Επικοινωνία

ΛΕΔ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
...
-
Γραφεία : Τ.Θ. 77, Φλώρινα, ΤΚ 53100
-

Καταστατικό

-

Δ.Σ.

Πρόεδρος : Μούλελης Ηλίας
Αντιπρόεδρος : Κοΐδης Παναγιώτης
Γ.Γραμματέας : Τουρουντζής Νικόλαος
Επίτ.Πρόεδρος : Ανθόπουλος Γεώργιος

Ιστορικό

-

Δραστηριότητες

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΣΤΟΥΣ 16ους ΑΓΩΝΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας κατέκτησε και φέτος στους 16ους Πανελλήνιους Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων την πρώτη θέση. Οι αγώνες διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων, από την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης στην Ρεντίνα κατά την διάρκεια του τριημέρου 3-4-5/12/2010. Οι συμμετοχές στον Πανελλήνιο αγώνα ανήλθαν στις 22 ομάδες των 4 ατόμων με συμμετέχουσες Λέσχες καταδρομέων από όλη την Ελλάδα. Η λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας συμμετείχε με δύο διαγωνιζόμενες ομάδες και δύο Κριτές οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί στο οργανωτικό σκέλος.
Τα αντικείμενα στα οποία διαγωνίστηκαν οι ομάδες των Εφέδρων Καταδρομέων ήταν: Πυρόσβεση-Δασοπροστασία, Παροχή Α’ Βοηθειών, Διάσωση σε Ορεινό Περιβάλλον, Διάσωση σε Λίμνη με χρήση Ελαστικής Λέμβου, Τοπογραφία-Προσανατολισμός και άλλα στρατιωτικά αντικείμενα.
Παρόντες στην τελετή της απονομής που έλαβε χώρα στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ρεντίνας την τελευταία ημέρ;α των αγώνων ήταν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων Αντιστράτηγος ε.α. κ. Γαληνός Α. και ο Ταξίαρχος της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομέων-Αλεξιπτωτιστών κ. Βερίγος, οοποίος απένειμε και το τρόπαιο της πρώτης θέσης στην πρωτεύσασα ομάδα της ΛΕΔΦ.
Οι ομάδες στελεχώνονταν από τα ακόλουθα μέλη: Μούλελης Ηλίας, Κυρατσούς Αλέξανδρος, Τοσουνίδης Λάζαρος, Τοσουνίδης Νικόλαος, Κωνσταντινίδης Δημήτριος, Ιωαννίδης Χρήστος, Δημητριάδης Φραγκίσκος, Σεχίδης Νικόλαος και Κριτές: Γκερτσάκης Δημήτριος, Κρουσουλούδης Σωτήριος.
Με την δεύτερη κατά σειρά Πανελλήνια Νίκη της Λέσχης καταδεικνύεται το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των μελών της Διασωστικής Ομάδας αλλά και η διάθεση για κοινωνική προσφορά, αλτρουισμό, και ανιδιοτελούς βοήθειας στον συμπολίτη, όπως ορίζει το πνέυμα των Καταδρομέων.
Εξάλου εκτός από την άρτια εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων που έχουν τα μέλη της Λέσχης υπάρχουν οι ακόλουθες πιστοποιήσεις από τον αρμόδιο και νομικά κατοχυρωμένο φορέα, ανάλογα με τους τομείς που δραστηριοποιείται η Διασωστική Ομάδα.
1. Ορεινή Διάσωση – Χειμερινό Βουνό (4 προπονητές Χειμερινών Αθλημάτων και Ορειβασίας με πτυχίο ΤΕΦΑΑ και άδεια εξάσκησης επαγγέλματος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
2. Ναυαγοσωστική (7 Πιστοποιημένοι Ναυαγοσώστες με πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας).
3. Υποβρύχια Κατάδυση (2 Βατραχάνθρωποι με πτυχίο αναγνωρισμένο από την παγκόσμια Ομοσπονδία Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων.
4. Παροχή Α’ Βοηθειών, Χρήση Απινιδωτή και Προνοσοκομειακή Αντιμετώπιση Πολυτραυματία (7 Διασώστες με τις ανάλογες πιστοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης ERC και του Ερυθρού Σταυρού.
5. Δασοπυρόσβεση-Δασοπροστασία (ετήσιο σεμινάριο εθελοντών Δασοπυροσβεστών).
6. 2 πιστοποιημένοι Ραδιοερασιτέχνες.

Τα μέσα που διαθέτει η Διασωστική ομάδα της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας είναι τα εξής:
• Όχημα 4Χ4 δωρεά του Δασοκτήμονα κ. Σωσσίδη Νικόλαου
• Αναρριχητικό Υλικό
• Ναυαγοσωστικό υλικό
• Υλικά Δασοπυρόσβεσης
Σύντομα και με την αρωγή του Δήμου Φλώρινας θα αποκτηθούν δύο φορεία ένα για εναέρια διάσωση και ένα για διάσωση εντός του νερού, ένας απινιδωτής και άλλο διασωστικό υλικό.
Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας ευχαριστεί τον Δήμο Φλώρινας και την Νομαρχία για την στήριξή τους, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας και την Ταξιαρχία Πεζικού για την παρεχόμενη δυνατότητα συνεκπαίδευσης και τέλος το γραφείο Πολιτικής Προστασίας Φλώρινας.

DSC04316a_thumb 16-01_thumb 16-02_thumb 16-03_thumb 16-04_thumb 16-05_thumb 16-06_thumb 16-07_thumb

Νέα

-

Σύνδεση Μέλους

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8