις των διπλοτύπων αποδείξεων και πληρωμές κατόπιν εντάλματος υπογεγραμμένου από τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα. Τηρεί τα απαραίτητα διαχειριστικά βιβλία και ανά τρίμηνο ή όποτε αυτό ζητηθεί από το Δ.Σ συντάσσει λεπτομερή απολογισμό της χρηματικής κατάστασης του σωματείου, τον οποίο υποβάλλει στο Δ.Σ και κάθε χρόνο συντάσσει τον ετήσιο απολογισμό της χρήσης, τον οποίο υποβάλλει στη Γ.Σ.
Ο ταμίας είναι υπεύθυνος για κάθε απώλεια χρημάτων μη οφειλόμενη σε λόγους ανωτέρας βίας.
Η ανάληψη χρημάτων διενεργείται με εντολή του Προέδρου και του ταμία και σε περίπτωση κωλύματος αυτών των νομίμων αναπληρωτών τους. Τον ταμία απόντα ή κωλυόμενο αναπληροί ένα από τα μέλη του Δ.Σ οριζόμενο προσωρινά από τον Πρόεδρο, αλλά για διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Ε) ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Οι σύμβουλοι συνεπικουρούν τους παραπάνω στις υποχρεώσεις και το έργο τους. Υποχρεούνται να παρευρίσκονται στις αθλητικές, αγωνιστικές και λοιπές εκδηλώσεις του σωματείου επιβοηθώντας ή αναπληρώνοντας τους εφόρους στο έργο τους. Τέλος αναλαμβάνουν συγκεκριμένα καθήκοντα και έργα που τους αναθέτει το Δ.Σ με ειδική για το λόγο αυτό απόφαση.

ΑΡΘΡΟ 24o
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

Α) Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των αρχών του σωματείου διενεργούνται ανά τριετία κατά την αντίστοιχη τακτική Γ.Σ των μελών κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.
Β) Η θητεία των εκλεγομένων αρχών είναι τριετής. Αρχίζει από την επόμενη των αρχαιρεσιών ημέρα και λήγει την ημέρα των επόμενων αρχαιρεσιών.
Γ) Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας κατά τις αρχαιρεσίες έχουν μόνο τα μέλη του σωματείου σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο παρόν για το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Δ) Οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατίθενται εγγράφως στη γραμματεία του σωματείου πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ορισθείσα ημερομηνία για τη σύγκληση της Γ.Σ.
Ε) Η γραμματεία του σωματείου μετά τη λήξη της προθεσμίας του προηγούμενου εδαφίου συντάσσει ενιαίο κατ΄ αλφαβητική σειρά ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει όλα τα υποβάλλοντα υποψηφιότητα μέλη που είναι τακτοποιημένα ταμειακά, το οποίο είναι διαχωρισμένο για τους υποψηφίους συμβούλους και τα υποψήφια μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής.
ΣΤ) Με την έναρξη της συνεδρίασης της Γ.Σ και μετά από εκλογή του προεδρείου της σύμφωνα με το άρθρο 17 του παρόντος διαπιστώνεται η απαρτία της Γ.Σ. Για το σκοπό αυτό η γραμματεία του σωματείου υποβάλλει στον Πρόεδρο της Γ.Σ σημείωμα για τον ακριβή αριθμό των ταμειακά εντάξει μελών του σωματείου από τα οποία και αριθμούνται τα παρόντα, ώστε να εξαχθεί συμπέρασμα για την απαρτία ή μη της Γ.Σ. Και τα δύο αυτά στοιχεία , δηλ. το σημείωμα της γραμματείας και ο αριθμός των παρόντων μελών αντιγράφονται στην αρχή των πρακτικών της Γ.Σ.
Ζ) Στη συνέχεια καλείται ο Πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ για να λογοδοτήσει είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω του Αντιπροέδρου είτε με κάποιο σύμβουλο, για πεπραγμένα του Δ.Σ της παρελθούσης χρήσης, να προβεί στην έκθεση του οικονομικού απολογισμού και στη συνέχεια στις υπάρχουσες ανακοινώσεις προς τη Γ.Σ.
Η) Μετά από αυτά καλείται η εξελεγκτική επιτροπή, η οποία με ένα μέλος της διατυπώνει τις παρατηρήσεις της για τους ελεγχθέντες από αυτούς λογαριασμούς του σωματείου και αποφαίνεται για την απαλλαγή ή μη του Δ.Σ από κάθε ευθύνη του.
Θ) Η Γ.Σ αποφασίζει μετά από συζήτηση και ψηφοφορία για την απαλλαγή του Δ.Σ από τις ευθύνες του για την παρελθούσα χρήση.
Ι) Εν συνεχεία ο Πρόεδρος του Δ.Σ ή ο εξουσιοδοτούμενος από αυτόν σύμβουλος θέτει υπόψη της Γ.Σ τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους. Η Γ.Σ μετά από συζήτηση και ψηφοφορία αποφαίνεται επί του προϋπολογισμού, τον οποίο τροποποιεί ή εγκρίνει όπως είναι.
ΙΑ) Αφού τελειώσουν οι παραπάνω εργασίες και δεν υπάρχει άλλο θέμα για συζήτηση διανέμονται τα ψηφοδέλτια με τους φακέλους στα μέλη. Κάθε ψηφοφόρος μέλος οφείλει να εκφράσει τις προτιμήσεις του για τους αναγεγραμμένους στο ψηφοδέλτιο υποψηφίους, θέτοντας πριν από το όνομα του καθενός προτιμώμενου υποψηφίου σταυρό με μπλε μελάνι.
Οι σταυροί δεν επιτρέπεται να περάσουν τους 12, δηλ. 9 για τους συμβούλους του Δ.Σ και 3 για τους αναπληρωματικούς. Επιπλέον οφείλει κατά τον ίδιο τρόπο να υποδείξει τα ονόματα μέχρι πέντε επί πλέον μελών για την εξελεγκτική επιτροπή, τριών βασικών και δύο αναπληρωματικών.
ΙΒ) Μετά τη λήξη της παραλαβής των φακέλων που περιέχουν τα ψηφοδέλτια από τους δύο εφόρους, αυτοί προβαίνουν στη διαλογή των δελτίων με άθροιση των σταυρών προτίμησης , τους οποίους έλαβε κάθε υποψήφιος. Οι εννέα πρώτοι από τον παραπάνω πίνακα εκλέγονται σύμβουλοι και οι επόμενοι τρεις αναπληρωματικοί. Σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση κατά την οποία ο ευνοηθείς καταλαμβάνει την θέση και ο επόμενος την αμέσως επόμενη. Κατά τον τρόπο αυτό εκλέγονται και τρία τακτικά και δύο αναπληρωματικά μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής.
ΙΓ) Μετά τη λήξη των εργασιών της Γ.Σ συντάσσεται και υπογράφει από το προεδρείο αυτής σχετικό πρακτικό. Στο πρακτικό αυτό περιλαμβάνεται και το πρακτικό εκλογής των συμβούλων ( τακτικών και αναπληρωματικών ) και των μελών της εξελεγκτικής επιτροπής.
ΙΔ) Ο Πρόεδρος της Γ.Σ οφείλει μέσα σε 24 ώρες από τις αρχαιρεσίες να κοινοποιήσει τον πίνακα των επιτυχόντων συμβούλων στον πλειοψηφίσαντα από αυτούς και αυτός οφείλει μέσα σε 5 ημέρες από την εκλογή να καλέσει σε πρώτη συνεδρίαση το νεοεκλογέν Δ.Σ για την εκλογή του Προεδρείου του.
ΙΕ) Τα πρακτικά των Γ.Σ τηρούνται από τους δύο εφόρους σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν και αφού υπογραφούν από αυτούς και από τον πρόεδρο της Γ.Σ παραδίδονται για φύλαξη στη γραμματεία του Σωματείου.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ
ΒΙΒΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


ΑΡΘΡΟ 25o
Το σωματείο τηρεί τα εξής βιβλία:
1)Μητρώο μελών.
2)Πρακτικών συνεδριάσεων Γενικών Συνελεύσεων.
3)Πρακτικών συνεδριάσεων Διοικητικού Συμβουλίου.
4)Εσόδων και Εξόδων.
5)Περιουσιακών στοιχείων
6)Πρωτοκόλλου εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ


ΑΡΘΡΟ 26o
Η Λέσχη μπορεί μετά από απόφαση του Δ.Σ να προσχωρεί σε ομοειδείς Ομοσπονδίες, να διατηρεί την διοικητική και οικονομική της ανεξαρτησία και να συνεργάζεται με σωματεία, οργανισμούς και ιδρύματα που επιδιώκουν κοινούς μ΄ αυτόν σκοπό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΑΡΘΡΟ 27o
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Τροποποίηση του παρόντος καταστατικού μπορεί να γίνει μετά από πρόταση του Δ.Σ ή του 1/5 των εχόντων δικαίωμα ψήφου μελών με απόφαση που λαμβάνεται από τη Γ.Σ, η οποία συγκαλείται ειδικά για το σκοπό αυτό, με απαρτία του ½ των εχόντων δικαίωμα ψήφου μελών και πλειοψηφία των ¾ των παρόντων μελών.

ΑΡΘΡΟ 28o
ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Η διάλυση του σωματείου αποφασίζεται με τον ίδιο με τον παραπάνω τρόπο από ειδικά για το σκοπό αυτό συγκαλούμενη Γ.Σ. Σε περίπτωση λύσης του σωματείου όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του περιέρχεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την εξυπηρέτηση αθλητικών σκοπών.

ΑΡΘΡΟ 29o
ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Α) Απαγορεύεται απόλυτα η ανάμειξη του σωματείου στην πολιτική ή σε έργα ξένα προς τους σκοπούς του που ορίζονται στο παρόν καταστατικό.
Β) Κάθε ζήτημα μη προβλεπόμενο από το παρόν καταστατικό επιλύει η Γ.Σ με απόλυτη πλειοψηφία των μελών της σύμφωνα με τις διατάξεις του ΑΚ αλλά και κάθε άλλου σχετικού περί σωματείων νόμου, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά.
Γ) Το παρόν Καταστατικό αποτελούμενο από 29 άρθρα υποβλήθηκε στη Γενική Συνέλευση των Μελών της Λέσχης την 17η Φεβρουαρίου 2008 συζητήθηκε και εγκρίθηκε ως έχει, αφού προηγουμένως αναγνώστηκε άρθρο προς άρθρο και ψηφίστηκε στο σύνολο του, επικυρώθηκε από αυτήν κατ΄ άρθρο και συνολικά.

Δ.Σ.

Πρόεδρος: Δραγανιδάκης Δημήτριος
Αντιπρόεδρος: Νικολακούλης Ευριπίδης
Γ.Γραμματέας: Βενιζέλος Νικόλαος
Ταμίας: Κάκκας Ιωάννης

Μέλη:
 • Γεωργούλας Ηλίας
 • Καρδαράς Ιωάννης
 • Χορμόβας Ιωάννης
 • Εξαρχος Ιωάννης
 • Κούτσικος Ιωάννης

Ιστορικό

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Λάρισας:
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων, στη δύναμη της οποίας ανήκουν άλλες 30 Λέσχες, σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο.
Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών.
Είναι επίσης εγγεγραμμένη στο μητρώο εθελοντικών οργανώσεων της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με αριθ. Μητρώου 13/2008.
Τα ενεργά μέλη της Λέσχης ανέρχονται σε διακόσια (200).
Από της αρχικής συγκροτήσεώς της η Λέσχη σε σωματείο, το 1993, έκανε πράξη την ανιδιοτελή προσφορά όλων των μελών της πραγματοποιώντας τις παρακάτω εκδηλώσεις και δραστηριότητες:

ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ-ΔΙΑΣΩΣΗΣ
Συμμετείχε με τις ομάδες διάσωσης στις έρευνες για την ανεύρεση του αεροσκάφους ΓΙΑΚΟΒΛΕΦ στην περιοχή των Πιερίων.
Συμμετέχει στο Σ.Ν.Ο και με την ομάδα πολλαπλών αποστολών, σε συνεργασία με την πολιτική προστασία και την πυροσβεστική υπηρεσία, αναλαμβάνει καθήκοντα δασοπροστασίας κάθε καλοκαίρι κάνοντας περιπολίες με χώρο ευθύνης της το οδικό δίκτυο Αγιόκαμπος-Πολυδένδρι
Τον Ιούνιο του 2006 με μέλη της συμμετείχε στο πρόγραμμα
« ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» για τον καθαρισμό των ακτών και των βυθών στην παραλία Στομίου και άλλων ακτών του Ν. Λάρισας.
Συνδιοργάνωσε το 2007 με τη Νομαρχία Λάρισας και το τμήμα της Πολιτικής της Προστασίας, διημερίδα, μετά από τις πρόσφατες πυρκαγιές, με θέμα: « Η προσφορά των εθελοντικών οργανώσεων στην κοινωνία». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και σε συνεργασία με άλλες εθελοντικές ομάδες του Νομού: Εθελοντές Σαμαρείτες, Ραδιοερασιτέχνες, Ορειβατικό Σύλλογο, συμμετείχαν από κοινού σε άσκηση έρευνας, περισυλλογής, διάσωσης, παροχής πρώτων βοηθειών και διακομιδής τραυματία από δύσβατο ορεινό μέρος.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Το 1996 φιλοξένησε στη Λάρισα πολυμελή αντιπροσωπεία βετεράνων καταδρομέων από την αντίστοιχη λέσχη της Πάφου.
Φιλοξένησε για δύο ημέρες πολυμελή αντιπροσωπεία 250 βετεράνων καταδρομέων αλεξ/στών της 2ας ΜΑΛ στη Λάρισα, τους οποίους ξενάγησε στα αξιοθέατα της Θεσσαλίας.
Έχει διοργανώσει ομιλίες στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας με ομιλητές διαπρεπείς καθηγητές.
Φιλοξένησε στη Λάρισα σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων μεγάλη αντιπροσωπεία της Ενώσεως Ευρωπαίων Αλεξ/στών (U.E.P.)
Με αντιπροσώπους της έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξ/στών.
Τα τελευταία δυο χρόνια διοργανώνει σκοπευτικούς αγώνες με απόλυτη επιτυχία για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης
Η Λέσχη συμμετέχει με περίπτερό της στις εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων στο «Φεστιβάλ Πηνειού », όπου με τα μέλη των ομάδων Διάσωσής της παρουσιάζει εντυπωσιακές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, όπως:
α) μεταφορά τραυματία πάνω σε φορείο με κεκλιμένο συρματόσχοινο πάνω από το ποτάμι
β) πέρασμα μελών της ομάδος διάσωσης με ζώνες μποντριέ πάνω από το ποτάμι για την περισυλλογή ατόμου που κινδύνευε στην απέναντι όχθη.
γ) μουσικές νότες με το συγκρότημά της.
Η λέσχη έχει συνεργαστεί και συνεχίζει να συνεργάζεται αρμονικά με τις τοπικές αρχές της Λάρισας, λοιπούς συλλόγους και φορείς.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ-ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ
Τον Ιούλιο του 1994 και του 1995 φιλοξένησε 25 ορφανά παιδιά από τη Σερβία για 20 ημέρες σε πολυτελές ξενοδοχείο της Λεπτοκαρυάς.
Το Φεβρουάριο του1995 μετά από έγκριση του ΟΗΕ, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΛΕΚ Θεσσαλίας συνόδευσε μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια με τρόφιμα, υπόδηση, είδη ένδυσης, φαρμακευτικό υλικό ύψους 50.000.000 δραχμών την οποία σε συνεργασία με το Πατριαρχείο Σερβίας, παρέδωσε σε ιδρύματα αναπήρων και θυμάτων πολέμου. Τα φάρμακα δε τα παρέδωσε στο πλέον προκεχωρημένο Νοσοκομείο της Βοσνίας. Τον ίδιο χρόνο έστειλε στη Σερβία 250 μονάδες αίματος.
Έχει συγκροτήσει ομάδα εθελοντών αιμοδοτών και τηρεί δική της μερίδα στο τμήμα αιμοδοσίας του ΓΝΛ.
Μέχρι τώρα έχουν βοηθηθεί δεκάδες μέλη και φίλοι της λέσχης καθώς και λοιποί συμπολίτες μας.

Δραστηριότητες


 

ΔΙΔΥΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Νέα


Δραστηριότητες δασοπροστασίας


Πραγματοποιήθηκε χθες την Κυριακή 9 Μαίου από τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Λάρισας και από το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ, πορεία με προορισμό την Καρίτσα, για αναγνώριση, παρατήρηση και δασοπροστασία.
Αυτές οι δραστηριότητες θα συνεχιστούν καθ’όλη τη διάρκεια των θερινών μηνών τόσο στον Κισσάβο όσο και στον Όλυμπο.
Παρακαλούνται τα μέλη και οι φίλοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος να το δηλώνουν στο γραφείο της Λέσχης, Ανθίμου Γαζή 31 κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 20.00 έως 22.00 ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2410253245-6980720358.

IMG_0010_thumb IMG_0012_thumb IMG_0017_thumb

Σκοπευτική ημερίδα

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Λάρισας, για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, διοργανώνει το
Σάββατο 29 Μαϊου 2010 απο ώρα 9:00 π.μ., αγώνες Slug στο σκοπευτήριο του Α.Σ.Ο. Λάρισας στη Νίκαια (στο δρόμο προς Αγ. Αναργύρους).

Οι αγώνες θα γίνουν με 12άρια Κ'36άρια (410) λειόκανα όπλα & μονόβολα σε σταθερό στόχο.
Πληροφορίες: 6944296986

skopeytikh_hmerida-afisa_thumbΧορηγοί:
 • Κυνηγετικά «Άρτεμις»
 • Αριστοτέλης Ηλίας
 • Highlander gr
 • Καμπίσιος Αθανάσιος
 • Κυνηγετικά «Τοξότης»

Σύνδεση Μέλους

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8